- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.381
merhaba kızlar nasılsınız? giremedim bayadır telaşım vardı salı günü kısmetse sezeryanım varhem korkuyorum hem panikliyorum hem heyecan hem mutluluk karman çormanım yarın hastaneye gidicem son işlemler için kısmetse azkaldı darısı sizlere inşallah ilk fırsatta doğum hikayemi yazabilirim umarım
Kizlar dun bi kurabiye yaptim fotograf paylasamiyorum malesef tel den cikolatali toplarla kurabiye 200 tane cikti kendi kurabiye tarifimden yaptim bana 10 lira geldi hep evden malzemeler sadece 3 cesit seker hamuru aldım tanesi 2 liradan sonra ondan 6 renk cikartim karistirarak koca sepet kurabiye oldu cok güzel süsledim dün arkadasımda yardım etti 15 başladık yapmaya aksam 10 da bitti ama çeşit. Çeşit yaptık cok tatli gözüküyor lezzetide süper isteyen olursa veririm tarifini herseyim hazır doğsun artık yaaaaa
kızlar ben sezaryandan çok korkuyorum çok soğuk geliyor düşünmesi hep normal istedim bebeğimin doğduğu anı görmek doğumdan sonra ağrısız sızısız evime gitmek hayalimdi.epidural sezaryanada cesaret edemem çok üzgünümm o yüzden..az önce intte biraz araştırıyım dedim sezaryan çeşitlerini ağladım birde korkudan okudukçabebeğim dönse keşke
sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim,şimdiden tebriklerr...
ayyy istiorum tarif canım yapabilirsem bnde yapıcam,200 tane cok değilmi ayol kaç ölçü yaptın,verdiğin ölçüden kaçtane çıkıo yazarsan sevinirm canım
270 gr tere yag ,1cay bardağı sıvı yağ, 4 yemek kasığı pudra şekeri , 1 tatlı kasığı tarcin , vanilya , kabartma tozu ,aldığı kadar un ben bunun iki katını yaptım ama bazı kurabiyelerim cok büyüktü hepsi küçük yapsam daha cok çıkardı pişirdim 180 derece sonra soguyunca seker hamuruyla süsledik kalpli yaptık ayicik , kiz bebek sekli vardı ,Yildiz yaptık bide emzik sekli vardı karışık yaptık baya bı evdede cubuk vardi cubuklara taktik pisirmeden kucuk tullerden almistim onceden onlarada koydum super oldular bu kurabiye Icin cukukatali topları hazır kek eziyorum elimle sonra icine nutelleyi erritip koyuyorum yoguruyirum top yapıp çubuğu takip 1 saat dolapta bekletiyorum sonra bı paket pasta çikolatasını tencerede sıcak suyun üstünde eritiyorum tabi ayrı tencereler sonra topları batırıp renkli sekerlerle süslüyorum hindistan cevizide olur ben bunları herhangi bişeyin üzerine batırıp çukulatasini donduruyorum bende eşyaların icinden çıkan köpük vaardi onda dondurdum cok piratik aslinda ben hep Google izlemistim yapılışını hiç zorlanmadım bebek kurabiyesi dedin mı cikiyor
iişalah biran evvel atlatır canım doğumdan sonra sana dahada zor olucak bu şekilde devam ederse
Sonuclar cikti odem varmis yuksek diyet verdi ama alakasiz yasakladigi sey leri ben saten yemiyorum anlamadim 2 gundur daha kotu sabahlari 2 saat bisey alamiyorum élimé tutmuyor ellerim yuruyus verdi yarindan itibaren basliyorum 1 saat yuruyus bakalim
uğraşmışın bayaa cnm ama eminim lezzetlidr, saolasın , sanırım 2 çeşit bu verdğn tarf biri kurabiye biri top demi yanlış anlamdım
Sağolasın canım ama evde de huzursuzluklar çıkıyor bu yüzden,eşimle kavga ettik hatta,eşim bardak filan kırdı.Gerginim zaten oğlum da sürekli ağlıyor bugün kendimi çok çaresiz hissettim kırık bardak parçalarını toplarken,gerginim zaten bu tarz olaylarla daha da geriliyorum ama yapabilecek birşey yok.Sabır sabır sabır
Güzelim doktoruna da söyledin mi ben yasakladığın şeyleri zaten yemiyorum diye?Benim de elim ayağım şişiyor özellikle iş yaptığımda yürüyüş yaptığımda filan,az kaldı diyorum kızım ha doğdu ha doğacak diyorum...40ının dolmasını beklemez herhalde?
kaç yaşında oğluşun canım, bence içten içten kıskanmaya başlamış olabilir,benim ilk bebeğim olcak nasipse ama arkadaşlarımda var böle durumlar yaşayanlar ve tabiki pek fazla yapılabilcek bişey olmuo bebiş gelince zmaana bırakıp alışmasını bekliyceksiniz gibi...
bizde kızımıza rüya ismini koyucaz canım oyüzden oyum tabiki RÜYA :)
bence bayatlamaz canım, ama ben badem koymadım mesela içlerine süslerin arkasına lavanta koydum bide çikolata dağıtcaz nasipse,eğer alternatifin varsa düşünebilrsin ama alsanda bayatlıcanı düşünmüorum yada en fazla bir hafta daha beklyebilirsin gibi nasılsa herhaft kontrlün var duruma göre hareket et
Sağolasın canım ama evde de huzursuzluklar çıkıyor bu yüzden,eşimle kavga ettik hatta,eşim bardak filan kırdı.Gerginim zaten oğlum da sürekli ağlıyor bugün kendimi çok çaresiz hissettim kırık bardak parçalarını toplarken,gerginim zaten bu tarz olaylarla daha da geriliyorum ama yapabilecek birşey yok.Sabır sabır sabır
Güzelim doktoruna da söyledin mi ben yasakladığın şeyleri zaten yemiyorum diye?Benim de elim ayağım şişiyor özellikle iş yaptığımda yürüyüş yaptığımda filan,az kaldı diyorum kızım ha doğdu ha doğacak diyorum...40ının dolmasını beklemez herhalde?
Evet canım kurabiye ile cikolatali toplar
bebek süslerini alabileceğimiz bir yer var mı netten ben kendim yapmak istiyorum
arkadaşlar ben kasılmam varmı yokmu anlayamıyorum kasılma tam olarak nasıl bişey.bana iyice açıklayabilirmisinz
ayy kıyamam yaaa, bilerekmi kırdı bilmeyerekmi anlayamadım canım,eşin bari idare etmeye çalışsın ortalığı o da daha nie zorlaştrıyoki durumu
anladım canım saol
ben netten almadım canım ama alan arkadaşlar var sanırım sanada cevap gelicektir onlardan
valla benim hissettiğim karnım yavaş yavaş aşağıdan sertleşmeye başlıo ve o anda sanki kafamda bi basınç sıcak basması çarpıntı hepsini bir arada yaşıom 30 sn sonra falan geçio dr anlattım evet onlar kasılma dedi ama düzenli bişey yok gün içerisinde değişik zamnalarda belki toplam 6-7 defa oluyo diebilirim
ben hiç öyle olmuyorum tamam karnım sertleşiyo ama diğer dediklerin olmuyo heralde bende.yada ben dikkat etmiyorum oluyomu diye
bakalım yaşayan arkadaşlarda anlatırlarsa daha netleşir sende dikkat et bakalım öle oluomu ama olsa hissedersin yaa hissedilmicek bişey değil yani
ayy kıyamam yaaa, bilerekmi kırdı bilmeyerekmi anlayamadım canım,eşin bari idare etmeye çalışsın ortalığı o da daha nie zorlaştrıyoki durumu
.....
valla benim hissettiğim karnım yavaş yavaş aşağıdan sertleşmeye başlıo ve o anda sanki kafamda bi basınç sıcak basması çarpıntı hepsini bir arada yaşıom 30 sn sonra falan geçio dr anlattım evet onlar kasılma dedi ama düzenli bişey yok gün içerisinde değişik zamnalarda belki toplam 6-7 defa oluyo diebilirim
Bilerek kırdı canım,kavganın etkisiyle.Kavga derken oğlana vuruyordu ben de dayanamıyorum artık yeter diye başlayıp ağlayınca,iyice kızdı,çok sakindir normalde ama öfke problemi var eşimin azıcık,oğlan da laftan anlamıyor oğlum,canım,bebeğim nolur bak yapma etme...yok.Bikaç önceki mesajımı okuduysan dedim ya dışardan yemek yedik oğlum yemek istemedim diye,kavgadan sonra biraz korktu babasını öyle görünce ve ben çok ağlayınca,konuyu dağıtmaya çalıştım dedim acıktın mı oğlum,evet dedi ben bundan istiyorum!ne istiyor bil?O avmde yediğimiz şeyden istiyor ne olduğunu söylemiyim de canınız çekmesin.Kadınların saçına neden daha çabuk beyazlar düşüyor belli değil mi?Neyse evdeki yemeği yemeye ikna ettim en sonunda.Zaten belki de oğlum aç olup huysuzluk çıkarmasaydı eşimle bu kavgamız da olmayacaktı.Hayır yesin diye uğraştıkça bu sefer yine ağlıyor yine gerginlik çıkıyor.E yemesin diyorsun bu sefer aç olduğu için türlü huysuzluklar yapıyor.Çocuklar açken ve uykusuzken gerçekten çekilmez oluyorlar...
Kasılma konusun da evet canım aynı tarif ettiğin gibi oluyor benim kasılmalarım da tabii benim daha sık oluyor ama sürekli değil...Açılmam da yoktu en son bakalım cuma günü tekrardan gideceğim doktora
her geçen gün hamilelik takvimimdeki gün sayısı azalıyor napcam ben heyecan bilinmezlik... önümüzdeki cumartesi doktora gidene kadar doğurur muyum acaba? ashanur ile sat ımız aynıydı bebeğimin göbeği düştü diyince bir garip oldum ya... darısı hepimizin başına artık...
koca bir hafta varb canım bence doğurabilirsin sancılrın falan nasıl, nişandedikleri şey geldimi, açılman varmı acaba
Bilerek kırdı canım,kavganın etkisiyle.Kavga derken oğlana vuruyordu ben de dayanamıyorum artık yeter diye başlayıp ağlayınca,iyice kızdı,çok sakindir normalde ama öfke problemi var eşimin azıcık,oğlan da laftan anlamıyor oğlum,canım,bebeğim nolur bak yapma etme...yok.Bikaç önceki mesajımı okuduysan dedim ya dışardan yemek yedik oğlum yemek istemedim diye,kavgadan sonra biraz korktu babasını öyle görünce ve ben çok ağlayınca,konuyu dağıtmaya çalıştım dedim acıktın mı oğlum,evet dedi ben bundan istiyorum!ne istiyor bil?O avmde yediğimiz şeyden istiyor ne olduğunu söylemiyim de canınız çekmesin.Kadınların saçına neden daha çabuk beyazlar düşüyor belli değil mi?Neyse evdeki yemeği yemeye ikna ettim en sonunda.Zaten belki de oğlum aç olup huysuzluk çıkarmasaydı eşimle bu kavgamız da olmayacaktı.Hayır yesin diye uğraştıkça bu sefer yine ağlıyor yine gerginlik çıkıyor.E yemesin diyorsun bu sefer aç olduğu için türlü huysuzluklar yapıyor.Çocuklar açken ve uykusuzken gerçekten çekilmez oluyorlar...
Kasılma konusun da evet canım aynı tarif ettiğin gibi oluyor benim kasılmalarım da tabii benim daha sık oluyor ama sürekli değil...Açılmam da yoktu en son bakalım cuma günü tekrardan gideceğim doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?