- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.421
canım bır kac dılıme ayırıp koy bır günde tuzsuz peynır olucak inşallah ve bol bolda ye ben salataya bıle koyuyorum :)
notlarda ayaklar şişerse buz ve tuz legene koy esın sana masaj yapsın dıye bır yazı var
el için bişey dememiş ebemiz maalesef
arkadaşım günaydın benimde 1 aydır kasık ağrılarım var ama hiç iş yapmuyorum bu sıra bebek için alışverişe çıktım sık sık o daq beni çok yordu artık gezemiyorum onu anladım ...canım iş yapıcam falan demissin sakın yapma cam falanda silme arkadaşım allah korusunda cam silerken bebeğine düşürdü halamda aynı şekilde doğuma 3 gün kala iş yapmış bebek düştü inan yapma bak annlerde geliyomuş onlar yaparlar bebeğin ve sen herşeyden önelisiniz
kızlar bebişlerimizin kıyafetlerini yıkamasak ne olur ?
canım ev 4. kat dahı olsa ılk zamanlar yadırgıyorsun alısıcaksın inşallah ..
dayanabılırsen canım 1 haftada kar senın ıcın nts ınsallah sancısız güzel çıkar canım..
ıkı kez oldum canım vajinal muayene açıklık varmı rahıdme yumuşama varmı ona bakıyorlar rahat ol korkulcak gıbı degıl bırde kendını cok yorma yapılcakları yavaş yavaş yap bıranda olursa cok yorulursun
tuzlu yıyormusun canım ondan ödem olmuş olabılır ...
belden başlayıp asagı kasıklara doğru gıden agrı sancı oluyor ama bazende sancı gelıp gıdıyor anlamıyoruz kendın ıtakıp et günde uzak aralıklarla arada olması normalde devamlı gelıyorsa doktorunla gorus canım nts yapsınlar
canım dur yavaş bu kadar ısı bır anda yapma ben her gun mınık bır dolapı temızleyıp yerlestırmıstım oyle oyle 1 haftada yaptım gerı agır ıslerı ablam esım yaptı son haftalarda kendımızı cok yormamalıyız ..
helal olsun doktoruna son ana kadar bekletiyor ne güzel :)
olmaz canım kıyafetlerde ne mıkroplar vardır battanıye dahıl herseyını yıkadım oyuncaklarını bıle 30 derece kımı kımısıde 40 derece 6 makına yaptım kısa programda
renklerı karıstırmıcaksınkı beyazlar ayrı koyu renkler ayrı acık renkler ayrı nohutlu battanıyeyı yıkadım mesela hıc bozulmadan cıktı ütü yapınca hepsı mıs gıbı oluyo granur sabun en ıyısı bende o da var bebıslere ozel sıvı babyme deterjanda var saglıgı ıcın onların kuayfetlerı ozel yıkanmalı hatta 1 yasına kadar.... canım kendı pıjama ve ıccamasırlamı bıle o ozel deterjanla yıkadım bebısı emzırıcem kıyafelterımde ozel olsun :) ve yumuşatıcı sakın kullanma
ben dalin granüllü toz deterjanla makinede yıkadım.ama bu sabun tozu msl si beni rahatsız ediyor.ütüledim de..ama sanki böle toz uçuşuyo gibi oluyo.burnum çok kaşındı ütülerken telde anneme sorcaktım niye böle diye oda hasta soramadım.ama halen bida yıkasam mı diye düşünüyorum...
bide bende kronik bronjirt astım başlangıcı var ondan hassas olabilirmiyim.
2 defa durulattım makineye.
arkadaşın dediği gibide daha giymeden eskiyor gibi geliyor.
beyazlarda çok sorun olmadıda renkli olanlarda özellikle ...lacivertli falan olanlar
Ben dalinin granül sabun deterjanıyla yıkadım ütüledim hiç eskimiş gibi değil benim makinada bebek çamaşırları için seçim var onu seçtim kaç derece nasıl yıkadı hiç bakmadım ama yıkanmasa olmaz canım kaç kişi elliyor onları giyilirmi yere bile düşüyor
Ah canım hepsini yapmak mıçok güldüm akşama kadar sadece battaniyeme çarşaf geçirebildim birde evi süpürdüm gözüm yatacak yer arıyor hamile kalmadan önce bunların hepsini bitirmiştim bugün ama kendimi zor taşıyorum nerde bir sürü iş yapmak doğuma kadar yavaş yavaş
Bende dalinle yıkadım ama dediğin gibi hiç bir sıkıntı yaşamadım mis gibi oldular ama hepsini ters çevirip yıkadım ütüledim sonra düz taraflarını çevirip katlayıp yerleştirdim renkliler belki ondan solmuştur yada dereceyimi yüksek tuttun acaba 40 dan yüksek ısıda yıkadıysanda olabilir
Uykum kacti yinesebebi de hamilelik ve gereksiz düşünceler..tasindigim ev bahce kati korkuyorum, alışamadım
Cocuklarımız bizle dalga geçiyor yaaa esimle kızım kilolulardi ben hep dikkat ettirirdim simdi beni takan yok herkez Ozgur Ozgur yiyor bende dahil sesim çıkmıyor ...,, bebis oldumu kardesim diye sever ooo bakma annesi öyle soyledineHoşgeldin canım iyi olmana sevindim benim oğlumda anne karnın balon gibi oldu iyice büyüyor patlarmı diye korkmaya başladı yavrum, birde ilk defa dün neden benim erkek kardeşim olmuyor ben erkek istiyorum dedi çok şaşırdım halbuki kız olacak diye çok sevinirdi.
Günaydınnn tüm güzel anneler ve muhteşem bebişleri :)) evet neredeyse haftasonuna geldik artık iyiden iyiye sabırsızlanmaya başladık. Artık başlasın doğumlar ya :))
Küçükmeleklerim sende hoşgeldin dün bi heyecanlandıydım doğum haberi alcaz senden diye :)
Benimde sanırsam yarın son günüm hala karar veremedim valla 1 hafta daha gelsem mi diyorum eşim zorluyor koca karnımı gördükçe :) benim karnım çok büyüdü kızlar ya kilo da var haliylezaten kiloluydum 19 kilo aldım bide tam topik oldum :)) ama umursamıyorum valla kızım sağlıklı olsun yueter bana biraz zorlanıcam ama vericem o kiloları Allahın izniyle ama böyle kilolu bir hamilelik geçirmeseydim eminim ki çok daha rahat geçerdi çünkü gerçekten bu cüsseyle hala nasıl ayaktayım ben bile şaşıyorum kendime :)) neyse bakalım cumartesi gideyim bi doktora yine nst ye de giricem o zaman karar veririm 1 hafta daha sıkayım mı dişimi diye
Ay ne çok yazmışım ya okurken sıkılacaksınız :)) hepinize kolaylıklar dolu ağrısız acısız bir gün diliyorum canlarım :))
Bende aynı düşünüyorum arkadaşım bu zaman gelene kadar milyonlarca kadın nasıl başardıyasa doğumu biz de başarıcaz inşallah Babaannem babamın doğumunu anlatırdı hep dağda tek başına doğum yapmış başındaki yazmaya sarmış babamı ki bizim gerçekten imkanlarımız eskiye göre daha fazla benim ilk doğumum zor oldu tamam olacak o kadar canımımızdan can kopuyor ikici de normal olsun istiyorum hakkımızda hayırlısı dua edelim bol bol.
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ben geldimsonundabır bugun evdeyım ve tekım o da suan ılerısaatlerde neolurbılmem haftaya dogumum var ve ben dınlenemeden doguma gırıcem bıraz yatmakıstıyorum amaolmuyor pff yaa
günaydın kızlarnasılsınız bakalım bebeişler nasıl dün doktorumla görüşdüm oda şaşırdı bebeğin yolundan dönmesine makat gelişli dedi sezeryan için gün kararlaştırdık netürlü olursa olsun bebeğime kavuşacağım günü bilmek çok heycan verici dedim doktora en erken nezaman alabiliriz çok ağrım var felan doktorumun cevabı aynen şu oldu " hiç kusura bakma senin keyfin için ben kızımın sağlığını bozamam son ana kadar bebeğimiz kalacak annelik böle bişey dayancaksın" dedi "zaten bebişin suyu felan çok iyi keyfide yerinde hiç gelmeye niyeti yok ben sana söleyim" dedi saolsun doktorum bebeğimden başka birşey düşünmüyor ben bile kendimi düşünürken :26: velhasıl kızlar sata göre doktorum belirledi sezeryan günümü ultrasonda kızım 19 nisan doğum çıkkıyor ama satım 1 mayıs normalde oyüzden
----- 23 nisan ------ da prensesim sabah saatlerinde kucağımda olacak allahın izniyleama doktorum eğer rahatsızlanır yada sancılanırsam acil sezeryana alcak o ayrı
darısı herkeslerin başına kızlar sağlıklıca bebeğimizi kucağımıza alırız inşallah
----- ŞAFAK 19 -----
arkadaşım günaydın benimde 1 aydır kasık ağrılarım var ama hiç iş yapmuyorum bu sıra bebek için alışverişe çıktım sık sık o daq beni çok yordu artık gezemiyorum onu anladım ...canım iş yapıcam falan demissin sakın yapma cam falanda silme arkadaşım allah korusunda cam silerken bebeğine düşürdü halamda aynı şekilde doğuma 3 gün kala iş yapmış bebek düştü inan yapma bak annlerde geliyomuş onlar yaparlar bebeğin ve sen herşeyden önelisiniz
kızlar bebişlerimizin kıyafetlerini yıkamasak ne olur ?
Merhabalar arkadaslar benım yaramaz ters donmuş beklıcez bakalım hayırlısı
kızlar bence öye sancıda falan gitmeyin ben keşke gitmeseydim diyorum.suyun kanaman gelmedikçe bebekde hareket ediyorsa sorun yok dayabildiginizkadar evde çekin sancınızı banyoyo ılık suya girin çok faydası oluyo suyun.....Tunaydiiiin,guzel bi gun diliyorum herkese...Kasik agrilarindan bahsetmissiniz.Tavsiyem,ihmal etmeyin bu agrilari.Siddeti biraz artarsa ve dinlenince gecmiyosa doktora gorunun.Benim sancim cikmisti cunku...Rabbim bebislerimizi korusun.
bende aldım ama hiç kullanmadı sıpam bakalım 2, kullanacakmıArkadaslar biberonumu aldim bugun eczaneden, Dr. Brown's diye bir marka, gaz yapmaanlardanmis , icinde Boru gibi birsey var, alaniniz oldu mu ya da duydunuz aldigim nasil bisey acaba? Hic arastirmadan bunu aldim cunku...
yeni doğum yapan bir arkadaşım bebeğin kolik dönemi için şimdiden yemeklerimde kimyon kullanmamı tavsiye etti. Bebeğin kolik döneminde faydalı oluyormuş duyan bilen varsa tecrübelerini bizle paylaşırsa sevinirim
hayırlısı Allah'tan canım çok diretmemek lazım doğum konusunda hangisi iyi olacaksa o olsun ben bugün normal doğum şansımın olmadığını öğrendim (fıtığım var da) biraz üzüldüm açıkçası ama bunda da vardır bi hayır
hiç biberon emzik kullanmamak da bence pek iyi değil bilmiyorum sen zorluklarını yaşadınmı ama benim gözlemlediğim bir durum vardı, alışveriş merkezine gezmeye gittik geçen iki arkadaşımla ikisinin de kızları var 1 er yaşlarındalar biri biberonla mamasını yedirirken biri kan ter içinde yedirdi mamayı kaşığı tabağı çanağı derken eli ayağına dolaştı gezmekten bişey anlayamadı hatta öyle ki suyu bile biberonla içmiyor bardak biberon bile kullanamıyor çocuk illa kaşıkla ya da normal bardakta vermeye çalışıyor diğerlerini reddediyor hiç ağzına sokmuyor alışmamış şimdi de çok pişman alıştırmadığı için sütlü bisküvi vermek istiyor biberonla yok yok almıyor hiçbir şekilde
peyniri biraz fazla kaçırdım sanırım :44: bu hafta başı bir kalıp almıştım bir kibrit kutusu kadar kalmışyemeğin yanında bile peynir yiyesim var bırakayım iyisi mi ellerim berbat halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?