2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

bak bunu bilmiyodum daha neler öğreticek bu sıpalar bize

Son düzenleme:
herkese merhabalar
ben bu hafta sürekli hastanelerdeydim bebiş erken gelmek istiyor ama doktorum henüz erken olduğunu söyledi en azından bir hafta filan daha kalsa bizim için çok iyi olacak kilosu gayet iyi ama akciğer gelişimide gayet önemliymiş bakalım sürekli dinleniyoruz kızımla

annecikler,

biduygusallaştım ben ya burada PEKBİCİCİ nin DSDE nin esprileri, alışveriş heyecanları filan okunuyordu. şimdi en güzel haberleri aldık onlardan.

benim dün işyerinde aşırı yoğunluum vardı, sağolsun müdürüm ben yorulmayayım diye beni ayrı yerde oturttu filan ama yine de en az 1 saatlik yürümeler filan oldu. stres vardı, yoruldum yani. hiç tanımadığım kişiler bile "çok yordunuz kendinizi" filan dedikçe ben iyicene korktum öğle yemeğinden sonra bir sancım oldu nasıl korktum anlatamam yani tabi olacak ama baya çoktu. belim, bacaklarım, karnım tam adet dönemleri gibi, sıcak bastı filan ben revir filan aradım otelin içinde sonra hava alıp, limonlu bir su içtim, sakinleştim, kendime geldim ama akşam her yanım ağrıyordu. önce çok umursamadım ama akşam çok arttı bir de dinlenince geçmedi gibi geldi hemen mesaj attım doktoruma, aradı beni "sabah gel bir bakalım" dedi. onu duyunca ben azıcık panikledim (pek az da olmayabilir)
gece filan baya korktum, yorgun olduğum için yavrucağım da az hareket ediyordu. amaniiiin ben de bir korku başladı. eşime diyorum ki "ya ben bir şey yapmadım, çok yorulmadım, millet sürekli yürüyor" filan ağlıyorum bir yandan da. bebişim az hareket ediyor ve kasılmalarım çok, ağrılarda cabası.

neyse efendim sabah kalktım, temizlendim, paklandım. kendimi vajinal muayeneye hazırladım :18: düştük yollara. sonra sağolsun doktorum hemen beni aldı. hooop diye o koca ultrason aletini uygun yere yerleştirdi zaten gebeliğimin başında da bakmışlardı bana bir kez öyle bir kerecik ahh dedim geçti hemen. elle baksa da böyle kolay olur inşallah. sonra rahim ağzı uzunluğuna baktı, bebişime baktı. Allah'a şükür bir sıkıntı yokmuş. yorulmuşsundur, ayakta fazla kaldıysan ondan olmuştur dedi. kasılmalar artık fazlalaşırmış ve bizim adet sancısı diye korktuğumuz çoğu sancı da bu dönemde fazlaca artan gaz sancıları olabilirmiş amaaa doktorum dedi ki "tedirginlik iyidir, dermatologumuz gaz sancısı sandı, meğer doğumu başlamış acil sezaryene aldık, çok ta rahat olunmamalı, ben öyle bir manyak olmuştum ki doğum iznim başladığı halde burda istediğim zaman ultrasonla bakıyorum diye izne çıkamıyordum, siz ne zaman tedirgin olursanız, çıkın gelin ben 5 dakika bakıyorum, sizin rahatlığınız önemli" dedi. neredeyse boynuna atlayacaktım, zaten seviyordum artık daha da çok seviyorum doktorumu
geçen haftada eşim başka bir doktora muayene olurken benim sıram geldi, girdim "eee babamız nerde?" dedi. ben de hani millet fazladan beklemesin, kimsenin sırası yanmasın diye "neyse artık, yetişemedi" dedim. "yok, olmaz onu da bekleyelim" dedi. hemmen babamız da geldi zaten.

böyle küçük ayrıntılar da çok önemli oluyor doktor seçiminde.

Son düzenleme:
herkese selamlar. bebişini kucağına almaya başlayanlar olmuş bile. ne kadar güzel. biz yarın gidicez doktorumuza bakalım ne söyleyecek. beşiğini,park yatağını herşeyini hazırladık bekliyoruz oğlumuzu. doğum iznini alıp evde oturmak ne sıkıcıymış. doğsa bebişim bir an önce...

Pekbicici hanım hayırlı olsun sağlıkla sıhhatle bebeğiniz büyüsün inş:) darısı biz diğer hamilelerin başına olsun sağ salim bebeklerimizi alalım kucağımıza inş :)

Hanımlar lanolin göğüs kremi kullanan yada kullanmayı düşünen varmı acaba ?

Canım bebeğim makat gelişliydi şimdi doğum pozisyonunu almış durumda Valla müzik dinlettim karnımın aşağısından 1 kere Ama döndüğünü de hissettim yani karnımın sağ ve sol tarafından 2 yerde de aynı anda bir tekme hissettim,hani genelde tekmeler tek taraflı oluyor,sağlı sollu hiç olmamıştı,kızz neler yapıyorsun içerde filan demiştim o an döndüğünü anlamadım gerçi ama sonradan doktorum baktığında bebeğimiz dönmüş dediğinde o an aklıma geldi kesin o zaman dönmüştür diye geçirdim içimdenDarısı sizlerin de başına olsun inşallah döner bence daha zamanını bekliyor demek ki

midmaya canım valla zombi gibi oldum uyuyamıyorum yatakta da kalamıyorum çok sıcak basıyor bir de oğlum da bizle yatmak istiyor yanımda valla ufacık birşey ama maaşallah babasına çekmiş yaz-kış baba oğul soba gibidirler sağolsunlar bir de bana doğru yanaşmıyor mu oğlum iyice sıcaklıyorum nefes alamıyorum sanki atıyorum kendimi salona filanYa bir de midem de çok kötü gırtlağımda sanki böyle ne bileyim hem yanıyor hem de böyle soğuk gibi bir hissiyat var anlatamam değişik bişeyO beni çok rahatsız ediyor.

Hamaratlığa gelince kız doğurcam mı ne insan doğurmadan önce böyle bi enerji gelirmiş zatenKurabiye yaptım gece gece öyle yattımAslında ben temizliği falan daha fazla severim ama biraz iş yapıyım hem kasılmalarım artıyor hem de elim ayağım çok şişiyor sizde de öyle oluyor mu kızlar?Zaten 30. haftaya kadar zayıf bir hamile sayılırdım yani sadece karnım vardı o da kibarcacıktı ama bebişimin durumu iyiydi tabii sanılanın aksine,hani herkes şey diyor e karnın çok küçük vs e ama bebek içerde sağlıklı ve gelişimi iyi?Neden moral bozarlar hiç anlamam.İyisin çok güzelsin de geçTıbbi şeyleri bırak da doktor yapsın,hayret bişey.Ama 30. haftadan sonra ne olduysa hızlı kilo aldım şiştim göbeğim de top gibi zatenDoğuma az kaldı diye kıyafet de almak istemiyorum artık zaman zaman eşimin üstlerini giyiyorumHem uzun oluyorlar hem de beni sıkmıyorlar,kendi kıyafetlerim de geliyor aslında ama göbeğim 3-4 parmak açıkta kalıyorBu gece bakalım uykusuz mu dolaşıcaz yine bakıyım foruma giricem kim var kim yok

gulsevdam ya işte insan annesine kıyamıyor değil mi canım?Herşeye koşturuyorlar,birşey oldu mu hemen üzülüyorlar,ne biliyim benimkisi mesela hastaneye yatışım yapılacak sanırım falan dedim,5-6 saat sonra eve gelebildim ancak,eve bir geldim ki,şekeri çıkmış eli yüzü şişmiş çok hasta olmuş.O kadar da üzülünecek birşey yok desem de hemen evham yapar üzülür.Allah'a şükür kızım da ben de iyiyiz bak doğumlar da başladı zaten bazıları biraz erken bazıları zamanında.Doğsa bence hiçbir şey olmayacak o doktorların hüsn-ü kuruntusu Onun haricinde çevremdeki hiç kimseden ne birşey için yardım teklifi aldım hani ne bileyim temizlik için olsun,birşeyleri yerleştirmek için olsun,yada atıyorum sadece camları silmek için olsun,yemek için olsun,yada ne bileyim kimse sormadı bebeğin bir eksiği var mı takımları bodyleri zıbınları var mı diye?Ne olacak yani 5 liraya bile takım koymuşlar mesela çevremdeki kimsenin 5 liralık bir takım alacak gücü yok mu?Ha belki alacaklar ama neye ihtiyacın var diye kimse bana bir sormadı ki?Ben çevremden bunları bekliyorum,bir de bana gelince anlatıyorlar ya evleri biz kendimiz temizledik bugün camları sildik vs.Yok ben prensesim benim evime hizmetçi mi geliyor?Kimse birşey için yardım mı ediyor bana?Bu halimle evimin işini kim yapıyor zannediyorlar acaba?Ay gulsevdam bu konulara nerden geldim bilmiyorum ama çok doluyum bir dokun bin ah işit neyse canınızı sıkmayayım.

Neyse ki eşin iyi bir insanmış,benimki de öyledir Rabbime şükürler olsun,neyse zaten onlar iyi olsunlar diğerlerinin iyi olmasına gerek yok,benimki pek öyle bılaşık mak. falan uğraşmaz ama rahat etmem için elinden geleni yapar.İşte ben kardeşim yok tek çocuğum kardeşim olsa bana şöyle yardım ederdi böyle yapardı falan diyorum ama,bazen insanın kardeşi de olunca olmuyor yine değil mi?Belki de ablanın da kendine göre düşündükleri vardır mesela belki eşi filan sorun çıkarıyordur ondan gelmek istemiyordur yada öyle uzak duruyordur.Aaaamannn boşver ev de azıcık tozlu olsun nolcakDoğumdan sonra da insan biraz yorgun oluyor ya millet olarak da öyle garip adetlere sahibiz ki hemen herkes doluşur eve yardımdan çok zararları olur valla ben işin yeme içme kısmında değilim ama misafirlerim güzel bir zamanda gelsinler ki ben de onları layığıyla güzel bir biçimde ağırlayayım.Değil mi?Bir hasta olur doluşurlar bir odaya,doğum olur doluşurlar bir odaya,halbuki bebek bu herşeyden enfeksiyon kapabilir o kadar kalabalığa ne gerek var?Bunları düşündükçe geriliyorum.İnşallah ben yanılıyorumdur.

Bu arada yazılarımı takip eden oldu mu bilmiyorum ama demiştim ya bir arkadaşım var hiçaramaz hiç sormaz diye,dayanamadım yine aradım dedim bu sefer de arıyım bir daha beni aramazsa asla aramıcam.Bir aradım ki gerçek anlamda yarım saatten fazla konuştuk ,kendisi de 1,5 yıldır bebek istiyordu yeni hamile kaldı 7 haftalıkmış bebeği,ama bir anlatıyor sanki ben hamile değilim ve daha önceden de hamile kalmamışım gibi.Of bilemiyorum kendi sıkıntılarım arttığı için başkalarına hiç müsamaam (nasıl yazılıyordu bu?) mı kalmadı ama bazı şeyler çok yapmacık geliyor artık,insan bu taş değil ya bir arar ya sen ne oldun diye,bu da benim kaç yıllık arkadaşım güya.Neyse...

Bu arada ne güzel eşinle dışarı çıkıyorsunuz demek,benimkinin işleri bu aralar çok yoğun ve yorgun oluyor,aslında akşamları ben de yürüyerek dondurma yemeye filan gitmek istiyorum ama eşime söyleyemiyorum ,kıyamam ben ona Size iyi eğlenceler canım.

Astirid Canım tabii en azından bebeğin kırkı çıkasıya bir yerlere gidemicez zaten bırakıp gidemiyor insan,hele eşim bu konularda biraz daha katıdır bilmiyorum şimdikinde nasıl olacak ama neredeyse oğlum 1 yaşına gelene kadar çok zorda kalmadıkça dışarı çıkmadım bebekle çok zor oluyor zaten hastalanır mı soğuk mu alır orası temiz mi vs... Gerçi o zaman başka bir yerde oturuyorduk şimdi evimizi değiştirdik hem de ben de daha tecrübeliyim ama bu sefer de 2 çocuğu zaptetmek nasıl olacak bilmiyorum Yani aslında oğlum akıllıdır usludur öyle yaramz bir çocuk değildir ama işte her erkek çocuğu gibi nedense arada bir arıza veriyor O zamanlara denk gelmemek lazım

Eğer çok emrak ediyorsan aslında devlet hastanesine de gdebilirsin ordan da ultrasona girebilirsin sonuçta gerçi oranın ultrasonları da genelde daha eski oluyor pek birşey belli olmuyor ama en azından doktor söyler ne olduğunu.Zaten ultrason ses dalgalarıyla çalıştığı için sık girmek kesinlikle zararlı değil.Bir dene istersen.Yada uğraşamam diyorsan zamanını bekleyeceksin Sen bilrisin

MERHABALAR;
çok şükür bende bugün alışveriş işimi bitirdim.yavaş yavaş hazırlanmaya başladım.ama hala oğlumun ismini netleştiremedik arda ya kesin karar verdik te yanına 2 bir isim arıyoruz.ilk oğlumun adı ali tuna onada uygun olsun istiyorum.önerilerinizi bekliyorum

kızlar ya kasıklarıma ağrılar giriyor ara birde benim böyle nasıl anlatsam bayılacakmış gibi hissediyorum soluğum çıkıverecekmiş gibi size de oluyor mu?

neden progestan kullanıyonkı canım dusuk tehlıkesınde kullanılır benım bıldıgım bebek kac kılo cıktı morallını bozma saglıklı dogsunlarda yeter bıze....

3 aydır progestan kullanıyorum düşük tehdidim vardı sonra erken doğuma dondü.iki hafta sonra bırakacağım tehlikeyi atlatalım biraz daha büyüsün dedi dr.

bu gun bombaa bombaa habeelr varr
cicoşşşşş doğumdasımmm naptınn senn kıss erkenden gelıvermıss rüzgarrr hoşgelmıss sefalar getırmişş
dsdee senden beklıoduk zatenn şakacı zılloş kızın tamda kendınden beklenenı yaptıı valla maaşallah onaa
bı bombada benden
suyumuz azalmıss karın cevremız gerıye düşmüş
bakalım her an hersey olabılır,ev sahıbımız evden cıkın dedı evlenıomus kendısı,onun ıcın gelemedım kaç gundur
bendede bomba cokkk yaniiii

ben kullanıyorum cnm

Benimkimde makat senden umutlandım bende inş hayırlısıyla alırsın kucağına:)

Bizimde odamız çntalarımız hazır bir tek temizlik işimiz kaldı camlar ve dolap içleri camlar için daha erken mi acaba ya kafam karışık doğum yaklaştıkça herşey gözümde büyümeyd başladı bir ruhsal çökkünlük durumundayım

kzlar bugün sabah kalktıgım zaman gögsümde hafif bir ıslaklık vardı galiba sütüm gelmiş....sasırdım.....bende a101 den bebişime fıstık yesili banyo takımı aldım...ayyy bi sevdim bi sevdim kuzumu bunlarla yıkıcam diye.......inş.. bıcı bıcı yaptırcammm özel küvetinde............

hayırlı olsun banyo tk mınız küvet fılanmı aldın bende alıcamda neler var banyo tk bıde nekadara aldın acaba :))

Hay ben kafama kizlar sakin ama sakin nette dogum videosuymus resimiymis bakmayin ben baktim ve su an tirstim :)) allah verir gucunu kuvvetini ama sanki o ani yasadim size tavsiye ole merak felan etmeyin gidelim hastaneye olsun bitsin biz gormeden :))

Ben izlersem doğuma kadar kafayı bozarım bilmemek daha iyi:)

hayırlı olsun iyi günlerde kullansın inş. bizde aldık bugün sırf o yüzden 3 tane a101 gezdim kalmamış sonra babası buldu nevresim takımı,alez, banyo takımı aldık fiyatlarda çok uyguna geldi

bunu söylemek için çok geç kaldın sezaryeni de normal doğumu da izledim :2: hem de izleyeli 4-5 ay oluyo hala her karesi aklımda :18::18:bu hayatta en güzel şey bişey bilmemek ne kadar çok şey bilirsen psikolojine o kadar zarar :18: biz bebişlere odaklanalım boşver gerisini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…