- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #32.021
Doğum yaklaşırken bebeğin kafası doğum kanalına doğru iner. Bu sayede göğüs boşluğu ve diyaframınız üzerindeki baskı azalır. Artık daha rahat soluk alıp verebildiğinizi ve sanki hafiflediğinizi hissedebilirsiniz. Öte yandan bebeğin başının aşağıya inmesi mesaneniz üzerindeki baskının artmasına neden olur. Bunun sonucunda da tıpkı gebeliğinizin erken dönemlerinde olduğu gibi sık sık idrara çıkma gereksinimi duyarsınız.
Bebek aşağıya indiğinde dışarıdan bakanlar karın yapınızın değiştiğini söyleyebilirler. Ya da nadiren ne siz ne de dışarıdan bakanlar böyle bir değişimin farkında olmayabilirler.
Alıntıdır...
Canım bu arada belki haberin olmuştur ama ben yine söyleyeyim, 30 Mart haftaya cumartesi günü 9:30-14:30 arası ücretsiz eğitim varmış. Dün telefonla arayıp çağırdılar beni, aksilik olmazsa gideceğim İnşallah. Hatta işyerinden bir arkadaşımın da eşi hamile, onun da adını yazdırdık. Dışardan katılım da oluyormuş. İstiyordum zaten böyle bir eğitime katılmayı, çok iyi oldu denk gelmesi. İlerleyen zamanlarda gidemeyebilirim ağırlaşırsam.
hayırlı uğurlu olsun canım bebişlerin güle güle büyütün hızlı çıktı mayıs bebişleriMerhabalar arkadaşlar,
topiğe çok fazla yazmasam da yazdıklarınızı takip eden, endişelerinizi paylaşan, deneyimlerinizden faydalanan bir mayıs annesiydim. Hepinize teşekkür ederim. Gerçi benim bebişlerim ikiz olduğu için mayısta doğmaları pek mümkün değildi ama en azından nisana kadar sabrederler mi derken...
Bebişlerim sürpriz bir şekilde, 17 Mart pazar gecesi 33+0 da saat 5 civarı dünyaya geldiler. Kızım 1900 gr, oğlum 1400 gr civarında... Şu an ikisi de yoğun bakım ünitesindeler. Çok şükür çok ters bir durum yok ama erken geldikleri için solunum cihazına bağlılar. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. İnşallah daha da iyi olacaklar... Sizlerden de dua bekliyorum arkadaşlar.
Anne olmak harika bir duygu, Rabbim isteyen herkese nasip etsin, bizim yavrularımıza da iyilikler versin inşallah. Sizlere de vakitlice, sağlık ve mutlulukla dolu doğumlar dilerim.
Allah' a emanet olun..
**snowflakeN mayıs anneleri listesinde ekliyim zaten. Bebişlerimin ismini de Burak ve Zeynep koyduk.
Beni aramadılar ama dün gittiğimde gördüm afişini, ben çalışıyor olacağım büyük ihtimalle o saatler arasında aslında iyi olurdu acaba bir sonrakini ne zaman yaparlar izinde olursam ona katılırım, sen git bakalım öğrendiklerini bizimle paylaşırsın
Kizlar bugun kont vardi hersey yolunda cok sukur bide drr saaclari var bebisin dedi sadirdm goruluomu gercekten sizlerede soyleyenn olduumu
bebeği doğum kanalına inen var mı? benim karnım gün geçtikçe aşağı doğru gidiyor hatta belim inceldi sanırım eşim de söyledi... karnım öne ve aşağı indi, bebekler ne zaman doğum kanalına giriyor acaba? yani doğum tarihini etkiler mi?
kızlar hastane çantanızı ve bebeklerin kıyafetlerini yıkayıp hazırlamaya başladınızmı acaba ben daha hazırlamadın 1-2 hafta daha geçsin diye düşünüyorum ama çevremdekiler geç bile kalmışsın diyor 2. bebek olduğu için biraz rahat davranıyorum heralde annem bile daha ağarlaşmadan kıyafetleri yıka hazırla diyor ağrlaşınca zor gelir yapmak diyor sizde durumlar ne ? bi nisana girelim diye düşünüyorum ama ?:44::44:
kızlar hastane çantanızı ve bebeklerin kıyafetlerini yıkayıp hazırlamaya başladınızmı acaba ben daha hazırlamadın 1-2 hafta daha geçsin diye düşünüyorum ama çevremdekiler geç bile kalmışsın diyor 2. bebek olduğu için biraz rahat davranıyorum heralde annem bile daha ağarlaşmadan kıyafetleri yıka hazırla diyor ağrlaşınca zor gelir yapmak diyor sizde durumlar ne ? bi nisana girelim diye düşünüyorum ama ?:44::44:
Eki Görüntüle 664112
kayıt oldum bıle:) bu sefer katılım az olsun ayse oner ıcın gıdıcem :)
gıtmek ısteyenlere semıner bılgısını ekledım
Eki Görüntüle 664112
kayıt oldum bıle:) bu sefer katılım az olsun ayse oner ıcın gıdıcem :)
gıtmek ısteyenlere semıner bılgısını ekledım
M
Bebişlerim sürpriz bir şekilde, 17 Mart pazar gecesi 33+0 da saat 5 civarı dünyaya geldiler. Kızım 1900 gr, oğlum 1400 gr civarında... Şu an ikisi de yoğun bakım ünitesindeler. Çok şükür çok ters bir durum yok ama erken geldikleri için solunum cihazına bağlılar. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. İnşallah daha da iyi olacaklar... Sizlerden de dua bekliyorum arkadaşlar.
Anne olmak harika bir duygu, Rabbim isteyen herkese nasip etsin, bizim yavrularımıza da iyilikler versin inşallah. Sizlere de vakitlice, sağlık ve mutlulukla dolu doğumlar dilerim.
Allah' a emanet olun..
.
Dualarını ve güzel dileklerini ileten bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, Rabbim cümlemize bebişleriyle birlikte mutlu bir hayat nasip etsin inşallah..
Dün bebişlerimi görmeye gittim.Daha iyiler çok şükür. Dokundum, konuştum yine onlarla... Az da olsa ilk sütümü götürdüm dün. Bugün yine göndereceğim babalarıyla. Annelere, özellikle ikiz annelerine lohusalık diye bir şey yok. Rabbim ona göre kuvvetimizi veriyor çok şükür. Bebişlerim de daha iyi olacak inşallah...
**doğum yapacak arkadaşlarıma naçizane tavsiyelerim:
- Hastane çantanızda külot şeklinde hasta bezi mutlaka olsun.(Ben çok rahat ettim.Hem dışarı sızıntı yapmıyor, hem de sezaryen yerine denk gelmiyor beli.)
- Boydan gecelik, iki tane pijama takımı ve sabahlık bulunsun.(İlk etapta üstünüz batabiliyor, yedek olması iyi.)
- Çantaya koyduğunuz bebek bezlerinin paketlerini açmayın, inşallah gerek kalmaz sizlerde ama bebekler yoğun bakıma alınırsa açılmış paketleri kabul etmiyorlar.(Allah' tan biz açmamıştık.)
- Süt sağacak arkadaşlar sütleriniz gelmeye başladığında az da olsa -saatlerine göre- ayrı ayrı poşetleyin.
- Sezaryen sonrası gazınızı muhakkak çıkarın. (Herkeste aynı olmaz tabi ama ben bu konuda biraz sıkıntı çektim.Ağrı yapıyor daha sonra.) Bunun için de ağrınız da olsa hareketsiz kalmayın, belirli aralıklarla yürüyüş yapmaya çalışın. Çıkmazsa son çare olarak karnınıza ve belinize sıcak su torbası koyun.(Ben sıcak su torbasından şifa buldum çok şükür.)
- Moralinizi bozmamaya çalışın, her şeyin iyi olacağı yönünde kendinizi güdüleyin. Sütünüz az bile gelecek olsa çoğalacağına inanın, çevrenizdekilerin de bu konuda olumsuz bir şey söylemesine izin vermeyin.
Sağlıcakla kalın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?