2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Yok yok rahatlamak yok bize ilk zamanlar dusuk tehlikesi, son zamanlar erken dogum riski Allah korusun. Bitecek mi saniyorsun dogdugunda da bebek hasta mi, atesi mi var, niye agliyor diye yazicaz buraya :) daha yedi yemedi, kakasini yapti yapmadi derdinden bahsetmedim :)

Doğru söylüyorsun şimdi doğunca bitecek gibi geliyor ama esas o zaman yeni başlayacak bazen ocak, şubat topiğine bakıyorum ohoo bir sürü dert niye ağladı doymadı mı, kakasını yapmadı ya da neden bu renkte yaptı valla işimiz çok:18:

walla canım bankadayım bütün gün oturuyorum ama yine de zor geliyo işe gelmek..
oturdukça ayaklarım şişiyo tabii akşama kadar davul gibi oluyo..ama ellerimde bi sıkıntı yok.yüzüğümü hala takabiliyorum
onun dışında sürekli aynı şeyleri giymekten sıkıldım...

Neden öyle yapıyor acaba rahatsız mı oluyor, sinirleniyor mu?

bilmiyorum ama geçen televizyonda yavru aslanları severken tam canımı acıtacak bir tekme attı, aynısı daha öncede bir kere eşimi severken yapmıştı... başka hiç o kadar canımı acıtmadı... sürekli elimi karnıma koyup seviyorum ama onu sevmediğimde anlıyor ve kıskanıyor bence.. çok kıskanç olacak sanırım... onu severken bile hareketleri daha yumuşak oluyor tam avcumun içinde hissediyorum elini ayağını.. ama kocam ya da ben kolumu koysam karnıma başlıyor pat pat diye...

ben de doktorda her şeyi unutuyorum eşim bebeği görünce kendinden geçiosun diyor... ne sorcaktım diye ona soruyorum her şeyi o hatırlatıyor sağolsun...

Canım sen Medistate Kavacık hastanesine gidiyordun değil mi? Ben de Cumartesi günü almıştım 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu. Muhasebecimize sordum ama hala rapor için SGK'dan otomatik mail gelmemiş raporum için. Hergün arıyorum hastaneyi, sistemlerde sorun var giriş yapamıyoruz, halletmeye uğraşıyoruz dediler. Dün gece SGK danışma hattı 170'i aradım, raporunu uzattıysan sıkıntı yok, geriye dönük girişlerini yapabilirler ama iş göremez raporu aldığında mutlaka SGK'ya bildirilmesi ve iş yerinin de en geç 5 iş günü içinde bunu onaylayıp SGK'ya göndermesi gerekiyor dediler.

Takip etmeni tavsiye ederim, 3 gün bile çok önemli, mağdur olmayalım....

evet benim bebeğim de kolumu koymamla tam kolumun üstüne tekme atıyor nasıl denk getiriyorsa tam koluma koluma vuruyor

benimkide yapıyor aynısını:) itiyor kolumuu hemen babası da rahatsız oluyor yiğit bey koyma sende kolunu hayatım diyor:)))

benimde ciddi şişkinliklerim yok ama dediğin gibi aynı şeyleri giymekten çok sıkıldımmm h&m e gittim nasııııııllll güzeeeel ciciler çıkmış yaz içiiiiiiinnn nasıııl anlatamam bayıldım hepsineee bu yaz giymem lazım onlarıııı hemen vermem lazım şu aldıklarımııııı hemeeeen

bebeği doğum kanalına inen var mı? benim karnım gün geçtikçe aşağı doğru gidiyor hatta belim inceldi sanırım eşim de söyledi... karnım öne ve aşağı indi, bebekler ne zaman doğum kanalına giriyor acaba? yani doğum tarihini etkiler mi?

Birak dogum kanalina girmeyi 2 hafta once bas gelis duran zillim totosunu dayamis gelise simdi. 36 ya kadar tekrar doner dedi doktor bakalim bekliycez hayirlisiyla doner ins.

valla ben karın aşağı inmesi doğumun yaklaşması habercisi diye duymuştum ama emin değilim açıkcası bi doktoruna görün istersen canım

Evet cnm hee bak ben onu bilmiyordum ama elimdeki raporu işyerine götürdüm o yeterli olmuyor muymuş? Bir de hastanenin mi bildirmesi gerekiyormuş? Ben bizim amca kaybeder diye korktum ama demek bir de bu konu var, valla bu halimizle işe gitmeye çalışıyoruz boşa gitmesin çalıştığımız günler

walla bende yazlık şeylere bakıp iç çekiyorum.eşimde beğendiysen al diyo ama bu kılıkta nasıl denicem ne kadar zayıflıcam bilmiyorum ki..eski kotlarıma ne zaman girerim acaba dedim eşime 6 aya kadar olur diyor..bakalım görcez...

Evet canım, hastanenin de bildirmesi, sisteme tanımlaması gerekiyor. Aynı işyerindeki bir arkadaşım geçen ay bizim gibi raporunu uzattı. Gittiği gün bizim muhasebeye mail gelmiş kız işe dönmeden önce. Devlet hastanesinden almıştı o raporunu. Dediğim gibi SGK danışma hattı iş göremez raporu almadıysanız sorun olmaz, raporu alana kadar tanımlayabilirler dedi ama benim içim rahat değil yine de. 3 gün bile çok önemli şu anda. Güya bugün yetkili biriyle görüşüp halletmeye çalışacaklarını söylediler, haber bekliyorum dedim. Umarım bu hafta hallolur.

Bana rapordan 2 nüsha verdiler, birini iş yerine verdim, bir tanesi bende duruyor. Sende kalana sahip çık, nolur nolmaz, gerekebilir.

valla ben karın aşağı inmesi doğumun yaklaşması habercisi diye duymuştum ama emin değilim açıkcası bi doktoruna görün istersen canım

önümüzdeki hafta gidicem kontrole o zamana kadar inecek takip edeyim bari... zaten şu çatı ağrısından ölüyorm 2 haftadır... yürüyemiyorum yatsam kalkamıyorum...

Doğum yaklaşırken bebeğin kafası doğum kanalına doğru iner. Bu sayede göğüs boşluğu ve diyaframınız üzerindeki baskı azalır. Artık daha rahat soluk alıp verebildiğinizi ve sanki hafiflediğinizi hissedebilirsiniz. Öte yandan bebeğin başının aşağıya inmesi mesaneniz üzerindeki baskının artmasına neden olur. Bunun sonucunda da tıpkı gebeliğinizin erken dönemlerinde olduğu gibi sık sık idrara çıkma gereksinimi duyarsınız.

Bebek aşağıya indiğinde dışarıdan bakanlar karın yapınızın değiştiğini söyleyebilirler. Ya da nadiren ne siz ne de dışarıdan bakanlar böyle bir değişimin farkında olmayabilirler.

Alıntıdır...

sabahları kalktığımda karnımda hafiflik hissediyorum hatta karnımı görmesem ya da ağrılarım olmasa hamile olduğumu bile unutabilirim... hatta suyum mu geldi diye her sabah endişeleniyorum bakıyorum karnım kocaman ohhh diyorum... ama nefes alamıyorum çünkü burnum sürekli tıkanıyor... bilmiyorum belki de şişliklerim gidiyor yatınca...

İnş. sorun yaşamayız beni de haberdar eder misin hallolunca?
Bana da bir arkadaşım söylemişti daha sonra lazım oluyormuş o raporlar muhakkak elinde bir nüsha kalsın demişti

slm arkadaşlar... gününüz güzel geçer inş...

yaklaşık 1 aydır herkes
aaaa karnın ne kadar aşağıda diyo... üstelik baş aşağı duruyo.. resmen çıkacakmış gibi hissediyorum hareketleri ama doktorum sorun yok diyo... tabi bünyeye göre de değişir... yani benim hep aşağıda... göğüs altım incecik =)

bende ağdaya gidiyorum... inş günah değildir yoksa mümkünü yok kendim yapamam.. ağdacı 5 dk hallediyo... benim ilk oğlan 38. haftada geldi... tam ağda yaptırdım haftasına geldi ... inş buda temizken gelir... 37. haftada giderim yine...

Allah hepimizin yardımcısı olsun... inş bi solukta doğururuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…