2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Günaydınn anneler ve bebişleri Gece kasılmalarım vardı bayağı kızım bayağı yaramaz olacak anlaşılan hiç abisine çekmemiş Bugün kontrolümüz var bakalım eşim de gelebilsin diye biraz geç gitmek istiyorum.Bugün de hava yağmurlu ve bozuk gibi duruyor bayağı soğumuş da kollarım üşüdü yatakta ondan mıdır bilmem garip garip rüyalar gördüm çoğunu da hatırlamıyorum

sersav sanırım kavuşuyorsun bebeğine artık hayırlısıyla inşallah nstde sancılar 80i gösterince ve düzenliyse doğuma alınabiliyor.Acaba sancı var diye neden doğumu başlatıyorlar senin canın yanmasın diye mi yoksa sancı esnasında bebeğe birşey mi oluyor acaba?Çünkü sersav sancılarım çıktı demiş ama sanki hissetmiyor gibi.Bazıları sancılarını hissediyor bazıları hissetmiyor.Allah'ım kolaylıklar versin sağ sağlim evlatlarımızı kucaklarımıza alalım inşallah

midmaya bir de doğum başlaıngıcındaki o karnın ağrısı gibi şeyle ishalde olan karın ağrısı karıştırılabiliyor.Rahim kendini doğuma hazırlarken ishal olmuşuz yada adet olacakmışız tarzı ağrılar oluyor,o ağrıyı hiç sevmiyorum Sancılarımın hepsini hissediyorum ama gelip geçiyor nasılsa,o karın ağrısı yok mu,her zaman hissediliyor.:88:

Astirid maaşallah diyim nazar değmesin Senin adına çok sevindim.Cumaya kadar çok fazla yormamaya çalış o zaman kendini sonra zaten evdesin oh ne güzel.Öteki haftaya doğum haberlerinin artacağını düşünüyorum,eşim de kızını 23 nisandan sonra bekliyormuş öyle sözleşiyorlardı akşam Ben de kızıyorum eşime artık doğsa doğabilir sonuçta gelsin diyorum.Gerçekten çok geriliyorum bazen yok karnım ağrıdı birşey mi var,yok hareket etmedi yok kordon dolanması vs...Anne karnı bebek için daha iyi ama dediğim gibi harektlerinin azalması yada işte o kordon 2. kere dolanmış mıdır,yada ilkinden kurtulmuş mudur,gerçekten sorun yaratır mı yada nasıl olacak,yani ne biliyim herşeyi böyle kafamda kurup abartıp evhamlı bir hale dönüşüveriyorum.Zaten öyleyim gerçi de...O yüzden diyorum en azından gözümün önünde olsun kızım,göreyim de rahatlıyım

Ay Tiramisunun dediği gibi doğum yaklaşınca ishal olabiliyormuş yaklaşmış olmasın sakın

kızlar hala karnım ağrıyo ama ishal durumum geçti bugünde takipteyim bakalım ne olacak hayırlısıyla 2 hafta daha en azından durursa sabırsız kızım iyi olacak daha 2500 gr. teyzeleri çok küçük Tiramisu senin de hala karnın ağrıyor sanırım di mi? bugün kontrole gidecektin sanırsam gelince haberlerini bekliyorum bi de kendini o kadar örgüye verme boynun tutulur ben sıkılınca 1 erkek 1 kadın izliyorum internetten tavsiye ederim komik oluyo

günaydın hanımlar bende çalışanlardanım yanlız değilsiniz

27. nisana kadar çalışabiliyorum ama ben 22. nisanda randevumuz var o zaman raporu başlatacağım. işi gelmek çok zor geliyor artık. evde de bir sürü iş var yapılacak hepsini izne bıraktım.

Allahtan kızımın kıyafetlerini yıkayıp ütüledim de o konuda rahatım.

birde geçen hafta eminönünden bebek kurabiyesi için kalıpla, şeker hamuru aldım. Evde kendim deniycem. izne çıkayımda artık kendimi böyle uğraşlara vereyim ya

merhaba güzel annişler..dün kontrolüm vardı.oğlum 2870 gr olmuş.bugün 38.haftam başladı.ama kafam çok karışık.çatı mauyanesi yaptı az bi cnm acıdı ama olcak o kadar. çatım normalmiş 3 kg civarı doğurabilirsin dedi doktorum ama bi sıkıntım var.afedersiniz ama makattan 2 defa az bi zorlamamamdan kaynaklı kanamam olmuştu.doktor bunun çatlak oluğunu normal doğumda dahada artabilceğini söyledi o yüzden sezeryan olsun bence dedi ama kararı enson bana bıraktı..kısmetse haftaya çarşamba son bi muaneye ya çarşamba yada perşembe kısmetse 24-25 nisan yani epidural alalaım dedi.hem bi 10 gün adaha dursun kg alsın dedi ama son karar benim.dünden beri düşünüyorum ya kanamam daha da artarsa diye..evlenmeden önce bunun için bi tedavi görmüştüm.kalın bağrısakta çatlak vardı.ialç tedavisi görmüştüm. sezeryan olayım diyorum ama net değil sütüm gelmesse oğlum ufak olursa.en can sıkıcı şeyde her kafadan bir ses çıkıoo.herkes yorum yapıo.acaip gerildim.:18:

Son düzenleme:

Cnm oncelikle gunaydin ve gecmis olsun. Bence sen herkesin ne dediğini bosver oncelikle kendi sagligin ve bebeginin sagligi icin en dogru karari sen verirsin. Oncelikle ic sesini dinle ne istiyorsun sen karar ver. Sevgiler...

Canım belirsizlik can sıkıcı ama senin belirsizliğinin sonu hep en güzel şeye, yavruna kavuşmaya çıkıyor. inşallah sağlıkla sağsalim kucağına alırsın yavrunu, Allah beraberinde olsun. haberdar et bizi.

Günaydın ben de hala çalışıyorum arkadaşlar yalnız değilsiniz, ben 2 mayısta rapor alıcam daha çok var

ben 37.haftaya 8 mayıs ta giriyorum ama belki 2 mayısta da başlatabilirim raporumu, çok zorlanıyorum artık, bir de sabırsızlanıyorum
:18:

geçmiş olsun gizlisevdam, tabi kendini normal doğum için hazırladıysan bunca zaman şimdi sezaryen fikrine alışman zor olur ama senin sağlığın da çok önemli. ben de Allah nasip ederse normal istiyorum ama doktorum böyle bir sorun görse hiç düşünmem, sezaryen olurum sanırım. senin kanaman olsa, bebişine bakmaya halin kalmaz, belki ağrın olur, kucağına alıp emziremezsin. artık herkes sezaryen oluyor, süt te geliyor. bebekler tosun gibi de oluyor. 30 hafta doğan bebekler bile yaşatılıyor artık Allah'ın izniyle. pompa alırsın, sütünü sağar içirirsin. kendini riske atma bence.

gunaydınn tombikk göbüşlülerrrr
benımde dun sancım oldu bırazdan dra gıtcem
ayakta fazla kaldım tasınma ısınden dolayı
suyumuz azdı bılıosunuz,
bu arada ben tartılıorum da kılo vermış gozukuorumm
bakalım dr amcamız ne dıyecek

cnm senın o dediğin sıkıntı yuzunden amelıyet oldum ben ve yenıle ıhtımalıne karsı sezeryan onerdi drum
redavı asamasında okadar acı cektım,zayıfladım kıı goze alamıyorum aynı acıları bıde evladımla cekmeyi,
haa belkı yenılemeyecekk ama ya yenılerse,WCye aglayarak gıdıodum yemek yemıodum tuvaletım gelmesın dıye vs vs
yıne karar senın cnm ama o fisür denen seyi allah kımseye vermesın

doğduktan sonrada ay acaba uykusunda kusarmu boğazına kaçarmı. ay öksürdü ne oldu, ay niye ağlıyo ................

GÜNAYDIN kızlarr.... ben doğuruyorum galiba tam bilemiyorum ama.. dün öğlenden beri kasıklarımda belimde adet ağrısı şeklinde ağrım var önceden geçiyordu şimdi hiç geçmiyor... tuvalete kalkıp geliyorum yatınca şiddetleniyor aynı adet ağrısı.. bir de bıçakla kesiliyor gibi oluyor ne kadar zamanda bir oluyor bilmem ama öncekine göre çok daha sık... yani ağrı hiç geçmiyor... bebeğimin hareketleri de değişti çok az hareket ediyor... bu ağrı çok kötü olmaya başladı... geçmiyor geçmiyor geçmiyorrr..... sizinde bu kadar uzun süre ağrınız oluyor mu ? pimpirikli davranıp doktora gidip de bi de bişi çıkmazsa diye kokuyorum... şuan 37+5 günlüğüm :S

cnm dınlenınce gecmıyor aksıne sıklasıyorsa muhtemelem öncu sancılar yasıosun
dakıka tut,kolık tarzı sancı gelmesı lazım yanı gelıp gıtmesı
bende cok doğurmus gıbı konustum ama okuduklarım ole dıodu benımde dun oldu ama azalarak gectı ve yenıden olmadı
sen bı dra gıt cnm

bence dr a git canım ne olur ne olmaz ya da hastane yakınsa herşeyini hazırla ve tetikte ol :)) 38 hafta artık her an gelebilir. ayrıca hiçte korkma allahın izniyle her şey yolunda gider merak etme..

Ah caınm ben de kurabiye yapmayı düşünüyordum ama şu an hiç göze alamıyorum o kadar halsizim ki kolumu kaldırmaya demanım yok şu sıralar oğlum gelmeye kalksa nasıl doğururum bilmiyorum

canım sakin ol önce bak bakalım düzenli bir şekilde mi geliyor sancıların doğum sancısı düzenli gelip gidermiş

bilmiyorum yaa ayağa kalkınca çok şiddetleniyor, ya da yatar yatmaz kramplar giriyor karnıma.. sanki midem soğuk almış gibi ama değil yani... dünden beri sürekli yatıyorum o yüzden ağrı olur mu yaa? yani ben nie öyle düşünmek istiyorum anlamıyorum.. doktor da yakın değil 100 km uzakta...

Oooo taze anne hoş geldin anlat bakalım nasıl doğurdun, senden sonra bizi de burada telaş kapladı
Bu arada oğluşun hayırlı olsun Allah sağlıklı uzun ömürler versin size

günaydın kızlar

geçmişi baya zor okudum hastalara şifa diliyorum, bebişine kavuşacaklar var maşallah allah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin ben heyecanlanıyorum okudukça :)

bizde dün doktora gittik herşey yolunda 2800 kg olmuşuz (maşallah) şimdilik normal doğum görünüyor dedi bir problem çıkmazsa normal olacak 20 gün sonraya gel dedi offf geçmiyor günler ya ilk defa nst ye girdim gülesim geldi sürekli bebişin kalp atışlarını duyuyorsun oda normal çıktı sancı %20 lerde yani yok gibi olaydı iyiydi kanım düşmüş biraz hapı iki tane içecegim artık bakalım bizi neler bekliyor

öpüyoruz hepinizi su gibi geçsin kalan günlerimiz inşallah

Günaydın anneler ve melekleri... Bizde bugün hıçkırıklarla güne merhaba dedik kıyamam 5 dk. hıçkırdı yavrucuğumm... İnsan bunlarla bile mutlu oluyor kucağımıza aldığımızda neler hissedeceğimi bilemiyorum hiç. Rabbim evlat isteyen herkese sağlıklı sıhhatli nasip eder inş.

gizlisevdam aynı durum bende de var ama doktorum doğum şeklinin olacak durumu değiştirmeyeceğini söyledi,çünkü bebek aşağı sürekli baskı yapıyor ister istemez,haliyle çatlaklar artıyor.Ben de oğlumu doğurduktan sonra anal fissür (çatlak) ameliyatı oldum hem de epizyotomi kesisinden dolayı,ama demek ki vücudumun bu yönde bir yatkınlığı vardı da rahatsızllandım,herkes rahatsızlanıcak diye birşey yok.Şimdiki hamileliğimde ise yine kanamalar başladı kabızlıkla beraber tabii,genel cerrahiye gittim hafif ılık suya oturmamı vs söyledi,fito diye bir krem yazdı zararsız.Ben de ne yalan söyleyim bir ara 2. ameliyatı olmamak için sezeryan düşünmeye başlamıştım,aslında 2. ameliyatı olmak sorun değil ama o bölgenin 2. kere tamir görmüş olması sorun,yani Allah korusun gaz kaçırma yada büyük abdest kaçırma gibi olaylar olabiliyormuş ben bunlardan korktuğumdan 2. ameliyatı olmamak için sezeryanı düşünmüştüm çok güvendiğim doktoruma bu konuyu açtım,bebek baskı yaptığı için olabilecekse her zaman bu durumun gerçekleşeceğini söyledi.Hatta sırf bu yüzden sezeryanla doğum yapanların daha sonradan yine ameliyat olduğunu çabalarının boşa gittiğini söyledi.Ben de o yüzden vazgeçtim Rabbim büyük çaresini verir ve inşallah kurtuluruz bu kanamalardan filan.Doktorlar biraz kolaya kaçmak için herşeyde sezeryan öneriyor gibime geliyor hoş doktorunu tanımıyorum böyle suçlamak istemem ama...Bence bir genel cerrahi uzmanıyla da bu konuyu görüş bakalım o ne diyecek ?Bir de o ılık suya oturmaları falan yaparsan kanamaların kesilir canım sıvı gıdalar almaya çalış bol bol su iç ve kesinlikle ılık suya oturmaları yap su soğuyasıya sonra da vazelin falan sürebilirsin çok faydası oluyor benimki geçti mesela ama kendini normal doğuma alıştırmışken bu kararından vazgeçme derim ben.Çünkü sezeryanla doğan bebeklerin emme refleksleri diğerlerininkine göre daha az gelişmiş oluyor hem de süt biraz daha geç geliyor mesela demek vücut o sancıları çekerken göğüsler bir yandan süt vermeye hazırlanıyor bebek de bir yandan emme kabiliyeti kazanıyor zaten göreceksin bebeğin doğduğunda doğru düzgün ememeyecek hemen yorulacak annesi yada emip hemen doyacak zaten ilk günlerde emzirme işlemi zor bir işlem oluyor bir de ardına sarılık çıkarsa çok daha fazla emzirmen gerekecek...Ben bir daha düşün derim ve mutlaka bir genel cerrahi uzmaına danış.Doktora gidemiyorsan dahi internettekilere falan da sorabilirsin ve beni de bilgilendir lütfen.

midmaya canım bebeğinin hareketlerini dinlemeyi unutma.2500 gr çok küçük diyoruz ama o 3000 gr da olsa miniminnacık doğacak annesi söyliyim Oğlum 3 kilo doğmuştu ve ne biliyim küçüktü sanki,aslında ortalama bir değerde doğdu ama,3500de falan doğan bebekler hafiften tombiş gibi gözüküyorlar sanki,ona da benim yapım müsade etmiyor zaten,rahmim taşımaya elverişli değilmiş o yüzden oğlumu erken doğurdum zaten,kilo çok da önemli değil ciğerleri gelişlmiş olsun kuvözde kalmasın yeter.Sütün de yarayışlı olunca 2 ayda o yanaklar tombiş tombiş olur Canım benim de karnım ağrıyor Bakalım doktor teyzemiz ne diyecek?Ya aslında bir idrar tahlili de istesem mi diyorum iltihaptan enfeksiyondan başımızı kaldıramadık zaten hiç Örgüye gelince kaç tane örgüm var görsen birinden sıkılıp diğerini alıyorum Ya aslında ben de 1 kadın 1 erkek seviyordum ama sonradan sanki biraz kendilerini tekrar etmeye başladılar sıkıldım.Ama tabii başka film ve dizi izleyebilirim esasında dur bugün bi denemeye çalışiyim.Ha bugün ütü var beyazları ütülücektim,hem ütü yapıyım belki kızım gelir

kızlar bana bi yorum yapın. geçen perşembe doktor kontrolünde bebeğimin ince bağırsağının baş kısmında bi sıvı kütlesi görüldü. bağırsak tıkanıklığı olabilir dedi doktor. ancak bebek amniyon sıvısını içiyor bağırsağı tıkanık bebekler içemezler dedi. eğer Allah korusun bağırsak tıkanıklığı varsa doğduktan kısa süre sonra ameliyat olması gerekirmiş. kendimi tutamayıp tekrar doktora gidesim var belki de basit bişeydir dağılmıştır o sıvı inşaAllah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…