2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Bende dün aldım rapor ve tarih yazmıyordu... doğuma 8 hafta kalmıştır. son 3 hafta kalaya kadar çalışabilir yazıyordu...

doktorun tarih belirtmesi saçma olmaz mı... hem muhasebeci niye tarih istiyorki raporu aldığın günden 5 hafta daha sayacak mesela benim 28.03.2013 5 hafta sonrası 02.05.2013 oluyor... işine gelmemiştir herhalde...

Hayırlı Cumalar hepimize:) Haftanın son günü olması çık güzel kaldı 4 hafta:)) Bensu bende salı günü aldım raporu bende tarih yazıyordu hatta sekreter o güne randevu yazdı direk rapor için. 25.nisan.2013 tarihi e kadar çalışabilir işte 4 hafta 5 gün doğum izni aktarılacaktır yazıyordu. Diğer 2 arkadaşımında bu şekilde tarih belirtilerek çıktı raporu.

Günaydın kızlar size birşey sorucam gece sağ kasığımdan sanki iğne veya şiş batması gibi sancılar oldu size de oluyor mu ve ne olduğunu bilen var mı?

walla bende de ara ara oluyo hatta sancılar böyle olcak heralde diye düşünüyorum.
belki ara ara sancı giriyor olabilir???

hayır güzelim doktorunun yazdıgı gibi 3 hafta kalana kadar çalışabilir diyor benim raporumda da..istersen muhtemel doğum tarihini yaz raporun altına olsun bitsin.kalanı da muhasebeci hesaplasın bi zahmet..

gunaydınnn
bugunlerde bolca blogcu anne den haftamla ılgılı yazılar okuorum
gercekten cok faydalı ve pratık bılgıler var,ve doğru bildiğimiz yanlışlar var..
buyuk ıhtımal coğumuz sezeryan olucaz ve sutumuz gelmek de gecıkıcek
ancak doğru masaj tekniği ile sütü daha erken ve daha bol mıktarda getırmek mumkunmüş
lınkını paykasıcam vıdeoyu ızlersenız cok yardımcı olacaktır...

Hand Expression - Newborn Nursery at LPCH - Stanford University School of Medicine

bu arad bende bi kitap arıyorum bu bılgılerın hepsını bulabıleceğim..nette cok vakıt gecırmek ıstemıorum
radyasyona maruz kalmasın bebeiş die..bı kıtap buldum cok guzel ama anadılde olsa daha cok sııem yarayacak
ingilizcem çok iyi ama acıkcası terımlerı anlamayabılırım yada sıkılabılırım
sızın turkceye cevrılmıs yada turkce yazılmıs önerebıleceğiniz bı kıtap varmı doğumdan sonrakı eğitim için

Günaydın arkadaşlar, hayırlı Cumalar herkese. Biz de dün doktordaydık herşeyimiz normal haftasıyla uymlu maşallah. Kilomuz da öyle 1940 gr çıktık. 2 haftada 400 gr alıyor kızım ben aynı kilodayım. Doğum koçuyla görüştük bu kez günde 1 saat yürümemi tavsiye etti. Yarım saati bile zor yürüyorum ben nasıl 1 saat yürüyeceğim. Doğum için düzenli nefes egzersizi yapacakmışım. Burundan nefes alıp ağızdan yavaş yavaş verilecek. Çalışabilir raporumuzuda aldık fakat benimde hangi tarih olacağı yazmıyor. 8 hafta gebedir, 3 hafta kalıncaya kadar çalışabilir diyor, Hesaplamalarıma göre bu 2 mayıs oluyor, 2 mayısa kadar dayanabiliriz inşallah.:26:

Aynen canım söyle böyle derken bitti bu haftada bak sabır artık bı yonden iyi ama alıştırma yapıyoruz bebislerimize kolay kalkarız

Benim uykum zaten hafiftir vıyık dese uyanırım Alıştırmaya hiiiç ihtiyacım yok kiii Oğlum bırak uyuyum bak sen gelince mecalim kalmıycak ben hemencik uyanırım sen isteyince ama bırakda şimdi uyuyum bari...

daha çalışacağım 3.5 hafta var yazık bize ya hemen zaman gecsede evde yatısa gecsek oglumla cok yorulduk

Valla al benden de o kadar benim de daha 3 haftacık var Arık evde takılmak ve ne zamandır isteyipde yapamadığım işleri yapmak istiyorum.. Hiç bi zaman kendi istediğim şeyleri kendim yapamadım ne evlenirken ne çocuğum olurken...

Hep birileri benim için yaptı koydu... Evlenirken evimi bile yerleştrip eşyaları bile seçemedim. Annemle kayınvalidem aldılar koydular yerleştirdiler uzun süre ne nerde bulamadım. Yemek yaparken bile bir malzeme bulmak için onları aradım. Düğün işleri ile kareşim ilgilendi saç modelinden makyaj modeline kadar her şeyi seçti.... ben düğünede misafir oalrak gittim.. Hatta kına kıyafetimi bile giyeceğim gün gördüm.

Şimdi de çocuğa bişeyler alınıyor geliyor yıkanıp yerleşiyor.... Ben gene olayın dışındayım...

Artık izin gelsinde....

Of konuyla alakasız çok konuştum

Olurmu öyle şey yahu hesaplama özürlümüymüş adam yazıyor işte bu tarihten itibaren 5 hafta çalışacak diye.. Benimkinde de öyle yazıyor..

Günaydın kızlar size birşey sorucam gece sağ kasığımdan sanki iğne veya şiş batması gibi sancılar oldu size de oluyor mu ve ne olduğunu bilen var mı?

Oluyor oluyor yalancı sancı olsa gerek

arkadaşlar yeni aldığımız mobilya kokularını nasıl giderdiniz tavsiyelerinizi bekliyorum

Valla ben açtım tüm kapak ve çekmeceleri camlarıda açık bıraktım bir kaç gün geçiverdi..

Günaydın canım ben bı kıtap okuyorum ıcınde hamılelık oncesı bebek olunca emzırme terbıye bı çok bılgı var ayetlerlede anlatıyor ılgını çekerse tavsıye edlerim HerAnneye lazım dıye bı kıtap

Günün tam 32+1 sanırım bizde aynı kontrolde 1950 çıktık bundan önce gittiğimde 1 hafta önde demişti doktor bu sefer tam olması gerektii kadar dedi bende aynı kilodaydım... Bu kontrolü geçeli 2 hafta oldu ve şu an 2 kg aldım... Ama ben hayatta 1 saat yürüyecek mecali bulamam valla dediğin gibi yarım saat bile zorken... Kendimi taşıyamıyorum artık

tesekkurler cnm bakarım dediğin kitaba
cok sıkıcı kıtaplar var bilmeden gidip almak ıstemedim..

herşey bi koşturmaca oluyorbende aynı sıkıldım artık sindire sindire yaşamak istiyorum bazı şeyleri bide benim düğünden 10 gün önce halam vefat etmişti düşün halimi herşey allak pullak olmustu o zaman.
hayırlısı ile bebişlerimiz sağlıkla gelsinler de diğer şeylerde hallolur bir şekilde demekten başka çara yok sanırım.

gelelim bize
dün kontrolümüz vardı genellıkle fena değil terimini kullandı bu kez drumuz
cok hareket etrmedı nst de bebek,babamıza kızgındık bole olunca oynamıoruz dıyeemdık dr teyzeye
son ıkı haftadır iştahım çok yok ılk 3 aya yeıden döndüm dıyebılırım..bulantı bıle var arada..
bide evde akşama kadar tek olmanın etkısı sanırım,ben sevmıorum yalnızlığı sessızlığı yemek ıstemıo cnm
görev icabı da ancak bukadar oluo
hava cok guzel dısarda acık havad bıraz dolaşsam acıkırım moralım de daha ıyı olur oysakı..
babamız eve gelıp ypruldum dıo ancak..ohh gördü kızı bu son ıkı haftadayavas büyümüş
ben söylesem anlamazdı..kızı anlatsınn artık
nst den once meyve suyu ıcıodum oynasın dıe,içmedim özellıkle görsünn benı uzduğunde kızımda nasıl uzuluo
nasıl karnımda tostop oluo kuzum

günaydınn hamişler... bizimde salı günü kontrolümüz var ve nst ye gircez, yalnız bişeyi merak ediyorum: giren arkadaşlar biliyodur, nst esnasında anne eline verdikleri buton ne dir, ne işe yarıyor, ne zaman basılıyor,, bilerek gidelimde orda rezil olmayalım demi?

Ben iki kere girdim elime buton falan vermediler o nerden çıktı ben özele gidiyorum devlette falan farklı olabilir ama bilmiyorum önce bebeğin kalbini buluğ oraya bağlıyorlar sonra biraz üst kısmına bir tane daha bağlıyor bırakıyorlar sancın çıkarsa biraz uzun kalıyorsun çıkmazsa 10-15 dk tutuyorlar o kadar

canım bende pzts çalışabilir raporumu aldım raporumu aynen yazıyorum ''25/03/13 tarihinde 32 haftalık gebeliği bulunan hastanın 37. haftaya kadar çalışmasında ve çalıştığı sürenin doğum sonrası kanuni iznine eklenmesinde sakınca yoktur''
raporum aynen böyle tabi ben devletteyim hastanede özel değil zaten aynı kurumun hastanesi seninkinde başlangıç tarihi yazmıyormu?

Bende şimdiye kadar 2 kere girdim hemde devlet hastanesi idi ama buton felan yoktu 2 tane ölçüm düğmesi var birini bebeğin kalp atışını buldukları yere diğerini de annenin sancısını ölçmek için uygun bir yere bağlıyorlar...

o bende de oluyo kızım rahat durmuyo ama olsun saglıklı olsunda bıde bır tarafa cok toplanıyo :)

benim kızçemde bööle toparlanıo bir tarafa, bir ağrı, gerilme hissediyorum sonra bir bakıyorum karnımın solu normal sağı kocaman olmuş seviyorum onu, babamız öpüyor, okşuyor, gözlerim doluyor, Allah'ım sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etin, isteyene de bu duyguyu hayırlısıyla yaşatsın inşallah.

bende her sabah çarpıntı oluyor nefes darlığı ile beraber, çarpıntım 115-125 arasında değişiyor, çok yoruluyorum, sabahları acayip gergin oluyorum bu yüzden. Allah tan tansiyonum coşmuyor ama ben tedirgin oluyorum. ama sabıır diyorum az kaldı inşallah

Cnm günaydın, niye rezil olasın ben de beilmiyordum orda anlatıyorlar zaten sana. Karnına bağladıkları ölçüm yapan cihazlardan biri bebeğin kalp atımlarını takip ediyor onun belli bir aralığı var o aralıkta mı diye bakıyorlar, diğeri ise rahim kasılmalarını ölçüyör. Eline verdikleri butona ise bebeğin hareket ettiğini her hissedişinde basmanı istiyorlar. Ben rapor almaya gittiğimde gittim şimdi haftaya kontrole gittiğimde tekrar gireceğim.

ya bu nst denen şeye ben hiç girmedim burası olmasa hiç haberim de olmazdı heralde yarın doktora sorucam bakalım gerekli mi gereksiz mi anlayamadım açıkcası

Öyle valla canım sağlıkcakla doğsunlar başka bişey önemli değil şu noktada. Koşturmacada hayatın bir parçası diyelim ve şikayet etmeyelim en iyisi..

Ben özele gidyorum 2 kere girdim nst ye bana o düğmeden verdiler ve bebek hareket edince bas dediler bebeğin hareketi sırasındaki kalp atış hızına bakıyorlar sanırım. Son gittiğimizde babamızda yanımızdaydı karnıma yaklaşıp şşşt pşşt yapmak suretiyle çocuğun kalp atışını hızlandırdı bişey değil sonuçlar yanlış çıkacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…