- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.661
slm anneler yarın kontrolüm var 36. haftama giricem ya internetten çatı muayensi diye bir şey okudum vajinal muayenesi yapıyormarmış hemde parmakla(((( böyle bişey var mı çok korktum ben bu olaydan yarın nasıl gidicem muayeneye bilmiyorm duydunuz mu böyle bişe
slm anneler yarın kontrolüm var 36. haftama giricem ya internetten çatı muayensi diye bir şey okudum vajinal muayenesi yapıyormarmış hemde parmakla(((( böyle bişey var mı çok korktum ben bu olaydan yarın nasıl gidicem muayeneye bilmiyorm duydunuz mu böyle bişe
Kızlar bebişin hıçkırdığını nasıl anlıyorsunuz ne kadar sürüyor ben tam çözemiyorum da :s
36. hafta da alırmı aceba bu muayeneye ya çok gerildim şimdi off nasıl baktırcam adama yaagecenlerde lekelenmem olunca gittim doktora ultrasonla bakıcak sandım ama çatala alınca beni şok oldumalttan parmakladı az acıyor sorun yok dedi 5 sn sürdü ama garip bi duygu neyse ki sezeryan olcam korkma canım sıkma kendini de eminim kolay geçer
en fazla spekulum kadar acıtıcağını dusunuorum
kendımı sıkmazsan cok daha az acıyacaktır..sonucta parmakla muayene oluo
Kızlar bebişin hıçkırdığını nasıl anlıyorsunuz ne kadar sürüyor ben tam çözemiyorum da :s
damar seğirmesi kalbim orda atıomuş gibi bişiler oluo arada sanırım o hıçkırık ama hiç dışardan bakmadım o kadar belli olacağını düşünmemiştim :) evet kızım sanırım biraz minik olacak çarşamba günü kontrolum var bakalım ne kadar oldu 30+3te 1570 kiloydu doktor normal dior ama bana az gibi geldiBebegim hickirdigi zaman karnim hafif hafif atiyo gozlede goruluyo 3,4 dk suruyo belki senin bebegin daha kucuk tur ondanda fark etmiyo bilirsin
Bana yapilmistir bi 3-4 kere.Merak etme acitan bisey degil,rahatsizlik veriyo sadece.Icin rahat olsun,kendini kasma.
Canım suni sancı dediğimiz hormondur,rahiimde oksitosin hormonu sayesinde açılma gerçekleşir,ama bazen kasılmalar olur fakat rahim bir türlü açılmaz.Yada çok geç açılarak devam eder.Çok daha fazla sancı çekersin açılman olmadığı için.Dahası doğumun başlamayabilir ve çektiğin o kadar acıya değmeyerek bir de sezeryana alınabilirsin.Suni sancı vücuttan salınmayan oksitosin hormonunu alarak rahimin daha hızlı ve kolay açılmasını sağlar,sancıların daha belirli ve düzenli gelir,doğum kısa sürede gerçekleşir,sen de az sancı çekersin.Bilmem anlatabildim mi korkulacak birşey yok[/QUOTE
teşekkr ederim güzel bir açıklama olmuş ama ne bileyim insanların çok acı verici birşeymiş gibi anlatmaları insanı geriyor
çatı muayenesi tamamen faso fiso dogum anında belli oluyo çatı kemiginin açılıp açılmadıgı.....ki muayeneside çok acı verici birşey degil....onu bile düşünürseniz dogumu o kontrolleri hiç düşünecek hal kalmaz....slm anneler yarın kontrolüm var 36. haftama giricem ya internetten çatı muayensi diye bir şey okudum vajinal muayenesi yapıyormarmış hemde parmakla(((( böyle bişey var mı çok korktum ben bu olaydan yarın nasıl gidicem muayeneye bilmiyorm duydunuz mu böyle bişe
Iyi aksamlar arkadaslar uzun zamandir giremiyodum topige ins herkes iyidir yanilmiyosam bir arkadasimiz dogum yapmis tarihleromiz ayniydi nasil iyimi bende cumaya sezeryan tarihi icin hastaneye gidicem hayirlisi ins hepimiz icin dogum hikayemizide yazariz
Evet canım uzun zamandır gozukmuyosun bu hafta iki tane bebis geliyor galiba Çarşamba da var senle iki tabi supriz cikmassa arada hayirlisiyla anlatırsın nasıl gectini Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?