- 13 Ocak 2010
- 3.288
- 3.506
- 698
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.341
Günaydın heyecan dolu tontişler
Dün kontrolümüz vardı. Allah'a şükür çok büyük sıkıntılarımız yok bebişkomla.doktorum yine nst ye almadı beni bir sonraki gidişimde hem vajinal muayene :18: hem de nst olacakmış inşallah.
sorularım
1- bu vajinal muayene ne oluyor, nasıl oluyor? yaptıran var mı?
2- normalde 32.haftadan sonra 2 haftada bir gitmek gerekmiyor mu doktora? benim doktorum sıkıntı görmyorum 3 hafta sonra gel dedi. sizce ben unutmuş gibi yapıp 2 hafta sonra mı gitsem yoksa sıkıntım olmazsa 3.haftayı beklesem mi?:18:
3- benim düşük riskim filan vardı başlarda hareket sıfırdı neredeyse o dönem. sonra da idrarda protein çıktı doktorum sakın kendini yorma dedi. Allah'a şükür dün artık tehlikeler geçti hergün 30-45 dakika yürüyüş dedi ama şu pelvis için karın kasları için olan hareketleri yapıyor musunuz? onlara da başlasam mı dün sormayı unuttum da
bu arada zaten uyku kaçmalarım başlamıştı şimdi bir de hazırlıkların derdine düştüm. alınacaklar, ikramlar, çanta, yıkamalar, ütüler...
çoook güzel şeyler Allah'a bin şükür ama çalışınca da insan hiçbir şeye yetişemiyor, stres oluyor.
vajina muaynesi disci koltuguna benzer bi koltuga oturuyorsun canim tek farki doktor bi etek giydiriyor ve bacaklarini aciyorsun acilip acipmadigini kontrol ediyor ve de rahim kaslarinin gevseyip gevsemedigini benim iltihap vardi ayni sekilde bakmisti gecen ay sakin kasma doktor icin ilginc degil o ben de basta kasildim hemsire hic kasma canim ne ilksin ne de son demisti:)
sağ ol canım, ben de inşallah kasmamaya çalışacağım kendimi millet "ay çok acıyor, canım çıktı" filan demiş te korktum biraz :18: yani smear testinden çoook mu daha kötü bilemedim. doğum yapacağız ya olacak o kadar acı artık sanırım değil mi?
Evet canım kaldı 3 haftamız hayırlısıyla.
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ben geldimsonundabır bugun evdeyım ve tekım o da suan ılerısaatlerde neolurbılmem haftaya dogumum var ve ben dınlenemeden doguma gırıcem bıraz yatmakıstıyorum amaolmuyor pff yaa
of izne ayrılınca da iş bitmiyor ki ya ev temizliği var odayı hazırlamak var ben sadece dolabı yerleştirdim temizlikten sonra yatağı falan yapılacak bebişin ay zamanını beklesin bebişler cidden ben 37 ye kadar çalışmak için kendimi kasıyorum artık hemen gelirse bebiş 37 den sonra 3 haftam yanarbiraz dinleneyim hazırlıklarda bitsin ondan sonra sağlıkla gelsin bebişim inşallah
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ben geldimsonundabır bugun evdeyım ve tekım o da suan ılerısaatlerde neolurbılmem haftaya dogumum var ve ben dınlenemeden doguma gırıcem bıraz yatmakıstıyorum amaolmuyor pff yaa
bu arda bugün itibariyle 20 kilo almış bulunuyorumartık almak istemiyorum nasıl gidecek bu kilolar bunalıma gireceğim of offffff
bende sesin cıkmayınca dogurdun sanmıstım canım:) neyse daha 1 haftan varmıs
ben de tam tamına 24kılo aldımbu arda bugün itibariyle 20 kilo almış bulunuyorumartık almak istemiyorum nasıl gidecek bu kilolar bunalıma gireceğim of offffff
aminnn cnmm hepımız ınsallahselam herkeslereeeeeeeeeee
snowflken canım hayırlısıyla alırsın inşallah bebişini kucağına
cnm doktorum pazartesı gel 2-3 gun sonraya gun verıcem dedı carsamba olurmu dedım pazartesı gel o gun musaıtse olur dedı bakalım.1 dk bos anım yok cnm pek bırsey anlamıyorum cnmama boylekonusuncaellerımtıtrıyo yanı net hersey pazartesı bellı oacak.yarın temızlıgım var cnm 2 kısı gelıp temızlıcek ben yorulmucam da yınede ınsanın kendı evı bılmemnasıl oclakkesinleşti mi canım senin doğum tarihi? nasıl heyecan durumu? ben olsam günler geçmek bilmezdi bir türlüo zaman bu hafta bol dinlen haftaya bebişinle dinlenmiş olarak kavuşursunuz inşallah:)
Ay azicikkkk kalmis bana basti heyecan hadi saglikli haberlerini alalim bide cok yorma kendini hersey oldugu kadar
hayır canım bebiş ne zaman gelirse gelsin kullanmadığın izinler yanmaz. doğumdan sonra raporunda kullanmadığı şu kadar izni doğum sonrası iznine eklenecektir diye yazacaklar ve iznin yanmayacak
Canım 37. haftadan sonrakiler izinler doğum sonrasına aktarılamıyor ki
Canım 37. haftadan sonrakiler izinler doğum sonrasına aktarılamıyor ki
aktarılıyor canım. 37de izne ayrılıp 38 de doğum yaparsan kalan 2 hafta doğum sonrasına aktarılıyor
nedense herkez ay aman cok zor hele dogum olumcul diyo ama pes pese doguruyorlar canim hic umursama zor olsa hic kimse ikinciyi dusunmez bize hikaye anlatmasinlar ve tafsiyem kimseyi dineleyinn hic kimseye de ne kilonuzu ne bebegin kilosunu anlatmayin cidden etrafta dostan cok dusman var aci olursa da olsun canim aciyi hissedelim ki sonra bebiskolarimizla mutlu bi son bizi beklesin ben normal dusunuyorum Allahin izniyle ne suni sanci ne epidural hicbir sey eskiden nasil normal doguruyorlarmis onlarin ki can degilmiymis hem de 9-10 tane hic umursama kimseyi ben sir bunun icin pskolok bi arkadasima danistim sakin hic kimsenin dogum hikayesini dinleme dedi hicbir kadinin dogumu da acisi da sancisi da ayni degildir dedi rahat ol Allahin izniyle hem biz hem yavrularimiz saglikli bir sekilde cikalim hastaneden yuvamiza Allah olmayanlara da nasip etsin Amin
aaa gerçekten bende aktarılmıyor diye biliyordum öyleyse çok iyi çalışmaktan korkmayalım o zamanTabiiki 37ye kadar çalışabiliyor ve 37den sonrasını kendi isteğinle aktaramıyosun fakat doğum erken olursa kullanamadığın izinlerin tamamı doğum sonrasına aktarılıyor. Bak buda komuyla ilgili yazı
''Erken doğum halinde, kullanılamayan doğum izni daha önce yanıyordu. (burda yıllar öncesinden bahsediyor) Ancak, kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan yasa ile yapılan değişiklikle yanma işi kaldırıldı. Doğum öncesi izninizi kullanırken erken doğum yaparsanız, erken doğum nedeniyle kullanamadığınız izin süresi, doğum sonrası izninize eklenir.
benim arkadaşım 37. haftada izne ayrıldı ve ertesi gün doğum yaptı kullanamadığı 3 hafta doğum sonrasına eklendi. sonuçta burda elde olmayan sebepler var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?