- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.021
tatsız bi akşam uykusuz bi geceden sonra yeni güne merhaba...günaydın KIZLAR...
aynen cnm bende 2-3 hafta oldu hazırlayalı
,ilk olarak bebeğin kıyafetlerını değiştircem
tulumlu bır hastane cıkısı koymustum ama
ayaksızmıs o..ılk gunden çorap giymez coocuk
onu ayaklı bızr tulumla değiştircem
bıde göbek bağından dolayı,zıbın daha kullanıslı oluomus ılk bır hafta
daha sonrasındada ıcınden atlet nıyetıne cıt cıtlı badi..
ozaman havalarısınsa dahii bebekler bızden bır kat daha kalın gıyınmelıymıs
tulum tek kat az gelebilir onun için iç pijama gibi bişey koyucam..
bez olarak cnm ben kendımde kenaralrını kesıp bebeğin bezınden kullancam
20 tane koydum ben..gunde 7-8 kez değişilıomuş..
bızım hastaenın polıtıkası bır gun kalınıo..ıkı gun kalıcaklar daha fazla almalı..
Günaydın hanımlar, cumartesi günü gittiğim hastanenin gebelik eğitimi vardı eşimle gittik çok faydalı oldu, odaları gördüm beğendim, hem de doğumda yanımda olacak ekibi tanımış oldum ebeyi, hemşireleri filan artık doğumda yabancılık çekmem dr eşlerin doğuma girmesine izin veriyormuş hatta tavsiye ediyor o anı kaçırmayın diye bakalım şimdilik eşimin yanımda olmasını istiyorum ama eşim de biraz hassastır dayanabilir mi bilmiyorum :44:
ya bişey daha geldi aklıma bizim gecelikler uzun kollu serum falan takılırsa elin üzerinden mi takılır koldan mı acaba? koldan takılacak olursa yukarı çeksek yeterli olur mu acaba?
ay ben cok detay mı düşünmeye başladım yahu kızlar?
kızlara benim geceliklerim pijamalarım hep uzun kollu cok mu sıcak olur acep gerçi aşırı kalın değil kumaşları ama bu arada hastane cantama 2 gecelik 1 pijama takımı koydum ben yeter sanırım benim hastanede normalde 1 gece sezeryanda 2 gece yatırıyormuş birde yarım kollu pijama takımımı alsam acaba evde belli bir süre giyilecek sonucta bilemedim ki???
Ben de kabaca 1 ay önce hazırlamıştım ama bir türlü bitiremedim bir tarafım yeter diyor diğer tarafım ya lazım olursa diyor. Mesela kaç tane bebek bezi götürüyorsun ve yeni öğrendiğin ayrıntılar neler? belki benim de aklıma gelmemiştir
bilmiyorum koldan mi elden mi takilir serum dogum sonrasi ama geceliginin kolunu cekersin yukari problem olmaz canimdert ettigin seye bak
Günaydın canım, ben de geldim eğitime başka bir hamile arkadaşımla. Faydalı şeyler öğrendik, bilmediğimiz şeyler varmış hala. Bu arada benim rapor tanımlamam yapıldı SGK için Cuma günü, muhasebeye maili de gelmiş. Sıkıntı yok bakalım şimdilik.
Bebek kurabiyesi yapımı için internette baya bi tarif ve video var. Kolayca yapabilirsin o tarifleri.
ben 15 tane koydum bebek bezini. 2 gun kalirim ben sezeryanda yeter herhalde
yetmezse market yakin annemler alir getirir.
ya bişey daha geldi aklıma bizim gecelikler uzun kollu serum falan takılırsa elin üzerinden mi takılır koldan mı acaba? koldan takılacak olursa yukarı çeksek yeterli olur mu acaba?
ay ben cok detay mı düşünmeye başladım yahu kızlar?
bırdha aynı seyı yasamam inşallah yasarsam kesınlıkle doktorumdan ısterım yarın randevum var anlatıcam neler yasadıgımı bakalım .. bebegınle acıllerde yasadıkların cok zormuş canım yaçok geçmiş olsunn canım bende yaşadım bi çok defa böyle inanki yemeye korkuyordum hastalanmamak için 4 ay meyve suyuyula gezdim.acile gidiyoruz gaz sancısı fln fln diyip bi igne yapıpı serum takıp yolluyolar en sonunda çok ciddi bi atak geçirdim ve o tuhaf doktorlar tüm tetkiklerimi yapıp safra kesemde çamur oldugunu buldu.ve bu arada bebegim 4 aylık oldu onunla acillerde heba oldugumuz(( tek kolumda serum digerinde bebgim emmeye çalışıyo fln ......sonra ameliyat oldum.benimki genetik galiba bi ay sonradababam oldu çünkü fakat safra kesesi hamilelik döneminde genelde ortaya çıkan bir rahatsızıkmış.... bi genel batın bölgesine usg ççekilmesini rica et varsa bi sorun bilip ona göre tedavi uygulanır yoksa aylarca çekip dahada kötüye gidebiir ki allah korusun
sagol canımGünaydın arkadaşlar. Hafta sonu gezmeleri ve ev işinden sonra yorgun bir pazartesiye merhaba dedik. Neyseki 4 haftamız kaldı işte geçireceğimiz.
Gülsevdam canım çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin.
Coook gecmis olsun umarim en kisa surede iyi olursun Rabbim sana ve tum hamislere saglik versin...
Bu terliğii beğeniyorum geceliğimle de uyumlu ama hastanede giyilir mi sizce? Orada giyersem eve gelince iyice yıkamam gerekecek, sokak terliği gibi birşey mi koysam hastane çantamın eksikleri bir türlü bitmedi yaaa
Günaydın bugün bizim için evdeki ilk günümüz, birazdan çarşıya gidecez 2 tane iç zıbın alalım, ben almamıştım çıtlı badi almıştım. Görümcem göbek bağı düşene kdar iç zıbın daha kullanışlı oluyo dedi. Ben de gidip alıyım dedim. Hepinize sağlıklı bir gün diliyorum.
cnm daha iyi olduguna çok sevındım son ay zormus gercekten,bide evde yatmak oturmak zorunda olunca cok daha zor geçıoben çalısırken of puf dıodum ama daha hızlı geçıomus zamannazara bende ınanırım cnm helede bebek ve hamıleler savunmasız oldugu için daha çok ınanırımbana arkadasım bebeğin kıloosunu söyleme dedi..bende bı tek burda soyluodum hepsonra bı kaç arkadasa daha söyledım ılk defa..ve gecen kontrolde bebek az kılo almıs beslenmene dıkkat et dedı dryanı bu kucucuk bir örnek...oram buram cıkmadı die bile nazar edebılıo ınsanlarbol bol oku cnm yatarak da okuyabilirsin mazaretin var çünkübide iyiyim deme ofla pufla hep cevrene zor geçio de
Arkadaşlar herkese günaydın Gülsevdam tekrar geçmiş olsun canım ama sen üşütmüş gibisin sade miyde yanmasına benzemiyor bol bol dinlen duş alıp yat
arkadaşlar çok mu uçuk düşünüyoruz bılmıyorum amaoto koltuğu-anakucağını ve park yatağını yıkmaya gerek varmıcıkabılıo yıkanabılıo bızımkı...babamızın dahiyane fikri yıkamak lazımmısbenimde içime kurt düştü
Rabbım razı olsun senden canım hergun okuyorum kendıme .Rabbım hepımızı kem gozlerden korusun ..Kızlar günaydın guzel bır gün olsun ınsallah hepimize Gulsevdam nazar duası kızıma okudum çok tesırlı oldu arkaslar hepsinize tavsıye edlerim bı kenara yazın kendınızı ve bebıslerınıze okuyun 818 selamun kavlen mırrabbır rahîm 100 salavat 3 fatıha suya okuyun ıcın sıfa Allahdan
günaydın kızlar hepinize hayırlı haftalar diliyorum.ctesi günü kontrole gittim.bebeğimiz 34+5 günlüktü. kilosu 2.025gr.bana biraz zayıf geldi.boyu tam gününde çıkıyor ama..uzun boylu olcak inşallah kızım. :)) bu arada hala doğum pozisyonuna geçmemiş.saf makat pozisyonunda.( suyu tam dedi doktpr.biraz daha fazla olsa geçer dedi.bakalım artık beklicez.bu arada normal doğum düşünen arkadaslar için nette gezinirken bi siteye rastladım linkini gönderiyorum.güzel şeyler yazıyor.tavsiyeler var okumanızı öneririm.Doğum Meleği: Doğum Pozisyonları
Anne karnındaki bebeğin ters duruşu, bebeğin anne karnında ters dönmesi
Merhaba kızlar cumartesi doktorumuzdaydık nihayet biraz kilo almışız 2,350 olmuş oğlum 43 cm de boyumuz olmuş doktorun tahmini 3000 gram ile doğması inşallah tabiiiii
Birde sizlerde oluyormu bilmiyorum ama benim yavaştan suyum gelmeye başladı sordum doktora normalmiş ama sürekli su içmem gerekiyormuş günde 2 litre he birde su gelmesini merak edenler için
söylüyorum anlamamız mümkün değil çünkü beyaz renkte kokusuz ve geldiiğinde sadece çamaşırınız ıslanmıyor artık tayt pijama ve varsa avuç içi kadar o da ıslanıyor bilginizeeeee
maşallah oğluna canım ..3 lg dogması zatı ıdeal hele normal doğum ıcın :)
acılde yatarken bır cok hamılede su geldıgnı gordum aynen pıjaman ıc camasırn ıslanıyo
2 lt mı ben aylardır 3 lt ıcıyıyorum doktorum ebem kesınlıkle 3 lt ıc dıyo :)
doktorun normal dedıyse ıyı ama sen yınede bol sıvı al dıkkat et canım
Aaa gelmişmiydin ben son anda üşendim hava da güzeldi ya acaba Eminönü'ne mi gitsem diye düşündüm ama iyiki gitmişim, anestezi uzmanı epidurali çok övdü eşimin bayağı aklına yattı ben karar verdim epidural yaptır diyorZaten epidural olmazsam doğuma giremezmiş yüreği kaldırmazmış, daha doğum moduna giirmedim çooook uzun zaman varmış gibi geliyor bakalım dr da henüz doğumdan bahsetmiyor zaten cuma randevum var belki konuşurum.
Rapor işinin hallolmasına sevindim benimki de olmuştur umarım
Bakalım şimdilik çok hevesliyim inş. güzel birşeyler çıkar ortaya, nisan topiğindeki arkadaş serin bir yerde ve cam kavanozda 1-2 ay bayatlamadan kalabilir demiş ama ben riske atmak istemiyorum izne ayrıldıktan sonra yapacağım doğuma az kalsın öyle şimdilik araştırma aşamasındayım internetteki videoları izliyorum tarifleri inceliyorum filan
merhaba mayıs anneleri
gülsevdam çok geçmiş olsun okudum başına gelenleri...
en son sancılarımdan bahsetmiştim dün akşam olmadı, sanırım magnezyumdan kaynaklı.. yatmadan önce magnezyum eritip içtim ve ağrısız uyudum.. magnezyum kasılmaları önlüyor artık eminim.. çünkü magnezyum ilacını 3 gün içmemiştim... doğal sürecine bırakmak için magnezyum da içmek istemiyorum bu kasılmalarla doğum kanalına yerleşiyormuş çocuk.. napacağımı bilemedim ama şuan her şey yolunda. 2 gün ağrıdan sonra hemen oğlancığımın kıyafetlerini yıkadım kuruyor şuan ve kendi çantamı hazırladım artık ne kadar korktuysam doğurcam diye.. şimdi doğurabilirim diyorumbugünden itibaren izne de ayrıldık... darısı çalışan arkadaşların başına inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?