- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.061
Canım Allah yar ve yardımcın olsun... 10 güncük sular seller gibi geçsin inşallah
kucukmeleklerim sende mi yurtdışındasın,nerdesin?
Bişey sorcam canım senin ilk doğumun mu ve neden sezeryanla oluyor?Benim kontrolüm yarın canım sabahtan gidiyim diyorum nst falan çok uzun sürüyor hastane faslı.Tatlım isim konusuna gelince kızımızın ismini babası koyuyor zaten bana da diyor takma kafanı kim ne derse desin ama işte ben eşim kadar rahat biri değilim ki çok hassas yapım var hamile olduğumdan beri daha da beterim:26: Eşim çok iyi niyetlidir kimseyi üzmek kırmak istemez sadece kv değil yani karışan kp kayınlarım ne biliyim canım her kafadan bir ses çıkıyor herkes birşey söylüyor,akşam eşim alışverişe götürdü beni kıyamam yolda patladım ona,halbuki eşimi hiç kırmak istemiyorum germek istemiyorum ama ne yapabilirim,herkes isim koymaya bu kadar meraklıysa yapsınlar 3-5 çocuk daha,ama bize karışmasınlar,dışardan müdahale edilince tahammül edemiyorum,hani 2-3 aylık hamile olsam isim düşünsek belki tartışmaya açık olabilirim,ama nerdeyse çocuğun kimliği çıkacak artık,yani kimse sormuyor neye ihtiyacın var işte atıyorum bebeğin şusu var mı busu var mı şunu da biz alalım diyen yok,habire yorum var habire eleştiri var,kimse sormuyor şunu tamamladın mı yorganlarını vslerini temizledin mi perdelerini yıkadın mı neye ihtiyacın var ne eksiğin var diye soran yok,bekliyorum vallahi ne yalan söyleyim,belki birşey isteyecekliğimden değil ama laf olsun diye bile sorsalar kabulüm,ama yok,bugün banyoları temizledim mesela annem diyor ki yapma boşveeerr, e tamam hadi yapmayım ne olacak o banyonun hali biri bana bunu söylesin?Yapma demekle çözüm mü oluyor anlamıyorum?Bazı doğum yapmış annelerin mesajlarını da okuyorum da gerçekten artık kimsenin kimseye faydası kalmamış kimseden birşey beklememek gerekiyor .ben kendim için konuşayım çevremde şöyle yapıcı iş bitiren faydalı hiçbir insan yok.Herşey maddiyat da demek değil ama maddiyattan daha beter maneviyatımız eksik.Aman ya sizin de moralinizi bozdum ama bugün çok ağladım bağıra bağıra kusuruma bakmayın hala biraz içim sıkkın bunlar da geçecek
Yazdıklarında eminim ki benim gibi birçok hamiş kendini bulmuştur. Ben sürekli alınganlığımı hormonlarımıza yıkmaya çalışıyorum ama aranmamak hal hatır sorulmaması yalandan da olsa neye ihtiyacın var denmemesi bana da çok koyuyor. Kendin yapmaya çalışınca canım acıyor bebek sıkışıyor al sana vicdan azabı. Sinirlendiklerime birşey diyemiyorum da bende hırsımı eşimden alıyorum Yada herşeye ağlıyorum o da sinir oluyor. Sonuç ne ; evimizde huzurumuz kaçıyor, kendimize ve bebeklerimize eziyet ediyoruz. Bende çok beceremiyorum ama evlatlarımız için kendimizi üzmemek gerek bugünlerde. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inş ...
Sağ salim bebişlerimiz bi gelsin hepsini unutucaz bunların :)
Canım seni korkutmak gibi olmasın ama bebek doğunca bu sefer de farklı problemler çıkıyor.Bu sefer de bebeğin bakımı hakkında herkes ahkam kesmeye başlıyor.Yada bebeği önemseyip seni önemsememeler,ne biliyim seni bakıcı gibi görmeler filan.Yani sanki bebekle bir bağlantın yok da sadece besleyip büyütmekle görevlisin gibi.Birşey yapılacak oldu mu herkesin sesi senden fazla çıkar.Bir tek sana sorulmaz senin fikrin ne diye.Bebeği emzireceğin zaman bile sana söylenir.Hani afedersin aklımız kıt idrak yollarımız kapalı ya,ne zaman emzireceğimizi altını değiştireceğimizi falan bilemeyiz biz.Sonra diyorlar kadınlar neden erken yaşlanıyor.Neden acaba?İnsanlar insanları rahat bırakmayı bir öğrenseler sorun falan kalmıcak ortada.Özgür bireyler değiliz,ne bağımlılardan hoşlanıyoruz ama yine de çevremizi de bağımlı yapmaya çalışıyoruz.Aklı kendine yetmez ama sürekli akıl verir.Sürekli bir kontrol manyaklığı.Of valla sıkıldım.Tatil istiyorum yeşillikli bir yerlere gitmek istiyorum,kafamı dinlemek istiyorum biraz.Mümkün olmadığı için kendimi temizliğe,örgüye,mutfak işlerine falan vermeye çalışıyorum.Başka ne gelir ki elimden?
(((((( benim ilk bebeğim başıma neler gelecek bilmiyorum açıkçası ama böyle umutladırıyorum kendimi inş hepimizin hayatı bebeklerimizle güzelleşir :)
ya normalde uzulmezdımde peşpeşe oluncaCanım böyle şeyler için kendini üzdüğüne değer mi halıyı yıkamaya ver gitsin takma kafana makine de olur
Kizlar size soriim bide,esiniz size dogum hediyesi alicakmi aslinda ufak capli 5tas alicakti esim biliorum ama suanda durumumuz sanirim buna musade etmicek benim hayallerde suya,sizlerde durum nasil
ben elma sirkesiyle tenceyi kaynattım ev den elma sirkesi kokusu gitmedii..........eviii cok kötü kokutuyorrr.tencereyi pırıl pırıl yapayım derkennn ev berbatt kokuyla dolmasın..........
selam teyzeler nasılsınız?Dün gece baya kanamam oldu cok telaslandık esımle acilen hastanenin yolunu tuttuk. nöbetçi dr alttan muayene etti acılmam oldugunu söyledi. bebegime baktı bebegim durumu iyiydi. Hemen nst ye aldı.nst de cok hafif sancılarım göründü. şu an yapabılecek bısy yok bekleyecegız gözlem yapacagız dedi.eve gönderdi. ertesi gün kendi dr gıdersen daha saglıklı olur dedı ..neyse sabahı zor ettım zaten hic uyumadım ara ara kontrol ettım wcde.Bugün kendı dr gittim durumu anlattım altttan oda kontrol etti.Kanamayı ve acılmayı gordu..Hemen o da 20 dk nstye bagladı sancım cok fazlaydı ama bende sancı yoktu. Yarım saat beklıycez sonra tekrar bu sefer sure 40 dkydı..Yine sancım vardı...İyice emin olmak için tekrar 1 saat tekrar nstye aldı.Yine sancılarım cok fazlaydı bunlar daha cok acılmaya sebep olur dedi.Şuan dogum olmazsa cok ıyı olur erken henüz dedi.Dogumu durdurmak için.Hemen yatış verdi.Serum takıldı.Tekrar nst yine sancı cıktı sancım bı turlu azalmıyordu.Birde stresten midir nedir sürekli bir mide bulantısı.Neyse sancımın azalması için ..1şişe daha serum daha...Sonra nidilat dıye bır ılac verdı 15 dk bır...sonra yıne nst. En sonunda cok az da olsa sancım azaldı.Sen nasıl hıssetmıyorsun dedı dr.Ama gerçekten hissetmiyordum.Magnezyum ve nitilata devam edecegim haftaya tekrar kontrol var ..En ufak bı sıkıntıda hemen gel dedı.Ayaga kalkmak yurumek yasak oturmak da yasak.. Mevla hepimizin evlatlarını hayırla kucagımıza almamızı nasip etsin. Dua istiyorum arkadaşlar..
İyi akşamlar kızlar bu gün rdv vardı tabi vajina muayene koskoca hastanede şansıma turk erkek çıkmasın mı Dr la o gircek artık yardımcı asistan utandım yerin dibine girdim sanki alışkın olmadığım Icin tuaf oldu dedi vajina muayenenizi ben yapbilirmiyim dedim kusura bakma sen cikabilirmisin dedim Dr şaşırdı bana Türkiye'de erkek Dr yokmu dedi vajina muayene yok ancak acil durumlarda yapiliuor banada doğumda erkek olsa tabi bişey söylemem ama simdi itiraz hakkım var dedim neyse muayene gelelim ....dedi bebeğin hazır 38 haftamdayim ...Dr dedim bana bişey söyle ne yapayım doğurmak istiyorum artık cok zor geçiyor dedim yada ne zaman doğar sizce falan dedim 1 mm kalmış açılmış bugün git esinle sex yap gel yarın doğurursun dedi gülerek cinsel iliski etkiliyor biliyorum ama bu kadar doguma yakinmiyim emin olamadım güldüğü Icin hayırlısı artık uyku düzeni falan bişey kalmadı uyuyamiyorum hiç
Bişey sorcam canım senin ilk doğumun mu ve neden sezeryanla oluyor?Benim kontrolüm yarın canım sabahtan gidiyim diyorum nst falan çok uzun sürüyor hastane faslı.Tatlım isim konusuna gelince kızımızın ismini babası koyuyor zaten bana da diyor takma kafanı kim ne derse desin ama işte ben eşim kadar rahat biri değilim ki çok hassas yapım var hamile olduğumdan beri daha da beterim Eşim çok iyi niyetlidir kimseyi üzmek kırmak istemez sadece kv değil yani karışan kp kayınlarım ne biliyim canım her kafadan bir ses çıkıyor herkes birşey söylüyor,akşam eşim alışverişe götürdü beni kıyamam yolda patladım ona,halbuki eşimi hiç kırmak istemiyorum germek istemiyorum ama ne yapabilirim,herkes isim koymaya bu kadar meraklıysa yapsınlar 3-5 çocuk daha,ama bize karışmasınlar,dışardan müdahale edilince tahammül edemiyorum,hani 2-3 aylık hamile olsam isim düşünsek belki tartışmaya açık olabilirim,ama nerdeyse çocuğun kimliği çıkacak artık,yani kimse sormuyor neye ihtiyacın var işte atıyorum bebeğin şusu var mı busu var mı şunu da biz alalım diyen yok,habire yorum var habire eleştiri var,kimse sormuyor şunu tamamladın mı yorganlarını vslerini temizledin mi perdelerini yıkadın mı neye ihtiyacın var ne eksiğin var diye soran yok,bekliyorum vallahi ne yalan söyleyim,belki birşey isteyecekliğimden değil ama laf olsun diye bile sorsalar kabulüm,ama yok,bugün banyoları temizledim mesela annem diyor ki yapma boşveeerr, e tamam hadi yapmayım ne olacak o banyonun hali biri bana bunu söylesin?Yapma demekle çözüm mü oluyor anlamıyorum?Bazı doğum yapmış annelerin mesajlarını da okuyorum da gerçekten artık kimsenin kimseye faydası kalmamış kimseden birşey beklememek gerekiyor .ben kendim için konuşayım çevremde şöyle yapıcı iş bitiren faydalı hiçbir insan yok.Herşey maddiyat da demek değil ama maddiyattan daha beter maneviyatımız eksik.Aman ya sizin de moralinizi bozdum ama bugün çok ağladım bağıra bağıra kusuruma bakmayın hala biraz içim sıkkın bunlar da geçecek
canım canını sıkma tencere için de içine makine tableti atıp sıcak suya koyunca dibi tutan tencerelere iyi oluyor diye biliyorum...
Allah ın izniyle hepsi geçer canım. Rabbim yardım etsin...
bende o gun makarnayı unutmusum ocakta allahtan kısıkta bırakmısım tesadufen mutfaga gıttım orda anladım kızlar hooop noluyo bıze daha bebeısler dogmadı dogarsa sakınlıktan evı yakarız Allah korusunnnn:)
gecmiş olsun canım ınsallah dr yanlıslık yapmıstır benımkınede kalpte beyaz bı leke var demıslerdı dogmasını beklyoruz artık ınsallah saglıklı dogarlarda bosuna telas yapmıs oluruz....
hadı gozunaydın canım saglıcakla kucagına almayınasıp etsın RABBIM....
Benımde bugun randevum var bakalım bıze ne dyecek kontrollerı 10 gunde bıre alacaz artık bakalım bugun sezeryan tarıhı verecekmı.... ha bırde esım bugun canına tak demıs ee tabı 9 ay boyunca yanıma yaklasamadı korkusundan adam dogmdan sonra kacgun bekleyecez dedı bende 40 deyıncee soook olduuuelımızden kacmasınlarda.....
bugunde uyuyamadım yaaa bebek cok hareketlıydı sıkıntısımı vardı bılemıyorum belkıde benım stresımı hıssettı bugunlerde sertlesmelerım cok oluyor kızlar sızede oyle oluyomu dr bı sorucam bakalım ne dıyecek hepınızı opuyorummmmm
Bişey sorcam canım senin ilk doğumun mu ve neden sezeryanla oluyor?Benim kontrolüm yarın canım sabahtan gidiyim diyorum nst falan çok uzun sürüyor hastane faslı.Tatlım isim konusuna gelince kızımızın ismini babası koyuyor zaten bana da diyor takma kafanı kim ne derse desin ama işte ben eşim kadar rahat biri değilim ki çok hassas yapım var hamile olduğumdan beri daha da beterim:26: Eşim çok iyi niyetlidir kimseyi üzmek kırmak istemez sadece kv değil yani karışan kp kayınlarım ne biliyim canım her kafadan bir ses çıkıyor herkes birşey söylüyor,akşam eşim alışverişe götürdü beni kıyamam yolda patladım ona,halbuki eşimi hiç kırmak istemiyorum germek istemiyorum ama ne yapabilirim,herkes isim koymaya bu kadar meraklıysa yapsınlar 3-5 çocuk daha,ama bize karışmasınlar,dışardan müdahale edilince tahammül edemiyorum,hani 2-3 aylık hamile olsam isim düşünsek belki tartışmaya açık olabilirim,ama nerdeyse çocuğun kimliği çıkacak artık,yani kimse sormuyor neye ihtiyacın var işte atıyorum bebeğin şusu var mı busu var mı şunu da biz alalım diyen yok,habire yorum var habire eleştiri var,kimse sormuyor şunu tamamladın mı yorganlarını vslerini temizledin mi perdelerini yıkadın mı neye ihtiyacın var ne eksiğin var diye soran yok,bekliyorum vallahi ne yalan söyleyim,belki birşey isteyecekliğimden değil ama laf olsun diye bile sorsalar kabulüm,ama yok,bugün banyoları temizledim mesela annem diyor ki yapma boşveeerr, e tamam hadi yapmayım ne olacak o banyonun hali biri bana bunu söylesin?Yapma demekle çözüm mü oluyor anlamıyorum?Bazı doğum yapmış annelerin mesajlarını da okuyorum da gerçekten artık kimsenin kimseye faydası kalmamış kimseden birşey beklememek gerekiyor .ben kendim için konuşayım çevremde şöyle yapıcı iş bitiren faydalı hiçbir insan yok.Herşey maddiyat da demek değil ama maddiyattan daha beter maneviyatımız eksik.Aman ya sizin de moralinizi bozdum ama bugün çok ağladım bağıra bağıra kusuruma bakmayın hala biraz içim sıkkın bunlar da geçecek
ayyyy tam da yarama tuz bastın Myhos, sadece gebelik mi çektirdin?yoksa doğum ve yeni doğan da var mı uygulamada? ankarada değildin dimi sen? kime çektirdiğini soracaktım?
benim doktorum da aynı şekilde hareketleri takip et bir gün içinde 2 saat kendini dinle 20 hareket oluyorsa gelmene gerek yok 3 hafta sonra gel dedi. her hafta nst ye girecekmişim. bende de en son sancı felan çıkmadı. malum biliyosun perşembe gittiğimde bebeğinizin ince bağırsağında minik bi kütle var bağırsak tıkanıklığı görüntüsüne benziyor dedi. ben bu işi stres yapıp salı günü tekrar gittim. beni görünce şaşırdı. aslında kendisi için normal bir durum ama benim stres yapacağımı tahmin etmemiş. tekrar ultrasona girdik bebek görüntü vermeye hiç uygun değildi. yine aynı görüntü gözlendi. sonra eski bütün mide bağırsak görüntülerini inceledi. çok şükür onlar normaldi. eğer bebeğinizin bağırsağı tıkanık olsa bu en baştan yani yaradılıştan gelirdi sonradan olmazdı dedi. tabi yine de o baloncuk görüntüsü neydir emin olmadı. kafanızı takmayın tehlikeli bir durum yok dedi ama benim kafamda yine de bi soru işareti varinş. sağlıklıdır evlatlarımız.
Benim için;
• 1 adet gecelik
• 2 adet pijama
• 1 adet terlik
• 5 adet kilot
• 2 adet emzirme sütyeni
• 2 adet emzirme atleti
• 3 çift çorap
• 2 adet el-yüz havlusu
• taç / toka
• saç fırçası / tarak
• bepanthol
• diş fırçası / diş macunu
• sıvı sabun
• hijyenik ped
• göğüs pedi
• havlu kağıt
• ıslak mendil
• telefon
• bebek kolonyası
Bebişim için;
• hastane çıkış takımı
• bebek bezi
• çorap
• body
• battaniye
• ağız silme bezleri
• eldiven
• ıslak mendil
Kızlar bugün bebişimin eşyalarıyla geceliklerimi yıkayıp ütüledim kistemi hazırladım yarında inşallah çantama yerleştireceğim sın eksikleri tamamlayıp:) bu listede Eksik gördüğünüz şu da olmalıydı dediğiniz birşey var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim gözümden kaçmış aklıma gelmemiş olabilir şindiden teşeklürler sizde eklerseniz son halini de paylaşırım benim gibi henüz çantasını yerleştirmeyen varsa fikir olur yardımcı olur belki:)
kızlar tecrübeli normal doğum yapmış arkadaşlara sormak istiorum benim ilk hamilelliğim doğal olarak aşırı tecrübesizim, hani sancı anında bahsedilen nefes aldırmayan son 1-2 saatteki sancıyı nerde hissediosunuz karnındamı hani karnın ağrıo gibimi yada alt tarafta bıçak saplanması gibi cız cız yapar ya onun sürekli ve aşırısımı nasıl bişi anlatırmısınız
İyi geceler kızlar...bakalım uyuyabilecek miyiz bu gece
Bende uyku falan yok gitti; ;;;;;(
aynen canım ...bendee de uyku yokk.halbuki rahat uyuyayım diye yatmadan önce dus almıstım offffff offffffff bu mide yanması beni öldürecek.........uyuyamıyom yaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?