- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #32.821
Günaydın arkadaşlar bu hafta başı çalışabilir raporu aldım fakat bizim muhaebeci raporu kabul etmedi neymiş efendim doğumuna 3 haftaya kadar çalışabilir değilde tarih yazacaklarmış şu tarihe kadar çalışabilir diye sizlerden alan varsa raporunuzda detaylı olarak şu tarihe kadar çalışabilir yazıyormuydu..
günaydınn hamişler... bizimde salı günü kontrolümüz var ve nst ye gircez, yalnız bişeyi merak ediyorum: giren arkadaşlar biliyodur, nst esnasında anne eline verdikleri buton ne dir, ne işe yarıyor, ne zaman basılıyor,, bilerek gidelimde orda rezil olmayalım demi?
merhaba kızlar yaaaaa ben birşey sorucam dün doktora gittim 10 nisanda geldiğinde alttan muayene edip doğum şeklini netleştircez dedi ben çok korkuyorum alttan muayene hiç olmadım ya bebeğime birşey olursa sizlerden var mı muayene olan nasıl birşey bu alttan muayene??????
Merak edilecek birşey yok,çatı muayenesi olacaksın demek ki :) Bazı kadınların çatısı dar olduğundan normal doğuma elverişli olmuyor maalesef,o zaman kesinlikle sezeryan yapılıyor.Dr.un hangi doğum şekline elverişli olduğuna bakarak karar verecek demek ki,tabii yine de herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor,normal doğum diye karar verilip son anda sezeryana alınanlar da çok.Hem anneler hem de bebekleri sağlıklı olsunlar da,hangi doğum şekli olduğu önemli değil bence
Merak edilecek birşey yok,çatı muayenesi olacaksın demek ki :) Bazı kadınların çatısı dar olduğundan normal doğuma elverişli olmuyor maalesef,o zaman kesinlikle sezeryan yapılıyor.Dr.un hangi doğum şekline elverişli olduğuna bakarak karar verecek demek ki,tabii yine de herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor,normal doğum diye karar verilip son anda sezeryana alınanlar da çok.Hem anneler hem de bebekleri sağlıklı olsunlar da,hangi doğum şekli olduğu önemli değil bence
ya onu bende çok merak ediyodum. çatı çatı diyolar pek anlamıyorum yani bildiğimiz ultrasonla mı bakıyolar alttan muayene ederken de?
Al bendende okadar 31+1de gittim ne nstye soktu doktor ne bisi bu doktorun garezi var bana sinir oldum :-@
Günün tam 32+1 sanırım bizde aynı kontrolde 1950 çıktık bundan önce gittiğimde 1 hafta önde demişti doktor bu sefer tam olması gerektii kadar dedi bende aynı kilodaydım... Bu kontrolü geçeli 2 hafta oldu ve şu an 2 kg aldım... Ama ben hayatta 1 saat yürüyecek mecali bulamam valla dediğin gibi yarım saat bile zorken... Kendimi taşıyamıyorum artık
ya bu nst denen şeye ben hiç girmedim burası olmasa hiç haberim de olmazdı heralde yarın doktora sorucam bakalım gerekli mi gereksiz mi anlayamadım açıkcası
ya bu nst denen şeye ben hiç girmedim burası olmasa hiç haberim de olmazdı heralde yarın doktora sorucam bakalım gerekli mi gereksiz mi anlayamadım açıkcası
hayır canım çatala çıkıyorsun elle muayne dediyo öyle bakıyo banada bakıldı 2 hafta önce sancıyla gittim açılma varmı diye çalmıştı bana cadı karı orta 3 parmağının hepsini soktu resmen ama direk rahatsız olduğumu hissettirdim bide alttan muayne olacaksanız muhakkak etek giyin pantalon çok zor oluyo komple soyunduruo
bazı kişilerde bu muayene sonrası kanama falan oluyormuş o yüzden tedirgin oluyorum .aslında bebek rahim içinde bu muayene vajinadan yapılıyor yani mantıken zarar vermemesi gerek ama annelik böyle birşey sanırım bide bir arkadaşım bu muayenenin çok sakıncalı olduğunu asla yaptırmamam gerektiğini söylemişti erken doğumu tetikliyor falan demişti ondan korktum sanırım
merhaba kızlar yaaaaa ben birşey sorucam dün doktora gittim 10 nisanda geldiğinde alttan muayene edip doğum şeklini netleştircez dedi ben çok korkuyorum alttan muayene hiç olmadım ya bebeğime birşey olursa sizlerden var mı muayene olan nasıl birşey bu alttan muayene??????
slm anneler.idraryolları enfeksiyonu bendede oldu...2 gündür sağ kaığımda çok ağrı vardı dün yürümekte bile zorlandım çıkışta hastaneye gittik. apandisit olabilir dedi başladım ağlamaya...( korkdum kuzucuğum erkenden çıkarsa diye...ama artık zor durumlarda bebeğe dokunmadan ağpandisit ameliyatı olabiliyormuş.işte bbebek bir kaç gün uyuyuyormuş.tabi buda iyi bişey değil ama korkudan insan herşeyi düşünüyo.... ( ultrason,dahiliye,genel cerrahi derken...idrar yolları enfeksiyonu dedi. adım atamıyordum o ilginç.kadınlarda biliyosunuz genelde olur ya idrar yolları enfeksiyonu...üşütmeden falan amahiç böle olduğumu bilmem..6 iğne yazdı sabah akşam.sonrada hap verdi kullan diye.ağrı kesici içme dedi.hamilelerde apandisit tam tesbit edilemiyor çünkü dedi.ama genel cerrahi dr u normal insanda apandisit alta olur ama hamilelerde onun biraz üstünde oluyor dedi ..karın şeklinden dolayı bilginiz olsun.ihmal etmeyin. ağrınız olursa gidin.olmaz işallahta...
soru bir:idraryolları enfeksiyonu çıktı ama hiç erken doğumu tetikler falan demediler bana?
soru iki: ultrasoncu mr ile kontrolü gereklidir yazmış raporuna .hamileye nasıl mr yapılcak ki? yapılmadıda..
anlamaddım...
öle işte erken doğum riski olan anneler allah yardımcınız olsun.. sağlıkla bebişlerimizi alırız işallah
korktuğumda keşke daha çok yemek yeseydim diye geldi aklıma ozaman bebeğim daha büyük olurdu.şimdi daha küçücük diye :))
günaydınn hamişler... bizimde salı günü kontrolümüz var ve nst ye gircez, yalnız bişeyi merak ediyorum: giren arkadaşlar biliyodur, nst esnasında anne eline verdikleri buton ne dir, ne işe yarıyor, ne zaman basılıyor,, bilerek gidelimde orda rezil olmayalım demi?
ben sormuştum dr.36.haftanda bidaha ki gelişinde bakıcaz nts dedi.daha hiç nts girmedim bende.gerek görmüyorum sorun olmazsa erken erken bakmaya dedi.ama şikayetin olursa nts bağlanırdın zaten dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?