2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ben geldimsonunda bır bugun evdeyım ve tekımo da suan ılerısaatlerde neolurbılmem haftaya dogumum var ve ben dınlenemeden doguma gırıcem bıraz yatmakıstıyorum amaolmuyor pff yaa

Ayy cok heyecanli..cok takip edemedim canim gunu belli olduguna gore sezeryan sanirim..tek tek gunler yaklasinca icimi bir korku sardi..hersey guzel ve kolay olur umarim canim..

Benim de aynı, 9 kilo aldım, hatta kilo almam durdu. Bu hafta vermiş bile olabilirim, ama sabahları ellerim kütük gibi uyanıyorum.

çok fena ya bir de ağrıyorlar

olur tabi zaten bebek deterjanlarını da tavsiye etmiyorlar kimyasal olduğu için genelde bitkisel ve doğal ürünler öneriyorlar. benim bildiğim dalan roxy %100 bitkisel toz deterjan var mesela

bende dalan roxy ile yıkadım hepsini hem kalıntı bırakmadı hemde bebek kokuyorlar çok güzel

tuzlu yıyormusun canım ondan ödem olmuş olabılır ...

peyniri biraz fazla kaçırdım sanırım :44: bu hafta başı bir kalıp almıştım bir kibrit kutusu kadar kalmış yemeğin yanında bile peynir yiyesim var bırakayım iyisi mi ellerim berbat halde

Arkadaslar biberonumu aldim bugun eczaneden, Dr. Brown's diye bir marka, gaz yapmaanlardanmis , icinde Boru gibi birsey var, alaniniz oldu mu ya da duydunuz aldigim nasil bisey acaba? Hic arastirmadan bunu aldim cunku...

bende dr brownsun doğal akışlı biberonlarını aldım tavsiye edilen bir ürün merak etme bir de nuk kolik önleyici aldım inşallah kullanmaya gerek kalmaz rahatça sütümüz olur da emerler

Ben hic arastirmadan aldim, bu konuyla ilgili yorumlar yapilmis gecmiste, icindeki Boru sanki biraz plastic kokuyor, AMA kaynatinca gecer mi bilmiyorum. Gaz yapmamasi acisindan yorumlar genelde olumlu... Insallah emerde biberona gerek kalmaz, zaten calismiyorumda emzirmek problem olmaz insallah, bu biberonuda sezeryan olacagim icin hemen sutum gelmezse diye aldim...

Ben biberon almadım,oğlumda heves edip 2 tane almıştım,bir de emzik almıştım hatta ama oğlum hiçbirini kullanmadı.Zaten ben de kullanmamışım annem anlatır durur Bebek sarılık olduğu zaman bol bol emzirmek ve kaynatılmış soğumuş su içirmek lazım ki idrarından atsın sarılığını.Ama ben oğluma da çay kaşığıyla su içirmiştim zaten 1-2 kaşık içebiliyorHem biberon yada emziğe alışınca bırakmak bilmiyorlar hatta memeden ayrılmaktan daha zor oluyor bazılarınınki.Bazen dışarda görüyorum 4-5 yaşında çocuk olmuşlar artık hala ağızlarında emzik pek hoş durmuyor açıkcası

Haklisin bende ilk cocugumda almamistim biberon gerekte olmamisti sutum hemen gelmisti AMA oglum sezeryan olmasina ragmen 39+2 gunluk dogmustu, eger erken dogarsa ve sut gelmezse biberon lazim olur dediler o yuzden ne olur ne olmaz diye aldim bir tane, umarim sut hemen olur ve bebekte alirsa kullanmam zaten, biberon daha zor ya temizle steril hale getir, oteki turlu ac ver :)

olur tabi zaten bebek deterjanlarını da tavsiye etmiyorlar kimyasal olduğu için genelde bitkisel ve doğal ürünler öneriyorlar. benim bildiğim dalan roxy %100 bitkisel toz deterjan var mesela

bende o deterjandan aldım canım 4-5 tl bişey..bide sıvı deterjan vardı 23 tl.ydi çok geldi :)))

Arkadaslar biberonumu aldim bugun eczaneden, Dr. Brown's diye bir marka, gaz yapmaanlardanmis , icinde Boru gibi birsey var, alaniniz oldu mu ya da duydunuz aldigim nasil bisey acaba? Hic arastirmadan bunu aldim cunku...

ben henüz almadım biberon ama bu markayı alcam canım.herkes bunu tavsiye ediyor.gerçekten gaz yapmıyormus.iyi bir seçim yanii.güle güle kullansın bebişin...

korkmuyorum dediğin gibi rahatım, şimdilik yormuyorum kendimi, zaten tembel oldum iyice kızıyorum kendime artık bu haftasonu bir hastaneye gidip odalara bakmak, bebiş odasına eksikleri tamamlamak ve eşyaları yıkayıp, ütülemek kaldı. diğer hafta başı itibariyle de çantamı hazırlamalıyım :18:

yeni doğum yapan bir arkadaşım bebeğin kolik dönemi için şimdiden yemeklerimde kimyon kullanmamı tavsiye etti. Bebeğin kolik döneminde faydalı oluyormuş duyan bilen varsa tecrübelerini bizle paylaşırsa sevinirim

ben henüz almadım biberon ama bu markayı alcam canım.herkes bunu tavsiye ediyor.gerçekten gaz yapmıyormus.iyi bir seçim yanii.güle güle kullansın bebişin...[/QUOTE]

Tesekkür ederim canim

hiç biberon emzik kullanmamak da bence pek iyi değil bilmiyorum sen zorluklarını yaşadınmı ama benim gözlemlediğim bir durum vardı, alışveriş merkezine gezmeye gittik geçen iki arkadaşımla ikisinin de kızları var 1 er yaşlarındalar biri biberonla mamasını yedirirken biri kan ter içinde yedirdi mamayı kaşığı tabağı çanağı derken eli ayağına dolaştı gezmekten bişey anlayamadı hatta öyle ki suyu bile biberonla içmiyor bardak biberon bile kullanamıyor çocuk illa kaşıkla ya da normal bardakta vermeye çalışıyor diğerlerini reddediyor hiç ağzına sokmuyor alışmamış şimdi de çok pişman alıştırmadığı için sütlü bisküvi vermek istiyor biberonla yok yok almıyor hiçbir şekilde

yıkanıp ütülenince mis gibi oluyor bence bozulmaz nolcak bozulsa da bebişten önemli değil sonuçta

ben dalin granüllü toz deterjanla makinede yıkadım.ama bu sabun tozu msl si beni rahatsız ediyor.ütüledim de..ama sanki böle toz uçuşuyo gibi oluyo.burnum çok kaşındı ütülerken telde anneme sorcaktım niye böle diye oda hasta soramadım.ama halen bida yıkasam mı diye düşünüyorum...
bide bende kronik bronjirt astım başlangıcı var ondan hassas olabilirmiyim.

2 defa durulattım makineye.
arkadaşın dediği gibide daha giymeden eskiyor gibi geliyor.

beyazlarda çok sorun olmadıda renkli olanlarda özellikle ...lacivertli falan olanlar

ben bi yerde anne memesine yakın olanının daha sonra memeyi almayı zorlaştırdığını duymuştum, saçma geldi ama acaba demeden edemedim, bi fikriniz varmı?
doğru egıtımde ebemız zor emecegı cıft başlıklı alın ılla alıcaksanız bebıs zorlansın kullanımda kı memeyı bırakmasın demişti

peyniri biraz fazla kaçırdım sanırım :44: bu hafta başı bir kalıp almıştım bir kibrit kutusu kadar kalmış yemeğin yanında bile peynir yiyesim var bırakayım iyisi mi ellerim berbat halde
canım bende peynırı cok tuketıyorum sevıyorum ama once suya koyuyorum bır kalıbı bır gun tuzu gıtmıs oluyor oyle yıyorum ama kalıbı bırkackere kesıyorum kı tuz ıyıce çıksın

mrb arkadaşlar benm gebeliğim riskli biraz bebeğimde sorun var ben çapada kont. yaptırıyorum ve Alkan yıldırıma gidiyorum bu hocaya giden yada doğumunu yaptıran varmı sizler hangi hastaneye gidiyorsunuz ve nereleri öneririsiniz acaba RABBİM hepimizede evlatlarımızı hayırlısı ile kucaklamayı nasip etsin inş.

canım bende peynırı cok tuketıyorum sevıyorum ama once suya koyuyorum bır kalıbı bır gun tuzu gıtmıs oluyor oyle yıyorum ama kalıbı bırkackere kesıyorum kı tuz ıyıce çıksın

hiç yapmadım bu senin yaptığını direk hüplettim olacağı buydu tabii nasıl gidericem ödemi biliyomusun canım peki belki eğitimlerde anlatmışlardır ağrı yapıyor çünkü ellerim gerildi iyice:18::18:

canım bır kac dılıme ayırıp koy bır günde tuzsuz peynır olucak inşallah ve bol bolda ye ben salataya bıle koyuyorum :)

notlarda ayaklar şişerse buz ve tuz legene koy esın sana masaj yapsın dıye bır yazı var
el için bişey dememiş ebemiz maalesef

Birgün daha bitiyor :))))
Sanırım benim yarın işte son günüm bugünün gelmesini deli gibi beklerken gün geldi buruklaştım valla nedeni de eşimle aynı yerde çalışmamdan dolayı onu kimsesiz bırakıp gidiyomuşum gibi geliyo ( üzülüyorum valla çok alıştım 7/24 yanımda olmasına zorlanıcam açıkcası ve özlicem de sanki

benimde artık işimde son günüm olsun ama evde dinlenmek istiyorum. ama daha vaktimiz var oğlumla çalışmaya devam

Canim Ben goztepe medikalpark a gidiyorum doktorum Basar Önal ve riskli gebelikler uzmani, Ben cok cok cokkkkk memnunum, hem agirbasli hemde isinin uzmani bir doktor, kendinde arastirabilirsin medikalparktan... Umarim risksiz, saglikli bir dogum yasarsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…