2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Ne guzel canim ya arkadasina ozendim bende evde cekmek istiyorum sancimi.o gun hastanede egitim yoktu cok uzuldum sancim geldiginde o ebeye ulasabilirmiyim acaba??..Bende o hareketleri yapmak istiyorum ama insan useniyor özellikle kegel egzersizi cok zor geliyor

kızlar yardım edin 2 haftadr sancılarım başladı sureklı serumtakıp sancılarımı dusuruyorlar ama benıyıce korkmaya başladım yardım edın napıcam ben nst de sancı %70 çıkıyor acılmam yok ama sancım cok fazla nidilalt diye ilaç verdıler tansıyon ılacıymış ama gebelerde sancı kesmek ıcın verılıyormus oda benı yakıp kavuruyor ates ıcınde yanıyorumresmen ve korkuyorummmm ayazım 1 ay daha dursa cok mutlu olucam

onumuzdekı cuma gunu vardır canım ebemızı bı arıyım gun yaklaştıkça egıtımı sorayım
kendısıyle görüşüp sen alsan telefonunu ıletısım numarası verdım ya notlardan dırek o çıkıyor hafta ıcı hastaneyı ararsan
sorup alsan daha ıyı olur ben kendım ıcın bır kere bıle aramadım
o hastanede 1 gun acılde yatmama rağmen cekındım işte ..
üşenmıceksın canım bak arkadaş nasıl doğurdu ozellıkle sancı anı orda herkes ınleyıp yatıyordu hep gordum
oysa daha fazla acı hıssedıyoruz bunun yerıne bol hareket etmek gerek o esnalarda .. kergelı cok uyguladı arkadaşım
hıc bırseyı aksatmadı ah bana yasak olmasa zorlansam bıle herseyı yapıcamda

canım banada serum verdıler sancımı kesmek ıcın sımdılık ıyı gıdıyorum .. erken doğum rıskı bendede var
yapıcagımız tek sey ne dıyorlarsa uygulayıp paso yatıp dinlenmek inşallah 37 38 . haftaya kadar uslu durur bebişler
sonrası Allah kerım artık

cnım Allah yardımcın olsun saglıklı sıhhatlı zamanında kucagına almayı nasıp etsın hepımızıde ama strese falan gırme dren ıyısını bılıyodur bekletebıldıgı kadar bekletır AYAZZZZZ anneyı uzme azcık daha dayannnn....

Canım sancı varken herkes ilk doğumunda hele soğuk kanlı davranıp evinde bir doktor edasıyla sancılarını ölçüp 5 dkda bir gelmesini kontrol edip sonra gidemez ki.Kaldı ki hastaneye gitmek daha mantıklı çünkü son anda bebeğin başına kordon dolanması vs olabiliyor nstde bunları görebiliyorlar bebeğin kalp atışlarını vssini ona göre karar veriyorlar.Evde sancımın bitmesini bekleyim derken bebek sıkıntılı bir halde olabilir onu da sonuçta biz bilemeyiz ki.Tabii adı üstünde normal doğum normali olsa daha güzel olur ama daha da önemlisi bebeğin ve annenin sağlığıdır daha geçen gün normal doğum yapıp aşırı kanaması olup rahminin yarısı alınan daha sonra da kanaması durmayınca rahminin tamamı alınan bir kadının hikayesini dinledim hem de dolmuşta denk geldi,Allah'tan ki anne de bebeği de iyilermiş şimdi ama demek istediğimi anlatabiliyorum değiil mi,ben de sezeryanı sevmiyorum oğlumu zaten normal doğumla doğurmuştum kızım en son ters duruyordu yine normal düşünüyorum ama bakalım eğer dönmediyse mecburen sezeryan olacak.Allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize...

kizlar ozledim sizi,25 gun kaldi saka gibi :)gecmiyor zaman durdu sanki benim icin

son gunler gelince bir an once dogsun istiyor insan
ben de hadi doguralim diye yalvaricam nerdeyse doktoruma :)
doktorum da suyun dayandigi kadar dayansin diyor
tarihi bilmemek ve beklemek var az kaldi cok az aslinda ama sabirsizlik var cok :)

amin amin allah hepimizi kurtarsın.haklısın elbette herşeyden önemlisi anne ve bebegin saglıgı sunisi sezeryanı en son faktör ama demek istedigim artık genel olarak çogu kişi ebelerle hamilelik sürecini geçiriyorlar özel hastanelere gidip özel doktorlara sahipler heran arayıp yardım alabiliyorlar.benim dedigim şu meşhur devlet hastenelerimizdeki sistem.kendim adına söylüyorum ki çok kötü sistem çookkk...bende kontrollerde özele gittim fakat özeldeki doktorum sezeryana alalım deyince kabul etmedim sancımın gelmesini ve o anda ne yapılacaksa o anda karar verilmesini istedim onuda doktorum kabul etmedi ben riski göze alamam o zaman dogum evine git dedi bende son hafta başka doktor bulamayıp dogum evine gittim.....ve işte sorun tamda burda 1cm açılmayla yatış yapıyolar???? niçin annede ve bebekde sıkıntı yoksa herşey normal sürecinde ilerleyip dogum başlamışsa eve gönderip sancı sıklaşınca almaları gerek ama bunu yapmıyolar alıyolar içeri dayıyorlar suniyi yatırıp bi yataga kımıldamadan açıl diyolar.....yerçekimi kımıldama hareket ne kadar faydalı halbuki....ama sistem......neyse artık...hepsini kabul ettim ama sezeryana alınacagım kararı alındı ve bende devlet hastanesinde 3 4 gün yatamam diye eşim istemedi hemde özelde ol madem normal olmuyorsa dedi ee çıkıcam neymiş efendim işlemler yapılıyormuş kolumdaki suni sancıyı çıkarın bari diyorum onuda çıkartmıyorlar kımıldama yat....yanidemek istedigim sistem böyle ıvır zıvır diyip insanın canına okuyorlar.şimdiki anne adayları çok bilgili egitimlere gidiyor heran kontrol altında tutuyor kendini.en azından acele edip hastaneye gitseler bile 1 2 cm açılmayla yatışı kabul etmesinler tehlikeli durum yoksa kaçsınlar :) çünkü dedigim gibi adamın canını çıkarırcasına iş yapıyolar

Canım sabret biraz dısını sık artık daha gunün var 2 hafta bile geçse yeterlidir tahminim

Canım haklısın ne diyebilirim ki,ama işin özü gerçek anlamda normal doğumu çoğumuz yapamıyoruz,yapamayacağız da.Gerçek anlamda normal doğum Amerika vb. ülkelerde yapılıyor,ilk doğumunu yapacak arkadaşları tenkit ederim korkmasınlar lütfen ama bebeği vajinadan çıkarma olayına normal doğum diyorlar artık özel hastaneler,ama rahat bırakmıyorlar ki doğum için.Yatırıyorlar yatakta.Doğum kanalı J biçimindedir,aslında yatarak biz o J kısmının kıvrılan yani son kısmını kapamış oluyoruz mantık olarak?Hemen suni sancı bağlıyorlar,yada ne bileyim,kimseyi korkutmak istemem ama benim karnıma bastıra bastıra normal doğum yaptırdılar,bu mudur peki normal olan?Yani tamam prosedürde tabii normal doğum yaptım,ama mesela bazı Amerikan programları vs var oradan izliyorum kadın resmen evde doğum yapıyor gibi,ayakta duruyor,eşinin elini sıkıyor ondan yardım alıyor,tuvaletini yapar gibi çömeliyor duruyor,öyle olmuyor eşine sarılır gibi yapıyor çömelerek bekliyor,sandalyeye ters oturur gibi duruyor o şekilde bekliyor,yani ne biliyim,belki tıbbi bir açıklaması yok tüm bunların ama en rahat şekilde kendine göre en iyi doğum şeklini çözmeye çalışıyor.Bir koltuğa yatırılıp karnına dirsekle bastırıla bastırıla doğurtulmuyor.Bu dediğim devlet hastanesinde yaşanmıyor sadece özellerde de yaşanıyor.Türkiyedeki sistemin değişmesi gerekiyor aslında,ama birşey var ki bizim ayarımız yok;önce sezeryanın cılkını çıkardılar herkese sezeryan dediler uğraşmamak için sancısıydı vssiydi diye,şimdi de riskli gebeliklere bile normal doğumda direten bilinçsiz doktorlar peydah oldu.Kardeşim birisi için iyi olan birşey belki ötekisi için iyi değildir.Sana sezeryan gerekebilir sen öyle iyi olacaksındır ama belki bir başkası normal doğumla iyi olur?Her zaman herşeyin normali iyidir ama olmayınca napacaksın?Olmayana diretip ya annenin ya bebeğin yada her ikisinin de sağlığını riske mi atacaksın?Duyduğuma göre doktorlar artık bu teşvikten sonra normal doğumdan daha fazla para alıyorlarmış o yüzden normale yönlendiriyorlarmış herkesi.Tamam iyi hoş güzel ama kime ne lazımsa onu önersinler,en iyisi çok okuyup bilgilenmek doktora da çok fazla güvenmemek derim ben,Rabbim çoluğumuzu çocuğumuzu analı babalı büyütmek nasip etsin,güzel günler göstersin inşallah

benimde 30 haftada 70lerde kasılmam çıkmıştı serum ve nidilatla doğumu geciktirdiler iki haftadırda ilacıda kestik ama hala doğurmadım yarın da 37+1 e giriyoruz allahın izni ile merak etme sende birşey olmaz

aa seninle satlarımız aynıydı doğuracakmı yoksa :) bekleyeydin beni...

Canik senin notlarini okumustum ama kayit diger pc de kaldi sayfa noyu biliyomusun yada ayri bir yerde var mi notlar

Canik senin notlarini okumustum ama kayit diger pc de kaldi sayfa noyu biliyomusun yada ayri bir yerde var mi notlar

Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 0216 391 06 80 - 1585
özlem ebe ..
kızlar doğum konusu konuşuluyor bırkac sey demeden gecemıcem
devlet hastanesınde 1 gun acilde yattım ve nasıl davrandıklarını sancı cekenlerın ortada yattığını hademe dahıl herkesın rahatça gorebıldıgı yerde olduğunu bılıyormusunuz ? açılma yok yada 1cm hemen hıoppp yatış ver sunı sancıyı bolcada parmak muayene
anlatıp korkutmak ıstemıyorum ama o kadınların yalvarmaları haykırışlarını gece boyunca hep duydum
ozel hastanede ozel doktorla yapıcaklar tabıkı gıdıp gorunebılır gerekırse yatış yapar ama yatakta degıl ayakta hareketlerle sancıyı ceker devlette gercı ıstersenız karsı çıkıp yatmıyabılıyorsunuz eve gıdıyorsunuz ebemız o hastanenın bas ebe hemsırelerınden
ısrarla sakın yatısı kabul etmeyın dıyor nıye? bılıyor ortamı yengem açılma yok 19 saat ıcerde ondan haber alamadık sancıyı cektı bol bol sunıden.. ama arkadaşım bılınclı davranıp son saatlerınde gıttı ve sunı sancıyı kabul etmedı ret etme hakkımız var
egıtım notlarımı paylasmamdakı amaç bılınclenelım hakkımızı bılelım kuzukuzu devlette doğum yapıcaklar doktorların yanlışlarını cekmesınler .. bakalım nasıl doğum yapıcaz hakkımızda hayırlısı ve en sağlıklısı olsun inşallah ..

slm kıslarrr
yenı bır bebek haberı daha varmış hayırlı ugurlu olsun
artık hergun heyecanla bakıorum bugun doğum varmı dıe
dsde den haberı olan varmııı zeyneğp kuvesden cıktımı eve dondulermı
alper tunga öldümü ıssız acun kaldımı

slm anneler yarın kontrolüm var 36. haftama giricem ya internetten çatı muayensi diye bir şey okudum vajinal muayenesi yapıyormarmış hemde parmakla (((( böyle bişey var mı çok korktum ben bu olaydan yarın nasıl gidicem muayeneye bilmiyorm duydunuz mu böyle bişe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…