- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.581
Benimde bugün öğlen dr. kontrolüm var.
Şu ana kadar her şey iyi gitmişti. Ne bulantı, ne tiksinti, ne uykusuzluk yaşadım. Sanki hamile değilmişim gibi. Sadece sürekli uyudum ama ne uyumak. Bu son haftalar gebelik şekerim çıktı. Diyabet vakfına yönlendirdi beni Dr'um. Onlarda işlerini ciddiye aldıkları için mi, deli oldukları için mi anlayamadım.
Diyete girdim, her yediğimi yazıyorum. Telefonla sürekli bilgi veriyorum evde şekerimi ölçüp. Azıcık yükselse hemen gelin insülin'e başlayalım diyorlar.
mesela sabah açlık 97 ya da 95...
umarım yoktur ama var mı aranızda gebelik şekeri olan, konuşalım istedim:))
( bu hafta biraz arttı çünkü evi taşıdık.)
Canim gittim doktora kilosu geride kafa buyuklugu ilerde cikiyor dr hersey normal diyor biliyorum elle olcuyolar yanilma payi var ama agla agla icim cikti zaten giderken de canim sıkkındi. Detayli ultrasona baktim herseyi normalmis asil sonucu o verirmis insallah hicbisey olmayacak iyi dusunmeye calisiyorum. Kalp atislari sanci yok.
Sislikler icin odem dedi. Hamilelerde genelde geceleri yere basmakta zorlaniyoruz diye sikayet geliyo zaten dedi. Onemli olan albumini olmasin dedi sanirim kastettigi sey gebelik zehirlenmesi preeklampsi miydi ondan. Ben dr a sormadan idrar tahlilide yaptirdim ama orda direk albumini diye bisi yazmiyor. Tansiyonu kontrol etmek gerekiyomus bu sisliklerden dolayi benim ellerim ve ayaklarimin alti nadirende yuzum sisiyordu. 3 gunde bir mutlaka tansiyonuna baktir 14-9 ustundeyse hemen gel dedi. Yani sisliklerin yanisira tansiyon cikarsa o sıkıntıymis. Bi dahakini 10 gun sonra cagirdi iyi dedi hareketlerini takip et dedi kafasi zaten asagida artik insallah geri yukari cikmaz ayaklarida tam sag kaburgamin altinda. Ama olcumlere cok kafam takildi. İnternetten de arastirdim ortalamanin ustunde veya altinda ama sinir degerlere de yakin degil. İnsallah bir dahakine daha guzel cikar.
Cok uzuldum ama kendim topac gibi 13 kilo aldim oglum daha 2.538 grbasini da bilmiyorum. Normal diyo baska bisey demiyor dr...
Canim gittim doktora kilosu geride kafa buyuklugu ilerde cikiyor dr hersey normal diyor biliyorum elle olcuyolar yanilma payi var ama agla agla icim cikti zaten giderken de canim sıkkındi. Detayli ultrasona baktim herseyi normalmis asil sonucu o verirmis insallah hicbisey olmayacak iyi dusunmeye calisiyorum. Kalp atislari sanci yok.
Sislikler icin odem dedi. Hamilelerde genelde geceleri yere basmakta zorlaniyoruz diye sikayet geliyo zaten dedi. Onemli olan albumini olmasin dedi sanirim kastettigi sey gebelik zehirlenmesi preeklampsi miydi ondan. Ben dr a sormadan idrar tahlilide yaptirdim ama orda direk albumini diye bisi yazmiyor. Tansiyonu kontrol etmek gerekiyomus bu sisliklerden dolayi benim ellerim ve ayaklarimin alti nadirende yuzum sisiyordu. 3 gunde bir mutlaka tansiyonuna baktir 14-9 ustundeyse hemen gel dedi. Yani sisliklerin yanisira tansiyon cikarsa o sıkıntıymis. Bi dahakini 10 gun sonra cagirdi iyi dedi hareketlerini takip et dedi kafasi zaten asagida artik insallah geri yukari cikmaz ayaklarida tam sag kaburgamin altinda. Ama olcumlere cok kafam takildi. İnternetten de arastirdim ortalamanin ustunde veya altinda ama sinir degerlere de yakin degil. İnsallah bir dahakine daha guzel cikar.
Cok uzuldum ama kendim topac gibi 13 kilo aldim oglum daha 2.538 grbasini da bilmiyorum. Normal diyo baska bisey demiyor dr...
Şu ana kadar her şey iyi gitmişti. Ne bulantı, ne tiksinti, ne uykusuzluk yaşadım. Sanki hamile değilmişim gibi. Sadece sürekli uyudum ama ne uyumak. Bu son haftalar gebelik şekerim çıktı. Diyabet vakfına yönlendirdi beni Dr'um. Onlarda işlerini ciddiye aldıkları için mi, deli oldukları için mi anlayamadım.
Diyete girdim, her yediğimi yazıyorum. Telefonla sürekli bilgi veriyorum evde şekerimi ölçüp. Azıcık yükselse hemen gelin insülin'e başlayalım diyorlar.
Günaydın kızlarım kahvaltı hazırlıyor Allahım ne mutlu bana büyümüşler
feci özendim ne güzel bir duygu ya maşallahsıze güzel bır kahvaltı keyfı dılıyorum :)
Saol canım rabbım sızlerede nasıp etsın 9 ay karnında taşıyıp büyüyüp boyuna ulaşması anlatılmaz bı duygu rabbım ısteyen herkese hayırlı evlatlar nasıp etsın kızlar benden smize tavsıye cocuk yapmaktan kormayın gücünüz yettıgı kadar doğurun memleketın hayırlı salıh evlatlara ıhtıyacı var ben 4. Hamıleyım hıc pısman degılım
En Buyuk kızın kaç yasında canim kaç kiz kaç oğlan merak ettim ??? Birde su an kaç yaşındasiniz mesala ileri yaslarda zor oldunu söylüyorlar onun Icin merak ettim cok merakliyim kusura bakma ben Birinci'yi 19 yasımda aldım simde 25 yaşındayım birinciye göre simdi daha farklı güzel hamileliğim Birinci'de kendimde çocuktum galibaSaol canım rabbım sızlerede nasıp etsın 9 ay karnında taşıyıp büyüyüp boyuna ulaşması anlatılmaz bı duygu rabbım ısteyen herkese hayırlı evlatlar nasıp etsın kızlar benden smize tavsıye cocuk yapmaktan kormayın gücünüz yettıgı kadar doğurun memleketın hayırlı salıh evlatlara ıhtıyacı var ben 4. Hamıleyım hıc pısman degılım
merhaba bende ilk dogumumu epidural anestezi ile olmuştum bende aşırı bel ve baş agrısı çektim hergün neskafe içiyordum deli gibi agrımasın diye bende görüşecegim o konuyu.araştırdıgıma göre bel ve baş agrısının sebebi anestezyenin hatasıymış igne girişi igne kalınlıgından oluyormuş......
hayırlı olsun bebegini bian önce sag salim evine getiri inşallah
Kızlar ben 35+0 haftasındayım şu an su ilk başta az az çamaşırımı ıslatıcak şekilde geliyordu geceden beri sabah doktoruma gittim doğum başlıyor dedi bebek 3000 gr engellemeye gerek yok dedi eve git bişey olursa yatırım yoksa Pazartesi tekrar gelirsin dedi ama şimdi bu su paçamdan akmaya başladı ama hiç sancı yok Dr aradım istersen hastaneye git yada birazdaha bekle dedi bazen sancı sudan 48 saat sonra bile gelebiliyormuş neyapmalıyım şimdi kafam çok karışık normalde Mayıs 11 doğumum bugün doğacağını öğrenince afalladım.
baş agrısınımı en aza indirgeyecekmiş???? bende doktorumla ve dogum yapacagım hastanenin anestezyeniyle görüşcem bu konuyu dogum yaklaşınca ama şuan tam belli degil dogumu nerde yapacagım o yüzden bekliyorumdoktorumla konuştum,ben epidural oldum dedim o bana spinal dedi.spinalmiş galiba belden iğne.dedim çok korkuyorum dedi 1 gün öncesinden hatırlat en aza indirgeyelim dedi.geneli tavsiye etmedi spinal olacaz bakalım bu defa nasıl olacak.nescafe filan fayda edeceğini sanmıyorum ama:44:
Kızlar ben 35+0 haftasındayım şu an su ilk başta az az çamaşırımı ıslatıcak şekilde geliyordu geceden beri sabah doktoruma gittim doğum başlıyor dedi bebek 3000 gr engellemeye gerek yok dedi eve git bişey olursa yatırım yoksa Pazartesi tekrar gelirsin dedi ama şimdi bu su paçamdan akmaya başladı ama hiç sancı yok Dr aradım istersen hastaneye git yada birazdaha bekle dedi bazen sancı sudan 48 saat sonra bile gelebiliyormuş neyapmalıyım şimdi kafam çok karışık normalde Mayıs 11 doğumum bugün doğacağını öğrenince afalladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?