- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.381
kızlar bebişlerimizin kıyafetlerini yıkamasak ne olur ?
olmazzzzz canım cunku onlar dıkılırken nerelereden gecıyo kac kez düşüyo yere mıkrop kapar yavrucak ayrıca bız kendı kıyafetlerımızı bıle yıkamadn gıymemelıyızzzz
yıkanıp ütülenince mis gibi oluyor bence bozulmaz nolcak bozulsa da bebişten önemli değil sonuçtaama yıkanınca bozulcak eski gibi olcak diye korkuyorum ya
canım sen nasıl yıkadın ve neyle yıkadınyıkanıp ütülenince mis gibi oluyor bence bozulmaz nolcak bozulsa da bebişten önemli değil sonuçta
canım sen nasıl yıkadın ve neyle yıkadın
vallahi ben özel deterjan almadım arielin sıvı deterjanı var onlar daha az artık madde bırakıyor toz deterjanlara göre onunla yıkadım yumuşatıcıda kullanmadım zaten kendine has kokusu var kısa programda 40 derecede yıkadım canım. sonrada ütüledim hepsini pırıl pırıl oldular.
yıkanıp ütülenince mis gibi oluyor bence bozulmaz nolcak bozulsa da bebişten önemli değil sonuçta
sabun tozuda olur demicanım muhakkak yıkanması lazım tekstilin kimyasalının gitmesi lazım. ki zaten bebeklerin cildi hassas oluyor. ben dalin sıvı çamaşır deterjanı ve dalin flower konsatre yumuşatıcıyla yıkadım misler gibi kokuyor. gerçi çoğu doktorlar yumuşatıcı kullanılmasını tavsiye etmiyor ama ben kullandım:)
olur tabi zaten bebek deterjanlarını da tavsiye etmiyorlar kimyasal olduğu için genelde bitkisel ve doğal ürünler öneriyorlar. benim bildiğim dalan roxy %100 bitkisel toz deterjan var mesela
ben de yıkadım oğlancığımın kıyafetleri.. dalin sıvı deterjanla yıkadım... yumuşatıcıyı da kullanmadım... bir de kendi pijamalarımı falan da makinede dalin deterjanıyla yıkadım bebeğimi emzirirken falan yumuşatıcı kokusu ya da farklı bir koku duymasın istedim
canım ev 4. kat dahı olsa ılk zamanlar yadırgıyorsun alısıcaksın inşallah ..Uykum kacti yinesebebi de hamilelik ve gereksiz düşünceler..tasindigim ev bahce kati korkuyorum, alışamadım
dayanabılırsen canım 1 haftada kar senın ıcın nts ınsallah sancısız güzel çıkar canım..Günaydınnn tüm güzel anneler ve muhteşem bebişleri :)) evet neredeyse haftasonuna geldik artık iyiden iyiye sabırsızlanmaya başladık. Artık başlasın doğumlar ya :))
Küçükmeleklerim sende hoşgeldin dün bi heyecanlandıydım doğum haberi alcaz senden diye :)
Benimde sanırsam yarın son günüm hala karar veremedim valla 1 hafta daha gelsem mi diyorum eşim zorluyor koca karnımı gördükçe :) benim karnım çok büyüdü kızlar ya kilo da var haliylezaten kiloluydum 19 kilo aldım bide tam topik oldum :)) ama umursamıyorum valla kızım sağlıklı olsun yueter bana biraz zorlanıcam ama vericem o kiloları Allahın izniyle ama böyle kilolu bir hamilelik geçirmeseydim eminim ki çok daha rahat geçerdi çünkü gerçekten bu cüsseyle hala nasıl ayaktayım ben bile şaşıyorum kendime :)) neyse bakalım cumartesi gideyim bi doktora yine nst ye de giricem o zaman karar veririm 1 hafta daha sıkayım mı dişimi diye
Ay ne çok yazmışım ya okurken sıkılacaksınız :)) hepinize kolaylıklar dolu ağrısız acısız bir gün diliyorum canlarım :))
ıkı kez oldum canım vajinal muayene açıklık varmı rahıdme yumuşama varmı ona bakıyorlar rahat ol korkulcak gıbı degıl bırde kendını cok yorma yapılcakları yavaş yavaş yap bıranda olursa cok yorulursunGünaydın heyecan dolu tontişler
Dün kontrolümüz vardı. Allah'a şükür çok büyük sıkıntılarımız yok bebişkomla.doktorum yine nst ye almadı beni bir sonraki gidişimde hem vajinal muayene :18: hem de nst olacakmış inşallah.
sorularım
1- bu vajinal muayene ne oluyor, nasıl oluyor? yaptıran var mı?
2- normalde 32.haftadan sonra 2 haftada bir gitmek gerekmiyor mu doktora? benim doktorum sıkıntı görmyorum 3 hafta sonra gel dedi. sizce ben unutmuş gibi yapıp 2 hafta sonra mı gitsem yoksa sıkıntım olmazsa 3.haftayı beklesem mi?:18:
3- benim düşük riskim filan vardı başlarda hareket sıfırdı neredeyse o dönem. sonra da idrarda protein çıktı doktorum sakın kendini yorma dedi. Allah'a şükür dün artık tehlikeler geçti hergün 30-45 dakika yürüyüş dedi ama şu pelvis için karın kasları için olan hareketleri yapıyor musunuz? onlara da başlasam mı dün sormayı unuttum da
bu arada zaten uyku kaçmalarım başlamıştı şimdi bir de hazırlıkların derdine düştüm. alınacaklar, ikramlar, çanta, yıkamalar, ütüler...
çoook güzel şeyler Allah'a bin şükür ama çalışınca da insan hiçbir şeye yetişemiyor, stres oluyor.
tuzlu yıyormusun canım ondan ödem olmuş olabılır ...günaydın anneler ve miniklerrr
bu sabah ellerimi tanıyamadım sosis gibi olmuş parmaklarım 8-9 kilo kadar aldım ödem mi bu kızlar yaa
belden başlayıp asagı kasıklara doğru gıden agrı sancı oluyor ama bazende sancı gelıp gıdıyor anlamıyoruz kendın ıtakıp et günde uzak aralıklarla arada olması normalde devamlı gelıyorsa doktorunla gorus canım nts yapsınlarKızlar kasıklarımda adet olmuşum ya da olacakmışım gibi bir ağrı var, sancı böyle birşey mi ki? :18: ara ara oluyordu ama şu anki en şiddetlisi
canım dur yavaş bu kadar ısı bır anda yapma ben her gun mınık bır dolapı temızleyıp yerlestırmıstım oyle oyle 1 haftada yaptım gerı agır ıslerı ablam esım yaptı son haftalarda kendımızı cok yormamalıyız ..Herkese günaydın gece ağrım oldu ama şimdi geçti bugün evdeki eşyaları düzenleyeceğim yatakları yorganları falan annemler gelecek kalmak için şimdi yıkadım onları çarşaflayıp kaldıraıcam kıyafetleri falan sonra mutfak dolaplarını silicem camları temizliycem bir sürü iş var yap yap bitmiyor yahu bu ne
helal olsun doktoruna son ana kadar bekletiyor ne güzel :)günaydın kızlarnasılsınız bakalım bebeişler nasıl dün doktorumla görüşdüm oda şaşırdı bebeğin yolundan dönmesine makat gelişli dedi sezeryan için gün kararlaştırdık netürlü olursa olsun bebeğime kavuşacağım günü bilmek çok heycan verici dedim doktora en erken nezaman alabiliriz çok ağrım var felan doktorumun cevabı aynen şu oldu " hiç kusura bakma senin keyfin için ben kızımın sağlığını bozamam son ana kadar bebeğimiz kalacak annelik böle bişey dayancaksın" dedi "zaten bebişin suyu felan çok iyi keyfide yerinde hiç gelmeye niyeti yok ben sana söleyim" dedi saolsun doktorum bebeğimden başka birşey düşünmüyor ben bile kendimi düşünürken :26: velhasıl kızlar sata göre doktorum belirledi sezeryan günümü ultrasonda kızım 19 nisan doğum çıkkıyor ama satım 1 mayıs normalde oyüzden
----- 23 nisan ------ da prensesim sabah saatlerinde kucağımda olacak allahın izniyleama doktorum eğer rahatsızlanır yada sancılanırsam acil sezeryana alcak o ayrı
darısı herkeslerin başına kızlar sağlıklıca bebeğimizi kucağımıza alırız inşallah
----- ŞAFAK 19 -----
olmaz canım kıyafetlerde ne mıkroplar vardır battanıye dahıl herseyını yıkadım oyuncaklarını bıle 30 derece kımı kımısıde 40 derece 6 makına yaptım kısa programdakızlar bebişlerimizin kıyafetlerini yıkamasak ne olur ?
renklerı karıstırmıcaksınkı beyazlar ayrı koyu renkler ayrı acık renkler ayrı nohutlu battanıyeyı yıkadım mesela hıc bozulmadan cıktı ütü yapınca hepsı mıs gıbı oluyo granur sabun en ıyısı bende o da var bebıslere ozel sıvı babyme deterjanda var saglıgı ıcın onların kuayfetlerı ozel yıkanmalı hatta 1 yasına kadar.... canım kendı pıjama ve ıccamasırlamı bıle o ozel deterjanla yıkadım bebısı emzırıcem kıyafelterımde ozel olsun :) ve yumuşatıcı sakın kullanmaha makinada yıkadın renkleri karışmadımı yada çekmedilermi.ben sabun tozuyla yıkasam ne dersin çünkü ablam bebğinin kıyafetlerini onunla yıkıyodu
SELAM kızlar bende 1 nisanda gittim bebişimi görmeye 35+3 bebeğim 2530 gr doğuma kadar 1 kilo daha alır dedi drum tam gününde ilerliomuş,sizler ne alemdesiniz...
bende chicco almıştım doğal akışlı kauçuk emzikli anne memesine yakınmış inşallah sütler bol bol olur da biberona gerek kalmaz
Arkadaslar biberonumu aldim bugun eczaneden, Dr. Brown's diye bir marka, gaz yapmaanlardanmis , icinde Boru gibi birsey var, alaniniz oldu mu ya da duydunuz aldigim nasil bisey acaba? Hic arastirmadan bunu aldim cunku...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?