- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #31.821
evet cnm sanki burnum tıkalıda zor nefes alıo gibi hissediorum kendimi ama kapalı değil, bide biranda ateş basıo tansiyonum çıkıo sanki ama saniyelik ve benm düşük tansiyonum sürekli kalbim ağzıma gelip gidio
geçmiş olsun kızlar ben gecen hafta öyle oldum ama benim kan sayımım çok düştü kanınıza baktırın ilaçları değiştirin olmazsa ,rabbim hepimizi sağ salim kurtarsın inşallah
Ya birde nefes darlığı başladı Allahım şu 1 haftada herşey baş gösterdi nefes alamıyorum sanki çarpıntı oluyor sizde de varmı kızlar bunlar
haaa birde kızlar bebişin kıyafetlerini direk mi attınız makinaya yoksa fileyemi koydunuz
hastane çantasına yenidoğan maması koymak gerekiyor mu? inş. gerek kalmaz ama oldu ya gerek kalırsa bebek aç kalmasın diye yedekte tutmak mı lazım? ya da gerek olursa eşim koştura koştura eczaneden alsın di mi? sonuçta her hastanenin yakınında onlarca eczane var.
Kızlar bugün itibarı ile 32+1 haftalığız. Cumartesi günü kontrolde bebeğim 1600 gram çıkmıştı, baya moralim bozulmuştu. Bugün yine işyerime yakın bir tıp merkezinde muayene oldum, ultrasona girdim. 1769 gram çıktı, biraz rahatladım, tosun değil ama en azından olması gereken normal kilosunda. Burdaki doktor da endişe edecek birşey yok dedi.
Bu arada SGK ile muyene oldum, 32. haftadan sonra çalışabilir raporum kesintiye uğramaz değil mi? Daha önce bir yerde okumuştum 32 ve 37. haftalar arasında muayene olursan otomatik olarak izin raporun başlıyor diye. Böyle birşey duyan varmı aranızda?
böyle birşey yok benim bildiğim kadarıyla. Çünkü 32-37. haftalar arası mutlaka muayene olacağız . Sadece rapor almaman gerekiyor. Rapor alırsan çalışabilir raporun kesiliyor artık çalışamaz duruma düşüyorsun.
Kızlar bugün itibarı ile 32+1 haftalığız. Cumartesi günü kontrolde bebeğim 1600 gram çıkmıştı, baya moralim bozulmuştu. Bugün yine işyerime yakın bir tıp merkezinde muayene oldum, ultrasona girdim. 1769 gram çıktı, biraz rahatladım, tosun değil ama en azından olması gereken normal kilosunda. Burdaki doktor da endişe edecek birşey yok dedi.
Bu arada SGK ile muyene oldum, 32. haftadan sonra çalışabilir raporum kesintiye uğramaz değil mi? Daha önce bir yerde okumuştum 32 ve 37. haftalar arasında muayene olursan otomatik olarak izin raporun başlıyor diye. Böyle birşey duyan varmı aranızda?
haaa birde kızlar bebişin kıyafetlerini direk mi attınız makinaya yoksa fileyemi koydunuz
benim de sertleşmelerim artmıştı nst ye girdim çok şükür sancı çıkmadı ama doktorum magvitali günde 2 ye çıkardı ( 1 bile kullanmıyordum tadını beğenmediğimden) şimdi ise günde 1 kullanıyorum midemi ekşitiyor :26: hamd olsun sertleşmelerim azaldı. yine de bazen psikolojim çok bozuluyor dün akşam hüngür hüngür ağladım. pazargünü önce el ortası büyüklüğünde sulu akıntı bikaç saat sonra idrar şeklinde 4-5 damla su gelmişti. geçen perşembe kontrolde suyun geldi mi hiç sanki biraz azalmış ama tedirgin olacak durum yok demişti doktor. pazar günü apar topar acile gittik karından bakıp çok şükür suyun iyi dediler ama afedersiniz aklım sık sık aşağıda her akıntıyı acaba suyum mu geldi diye yoruyorum. sonuçta karından baktı alttan ölçüm yapması gerekirdi sanki. ya diyorum suyum sıza sıza biter de Allah korusun bebeğim susuz kalıp ölürse Allah ım hepimize sabır nasip etsin. evlatlarımız da biz de ona emanetiz. gebeliğin sonlarına doğru zaman sanki daha yavaş geçiyor
hadi geçmiş olsun. inşallah atlatırsın sıkıntılarını da dayanırsın birkaç hafta daha
Ya birde nefes darlığı başladı Allahım şu 1 haftada herşey baş gösterdi nefes alamıyorum sanki çarpıntı oluyor sizde de varmı kızlar bunlar
bugün randevumuz var 4 te iişalah kızımı görücem bakalım neler yapıo:)artık çok hızlı tekmeler atmıo buarada sürekli yer değiştirio gibi kıvrım kıvrım gibi göbeğimin şekli değişio, bide uykudan kalkınca hatta uyandığımda yatakta tam göğüs altımda acayip bi acı oluo kıvrılıorumda bebiş sıkışıomu acaba dr a sorucam unutmazsam iişalah:)
günaydın kızlarr nasılsınız bnde lohusa gecelik aldım bakınEki Görüntüle 661674 nasıl normalde gecelik sevmiyorum ama nolur nolmaz bulunsun die aldım..
Kızlar tesadüfen internette araştırdım bugün. Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasına göre 9 kata daha fazla protein içeriyormuş, daha bir sürü artısı var. Aranızda bu yumurtayı tüketen var mı? Hergün yemek ağır gelebilir, haftada en fazla 3 tane veriyorlar. Benim bebeğim de biraz geriden geldiği için aklıma yattı.
Tavsiye edermisiniz?
Kaç haftAlik, kaç kilo bebeğin canım ?????
tesekkur ederım cnm bebek ıcın pısık kremı ve alt acma ortusunu dusunmemıstım onları da hazırllayayım pısık kremımız yok ama esıme aldırayım hemen eczanedengeçmiş olsun canım allahın izniyle birşey olmaz sen bol su tüket bide bu kadar sıkma kendini stressiz sıkıntısız geçsin son günlerimiz, allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin
benim bebişinki hazır kendimce hazırladım bişeyler :)
- 2 battaniye ( biri penye biri biraz daha kalın)
- 1 tulum uzun kollu
- 1 hastane çıkışı
- 1 yedek iç zıbın
- 2 çıtçıtlı kısa kollu , 1 uzun kollu
- 2 alt
- 2,3 çorap
- 1 yedek önlük
- 2 şapka, 2 eldiven
- 15 civarı bebek bezi
- 2 alt açma örtüsü
- pişik kremi, pudra
- gaz önleyici cam biberon
- ıslak mendil
- kirli poşeti
- küçük bez bendiller ( sırtına falan koyarım :) )
benimki eksik daha ama yazayım olanı
- 1 paket ped ( gece ve uzun modelinden)
- 10 civarı gögüs pedi
- makyaj malzemesi
- kırmızı tacım :)
- tarak
- havlu
- birkaç çorap
- terlik
- iç çamaşırı ( alıcam büyük beden koyu renk bişeyler )
- yedek emzirme sütyeni (almadım daha )
- 1 pijama takımı
- 1 koyu renk alt ve badi
- çıkış için bir takım kıyafet
- ıslak mendil
- peçete
- kirli poşeti
- fotograf makinesi vb elektronikler
bu kadar bedim çantam hazırladım koydum kenarı benimkine birkaç şey eklenecek o kadar)
evet hastane cantasıhastane çıkışı derken çantası mı tatlım? ben çantamı tam olmasa da hazırladım kendime gecelik, sabahlık ,çorap, ped ,terlik, lausa tacını unutmaben kapalıyım o yüzden kırmızı tülbent aldım bebişede 2 takım koydum hastane çıkışını, battaniye penye ve kalın, çorap, ağız mendili, bez ıslak mendil, ağız mendili, biberon emzik ama bunları daha steril etmedim :44: şimdilik bunlar var ama aklına gelen olursa doldur çantayı
bende 1 tane aldım cnm hastane cıksıını kayınvalıdem aldı daha dogrsu ıcınde alt ust takım tulum body fln var belkı 1 tane daha tulum koyarım cok fazla doldurmam dıyorum cantayıYa canım aslında yat dinlen dedi dr ama bebekte suyuda gayet iyi bebekte bir sıkıntın yok dedi sancıda 1 saaattte 2 kere çıktı çok değil ama magnorm ilacıda kasılmaları önlemek için verdi şimdi biraz daha rahatım ama bel ağrısı başladı gerçi onunla sancınında bir ilgisi yokmuş artık başlarmış bel ve sırt ağrıları önemli olan belinle aynı anda kasığında sancı hissetmen dedi bakalım biraz yatıyorum hafif hafif evde haraket ediyorum ama dışarı çıkmıyorum bakkala bile gitmiyorum.
Canım ben ilk hastane çıkışımı aziz bebeden 10 lu set halinde aldım 2 tane hastane çıkı almadım çünkü bir sürü kıyafeti var zaten özenip aldığım herşeyi tek tek seçerek aldım valla bir tek emzirme sütyeni ,atleti ,alt iç çamaşırı vede oğluşuma park beşik alıcam geri kalan artık hazırlık aşaması onuda bu hafta yapayım diyorum
bız dırek attık cnm sadece coraplarını yastık kılıfına koyup attık mınık oldukları ıcın fıle almadım ben onun ıcınhaaa birde kızlar bebişin kıyafetlerini direk mi attınız makinaya yoksa fileyemi koydunuz
hastane çantasına yenidoğan maması koymak gerekiyor mu? inş. gerek kalmaz ama oldu ya gerek kalırsa bebek aç kalmasın diye yedekte tutmak mı lazım? ya da gerek olursa eşim koştura koştura eczaneden alsın di mi? sonuçta her hastanenin yakınında onlarca eczane var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?