2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Bende dün mutfak halımı sildim bugünde küçük odamın koltuklarını ve halısını sildim şimdi oturdum yarın dinlenirim hemde dr kontrolüm var sonraki gün mutfak dolaplarımı silip yerleştiricem haftaya yağmurlar biterse iç camları kendim silerim dışarılarıda eşim siler

ayy tebrık edıorum cnm senı ben ve halı sılmekhiç dusunemıorum
yere bısey dusse nasıl alcam dıe dusuunuorum maaşlaah sana valla

sdrkyn cim inşallah daha da düzelir her şey, bebişinizle daha da güzel bir hayata başlarsınız.

hamilelik fotoğraflarımız çıkmışşşşşşşşşş bugün, şahanelerrr çekimlerde çok eğlenmiştik fotoğraflara da yansımış bayıldım herbirineeee

ayyyy tam da yarama tuz bastın Myhos, sadece gebelik mi çektirdin?yoksa doğum ve yeni doğan da var mı uygulamada? ankarada değildin dimi sen? kime çektirdiğini soracaktım?

herkese merhaba bizde 37.haftamızı doldurabildik sabırsız kızım bakalım 3 haftasını daha dolduracak mı bir bilinmezlik
karnım iyice indi aşağı doktor kontrolümüzde iyi geçti haftaya acil birşey olmassa rutin kontrolümüze gideceğim
bakalım gittikçe heyecan artıyor:)

vallahı bende hala görüşmedım fotocuyla ama cokmu tuzlu oluo:26:
bebek şekerlerı ıcın epey ödedık,el becerım olmadığı ıcın kendım yapamadım
bazende cokmu abartıorum dıorumm buldumcuk olduk zaten 3 yıldan sonra tüple oluncada herseyı aldık doldurduk
ortalama ne kadar fıyatlar kıslar oncesı,sonrası doğum anı

ildauni cim, ya Ankara'da fiyatlar baya geniş bir aralıkta seyrediyor. ben hamilelik, doğum ve yenidoğan 3ü birarada istiyorum. 600-1500 arası fiyatlar sunuyorlar. bir yandan çok mu diyorum, bir yandan da kaç tane daha doğuracağım ki diyorum. fotoculukla uğraşan arkadaşımdan doğum hariç diğerlerini istedim tamam dedi ama o da nerde rötuşlayacak, albüm yapacak. onları da yaptırsam neredeyse yine aynı para. ayyy bilemedim. yapsak mı, ne dersin?

Kocayı bırakıp gitmek istemiyor insan ama bebişlerin ne zaman geleceği hiç belli olmuyor riske girme bence

Canım böyle şeyler için kendini üzdüğüne değer mi halıyı yıkamaya ver gitsin takma kafana makine de olur

Bence doktor bir şey yok dediyse kendini boşa üzme kafana da hiç takma tekrardan geçmiş olsun canım

Benimkide akşamları kuduruyordu ama son 2 gündür hareketleri azaldı bugün doktora gittim o da normal artık bazıalrını da sen hissetmiyorsundur dedi. Ultrosanda gördüm fıldır fıldırdı ama ben hiç bir şey hissetmedim.

Valla benim oğlanında elleri hep yüzünde hatta geçen ay ellerle yetinmemiş ayağıda yüzünün önünde duruyordu

Tiramisu yorma kendiniiiiii bu gidişle kız temizlik hastası olcak doğunca

Kızlar bugün doktora gittim doktor diyete dikkat ediyorumusun dikkat et filan diye lafa başlayıca eyyvah dedim çocuğun kgsu 3 ü geçti galiba ama 2840 çıktı bence normal gibi ama sıvısı azalmış haftaya gene çağırdı doktor eğer sıvı azalmaya devam ederse doğurman lazım dedi :18::18: bol suda içiyorum halbuki

ya bugünkü imzada ' B grubu streptokok enfeksiyonu testi 35-37. haftalar arasında yapılabilir' yazıyoya, merak ettim bu ne diye araştırdım aşağıdaki gibiymiş:S bu testi yaptıran var mı??

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) GRUP B STREPTOKOK TARAMASI VE YENİDOĞAN ENFEKSİYONUNUN ÖNLENMESİ
B GRUBU STREPTOKOK BAKTERİLER (GBS) VE HAMİLELİKTE TARAMA YAPILMASI
B grubu streptokok bakteriler (Streptococcus agalactiae) hamile olan veya olmayan kadınların vücutlarında yüksek oranda bulunan bakterilerdir. Bu bakteriler kadınlarda gastrointestinal sistem (mide barsak sistemi, rektum), genitoüriner sistem (vajina, serviks üretra, idrar yolları), boğaz, deri gibi organlarda hiçbir hastalık oluşturmadan normal florada bulunan bakterilerdir. Hamile olan ve olmayan kadınlarda yapılan araştırmalarda bu organlarda grup b streptokok bakterilerinin saptanma oranları %3-40 arasında (ortalama %10) değişmektedir.

Gebelik, doğum ve bebek konusunda grup B streptokokların önemi nedir?
Grup B streptokok bakterileri bulunduran hamilelerin yaklaşık yarısının doğum sırasında bu bakteriyi bebeğine geçirdiği belirlenmiştir. Bu bakteriler bebekte pnömoni (zatürre), menenjit, sepsis (vücutta yaygın enfeksiyon) şeklinde ciddi neonatal enfeksiyonlara yol açabilir, ölüme neden olabilir. Yaşamaya devam edebilen bebeklerde yüksek oranda felç, körlük, sağırlık gibi problemler meydana gelebilmektedir. Grup B streptokoklar bebeğe hamilelik sırasında geçmez, doğum sırasında bebek vajinada ilerlerken temas ile geçer bu nedenle önlemek için doğuma yakın dönemde antibiyotik kullanılır. Grup B streptokoklar yenidoğanda sepsis ve menenjitin en sık nedeni olmakla beraber doğum sırasında bakteriyi alan her bebekte hastalık meydana gelmez.
Grup B streptokoklar ayrıca annede idrar yolu enfeksiyonu, endometrit (rahim enfeksiyonu) gibi durumlara neden olabilirler.

Tanı ve Tarama:
Amerika Obstetrisyenler ve Jinekologlar Koleji (ACOG) ile Hastalık kontrol ve önlem merkezi (CDC) yukarıda anlatılan risklerin önlenmesi amacıyla bütün gebelerde 35-37 haftalar arasında grup b streptokok varlığının taranmasını önermektedir. Tarama amacıyla vajen, serviks ve rektum kültürleri yapılır. Bu bakteriler kendilerine özel kültür ortamında kolaylıkla tespit edilerek tanınırlar.

Tedavi ve Önlem:
Grup B streptokok bakterileri tespit edilen hamilelere antibiyotik proflaksisi verilmesi önerilmektedir. Bu sayede bakterinin anneden bebeğe geçişi önlenebilir.
Ayrıca daha önceki gebeliklerinden sonra bebekte grup b streptokok enfeksiyonu saptananlara, doğum sırasında ateşi yüksek olan annelere ve uzamış membran rüptürü olan annelere (doğumdan önce suların gelmesine rağmen 18 saatte doğumun gerçekleşmemesi) aynı şekilde antibiyotik (Penisilin G, Ampisilin) proflaksisi önerilir. Grup B streptokok taşıyan annelerin bebeklerini emzirmelerinde bir sakınca yoktur.

Heh demekki tek yüzünü göstermeyen inatçı sıpa bizimki değilmiş :) biz babamızın doğum gününde bile açmadık yüzümüzü hatta Dr amcamız zorladı kızdık taaa alnımıza kadar çektik ellerimizi :) ya sırt üstü yatar ya elleri hep yanak hizasında doğumu bekliyoruz oğlumuzu görmek için :)

ayy tebrık edıorum cnm senı ben ve halı sılmekhiç dusunemıorum
yere bısey dusse nasıl alcam dıe dusuunuorum maaşlaah sana valla

Tebrik ederim cnm valla ben yere bile egilemiorum oturdugum yerden kalkasim yok sen nasil becerion masallh zayifmisin

Zaten halıyı silerken görseniz koparsınız gülmekten önce popomu halıya yerleştirdim fırçaladım sonrada bezle sildim üzerinden ama oturarak yani öne doğru eğilmeden 65 kiloyum şimdi valla bence zayıf değilim artık 1.60 boy ama oturarak rahat oldu yorulmadım hatta mutfak halımı gördü kv dün akşam ne güzel temizlemişsin nasıl sildin bunu dedi 3 ay önce yıkamaya vermiştim zaten şimdi üstten öyle bir temizledim parlasın diye

Kizlar size soriim bide,esiniz size dogum hediyesi alicakmi aslinda ufak capli 5tas alicakti esim biliorum ama suanda durumumuz sanirim buna musade etmicek benim hayallerde suya,sizlerde durum nasil

Kizlar size soriim bide,esiniz size dogum hediyesi alicakmi aslinda ufak capli 5tas alicakti esim biliorum ama suanda durumumuz sanirim buna musade etmicek benim hayallerde suya,sizlerde durum nasil

Canım ben uzun zamandır eşimin başının etini yiyorum doğum hediyesi için,hatta dün aşkım sen ne şanslısın ya dedim,neden canım dedi,e altın fiyatları düşmüş dedim Önümüzde de aslında bir sürü şey var ama ben doğum hediyesi isterim aslında.Dur eşim gelsin akşam biraz daha işliyim Oğlumda tektaş almıştı eşim sağolsun,aslında kız doğurduğum için kv ve kpnin de bana bir bilezik falan takması lazım ama,huzur istiyorum sadece.Hiç belli olmaz canım seninki de belki işleriniz yoluna girer yada eşin belki kenara para ayırmıştır yada ne biliyim nerden ne olacağı belli olmaz gönlünü eğme hemen

masalllah cok hamaratlısın ıs yaparken doguracan haberın olsun bende kapıları sldım aman gun gecmek bılmıyo yaa aksama gıdcez canım bakalım kac kılo almıs bızım ufaklık.........

Kız valla yaptım yaptım ama,sonradan yine bi isim krizi yaşandı anlatmak istemiyorum,çok ağladım hıçkıra hıçkıra çok üzüldüm o zamandan beri kasılmalarım var hala geçmek bilmedi.Karnım taş gibi oluyor valla ben öyle uzanmayı da sevmem çok mecbur kalmadıkça.Geçenlerde acile gittik ben sedyede oturuyorum ebeler kızıyor doğuracaksın böyle oturmaya devam edersen diye kızım da inatçı anasının karnını pek seviyor herhalde çıkıcak çıkıcak diyoruz nazlanıyor hanımefendi Bakalım eğer bu gece doktora gidilecek bir durumum olmazsa yarın randevumuz var bizim de,sizin randevu nasıl geçti anlat bakalım annesi

Kız Astirid ben zaten temizlik hastasıyım anası neyse danası da o olur şekerim farklı birşey beklemiyorum zaten Bu arada artık 1 ayımız bile kalmadı ne diyetinden bahsediyor doktorun yahu?Sanki alsan alsan en fazla kaç kg alabilirsin ki?Suyunda ciddi bir azalma mı oldu ki doktor böyle şimdi?Yoksa seni sezeryana almak için bahane mi yaratmaya çalışıyor?Sen bol bol suyunu iç dinlen inşallah birşeycik olmaz

Son düzenleme:
kızlaaarr bir saattir karnıma iğneler saplanıp duruyor... karnım aşırı sertleşti valla bir doğuraydım iyiydi... karnım yırtılcak az kaldı benim oğlan farklı şekilde çıkmayı deniyor sanırım...

Ben o yastığı bi kaç saat sonra wc ye kalktığımda yerde buluyorum ama yaaaa

aynen bendee gece yatarken yastıgımı bacak arasına koyuyom gecenin ilerleyen saatlerinde bi bakmısım ya yerde ya da iteklemişim yastık yatagın bir ucunda..ama gercekten az da olsa rahat uyumanı saglıyor.....

cnmm bende öyle bir beklentide değilimmm epey masraf yaptık zaten müsait olsak kesin alırda şimdi hiççç gerek yok diyorum... o gün bi avm de kuyumcu önünden geçiyorduk haliyle vitrinine bakmadan geçemedim benimkine artık bi anne hediyesi alırsın dedim şakayla o da hemen bebek için o kadar masrafımız var nassı alayım dedi ok dedim... haklı sonuçta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…