- 16 Ocak 2013
- 664
- 131
- 323
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.241
slm kızlar hepinize güzel agrısız sızısız bol tekmeli bi gün dilerim :))))) dün kontrole gittim bebişim iyimiş 1800 gr olmuş 32,haftayla uyumlu dedi doktorrum.birde bebegi durabildigi kadar durmasını istiyorum dedim oda ewet öyle fln dedi sonrada mayısın 15i 20si arası alırız dedi....iyide o tarihte daha 38,haftayı doldurmuyo bile...galiba başka doktor arayışına giricem
gunaydınnnnnn
nasılsınız annelerrr bakalımmmm
bu arada kucukmeleklerımı göremıorum acılması vardı
doğum yapmış olabılır mı acaba..
dsde den baska haber varmı kıslar cok kalmaz zeyno kuvezde muhtemelen
canım yanlış biliyo olabilirim ama bende pirima aldım ama 0 2,5 almadım ben onlar erken doğan bebekler için yani düşük kilolu bebekler için diye biliyorum kuzenimde pirimanin 3 6 kilosunu aldı bilmiyorum küçük gelmezmi 2,5 kilo o 3 6 aldı ve rahat rahat oldu ve 8 aylık doğum yaptıgi halde tabi yinede sen bilirsin
canım yanlış biliyo olabilirim ama bende pirima aldım ama 0 2,5 almadım ben onlar erken doğan bebekler için yani düşük kilolu bebekler için diye biliyorum kuzenimde pirimanin 3 6 kilosunu aldı bilmiyorum küçük gelmezmi 2,5 kilo o 3 6 aldı ve rahat rahat oldu ve 8 aylık doğum yaptıgi halde tabi yinede sen bilirsin
ya bebek sekerı aldık dıyenler olmus, sımdıden nasıl alıyosunuzkı sekerı cıkolatayı kı
nasıl saklıcanız onu bozulmazmı smdıden :26:
slm kızlar . bende mayıs annelerindenim buraya yazmasamda sizi takip ediyorum sürekli.aranızda bebek şekeri yapan varmı. ben kendim yaptım sizce nasıl olmuşEki Görüntüle 675238 ben içine lavanta koydum. mıknatıslı dolap süsü oldu.degişik fikirleriniz varsa bekliyorum
Benimde oğlum dönmezse eğer sezeryan yolları gözüküyor bana dr 39 falan alırız dedi sevindim hatta ben sancımın bile gelmesini beklemeyi düşünüyorum erken doğmazsa oğlum Allah ın bir bildiği varki bebekler 40. hafta doğuyor anne karnındaki geçen 1 gün bile önemli bence bebeğin gelişimi için bence dr nuzla konuşun erken almasın bebeği yazık ya
İçlerine badem şekeri gibi olan çikolatalar var ya onlardan koyacağız mavi ve beyaz ama daha hazırlamadık alıp buzdolabına koyduk orada da birşey olmaz sanırım, doğum telaşıyla gidip bulamazdık onlardan o yüzden dün görmüşken aldık, doğuma 1-2 gün kala şekerlerin içlerine koyup serin bir yerde muhafaza etmeyi düşünüyorum
Ellerine sağlık çok güzel olmuş ben de dün malzemelerini aldım ama daha hazırlamadım benimkiler metal puset şeklinde içlerinde de çikolata dolu kese olacak, insan nasıl hevesli oluyor dün o yorgunlukla gelip hazırlayacaktım ama çikolatalar erir diye kaldırdık
Günaydın herkese bende nezamandır ugrayamadım el ayak şişmesinden konuşmuşsunuz bende de aynı problem var ama benimki sadece yürüdüğüm zaman oluyo bide sabah kalkınca ayaklarımın üzerine basamıorum uyuşuyo ya bide bi şey sorcam oğlumun hareketleri azaldı sizdede azalma varmı tıstım açıkçası
Kızlarr maaşallah vallaO kadar şeyin arasında bu ikramlarla filan nasıl uğraşıyorsunuz bu ne hamaratlık Valla benim hiç şeker çikolata gibi düşüncelerim yok arkadaş çevrem zaten yok,ailelerimiz var işte onlar da şeker hastası,tansiyon hastası,kolesterol hastası.E tatlı yenilmiyor tuzlu yenilmiyor hafif yağlı olsa o hiç yenilmiyor uğraşıma bile değmicek diye hiç heveslenmiyorum bile.Aslında benim de arkadaş çevrem filan olsa ben de yapardım çok da güzel olurdu,gerçi ne zaman doğum yapacağım konusu da biraz muallakta kaldı en azından şu kızım döndü mü dönmedi mi o bir kesinleşseydi hayırlısıyla Ben ikramdan ziyade sık sık temizlik yapıyorum aslında perdeleri 3 hafta önce yıkamıştım ama yine yıkamak istiyorum malum az kaldı ama sonra kim asacak onları :26: Annem asıyor yazık üzülüyorum ona da hem tansiyonu var hem de bel fıtığı var tavan da uzun biraz boyu zaten zar zor yetişiyor e eşim de yorgun oluyor ben kendim assam tansiyonum falan düşer de yere kapaklanırım diye korkuyorum Herşeye de bir bahanem var ama,şu temizlik işleri beni hem çok yoruyor hem de çok temizlik yapmak istiyorum yardım edecek kimsem de yok,ya bir de öyle pis huyum var ki herşeyi illa ben yapıcam,o zaman içime siniyor ama benim de pek halim yok 10 dk iş yapıyorum yarım saat mola veriyorum
Artık son zamanlarda şişmeler normal kilo alma da öyle ben hamileliğimin 20. haftasında 10 günde 4 kilo almıştımAşırı bir şişme ve su tutulumu vardı,tansiyonum 14/9la dikkat çekmeye başladı zamanla yükseldi yükseldi hamileliğim de ilerledikçe 17/10 oldu.Oğlum 7. aya girmeden erken doğum olursa diye ciğerlerinin gelişmesi için iğne yapıldı.O iğne de bana acayip alerji yaptı,kaşıntı kaşıntı....Yani size şöyle diyim hepinizin içi rahat etsin,öyle bir durum başınıza gelince (Allah korusun ama) bir terslik olduğunu anlıyorsunuz.Acaba mı diye kafanızda soru işareti olmuyor,çünkü belirtileri o kadar bariz oluyor ki dışardan insnalar bile acayip şişmişsin diyebiliyorlar.İdrar tahlilinde de yanlış hatırlamıyorsam idrarda protein çıkıyor,öyle birşey olsa zaten doktorunuzun en ufak bir şüphesi olsa bu konuda gereken bütün önlemleri alır merak etmeyin,çünkü preeklamsi hayati durum söz konusu,öyle umursamamaya gelecek birşey değil Allah korusun,annenin ve bebeğin hayatını tehdit eden hamilelikte karşılaşılabiecek en büyük tehlikelerden bir tanesi.Zaten iyice ilerlerse gebelik haftasına bakılmaksızın gebelik sonlandırılıyor,oğlumu kaybedicem diye çok korktum çok stresli geçti hamileliğim,Rabbime şükürler olsun onu bize bağışladı ,çok da sağlıklı bir doğum yaptım
Astirid yine çok iyi kilo almışsın canım,maaşallahPreeklamsi konusunu dediğim gibi hiiiiiiiiiiç kafana takma Kilo aldım kilo aldım demiyor musunuz hayret bişeysiniz.Ben oğlumda 25 kilo aldım Şimdi de 20 kilo aldım Kilo alma öyle değil böyle olur,ben hiç kafama takıyor muyum cık cık cık Tansiyonunuzu sık sık ölçtürün o yeter,mesela o kadar kilo almama rağmen tansiyonum çok düşük gidiyor hatta 8/4'e kadar düşüyor Dün gece yine bölük pörçük uykuların içindeydim Kalkıyım bi ara örgü öreyim dedim ama,onu da kıza çok örüyorum sökülmesi falan kolay oluyor icabında oğluma öreyim dedim ör ör bitmedi Kıza olunca örüyorum söküyorum yeniden başlıyorum daha kolay oluyor küçük olduğu için Sonra bir de oğluma haksızlık yapmışım gibi hissediyorum üzülüyorum:26:Bir de şey var ama küçük çocuklara örgü işi yakıştırıyorum ama sanki büyük çocuklara gerçekten her örgü yakışmıyor.Dur bak çok heveslendim gideyim bi yüncüye neler varmış bakıyım
Bu arada dün hava güzel olunca ve eşim işten erken gelince kendimizi Eminönü'ne attık, önce bir Haşim İşcan'a uğrayıp bebek arabamızı ve küvetimizi aldık, Eminönü'nde Havuzlu Han'a gittik bebek şekerlerimizi, kapı süsünü, lohusa şerbeti süsünü aldık çok şükür sürekli aklımdaydı nasıl birşey alalım, ne zaman gidebiliriz vs. çok fazla dolaşmamamıza rağmen eve geldiğimde canım çıkmıştı, bir sürü çeşit arasından karar vermek çok zor neyse ki halloldu geriye yavrumuzu beklemek kaldı, kızlar bence alacağınız şeyler varsa çok ertelemeden bir an önce alın zaman ilerledikçe alışveriş daha yorucu oluyor çünkü
günaydın kızlar.. bizde dün kontrolümüze gittik , bi sorun çıkmadı şükür nst mizde dahil herşeyimiz normal görünüyoo,,artık hareketlerini takip et dedi sayısı falan önemli değil günde hareket ediyosa yeterli dedi,bebeğim ters dönmüş ama yinede sezeryan ihtimali var çünkü bnm bacağımn iç tarafında siğil çıkmştı o normal doğum esnasında bebeğe zarar verebilirmiş eğer dokunursa,virüsmüş çünkü hatta bi arkadaşımda bunun yüzünden sezerayana alındı,, sizde böyle bi durum var mı yada duyduğunuz bildiğiniz?
cnm kapı süsünü ve lohusa süslerini nekadara aldınız istanbulda değilim ama ordan alabilme imkanımda var bulunduğum yerle karşılaştırmak istiorum fiyatları
Valla cnm bir sürü şey aldık en son da indirim yapıldı o yüzden kaça aldığımızı bilmiyorum lohusa süslerinin içinde 12 tane var bir de sürahi için yaptırdık sanırım 10 tl filandı kapı süsü de 30-35 olabilir ama şu an atıyor da olabilirim net bilmiyorum dediğim gibi
Benimkide sağa doğru yamukSorma benim oğlum bu aya kadar top gibi duruyordu karnım sivriydi şimdi ayakları sağda kafa solda duruyor yaygın yaygın oldu karnım birde sürekli ya sağa toplanıyor yada sola karnım yamuk geziyorum dışardan farkediliyor eşim dalga geçiyor yamulmuşsun diye
evet ya kucukmeleklerim nereye kayboldu acaba? sürekli gelirdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?