- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.501
Kızlar merhaba bende mayıs annesiyim.Normal doğumdan korkuyorum çatı muayenesi bile yaptıramıyorum o koltuk bile beni ürkütüyor.doktorumun tüm normal doğum ısrarına rağmen 6 mayısa sezeryan günü aldık.Sezeraynıda spinal yapalım diyor.Bi arkadaşımız spinal doğum sonrası komplikasyon geçirdi ve ölümden döndü 1 ay kadar yoğun bakımda yattı,eşimde bunu duydu spinal istemiyor hatta normal doğum yapmamı istiyor.Çok baskı yapmıyor ama her fırsatta dile getiriyor herkes nasıl doğuruyo sende normal yap ameliyat masasına yatmamı istemiyor.
Kafam çok karışık zaten stresliyim çalışan biriyim 15 martta doğum iznine ayrıldım evde sıkılıyorum kafamda kuruyorum.Bana fikir verin.En çok korktuğum alttan kesik atmaları((
Kızlar merhaba bende mayıs annesiyim.Normal doğumdan korkuyorum çatı muayenesi bile yaptıramıyorum o koltuk bile beni ürkütüyor.doktorumun tüm normal doğum ısrarına rağmen 6 mayısa sezeryan günü aldık.Sezeraynıda spinal yapalım diyor.Bi arkadaşımız spinal doğum sonrası komplikasyon geçirdi ve ölümden döndü 1 ay kadar yoğun bakımda yattı,eşimde bunu duydu spinal istemiyor hatta normal doğum yapmamı istiyor.Çok baskı yapmıyor ama her fırsatta dile getiriyor herkes nasıl doğuruyo sende normal yap ameliyat masasına yatmamı istemiyor.
Kafam çok karışık zaten stresliyim çalışan biriyim 15 martta doğum iznine ayrıldım evde sıkılıyorum kafamda kuruyorum.Bana fikir verin.En çok korktuğum alttan kesik atmaları((
cnm tabiki öncelikle hakkımızda hangisi hayırlısysa o olsun ama daha cuma günü kurs vardı ve normal doğumu anlattı ebemiz kesik evet oluyor ama düzensiz bir yırtıktansa çok daha konforlu ve güvenli dedi ayrıca kesiyi hiç bir doğum yapan bayn hissetmez dedi zaten dikiş anında uyuşturuluomuş o bölge oyüzden sadece kesi yüzünden normal doğumdan vazgeçtiysen bir daha düşün hatta imkanın varsa doğuma giricek hemşire yada ebe kim varsa onlarla görüş insanı gerçekten rahatlatıyorlar, sağlıkla yavruna kavuşmanı dilerim...
canım doğum şekli konusunda en iyi kararı sen vermelisin sen nasıl istyrsan öyle olmalı sezaryanıda epidural genel yaptırabilirsin eğer normal doğumdan bu kadar korkuyorsan psikoljini bozma sezaryan seni rahatlatyırsa sezaryan ol başkasının başına gelen herşey senn bşınada gelecek değil ya. bende tam tersi sezaryandan korkuyorum ama mecburi gözüküyor kesik konusuna takıyorsan karnından oldukça fazla kat kesiliyor sonuçta alltan kesik onun kdar değil herşeyin normali en güzeli tabi ama sen hangi şekilde rahat hissedicksen öyle yap önmli olan senn isteğin
selam annişlerrr..
bugün kontrolüm vardı. kızım nihayet dönmüş gelişimide gayet iiymiş. 2900 gr olmuş. nst de herşey normal çıktı. raporumuda aldım. artık evde yatış pozisyonu
acısından korkuyosan eğer uyuşturuyorlar diye biliyorum canım. sıkıntı yapma bence
Canım özel hastanede doğum yapıcam dr da doğuma giriyormuş onu sorun etmiyorum.Aslında çok cesur biriyimdir bu korkuyu kendimede yakıştıramıyorum ama napıyım.2004 de apandisit ameliyatı oldum sezeryanında onun gibi olacağını düşünürek kolay olacağı kanısındayım.Bilmiyorum kafam çok karışık ya ıkınamazsam ya bebek kanalda kalırsa.....
aslında o korku bendede vardı canım, ama öle bişi yok dio dr ben orda seni bırakıp gtsem genede doğurursun dio,bide yanında doğum koçları oluomuş zaten şöle ıkın böle nefes al falan gibi destek oluolarmış,ama sanırım sen kararını vermişsin:)
Acısından hiç korkmuyorum ama alttan kesik ve dikiş olması korkutuyor beni.
Kizlar sutum gelmedi hala ne yapabilirim yardimci olabilir misiniz
canım humana çayının yardımcı olduğunu okudum ama herşey herkeste aynı etkiyi vermiyomuş taze yeşillikler ye marul falan gibi,incir hoşafı iç bi de en az 3 lt su iç,bi de fazla kafana takıp kendini üzme ben genelde bunları okudum stres özellikle sütü çok etkiliyomuş yanında birileri varsa uyumaya ve dinlenmeye çalış,ha bi de sıcak su iyi geliyomuş duşu göğsüne tut bakalım inşallah faydası olur bebişin anne sütüyle beslenir
Cnm şimdi soyle, trene binen demirden korkmazmis misali dogal dogum dusunen herkes bu sureclerden gececek o yuzden boyle seyleri gozumuzde buyutup kimseyi korkutmamaliyiz. Sezeryan dusunen bir gebe de zaten yaptirmak zorunda degil yani bu bir tercih meselesi ve nasil gordugunle alakali bu kontrolu dunyanin her yerinde kadinlar yaptiriyor ve kimse de açıdan olmuyor sonucta biz T urk kadinlarinin cani biraz tatli sanirim.
Senin doğumun nasıl olacak
ne güzel döndüğünü öğrenmek sen anladın mı peki döndüğünü?
bende aynı durumdayım basından berı normal ıstıyorsum ama sımdı her kafadan bı ses cıkıyor ve bu benı normal dogumdan korkutuyor ya acısına sancısına dayanılır elbet o melek ıcın mucıze ıcın ama bırde ısın sonrası var ablam normal dogum yaptı ıkı kızı var ama vajına eskı halıne donmedı sureklı sıkıntı yasadı rahım toplama operasyonu yaptrdı o da care olmadı budefa cok dıkılmıs ılıskıde canı acıyordu bana dıyokı esım bnden sogudu bu olaylardan sonra aıcısı bır yana ısın bırde cınsellık tarafı var erkekler acısından..sezeryan ol deyıp duruyor ama bende sasırmıs durumdayım carsamba gunu kontrolumuz var drmzla konuscaz fıkır alıcaz bakalım ne dıcek oda vajınal acıdan sıkıntı yasayacagmı solerse benı sezeryana alın dıcem
canım dikişsiz bi doğum şekli icat edilmedi maalesef korkacak bişey yok bu kadar düşünme bunu günü gelince yaşayıp göreceksin dayanılmayacak bi acı değil ne dikiş yarası ne narkoz korkulacak bişey değil daha fazla düşünüp araştırıp kendini korkutma doğum şeklini de ancak sen ve doktorun birlikte karar verirsiniz içinden nasıl geliyorsa durumun neyi gerektiriyorsa öyle yap sonuçta bi mucize alacaksın kucağına o yüzden gerisini boşver gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?