- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #32.461
Ben varım hiç kacarmi 2 Temmuz'da tr geliyorum hiç bişey olmaz kızımıda kirkli götürmüştüm süper tatil yaptım emzirdim bezini deyistİrdim yatırdım rahat 2 3 yas daha zor oluyor tatilkızlar şimdiden tatil planları yapmaya başladım. annem kızıyor küçücük çocukla tatil olmaz diye ama 40 ı çıktıktan sonra denize götüren birsürü kişi tanıyorum. siz tatil konusunda ne düşünüyorsunuz. ağustos sonu 4 aylık olucak bebişler nerdeyse. tatile gitmeyi planlayanlar var mı benim gibi?
merhaba kızlar ..
benım yavru benı bıraz korkuttu haftasonu ..
gecmıyen bı sırt agrım vardı doktorumu aradım sehır dısında oldugundan
bana en yakın devlet hastanesıne gıtmemı soyledı gıttım muayene nts ultrason sonrası
rahımde yumusama acılma ve sancı cıktı yatıs verdıler bır gun yattım serumdan sonra sırt agrım azaldı
sancım hıc cıkmayana kadar nts gırdım sonrası bos yatak yok ve benden agır hastalar gelıyor dıye benı taburcu ettıler
berbat seyler yasadım detaya gırmıcem .. sonra kendı doktoruma gıttım sehır dısından dönünce
daha oncede ıdrar yollarımda hafıf ıltıhaplanma vardı megerse o degerlerım cıkmıs
enfeksıyondan dolayı erken dogum tetıklenmıs ıgne yaptı doktorum cok acıtıyo bır gun oldu yenı yenı gecıyo agrısı
her hafta vurulcakmısım ıkıde antıbıyotık ılac verdı bır hafta kullanıcam haftaya doktora gıdıcek bundan sonra sıkı takıpte olcakmısım
yeme ıcme dısında ayakta durmam yasak takı ben yasagı kaldırana kadar dedı .. bende durumlar boyle kızlar
kendınıze cok dıkkat edın ufak bı agrı yada belırtıde ıdrar yolunda herhangı bı sıkıntıda doktorunuza gıtmeyı ıhmal etmeyın ..
Fatmacım çok dolmuşsun belli. eşinin yaptıklarını düşünüp biriktirip çok kızmışsın. kızmakta haklısın tabii ama yine de her işi kendim halledebilirim sana ihtiyacım yok havasına girip onda bu hissi uyandırmaktansa bu bebek ikinizin ve sorumluluğu birlikte üstünüze alacağınızı vurgulasan belki de babalık duyguları depreşir biraz. sen nts ye kontrole kendin için değil bebeğin için gidiyorsun o henuz bunun farkına varamamış sanki canım. baba olduğunu ona kabul ettirmek lazım belki de
Kızlar ben 2 gündür eşimle konuşmuyorum, küstüm. Haftasonu eşim de ben de Cumartesi-Pazar günü evdeydik, Cumartesi günleri genellikle çalışıyoruz, bu hafta ikimizde evdeydik. Cumartesi hava kötüydü, Pazar çıkalım dedim. O da tamam çıkarız, sinemaya gidip yemek falan yeriz dedik. 1 aydır 5-1 çalışıyor, gece 2 gibi geliyor eve, uyku düzenimiz bozuldu, 10 gün sonra normale dönüyoruz ama bitene kadar böyle.
Neyse cumartesi sabaha kadar oturup, akşama doğru kalktı. Pazar günü saat 2 oldu kalkmaz, hadi diyorum daha ayılıp dışarı çıkacağız, yok kalkmaz, en son lafla atıştık, ben çıkıyorum dedim. 3 gibi çıktım, alışveriş merkezinde tek başıma dolandım, yemek yedim geldim. 8 gibi evdeydim. Nerdeydin diye sordu, elinin köründe dedim. Tek bu değil tabi. Geçmişimizde çok benzer durumlar yaşandı. Onun işe geç gideceği günler saat 12-1 gibi doktor kontrolüm oluyor, uykudan kendini alıp gelemiyor. Bu Cuma günü yine kontrolüm var, nst'ye de bağlanacağım. Yarım saat falan sürüyor, canım sıkılır, sen de gel dedim. Yok o uyurmuş o saatte, gelemezmiş. Hastane de eve yarım saat uzaklıkta, bir minibüse bakıyor.
Bir de cumartesi akşamı kayınvalidem çağırdı, balık yapmış, yiyelim dedi. Allah razı olsun, yemeği yedik oturuyoruz, konu bebeğim tulumundan, giysisinden açıldı. Kayınbiraderim bir tane GS tulum takımı almış nasıl olduysa, açtık baktık falan dedim. Eşim hiç yoksa 50 tane tulum var, ya hiç giydiremeyeceksin ya da 2. defa giyemeyecek dedi. Tabi çıt-çıtlı body ve pantolonları da tulumdan sayıyor. Kayınvalidem demez mi hepsini yıkama madem, etrafta çok hamile var, giderken hediye götürürüz diye. Bunu çocuğuma daha 1 çorap almayan, eline geçen her kuruşu kayınbiraderimin borcuna kullanan, eşimin aldığımız anakucağının parasını zorla istettiğim, onu da bir defa da değil 50-50 taksitle ödeyen birisi söyledi. Nasıl asabım bozuldu anlatamam, o anda bişey söylemedim, yine bakarım yıkarken dedim sadece.
Eve gelince eşime o kıyafetlerin hepsini yıkayacağımı, gerekirse üst üste giydireceğimi, almaya da devam edeceğimi söyledim. Bu arada kıyafetlerimiz 9 aya kadar karışık alındı. Hepsi 0-3 ay değil yani. Annemin ve benim binbir hevesle aldığımız kıyafetleri dağıtacaklar ya, Allahım ölürmüsün öldürümüsün?
Pazar akşamı alışverişten döndükten sonra eşime izne ayrıldıktan sonra Bursa'ya ailemin yanına gideceğimi, doğumu da orda yapacağımı söyledim. Saçma saçma konuşma dedi, annemle de konuştum, sorun yok dedim. Nereye gidiyorsan git dedim. Annemle konuşmadım tabi de, gerekirse konuşurum.
Sonuç olarak 2 gündür konuşmuyoruz, ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama bu defa çok doldum. Kendisi hatasını anlayıp gelene kadar beklemek istiyorum, tabi anlarsa. Annemle de dün dertleştim, sen bunları takma, bu kadar alıngan olma dedi. Korkuyorum da stres yapıp bebeği üzmeye.
Böyle yani, çok uzun yazdım ama tavsiyelerine ihtiyacım var...
merhaba kızlar ..
bana en yakın devlet hastanesıne gıtmemı soyledı gıttım muayene nts ultrason sonrası
rahımde yumusama acılma ve sancı cıktı yatıs verdıler bır gun yattım serumdan sonra sırt agrım azaldı
sancım hıc cıkmayana kadar nts gırdım sonrası bos yatak yok ve benden agır hastalar gelıyor dıye benı taburcu ettıler
berbat seyler yasadım detaya gırmıcem .. sonra kendı doktoruma gıttım sehır dısından dönünce
daha oncede ıdrar yollarımda hafıf ıltıhaplanma vardı megerse o degerlerım cıkmıs
enfeksıyondan dolayı erken dogum tetıklenmıs ıgne yaptı doktorum cok acıtıyo bır gun oldu yenı yenı gecıyo agrısı
her hafta vurulcakmısım ıkıde antıbıyotık ılac verdı bır hafta kullanıcam haftaya doktora gıdıcek bundan sonra sıkı takıpte olcakmısım
yeme ıcme dısında ayakta durmam yasak takı ben yasagı kaldırana kadar dedı .. bende durumlar boyle kızlar
kendınıze cok dıkkat edın ufak bı agrı yada belırtıde ıdrar yolunda herhangı bı sıkıntıda doktorunuza gıtmeyı ıhmal etmeyın ..
Benim de kızım olacak canım , ultrason yanılmasından ben de endişeliyim ama 12. haftasından beri 3 tane doktora muayene oldum hepsi kız dedi yanılmazlar umarım. En çok da oğluma süpriz olur erkek kardeşi olursa, paşam hep kız kardeş için hayaller kuruyor.
Kızlar ben 2 gündür eşimle konuşmuyorum, küstüm. Haftasonu eşim de ben de Cumartesi-Pazar günü evdeydik, Cumartesi günleri genellikle çalışıyoruz, bu hafta ikimizde evdeydik. Cumartesi hava kötüydü, Pazar çıkalım dedim. O da tamam çıkarız, sinemaya gidip yemek falan yeriz dedik. 1 aydır 5-1 çalışıyor, gece 2 gibi geliyor eve, uyku düzenimiz bozuldu, 10 gün sonra normale dönüyoruz ama bitene kadar böyle.
Neyse cumartesi sabaha kadar oturup, akşama doğru kalktı. Pazar günü saat 2 oldu kalkmaz, hadi diyorum daha ayılıp dışarı çıkacağız, yok kalkmaz, en son lafla atıştık, ben çıkıyorum dedim. 3 gibi çıktım, alışveriş merkezinde tek başıma dolandım, yemek yedim geldim. 8 gibi evdeydim. Nerdeydin diye sordu, elinin köründe dedim. Tek bu değil tabi. Geçmişimizde çok benzer durumlar yaşandı. Onun işe geç gideceği günler saat 12-1 gibi doktor kontrolüm oluyor, uykudan kendini alıp gelemiyor. Bu Cuma günü yine kontrolüm var, nst'ye de bağlanacağım. Yarım saat falan sürüyor, canım sıkılır, sen de gel dedim. Yok o uyurmuş o saatte, gelemezmiş. Hastane de eve yarım saat uzaklıkta, bir minibüse bakıyor.
Bir de cumartesi akşamı kayınvalidem çağırdı, balık yapmış, yiyelim dedi. Allah razı olsun, yemeği yedik oturuyoruz, konu bebeğim tulumundan, giysisinden açıldı. Kayınbiraderim bir tane GS tulum takımı almış nasıl olduysa, açtık baktık falan dedim. Eşim hiç yoksa 50 tane tulum var, ya hiç giydiremeyeceksin ya da 2. defa giyemeyecek dedi. Tabi çıt-çıtlı body ve pantolonları da tulumdan sayıyor. Kayınvalidem demez mi hepsini yıkama madem, etrafta çok hamile var, giderken hediye götürürüz diye. Bunu çocuğuma daha 1 çorap almayan, eline geçen her kuruşu kayınbiraderimin borcuna kullanan, eşimin aldığımız anakucağının parasını zorla istettiğim, onu da bir defa da değil 50-50 taksitle ödeyen birisi söyledi. Nasıl asabım bozuldu anlatamam, o anda bişey söylemedim, yine bakarım yıkarken dedim sadece.
Eve gelince eşime o kıyafetlerin hepsini yıkayacağımı, gerekirse üst üste giydireceğimi, almaya da devam edeceğimi söyledim. Bu arada kıyafetlerimiz 9 aya kadar karışık alındı. Hepsi 0-3 ay değil yani. Annemin ve benim binbir hevesle aldığımız kıyafetleri dağıtacaklar ya, Allahım ölürmüsün öldürümüsün?
Pazar akşamı alışverişten döndükten sonra eşime izne ayrıldıktan sonra Bursa'ya ailemin yanına gideceğimi, doğumu da orda yapacağımı söyledim. Saçma saçma konuşma dedi, annemle de konuştum, sorun yok dedim. Nereye gidiyorsan git dedim. Annemle konuşmadım tabi de, gerekirse konuşurum.
Sonuç olarak 2 gündür konuşmuyoruz, ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama bu defa çok doldum. Kendisi hatasını anlayıp gelene kadar beklemek istiyorum, tabi anlarsa. Annemle de dün dertleştim, sen bunları takma, bu kadar alıngan olma dedi. Korkuyorum da stres yapıp bebeği üzmeye.
Böyle yani, çok uzun yazdım ama tavsiyelerine ihtiyacım var...
karaca home nakışlı çok güzel nevresim takımları var pembe,ekru,mavi renk seçenekleride var biraz pahalı ama ben bayıldım:))kızlar bebişe nevresim aldınız mı? yada diktiniz mi? aldınızsa eğer bana da marka söyleyin nolur
selam kuzular
gülsevdam geçmiş olsun canımçok dikkat et kendine minnak oğlun zamanında gelir inşallah
bizimde bugün kontrolümüz vardı bebbişim maşallah çok iyikilomuz 1.669 boyumuz ,,38 cm ilk defa gözleri açık gördüm minnağımı birazdan yükliycem resmini bizden haberler böyle
merhaba kızlar ..
merhaba melek bende yenı katıldım aranıza bende 32 haftalık hamışım senden 10 gun önce tahmını dogum tarıhım masaallah bebegın kğ ıyımış kızmı erkekmı bebegınn
beklenti oluyor tabii sonuçta şu anda yardıma muhtacız hiç olmadığımız kadar. ama sen hep güçlü imaj çizip beklenti içine girmişsin o sebeple iyi niyetin suistimal ediliyormus gibi geliyor canım. ben alıştım artık her şeyi talep ediyorum. yapmak zorundalar. hamilelikte uyanmayan adam bebek olunca hiç uyanmaz. düzelir canım yavaş yavaş alışır yeter ki kendini üzme ama beklentilerini dile getirHaklısın, biriktirdim biraz, olay anında cevap verme gibi bir yeteneğim olmadığı için, hadi kırılmasın, hadi üzülmesin. O konuda haklısın, herşeyi mümkün olduğumca kendim halletmeye çalışıyorum, ayılıp bayılmıyorum, ben yapamam demiyorum, bir yerden sonra da patlıyorum. Karşımdakinin de benim kadar düşünceli olmasını bekliyorum. Bazen iyi niyetim suiistimal ediliyormuş gibi geliyor. Belki bebek doğunca biraz değişir diye umuyorum.
Merhaba kızlaraz önce Doktordan geldik Bugün 32+3 günlük olduk çalışabilir raporumu aldım. Prensesim 1800 gram ama il günden beri başı yukarda makat bebek deniyormuş başı yukarda ayakları aşağıda olan bebişlere. Doktorum daha zamanımız var dönebilir dönmezse sezeryan yaparız 39. haftada dedi. Bu arada 16 kilo almışım son zamanlarda hızlı kilo almışsın dikkat et dedi. Sabahları o kadar aç uyanıyorum ki midemi yicek bebişim nerdeyse 25 nisanda doğum iznine ayrılıyorum birşey kalmadı kızlar doğumlarımıza Allahım hepimize hayırlısı ne ise onu nasip etsin sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Benim gibi bebişi ters olan var mı aranızda kızlar?
32. haftada benim bebiş de baş yukarda duruyordu. tıpkı senin doktorunun söylediğini söylemişti doktorum. 37. haftaya kadar döner merak etme dedi. geçen cuma gittim 33+5 de dönmüştü. dönerken anladım zaten ben iç organlarımı karıştırıp durdu velet:)merak etme döner canım daha vakti var
merhaba kızlar ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?