2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

normalde artık kimseye rapor vermiyorlar. ekranda gözüküyor bana sadece bilgilerndirme için bir kağıt vermişlerdi onda da sgk menüsünden gözükür onaylanmalıdır gibi bişey yazıyordu. 37. haftaya kadar çalışabilir demek o rapor zaten. tarih falan yazmaz ki...

bana buton vermediler. iki tane bişi bağladılar biri sancıyı biri de kalp atışlarını ölçüyomuş. hışır hışır edince bu bebeğin hareketleri dedi hemşire sadece o kadar.

merhaba kızlar yaaaaa ben birşey sorucam dün doktora gittim 10 nisanda geldiğinde alttan muayene edip doğum şeklini netleştircez dedi ben çok korkuyorum alttan muayene hiç olmadım ya bebeğime birşey olursa sizlerden var mı muayene olan nasıl birşey bu alttan muayene??????

Merak edilecek birşey yok,çatı muayenesi olacaksın demek ki :) Bazı kadınların çatısı dar olduğundan normal doğuma elverişli olmuyor maalesef,o zaman kesinlikle sezeryan yapılıyor.Dr.un hangi doğum şekline elverişli olduğuna bakarak karar verecek demek ki,tabii yine de herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor,normal doğum diye karar verilip son anda sezeryana alınanlar da çok.Hem anneler hem de bebekleri sağlıklı olsunlar da,hangi doğum şekli olduğu önemli değil bence

ya onu bende çok merak ediyodum. çatı çatı diyolar pek anlamıyorum yani bildiğimiz ultrasonla mı bakıyolar alttan muayene ederken de?

bazı kişilerde bu muayene sonrası kanama falan oluyormuş o yüzden tedirgin oluyorum .aslında bebek rahim içinde bu muayene vajinadan yapılıyor yani mantıken zarar vermemesi gerek ama annelik böyle birşey sanırım bide bir arkadaşım bu muayenenin çok sakıncalı olduğunu asla yaptırmamam gerektiğini söylemişti erken doğumu tetikliyor falan demişti ondan korktum sanırım

ya onu bende çok merak ediyodum. çatı çatı diyolar pek anlamıyorum yani bildiğimiz ultrasonla mı bakıyolar alttan muayene ederken de?

hayır canım çatala çıkıyorsun elle muayne dediyo öyle bakıyo banada bakıldı 2 hafta önce sancıyla gittim açılma varmı diye çalmıştı bana cadı karı orta 3 parmağının hepsini soktu resmen ama direk rahatsız olduğumu hissettirdim bide alttan muayne olacaksanız muhakkak etek giyin pantalon çok zor oluyo komple soyunduruo

ben 32+5 gitmiştim..oğluşum 1907 di.ben 2 kilo almıştım.13 nisanda gideceğim.

ya bu nst denen şeye ben hiç girmedim burası olmasa hiç haberim de olmazdı heralde yarın doktora sorucam bakalım gerekli mi gereksiz mi anlayamadım açıkcası

ben sormuştum dr.36.haftanda bidaha ki gelişinde bakıcaz nts dedi.daha hiç nts girmedim bende.gerek görmüyorum sorun olmazsa erken erken bakmaya dedi.ama şikayetin olursa nts bağlanırdın zaten dedi.

bende korkuyorum. elle muayeneden.ama normal doğum istiyosam kaçınılmaz yani..alıştırmaya çalışıyorum kendimi. maleseffff(

teşekkür ediyorum kızlarr yorumlarınız için öğrendim sayenizde... bu arada bende özele gidiyorum ve benm gittiğim yerdede var bu butondan, ama şunu anladımki herkes bilmediğine göre demekki her hastanede yok, acaba neye göre,, olan olmayan kızlar bence hastaneneizde nstye girerken olup olmama nedenini öğrenelim,belki gerçekten önemli, belkide gerçekten gereksiz bişi..

selam kizlar,hayirli cumalar !!!

Hic korkma canim,kesinlikle bebege bi zarari yok,erken dogumu falan da tetiklemez.Beni kac kere alttan muayene ettiler,ne bi kanamam oldu ne bisey.Sadece rahatsiz ediyo o kadar,o yuzden kendini kasmaman cok onemli.

Canım korkulacak bişey yok 3 parmakla bakıyorlar gebeliğimden bu yana 50 yı geçmiştir saten son ayda oldugun Icin fazla elini ittirmiyor normal dogum istiyorsan kendini sıkma rahat bırak faydasını göreceksin vajinani sıktıkca oda zorliycak seni hiç panik falan yapma relax ol korkmayın kızlar bazıları abartıyor bana simdi iki güne bir yapılıyor cocuğun mesafesinde ölçülüyor gayet alıştım

Offf bu alttan muayene hamileliğin başından beri kabusum oldu her gittiğimde doktor bakacak diye ödüm kopuyordu... Hayır bari bakacağında önceden söylese bi daha geldiğinde bakıcam diye ona göre kendimi psikolojik olarak hazırlasam.... :26:

Ama bir sonraki gidişimde kesin bakacak diye düşünüyorum.... :18::18:

Ya hiç bakamsa olmaz mı acaba

ıdrar yolu enfeksıyonu erken dogumu tetıkler cok dıkkat etmelıyız daha yenı yasadım bunu

devlette ve ozelde acıle gıdınce bır kackez nts gırdım devlettekı normal butonsuz
ozeldekı butonluydu o buton bebek tekme atınca basmamız ıcın kı o tekmeyı sancı sanmasınlar dıye

ah alttan muayene ılk acıle gıttıgmde devlet oldugu ıcın hayvan gıbı davrandılar 4 parmagını soktu nerdeyse
cok zorlandım ama bır sonrakı acıle ozele gıttım ebe hem daha kalın eldıvenle hemde sadece 2 parmakla muayene ettı
ee dedım bukadarmı evet dedı sasırdım cok rahattı ohastanede doğum yapıcagım ıcın rahatladım
yanı muayene edıcek kısı onemlı .. bebegıne bısey olmaz canım ben 2 kez mecbur oldum acılma varmı dıye
ama hıc aklıma catım darmı genısmı sormak gelmedı gercı catı muayenesı kesın bısey degıl son haftada bıle
kesın garantı veremıyorlar egıtımde ebemız demıstı 32. haftalarda olunan catı muayenelerıne guvenmeyın dıye

nıhayet ev temızlıgı bıttı esım ablam yaptı sagolsunlar
sımdıde bebısın kıyafetlerı yıkanıyor yarın kururlarsa ütülenıcek
dogum cantasını haızrlıcam malum erken rıskı var yatıyorum bol bol
Allahıma sukurler olsun o fecı bel agrısı dun gece gelmedı yatabıldım ama cok az uyuyorum artık
kg da vermısım umarım bebısı etkılemez salı gunu doktoruma gıdıcem tekrardan duruma gore igne yapıcak
hepımızın hakknda hayırlısı sağ salım bebıslerı vaktınde kucaklarımıza alalım inşallah ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…