2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

sızın neden sezeryan ??

Günaydınn herkese.....

arkadaşım o dediğin haftaların birinde mesela 39. haftada doğum gerçekleşti diyelim kalan 1 hafta doğum sonrasına aktarılıyor. Yani şöyle düşün nasıl doğum öncesi 8 hafta iznimiz var bebekte 35.haftada doğdu kalan haftalar (5 hafta) doğum sonrasında geçerli... hakkın yanmıyor onu demek istiyorum. yasal olarak biz 8 hafta çalışmıyoruz zaten bu 5 haftalık süre bizim isteğimizde

SGK da çalışan birini bulmuşken şunu sormak istiyorum. biz henüz izindeyken bu 24 haftalık doğum izni olayı kesinleşirse bizler de yararlanabilecek miyiz acaba? Yani 8 hafta kalan iznimize ilave edilir mi?

evet kalan iznimize ilave edilecek yeterki iznimiz devam etsin yasa kesinleştiğinde...

emzirme yardımı sabittir ama tutar her yıl belli oranda artar 2013 yılında doğum olduysa emzirme yardımı 95 TL, 2012 yılında ise bu tutar 89 TL bu parayı da ziraat bankalarından alabilirsiniz. senin 110 tllik tutarın çocuk yardımı olabilir bu da işverenle alakalı cnmm

işallah dediğin gibidir.ama ben öle bilmiyorum..aktarırsam yazcam burdannnn.:))..ama hep yandığını duydum

cnmmm yazarsın inşallah... kanun bu işleyişte böyle...

günaydın..
hamd olsun bizim uyku problemimiz fazla yok. belki de diyorum işe devam ettiğim için uyku sorunum olmuyor. çünkü gündüzleri arazide çalıştırdılar geçen hafta. e yorgunluktan nasıl uykuya daldığımı bile anlamadım. inş. önümüzdeki hafta bırakıcam . iş arkadaşlarım dahi uyarmaya başladılar. bak yoğun çalışıyorsun erken doğum yaparsın Allah korusun diye. ben de 35 te bırakmış olacam inş.
evde de işlerim var. hamd olsun hemen hemen tüm eksikleri tamamladık ama henüz yıkamadım. yarın inş. kızkardeşim geliyor o gelsin beraber yıkarız. ben dalanın sabun tozunu aldım onla yıkayacam kıyafetleri. doğru düzgün bi kokusu dahi yok. mümkün olduğunca bitkisel ürünlere kaçıyorum. şampuan olarak da ersağ diye bitkisel bir marka var onu alacam. vücudunu da dalanın bildiğimiz yeşil sabunuyla yıkayacam inş. bir de bebe yağı olarak kantaron yağı kullanacam. hem gaz sancısına hem pişiklere çok iyi geliyormuş. bir de kantaron yağını göğüs uçlarıma sürmeye başlayacam. çatlak oluşumuna karşı birebir diye duydum. mübarek bir zat tarafından çok övülüyor kantaron yağı. geçenlerde ender saraç üstüne basa basa uyardı lütfen bebe yağı kullanmayın bütün bebe yağları içerisinde bi madde var dedi ismini unuttum. bebekler için çok zararlı bir maddeymiş.

ben de gunlerdır nezleyım ve tıkalıyım
sınuzıt gıbı benım de cok tıkalı
bırsye olmaz bebeklerımıze ama bız toparlanmalıyız bır an ocne dogumdan once kı ıyı olalım
gecmiş olsun

Merhaba;

Benim bebeğiminde karın çevresi gelişimi geriden geliyor.Bu durum bizdede sonradan oluştu.

Doktoruma bunun bir sorun oluşturup,oluşturmadığını sorduğumda problem olmayacağını söyledi.Ama idrar tahlilinde önemli bu konuda dedi.Sanırım preeklampsi durumunu göz önünde bulundurdu doktorum.Cuma gün yine kontrolüm var umarım bıdığım haftasını yakalamıştır.İnsan ister istemez stres oluyor.

Herkese bebekleriyle sağlıklı günler dilerim.

Günaydın arkadaşlar haftayı ortaladık Cuma günü kontrolümüz var. Snow canım Allah yardımcın olsun ne güzel mübarek günde bebeğini kucağına alacaksın, haberlerini bekliyoruz

Ben de seninle aynı fikirdeyim canım mümkün olduğunca bebeğimizi kimyasallardan uzak tutmamız gerekiyor. Ben mesela oğluma hiç bebek yağı kullanmadım çünkü cildi kuru değildi pişiği için senin dediğin gibi kantoron birebir tecrübeyle sabittir. Bizim evde biryerimiz yansa, yaralansa ilk iş kantoron sürmek oluyor. Karnıma ve göğüs uölarına da sürüyorum çatlamadı çok şükür ayrıca bebeğin gaz sancısı olduğu zaman karnına ve ayaklarının altına sürmeliyiz oğlumda çok faydasını gördüm zaten kantoron yağının özü zeytin yağı Kur'anda bile geçiyor zeytin yağıyla yağlanın diye kızmın cildi kuru olursa kantoron yağıyla yağlayacağım, hem gelişimi açısından da çok iyiymiş. Banyodan yarım saat önce yağlayıp yıkamak gerekiyormuş.

ay canım ya sen böyle yazdıkça bende heyecan yapıyorum. Allahın izniyle sağlıklı bir şekilde oğluşunu kucağına alırsın inşallah. Allahım bizede o günleri göstersin. Doğumdan sonra fırsatın olduğunda doğum hikayeni yazmayıda unutma olur mu :)

Ben büyük oğlumda doğumdan önceki gece fosur fosur uyumuştum.zaten ailede bir tek ben uyumuşum o gece. Ama şu anda çok fazla heyecanlı ve biraz da endişeli bir şekilde bekliyorum operasyon gününü. Toplam 45 dakikada bitiveriyor zaten. Sezeryanın en güzel yanı telaş olmadan güle oynaya doğuma gitmek zaten. Hele ki benim gibi normal doğumdan korkan biri için.. Sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim size.

Günaydın arkadaşlar

Ben de uzun araştırmalar sonucu aldım tabi henüz kullanmadım :) ama bana kullanışlı göründü diğer ana kucaklarına oranla ilk zamanlar için daha kullanışlı gibi (sepet gibi olmasından dolayı. Diğer ana kucaklarında oldukça geniş bir hali var.

Ses çıkarmıyorum canım ben taktım bile :) Bende baktım A101 e banyo takımı nevresim filan iyi görünüyor. Arabaya da gidip yakından bakmak lazım eğer sağlam ve kaliteliyse bakınca anlarsın zaten güzelse alınır neden olmasın

Tiramisu canım oğlun nasıl oldu diye soracaktım yazmışsın demin okudum ama tekrar bir sonuç çıkacak sanırım, onuda yaz mutlaka. Olmazsa başka bir doktora götürün. Bu arada sende de kasılmalar başlamış hala ses çıkarmamışsın merak ettim şimdi. Ama bu aralar benden de az az ıslaklıklar oluşuyor demek doğum yaklaştı

canım ben park yatak aldım. kiracıyım çünkü portatif bişeyler olsun dedim hem zaten büyüyene kadar nerde yatsa farketmez onun için. sonra kendi beğendiğini alır :)

canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bu kadarını duymamıştım çünkü. peki bebeğin karnını nasıl yağlıyorsun. geçenlerde bi arkadaş sakın kafana göre yağlama bebeklerin bağırsakları kıl gibidir Allah korusun düğümlenir dedi. yağlamanın bi tekniği varmış

Bizimkinde de yok bir inme falan , pozisyonu uygun olduğu halde;((((

Bende bir damla birde merhem kullanıyorum ama kan çanağı modunda gözlerim bugün 6.gun hem kaşınıyor hem batıyor hem az görüyorum sulanıyor çapak yapıyor bıktım valla ya doğuma kaç gün kaldı şurada başıma gelene bakın ya başına bu gelenler yazsın da rahatlıyım azıcıkkkkkk

Fazla uzun kollu almayın derim. Benim büyük oğlum da 16 Nisan doğumlu ve ona bile bir sürü uzun kolluyu hiç giydirememiştim. Uzun kollu body üzerine tshirt giydirmek de çok güzel oluyor küçük adam gibi oluyorlar :)) bu arada bu denizci çapası olan Karyolanın aynısını aldım ama bembeyazını yakından da gerçekten çok güzel. Karyola, uyku seti, cibinlik ve yaylı yatağı ile şifonyerine 900 tl verdim. tavsiye ederim. En iyisi Karyola almak neredeyse ilkokula kadar kullanmıştı büyük oğlum.

günaydın kızlar yeni doktorumuzdan geliyoruzz.çok şeker bi kadın neyse ki..ama bebeğim hala saf makat pozisyonunda.dönmezse 38+3 yada 38+4te sezeryanla alırız dedi.(suyu gelirse kordonu aşağı düşer bu da iyi bişey değil dedi.)
normal olursa die çatı muaynesi yaptı.normale bu kadar motive birini görmedim dedi.inşallah döner dedi.kilosu 2.700 olmuş.
yani sezeryan alursa 2 hafta sonra doğum var kızlar:18::18: hayırlısıyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…