2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Arkadaslar bisey sormak istiyorum, bebegim iri oldugu icin erken dogmasindan korkuyorum, cok sukur 32. Hafta dolmak uzere, ne zaman dogarsa kuveze girmeden yasar? Bebegin kilosu 2150 Falan ...

Canım benimde erken dogum gözüküyor ama kilo önemli ama cok ta etki yapmıyor anlatına göre 35 hafta pramature bitiyor yani bütün organları gelişiyor doğarsa saglık sorunu olmadıgı surece gerek duyulmuyormus tahminim bu haftalar akciğer gelişimini tamamlamadı daha ama massallah cok güzel beslemissin bende kilosunu cok merak ediyorum acilde deki Dr lar söylemediler biz saglık sorununa bakıyoruz bebeğe bakmiyoruz dedi saçma yarın rdv var öğrenirim bakalım

İlk hamileliimde sezeryan olacağı belli olduğu için hiç bakılmadı 32.ci haftadayım daha bakılmadı ama son kontrolümde doktorum bişey olursa bakabilirim dedi ama ne olursa bakacak anlayamadım
Bence böyle durumlarda çekinmeden sormak nedenini öğrenmek en doğal hakkımız ......bide söyle durum var Sezaryan olup sonra normal dogum yapan cok tanıdığım var belki açılma durumuna bakacaktır....

Benimde hala donmedi.yan duruyor kafa ve popo gobek deligi hizasinda..ayaklar asagida..bende mi egzersiz yapsam acaba

Bence ozel gebelik egzersizleri var bı dene istersen..... Zarar olmaz yani tabi saglık sorunun yoksa ....ama doner merak etme kafana takip bence stres yapma bebegide kasiyosun belki daha var zamanı Doner yolunu bulur:):):)

Beslemek bunyeyle alakali sanirim Özel hicbirsey yapmadim, iyi mi kotu mu bilemedim cok sistim cunku 9 aylik gibi karnim var, umarim saglikla aliriz kucagimiza bebeklerimizi, randevu sonrasi burayada yazarsan sevinirim bende merak ettim cunku, sevgiler...

günaydın bayanlar. dün yazmıştım avuç içi büyüklüğüne yakın sulu akıntım geldi bi anda demiştim. size yazdıktan 2-3 saat sonra ağda yapıyordum afedersiniz tam bitirmiştim ayağa kalkarken 4-5 damla bildiğiniz idrar gibi su boşaldı. hemen doktorumu aradım. ilk gelen akıntınız klasik bi mantar durumları olabilir korkulacak bişey yok 2. durum dediğiniz gibi suyunuz olabilir devamı gelirse bi acile gidin gelmezse sabah yanıma gelin dedi. devamı gelmese de eşimle duramadık hemen acile gittik. karından muayene etti ultrasonda herşey normal görünüyor suyunuz da gayet iyi dedi gönderdi ben de şimdi kendi doktoruma gitmeyi düşünmedim o yüzden. bi de su gelse ardından sancı da başlar diyorlar çok şükür öyle bir sıkıntım yok. ağda dolayısıyla zorlandım ondan mı oldu acaba :26:
bu turnusol kağıdını ilk defa duydum nasıl kullanılıyor?

günaydın herkeslereeeeeeeeeeeee
bugün pazartesi ama sendrom yok bizdeeeeeeeeeeee. dr kontrolümüz var bugün inşallah güzel haberler alırız

günaydın anne ve anne adayları...
2 hafta önce dönmüş olduğunu öğrendim..
hareketlerimiz çok fazla maşallah... ilk oğlumda çok hareketliydi ama sanki bu daha fazla hareketli
bide bişey sorucam sizinde göbek deliğinize iğne batması gibi batma oluyomu?? :26: doktora sordum bebek baskı yapar ondan kaynaklanır dedi... kasıklarımda da çok ağrım oluyo.. resmen hareket ederken sallanıyorum
önceleri çok hafiftim taaki 1 aya kadar , haftada 3 kere halı koltuk kaldırıp temizlik yapan ben şimdi 1 kere anca yapabiliyorum onu da eşimin yardımıyla malum 2 yaşında oğlum var ister istemez batıyo ew... bundan sonra nasıl yapıcam bilmiyorum... yanımda yakınımda da kimse yok... bırak 1 komşu bile yok.. sözde merkezde kalabalık yerde oturuyoruz ama komşuluk yok... :85:

cuma yada ctesi kontrolümüz var... yarın endokrin bölümüne gidicem.. şeker yüklemesinde ilk yüklemede 80-140 çıktı 100 gr lık yapalım dedi doktor onda da 80-175-135-90 çıktı 2. ölçüm yüksek dedi endokrin bölümüne gönderdi... yarın bakalım gidicem ne diyecekler...

herkese mutlu sağlıklı haftalar diliyorum

Günaydın meleklere ve meleklerin güzel annelerine dilerim hepimiz için kolay bir hafta olur. Haftasonu mobilya ,
araba vb. alışverişin hemen hemen hepsini tamamladık. Oda için tek eksik abajur kaldı ve mobilyalar gelince minik bebeişimin kıyafetlerini yıkayıp yerleştirmek. Daha çantalarımızı hazırlamadım vallahi umarım kızım son dakka sürprizi yapmaz :))

günaydın anneler ve mucizeleri,

haftsonu kontrolümüz vardı. Allah'a şükür yolunda her şey.doktoruma kasılmaları, suyu, bebek hareketlerini, kısaca doğumu ve Allah korusun ters bir durum olduğunu nasıl anlayacağımızı sordum.
bebek 4 saat hareketsiz kalırsa anormal olduğunu onun dışında saat başı sayım yapmaya gerek olmadığını,
kasılmaların günde 10 tanesinin normal olduğunu ve bu kasılmalar giderek şiddetlenmiyorsa korkmamam gerektiğini,
doğum sancısının mutlaka anlaşılacağını (baya şiddetli oluyor demektir bu :18:) anlayamamanın imkansız olduğunu,
suyun gelişinin idrar gibi aktığını ancak istemsizce akacağını onun da anlaşılabileceğini söyledi.

paylaşmak istedim, selamlar

canım oğluşlarımız adaş olucak bizde eymen koyucaz eşimde yağız istiyo eymen yağız olacak inş sen onvak a gidiyodun hala oraya mı gidiyosun orda mı olcak doğumun merak ettim

ewet cnm onvaka devam ediyorum ama doğumum Ankara'da olucak bi aksilik olmassa.. ailelerimiz akrablarımız orda burda kimsemiz yok garip kalmayalım diye öyle düşündük.. seninle de bi karşılaşamadık ben 27 martta çalışabilir raporu için gidicem senin randevu ne zmn :)

Biz Cumartesi günü kontrole gittik, hem de 37. haftaya kadar çalışabilir raporumuzu aldık. 31+5 günlük olarak bebeğim 1600 gram ölçüldü. Biraz zayıf ama endişe edilecek birşey yok dedi doktorum. Benim yine de moralim bouldu ((

Ne yapsam, yesem biraz toparlanırız acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…