2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Aynen canım ya benimki de öyle oldu cok yardımcı oluyor komik geliyor hiç yapmazdi dün arabadan inerken geldi kapımı açtı indirdi beni bizimde 1 ay önce falancarkadaslari vardı aslında hep kilibik muhabbeti olurdu iste sen yardım ettin ben etmedim diye hiç kimseyi dinlemedi bütün çayları doldurdu bize bile servis etti inşallah böyle devam eder cok hoşuma gitti ya birde ben 3 kere bebeğimi kaybedince korkuyor bişey olur diye ama onada cok acıyorum cok çalışıyor :::)

Aynen bende cok Ruya görüyorum sonra unutuyorum hep

maşallah sana:)canım ben zaten senin gibi titiz değilim elimden cok da fazla iş gelmiyor. iş yapınca da acemice yapınca daha fazla yoruluyorum sanırım. ayda bir zaten bayan alıyorum eve. haftalık yarım gün o sebeple mantıklı geldi:)
bebişleri neyle sokucaz peki denize.? o konuda bilgin var mı canım

çıplak sokucam sürcez güneş kremini... batırıp batırıp çıkarcam su kuşu olcak kuzucum...ya da şu güneş geçirmeyen mayolardan alırım ama gölge olan koylara gideriz tahminim...

Son düzenleme:
Bebişleri denize sokmaktan bahsetmişsiniz de şuna bir bakın ne garip şeyler yapıyorlar yaa

canm indirimleri takip et, ben unnadodan almıştım markası kiddboo hemde 19 tl idi,, çokta kaliteli ve güzel çıktıı..

sağol canım.. bende hep korkuyorum netten alırsam kumaşı güzel çıkmaz diye.. ama buna mutlaka bakıcam.. bebeğimi sert kumaşlara yatırmak istemem hiç ... bu yüzden kumaş alsam diktirsem mi acaba dedim.. onlarda da desen yerleşimi diye bişi olmuyo heryeri aynı şık durmuyor yani...

Canım hastane sgk'ya bildirme işini halletmiş mi, bir bilgin var mı?
Bu arada cumartesi o saatlerde çalışmıyormuşum eğitime geleceğim gibi gözüküyor

Evet cnm simitin boyuna takılan hali, bana çok acayip geldi, ay boynuna takılır mı öyle şey

evet yani hoş değil ama ben kendim sokup çıkarcam suya... denizde yüzlerce mineral var bebeğin büyümesi ve sağlığı için faydalı... hem kışın hasta olmaz diyorlar... patara plajına da götürüp kumlara sokmak istiyorum ama temizlemesi uzun sürer o kumları bulunduğumuz yerin plajları mavi bayraklı masmavi, ki plaja değil temiz koylara götürcem bebemi... oyhhh çok heyecanlanıyorum niyeyse...

Kızlar ben 2 gündür eşimle konuşmuyorum, küstüm. Haftasonu eşim de ben de Cumartesi-Pazar günü evdeydik, Cumartesi günleri genellikle çalışıyoruz, bu hafta ikimizde evdeydik. Cumartesi hava kötüydü, Pazar çıkalım dedim. O da tamam çıkarız, sinemaya gidip yemek falan yeriz dedik. 1 aydır 5-1 çalışıyor, gece 2 gibi geliyor eve, uyku düzenimiz bozuldu, 10 gün sonra normale dönüyoruz ama bitene kadar böyle.

Neyse cumartesi sabaha kadar oturup, akşama doğru kalktı. Pazar günü saat 2 oldu kalkmaz, hadi diyorum daha ayılıp dışarı çıkacağız, yok kalkmaz, en son lafla atıştık, ben çıkıyorum dedim. 3 gibi çıktım, alışveriş merkezinde tek başıma dolandım, yemek yedim geldim. 8 gibi evdeydim. Nerdeydin diye sordu, elinin köründe dedim. Tek bu değil tabi. Geçmişimizde çok benzer durumlar yaşandı. Onun işe geç gideceği günler saat 12-1 gibi doktor kontrolüm oluyor, uykudan kendini alıp gelemiyor. Bu Cuma günü yine kontrolüm var, nst'ye de bağlanacağım. Yarım saat falan sürüyor, canım sıkılır, sen de gel dedim. Yok o uyurmuş o saatte, gelemezmiş. Hastane de eve yarım saat uzaklıkta, bir minibüse bakıyor.

Bir de cumartesi akşamı kayınvalidem çağırdı, balık yapmış, yiyelim dedi. Allah razı olsun, yemeği yedik oturuyoruz, konu bebeğim tulumundan, giysisinden açıldı. Kayınbiraderim bir tane GS tulum takımı almış nasıl olduysa, açtık baktık falan dedim. Eşim hiç yoksa 50 tane tulum var, ya hiç giydiremeyeceksin ya da 2. defa giyemeyecek dedi. Tabi çıt-çıtlı body ve pantolonları da tulumdan sayıyor. Kayınvalidem demez mi hepsini yıkama madem, etrafta çok hamile var, giderken hediye götürürüz diye. Bunu çocuğuma daha 1 çorap almayan, eline geçen her kuruşu kayınbiraderimin borcuna kullanan, eşimin aldığımız anakucağının parasını zorla istettiğim, onu da bir defa da değil 50-50 taksitle ödeyen birisi söyledi. Nasıl asabım bozuldu anlatamam, o anda bişey söylemedim, yine bakarım yıkarken dedim sadece.

Eve gelince eşime o kıyafetlerin hepsini yıkayacağımı, gerekirse üst üste giydireceğimi, almaya da devam edeceğimi söyledim. Bu arada kıyafetlerimiz 9 aya kadar karışık alındı. Hepsi 0-3 ay değil yani. Annemin ve benim binbir hevesle aldığımız kıyafetleri dağıtacaklar ya, Allahım ölürmüsün öldürümüsün?

Pazar akşamı alışverişten döndükten sonra eşime izne ayrıldıktan sonra Bursa'ya ailemin yanına gideceğimi, doğumu da orda yapacağımı söyledim. Saçma saçma konuşma dedi, annemle de konuştum, sorun yok dedim. Nereye gidiyorsan git dedim. Annemle konuşmadım tabi de, gerekirse konuşurum.

Sonuç olarak 2 gündür konuşmuyoruz, ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama bu defa çok doldum. Kendisi hatasını anlayıp gelene kadar beklemek istiyorum, tabi anlarsa. Annemle de dün dertleştim, sen bunları takma, bu kadar alıngan olma dedi. Korkuyorum da stres yapıp bebeği üzmeye.

Böyle yani, çok uzun yazdım ama tavsiyelerine ihtiyacım var...

Canım hastane sgk'ya bildirme işini halletmiş mi, bir bilgin var mı?
Bu arada cumartesi o saatlerde çalışmıyormuşum eğitime geleceğim gibi gözüküyor

Canım beni aramadılar hala halletik diye, cuma günü kontrolüm var, o güne kadar aramazlarsa gittiğimde konuşacağım, hasteneyi de birbirine katacağım İnşallah.

Cumartesi iyi olmuş, gelebilirsin İnşallah. Ben de bir aksilik olmasın, ekstra iş çıkmasın diye dua ediyorum. Cumartesileri genellikle biz de çalışıyoruz ama 1 aydır işler durgunlaştı, 1 aydır falan Cumartesileri evdeyim.

Valla canım benimki de bunlar gelince yıkama şimdilik belki sonraya saklarız filan diyor ama bende hiç mavi almadım ama annemle kayınvalidem bol bol almış sağ olsunlar.. Şimdilik bişey demiyo ama zamanı gelince giydirmeyebilir

Al benden de o kadar çok yorgunum hiç uyuyamadım ellerim uyuştu gece kaç kere uyandım hatırlamıyorum yuvarlana yuvarlana yataktan kalk tuvalete git bir de bunlar yetmez gibi dizime bir ağrı musallat oldu oturunca kalkınca her daim ağrıyor.. Bu uykusuzluk bizi mahvetcek...

Al benden de o kadar aynı ben atletle yatıyorum zaten karnım ağrıyor bir tarafdan dizim elim derken çürüğe döndüm iyice bu mihvalde birde işe gelmek beni öldürüyor şu izin 6 aya çıksa izin alcaktım valla ama çıkmayınca alamadım dediğin doğru 1 gün bile kar sonrasında çocuğu bırakıp işe gitmek daha zor olacak çünkü... Allah yardımcımız olsun valla izinleri sonra kullanıcaz diye telef oluyoruz. Bir de şunu düşünüyorum oğlum izne ayrılmadan gelirse 2 gün bile evde dinlenemeden ah ahhh

Bende annen gibi düşünüyordum çocukla ne tatili diye ama eşim illaki gideriz diyor annemle kayınvalidemde hevesli hep beraber gideriz biz< çocuğa bakarız siz dinlenirsiniz diye valla sonunda kafama yattı kendi başıma olsam cesaret edemeyecektim ama onlarda gelip çocuğa bakacaksa neden olmasın Kayınvalide ne varmış çocukla tatil olmaz nerden çıkmış mis gibi olur diyor

cevap için teşekkür ederim canım :)
arkadaşlar başka alan varsa marka yazsın nolur... yanımda annem yok yalnız çaresiz hissediyorum kendimi

Arkadaşım çaresiz olcak ne var valla arkadaşların dediği gibi unnado ve butikbebede sık sık çıkıyor nevresim takım ama aynılarından gittigidiyorda sürekli var ben aldığımın resmini yollayım eğer alışveriş sitelerinde görürsem yazarım nerde gördüğümü senin için

Eklentiler

• $78512474_R_399331_0.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 34
  • $COTTON-BOX-BEBEK-RANFORCE-NEVRESIM-TAKIMI__74509342_0.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 42
Fatmacım çok dolmuşsun belli. eşinin yaptıklarını düşünüp biriktirip çok kızmışsın. kızmakta haklısın tabii ama yine de her işi kendim halledebilirim sana ihtiyacım yok havasına girip onda bu hissi uyandırmaktansa bu bebek ikinizin ve sorumluluğu birlikte üstünüze alacağınızı vurgulasan belki de babalık duyguları depreşir biraz. sen nts ye kontrole kendin için değil bebeğin için gidiyorsun o henuz bunun farkına varamamış sanki canım. baba olduğunu ona kabul ettirmek lazım belki de

merhaba kızlar ..
benım yavru benı bıraz korkuttu haftasonu ..
gecmıyen bı sırt agrım vardı doktorumu aradım sehır dısında oldugundan
bana en yakın devlet hastanesıne gıtmemı soyledı gıttım muayene nts ultrason sonrası
rahımde yumusama acılma ve sancı cıktı yatıs verdıler bır gun yattım serumdan sonra sırt agrım azaldı
sancım hıc cıkmayana kadar nts gırdım sonrası bos yatak yok ve benden agır hastalar gelıyor dıye benı taburcu ettıler
berbat seyler yasadım detaya gırmıcem .. sonra kendı doktoruma gıttım sehır dısından dönünce
daha oncede ıdrar yollarımda hafıf ıltıhaplanma vardı megerse o degerlerım cıkmıs
enfeksıyondan dolayı erken dogum tetıklenmıs ıgne yaptı doktorum cok acıtıyo bır gun oldu yenı yenı gecıyo agrısı
her hafta vurulcakmısım ıkıde antıbıyotık ılac verdı bır hafta kullanıcam haftaya doktora gıdıcek bundan sonra sıkı takıpte olcakmısım
yeme ıcme dısında ayakta durmam yasak takı ben yasagı kaldırana kadar dedı .. bende durumlar boyle kızlar
kendınıze cok dıkkat edın ufak bı agrı yada belırtıde ıdrar yolunda herhangı bı sıkıntıda doktorunuza gıtmeyı ıhmal etmeyın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…