- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #34.081
Selamlar kızlar,
Gün içerisinde giremedim,hastanedeydim hep,2 saatlik uykuyla ayakta duruyorum,öğleden sonra duş alıp kendimi yatağa bir attım ki sormayın gitsin,acayip uyumuşum
Sabaha doğru sancılarım iyice arttı karnımda,acayip bir karın ağrısı.Eşimi uyandırmak zorunda kaldım.Yazık o da benimle telef oldu kıyamamHastaneye gittik işte,başka bi nöbetçi doktor vardı,sancımın olduğunu ama doğum için daha erken olduğunu,geciktirmek için hastaneye yatış yapacağımı serum bağlayacağını eğer işe yaramazsa da doğuma alınacağımı öğrendim.Bu arada biliyorsunuz oğluma da holter takılmıştı başka bir hastanede hem tahlil sonuçları alınacaktı hem de holterin değerlerine bakılacaktı,kalp için.Allah'ıma şükürler olsun oğlumun birşeyi yokmuş,ufak çocuklarda böyle arada bir olabilirmiş,kan değerleri vs herşeyi normal maaşallah Aklım oğlumda kalacağı için hastanede yatmayı reddettim.Tedaviyi red belgesi falan imzalattılar birşey olursa mesulü biz değiliz diye.Biz her tarafa imzamızı basıyoruz da,onların tedavisinin gerçekten gerekli olup olmadığını bilemiyoruz ve biz onlardan imza almıyoruz hiç???Zaten uykusuzdum bir de genç bir hemşire mi artık neydi onu bile bilemedim parmakla muayene ederken o kadar çok acıttı ki canımı anlatamam İnşallah o da başka birinden bana yaptığı saygısız muamelenin aynısını görür.Hani erkek olsa diyeceğim anlamıyor acıyacağını vs,ama sen de bayansın doğurmamış olsan bile azıcık empati yapsan olmaz mı...Hani desem ki yorulmuşlar bütün gün uğraşmaktan desem e günün ilk saatleri,sabahleyin böylelerse geceleyin karşılaşmak istemem.Neyse,daha sonra babası ve oğlum çocuk kardiyolojisine gitmek üzere başka bir hastaneye gittiler,bense kendi doktorumu görmek üzere bir daha hastaneye gittim.Nstye aldılar zaten hemen sancı çıktı tabii geceki gibi sancılarım 78e vuruyor ve hissediyorum sancılarımı daha da kötüsü karnım adet olacakmışım gibi her zaman ağrıyor yani sancı mesela gelince hissediliyor sadece kısa zamanda geçiyor ama karında adet sancısı gibi sancı olduğu zaman her zaman hissediliyor berbat birşey:26:
Bu sefer doktorum da aynı şeyleri söyledi doğum için erken dedi daha büyüsün dedi 36yı doldursun en azından dedi,e dedim 36yı doldurmaya 3 gün var 3 gün içince doğuracak mıyım birşey yapmazsak diye sordum,muhtemelen evet demez miBebeğimin ciğerlerinde herhangi bir sorun olmasın diye 2 tane iğne vuruldum,yarın da 2 tane daha vurulucam,onun harici kasılma önleyici ilaç kullanacağım aslında hastaneye yatışım yapılacaktı serumdan verilecekti doktorum yalnız biraz baş ağrısı yaapr bu dedi,bende de migren var maalesef Doktoruma söylediğimde aa o zaman serum olmaz dedi,ilaçlarla idare etmeye çalışacağım hem belim hem karnım acayip ağrıyor kızlar Rahimde kısalma mı incelme mi ne başlamış
Oğlumda bir kere sancım oldu onda da gittim 5 cm açılma vardı hastaneye bir kere gittim doğurdum geldimAma bu kız çok nazlı çıktı gerçekten,iyi dilekleriniz için teşekkürler.Astirid canım onlar akıntı da olabilir,dikkat et kendine.Teyzesi oğlum iyi çok şükür Ha,bu arada kızım dönmüşşşş kızlarrr Darısı dönmeyenlerin başına.
smone demek sancılarımız aynı tarzda e peki hastaneye yattın serumu yedikten sonra devam etti mi?Yada ne zaman geçti?Baş ağrısı vs birşey yaptı mı??
Ayy amma uzattım canım haa,özlemişim sizi
Kızlar birşey soracağım benim 37. haftamın dolduğu tarih 24 nisan çarşamba, ama o sırada eşim yanımda olamayacak daha önce gidip rapor alacağım, bir önceki cumartesi gitsem hastane rapor verir mi, haftasonu olduğu için soruyorum ya da birkaç gün ilerisi için rapor yazar mı?
sanırım olmuyor canım.ben dün gittim doktora.ptesi gel rapor verelim dedi..bilgisyardan çıktığı için veremiyorlar sanırım(
Peki cumartesi alsam haftasonu diye sorun olur mu?
ben 5 hafta çalışabilir raporunu cumartesi aldım canım. ama zamanında aldım tabi doğuma 8 hafta vardı.
Peki cumartesi alsam haftasonu diye sorun olur mu?
37.haftan hangi gün doluyor??benim ptesi doluyordu.ptesi gel dedi...sorarsın belki oluyordur canım..
PEKBİCİCİ bugun oglusu ruzgarı kucagına aldı cok hazırlıksız yakalandı erken dogdu paşamız ama ıksıının de saglık durumu ıyıymıs duyduguma gore
günaydın kızlarrrr nasılsınız... cumartesi kntrolümüz var 34. haftamızdayız..nts ye gircez..doğumun ne zaman olacağı az çok belli olurmu acaba..
Bi tuvalete kalktim,bi daha uyuyamadim yaa
.
.
Gecmis olsun canim,insallah azcik daha sabreder icerde,bisey kalmamis zaten.Benim de 60 a vuran sancilarim cikmisti ama hissetmiyodum neredeyse...Hayirlisiyla bi dogsalar da su stresler bitse :18:.....
Tiramisu canım oğlunun iyi olmasına sevindim. Ama sende baya bişeyler yaşamışsın bu arada.. O hemşireye sinir oldum bazı hemşireler gerçekten çok gıcık oluyorlar (hemşire arkadaş varsa alınmasın benim teyzemde hemşire çok akın bir arkadaşımda ) ama bazıları gerçekten bu mesleği sevdiklerinden değil sırf mecburiyetten istemeyerek yaptıkları için.. Her meslekte var işini sevmeyerek yapan ama en kötüsü tıp sektöründe olanlar maalesef... Sanki hınç çıkarıyorlar. Çok kızıyorum böylelerine.
Canım doğum yaklaştı demek tabi kızımızın dönmesi iyi olmuş ama valla korkmaya başladım şimdi bi kaç gün yerinden kalkmadan yat bari
bana da dün karnım sanki aşşağı sarkmış gibi geldi bugünde çarşıya gitmeyi planlıyordum (izin aldım 3 gün) Dün bütün gün temizlik yatım çok yoruldum. Sonrada karnım sarkmış gibi hissettim senin yazıyı okuyunca da acaba bende de yaklaştı mı diyorum sabah beri karnım ağrıyor çünkü..
Gece gece yemek mi yaptın Allah iyiliğini versin oturup dinlensene uyumuyorsan bile Bende sabah 6 ya kadar yatakta dönemeye dayanabildim kalktım film filan izliyordum bu saate kadar.
....Herneyse konuya dönelim 2. çocuğunu bekleyen arkadaşlar bizi bu cahillikten kurtarın nasıl anlıycaz bu aceleci bebişler aşağı inmiş mi ne yapcaz bişeyler söleyin
cnm geçmiş olsun ama sanırımsenin doktor biraz abartmış
bende aynılarını yaşadım 4 hafta boyunca sürekli serum ve nidilat kullandım 4 saat ara ile. iki gece hastanede kaldım.
bu zmn zarfında sgkda da muayene oldum kendi özel doktorumda da ikiside 34+1 de ilaçları 6 saatte 1 e indirdiler 35+1 de tamamen kestiler bu saatten sonra doğumu durdurmak doğru değil dediler (iki hastanede birbirinden haberleri yoktu haftada 2 ayrı doktora gidiyordum) Benimde sancım 30.haftada 80lerdeydi.
37+4 oldum hala gelmedi oğlum :)))
şimdide gelsin diye uğraşıyorum gideyim bari temizlik yapayım...
Günaydın uykusuz anneler kızlar uyumaya çalışın bebıslerın gelınce bollll enerjıye ıhtıyac olacak tramısu benım kızlar beraber oynamıyorlar ablalar büyük küçüğüm uç yasında ama sağolsun bana ellerınden gelınce yardımcı olmaya çalışıyorlar herkes erken doğurmaya başladı bende acayıp bı heyacan korku bı tuhafım ılk bebegı olacak arkadaslar ılk uç bes fark etmıyor her gebelık ayrı heyacan sanık ılk bebek gıbı Alah hepsimizin yardımcısıolsun tramısu gülüm nerde oturuyor üzüldüm sana canım yalnızımısın yardımcın falan varmı arkadasın yokmu yakınlarda canım
Arkadaslar bisey sormak istiyorum, hastane odasinin suslenmesinden bahsedilmis daha once, herkes susleyecek mi acaba? Ve neler yapiliyor susleme icin? Birtek kapi susunden haberim var... Siz neler yapacaksiniz?
anladım canım sağoalsın bakalımm nolacak..bence daha erken canım.36 da falan belli olur heralde.bide normal olcaksa hiiiç belli olmaz..ama sezeryan için bana 38+3 yada 38+4te alabiliriz dedi..tabii kızım dönmezse, dönerse normal yapıcam.
cnm oelden gorusuyorduk bız sanıyorumkı 34 haftalık oldu dogumuPekbicici uzun zamandır gözükmüyordu nasıl haber aldın cnm hayırlısı olsunn çok sevindim:)kaç haftalık doğmuş
bebeğinle size mutluluklar canım :)
Ben kalıcam galiba bende tık yok daha hareket kısıtlamam yok günümüzü doldurcaz galiba :) bebeğimizde ters zaten hala dönsünde o zamn inş
Aaa çok şaşırdım bizin onunla aynı tarih çıkıyordu cetvelimizde gözü aydın hayırlı uğurlu evlat olsun inşallah:) Darısı başımıza snowcum sana da yarın Allahım yardım etsin hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah:))
aminnn ınsallahhh yarın belkıd e bu saatlerde oglum kucagımda olucak off kalbım carpıyorrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?