- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.641
rüzgar çağının hıkayesi .. arkadaşımdan dun aksam doğum hıkayesını aldım nıhayet .. bızlere moral verir inşallah :) .. arkadaşım aksam 10 gıbı benı aradı suyum geldi diye bende ona eğitimde bıze anlattıklarını uygulayalım bekle dedım sabah olunca egıtımdekı ebemızı aradı oda aynısını soyledı velhasıl öğlen nişanı kan geldı tekrar ebemızı aradı sancıların sıklaşmasını bekle dedı ve böyle aksam 6 ya kadar bekledı 5 dk ara ıle sancıları gelınce ebe gel dedı bu arada bız konuşuyoruz dans edesım var dıyo evde neşe ıle sancılarını bekledı :) .. sancıları 5 dk ara ıle gelmeye baslayınca hastaneye gıttı muayende yumuşama var ama açılma yok dedıklerınde cok moralı bozulmuş .. yatısı yapıldı sunı sancı verıceklerdı kabul etmedı kendım dogurabılrıım dedı ve dıgerlerı gıbı sancı odasında yatmadı egıtımde gosterılen hareketlerı yapıp sancıyı böyle karşıladı ve 3 saat sonra doğuma gıttı en keyıflı andı cok zevk aldım doğumdan dıyor hemen dogurmus kesık olmasını ıstememıs ama kendınden kesık olursa daha kotu olur ne olur ne olmaz kesmemız gerekiyor demısler tek ona uzulmus bızım tatlı cadı :) velhasıl 3saat hastane macerası sürmüş maşallah ve egıtımdekı herseyı hep uyguladı tansıyon sorunu varkende hareket etmekten kaçmadı yuruyusunu hıc aksatmadı kaynanası evden kovdu moralını bozdu esı ağlattı bunlara rağmen bebegı ıcın gereken herseyı yaptı helal olsun dıyorum ona .. ama ben cok uzuldum cunku maalesef egıtımdekı hıc bıseyı uygulayamıyorum doktorum hareket etme dıyo .. arkadaşım ıcın mutluyum ebemız onunla hep ozel ılgılendı aılevı problemlerı olduğunu bılıyordu .. o hastanenın nasıl ortam oldugunuda bılıyordu ıyıkı 1 gun önceden yatış yapmamış hastanenın olumsuzluklarını pek gormemıs oldu.. darısı böyle kolay doğum hepımızın basına .. ama arkadasın cabalarınıda unutmamak gerek yuruyusler hareketler hıc bırını aksatmadı sancı anındabıle yatmayıp sureklı hareket ederek sancıyı karşıladı kı bu acıyı daha az hıssetmeyı sağlar ..
Ne guzel canim ya arkadasina ozendim bende evde cekmek istiyorum sancimi.o gun hastanede egitim yoktu cok uzuldumsancim geldiginde o ebeye ulasabilirmiyim acaba??..Bende o hareketleri yapmak istiyorum ama insan useniyor özellikle kegel egzersizi cok zor geliyor
kızlar yardım edin 2 haftadr sancılarım başladı sureklı serumtakıp sancılarımı dusuruyorlar ama benıyıce korkmaya başladım yardım edın napıcam ben nst de sancı %70 çıkıyor acılmam yok ama sancım cok fazla nidilalt diye ilaç verdıler tansıyon ılacıymış ama gebelerde sancı kesmek ıcın verılıyormus oda benı yakıp kavuruyor ates ıcınde yanıyorumresmen ve korkuyorummmmayazım 1 ay daha dursa cok mutlu olucam
kızlar yardım edin 2 haftadr sancılarım başladı sureklı serumtakıp sancılarımı dusuruyorlar ama benıyıce korkmaya başladım yardım edın napıcam ben nst de sancı %70 çıkıyor acılmam yok ama sancım cok fazla nidilalt diye ilaç verdıler tansıyon ılacıymış ama gebelerde sancı kesmek ıcın verılıyormus oda benı yakıp kavuruyor ates ıcınde yanıyorumresmen ve korkuyorummmmayazım 1 ay daha dursa cok mutlu olucam
suni sancı adı üstünde suni olması dogal yollu degil korkmak degil ama evde bi sorun olmadıgı sürece son ana kadar beklemek en iyisi.benim kkdaki ocak grubundan bi kaç arkadaşım son ana kadar evinde bekleyip gittiklerinde bi saat olmadan dogumunu yapıp çıktılar fakat ben annemin ve eşimin yüzünden orda 7saat suni sancı yiyip üstünede 6cm açılmayla sezeryana alındım.....yani keşke evde bekleme şansım olsaydı evhamlılar tutmadılar evde yatayım gezeyim banyo edeyim.....burda kaç kişinin ebesi var görüşüyor fakat artık herkez suni sancı olmadan mudehalesiz dogumu savunuyor.keşke biraz daha bilinçli olsaydım zamanında.....
kizlar ozledim sizi,25 gun kaldi saka gibi :)gecmiyor zaman durdu sanki benim icin
Canım sancı varken herkes ilk doğumunda hele soğuk kanlı davranıp evinde bir doktor edasıyla sancılarını ölçüp 5 dkda bir gelmesini kontrol edip sonra gidemez ki.Kaldı ki hastaneye gitmek daha mantıklı çünkü son anda bebeğin başına kordon dolanması vs olabiliyor nstde bunları görebiliyorlar bebeğin kalp atışlarını vssini ona göre karar veriyorlar.Evde sancımın bitmesini bekleyim derken bebek sıkıntılı bir halde olabilir onu da sonuçta biz bilemeyiz ki.Tabii adı üstünde normal doğum normali olsa daha güzel olur ama daha da önemlisi bebeğin ve annenin sağlığıdır daha geçen gün normal doğum yapıp aşırı kanaması olup rahminin yarısı alınan daha sonra da kanaması durmayınca rahminin tamamı alınan bir kadının hikayesini dinledim hem de dolmuşta denk geldi,Allah'tan ki anne de bebeği de iyilermiş şimdi ama demek istediğimi anlatabiliyorum değiil mi,ben de sezeryanı sevmiyorum oğlumu zaten normal doğumla doğurmuştum kızım en son ters duruyordu yine normal düşünüyorum ama bakalım eğer dönmediyse mecburen sezeryan olacak.Allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize...
amin amin allah hepimizi kurtarsın.haklısın elbette herşeyden önemlisi anne ve bebegin saglıgı sunisi sezeryanı en son faktör ama demek istedigim artık genel olarak çogu kişi ebelerle hamilelik sürecini geçiriyorlar özel hastanelere gidip özel doktorlara sahipler heran arayıp yardım alabiliyorlar.benim dedigim şu meşhur devlet hastenelerimizdeki sistem.kendim adına söylüyorum ki çok kötü sistem çookkk...bende kontrollerde özele gittim fakat özeldeki doktorum sezeryana alalım deyince kabul etmedim sancımın gelmesini ve o anda ne yapılacaksa o anda karar verilmesini istedim onuda doktorum kabul etmedi ben riski göze alamam o zaman dogum evine git dedi bende son hafta başka doktor bulamayıp dogum evine gittim.....ve işte sorun tamda burda 1cm açılmayla yatış yapıyolar???? niçin annede ve bebekde sıkıntı yoksa herşey normal sürecinde ilerleyip dogum başlamışsa eve gönderip sancı sıklaşınca almaları gerek ama bunu yapmıyolar alıyolar içeri dayıyorlar suniyi yatırıp bi yataga kımıldamadan açıl diyolar.....yerçekimi kımıldama hareket ne kadar faydalı halbuki....ama sistem......neyse artık...hepsini kabul ettim ama sezeryana alınacagım kararı alındı ve bende devlet hastanesinde 3 4 gün yatamam diye eşim istemedi hemde özelde ol madem normal olmuyorsa dedi ee çıkıcam neymiş efendim işlemler yapılıyormuş kolumdaki suni sancıyı çıkarın bari diyorum onuda çıkartmıyorlar kımıldama yat....yanidemek istedigim sistem böyle ıvır zıvır diyip insanın canına okuyorlar.şimdiki anne adayları çok bilgili egitimlere gidiyor heran kontrol altında tutuyor kendini.en azından acele edip hastaneye gitseler bile 1 2 cm açılmayla yatışı kabul etmesinler tehlikeli durum yoksa kaçsınlar :) çünkü dedigim gibi adamın canını çıkarırcasına iş yapıyolar
gunydınnnnnnnnnnnnnnn
acaba carsamba dogumum olacak mı merak edıyorum en son oyle konusmustuk yarın randevum var ıns bugun cabuk gecsın sabahın korunde hastaneye gıdıcem
hala tam anlayamıyorum heycan da varla yok delımıyım neyımheralde yarın kesınlesınce tutusucam gıbıme gelıyor
kızlar suyu gelen arkadaştan bi haber varmı
Dogum yapmış galiba bir arkadas Nisan annelerinde gormuş 3 150 gr dogum yapmış galiba
onumuzdekı cuma gunu vardır canım ebemızı bı arıyım gun yaklaştıkça egıtımı sorayım
kendısıyle görüşüp sen alsan telefonunu ıletısım numarası verdım ya notlardan dırek o çıkıyor hafta ıcı hastaneyı ararsan
sorup alsan daha ıyı olur ben kendım ıcın bır kere bıle aramadım
o hastanede 1 gun acılde yatmama rağmen cekındım işte ..
üşenmıceksın canım bak arkadaş nasıl doğurdu ozellıkle sancı anı orda herkes ınleyıp yatıyordu hep gordum
oysa daha fazla acı hıssedıyoruz bunun yerıne bol hareket etmek gerek o esnalarda .. kergelı cok uyguladı arkadaşım
hıc bırseyı aksatmadı ah bana yasak olmasa zorlansam bıle herseyı yapıcamda
canım banada serum verdıler sancımı kesmek ıcın sımdılık ıyı gıdıyorum .. erken doğum rıskı bendede var
yapıcagımız tek sey ne dıyorlarsa uygulayıp paso yatıp dinlenmek inşallah 37 38 . haftaya kadar uslu durur bebişler
sonrası Allah kerım artık
Canik senin notlarini okumustum ama kayit diger pc de kaldisayfa noyu biliyomusun yada ayri bir yerde var mi notlar
Canım suni sancı dediğimiz hormondur,rahiimde oksitosin hormonu sayesinde açılma gerçekleşir,ama bazen kasılmalar olur fakat rahim bir türlü açılmaz.Yada çok geç açılarak devam eder.Çok daha fazla sancı çekersin açılman olmadığı için.Dahası doğumun başlamayabilir ve çektiğin o kadar acıya değmeyerek bir de sezeryana alınabilirsin.Suni sancı vücuttan salınmayan oksitosin hormonunu alarak rahimin daha hızlı ve kolay açılmasını sağlar,sancıların daha belirli ve düzenli gelir,doğum kısa sürede gerçekleşir,sen de az sancı çekersin.Bilmem anlatabildim mi korkulacak birşey yok[/QUOTE
teşekkr ederim güzel bir açıklama olmuş ama ne bileyim insanların çok acı verici birşeymiş gibi anlatmaları insanı geriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?