- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.521
Kızlar bu konu daha oncede konuşulmuştu sonu gelmedi .... Yani her insanın düşüncesi aynı değil vücut yapısı aynı değil kimisi cok dayanıklı kimisi canı hafif yani anliycaniz cok zor bir karar pişman olcaniz seylere erken karar vermeyin benim seçme hakkım yok burda mecbur dogum olmassa 42 haftaya kadar bekleniyorlar ancak Buyuk sorunla sezaryan olursun ama ben memnunum normal den.....doğumdan sonra odama yürüyerek çıktım sonuçta evde bir tane daha var bana bakacak kimse yok bı gün bile yatamam luxum yok dr anlaştım 2 gün hastanedeyim 5 gunü eve gelcek kontrole yoksa mecbur burda bir hafta hastane .....kendiniz karar verin kimsenin durumu etkilemesin herkesi düşünürsen benim ablam özellikle sezaryan oldu dışişleri tutmadı 3 cocuğu var 5 amLiyat oldu normal doğumlu sorunlu olanda var yok değil etrafa bakmayın kendi kararınızı kendiniz verin ılerde pişman olma durumunuz olmaz anlicaniz kendi düşen aglamaz Allah kurtarsın hepimizi
Kizlarkorkuyorum..15te dr.dan ciktim cati muayenesi olmustum acilma sanci hicbisey cikmamisti..sonra eve geldim yarim saat dinlendim meyve yedim tekrar disari ciktim..alisveris evin ihtoyaci falan derken eve yeni geldim..yani herzamanki gibi 4-5 saat gezmisim.ve yine hep oldugu gibi karin agrim var hafif..simdi wc gittim peceteye kirmizi kahve kan gibi bisey geldi...dogummu yoksa cati muayenesinden mi bilmiyorum evde de yalnizim..bebek hareket ediyor..dr.da bebek daha kucuk falan demisti..napicam bilmiyorum
Kizlarkorkuyorum..15te dr.dan ciktim cati muayenesi olmustum acilma sanci hicbisey cikmamisti..sonra eve geldim yarim saat dinlendim meyve yedim tekrar disari ciktim..alisveris evin ihtoyaci falan derken eve yeni geldim..yani herzamanki gibi 4-5 saat gezmisim.ve yine hep oldugu gibi karin agrim var hafif..simdi wc gittim peceteye kirmizi kahve kan gibi bisey geldi...dogummu yoksa cati muayenesinden mi bilmiyorum evde de yalnizim..bebek hareket ediyor..dr.da bebek daha kucuk falan demisti..napicam bilmiyorum
meli çatı muayenesinden sonra bazen kanama olabiliyor hemen endişeye kapılma,yumurta beyazı gibi de kıvamı da var mı?
canım catı muayenesinden sonra bır cok kısıde ufak kırmızı lekelenme oluyor belkı ondandır ...
Canım o dediğin kanama muayene yüzünden olmuştur, beni gebelikten önce dr eliyle muayene etmişti ondan sonra bende olmuştu telaşlanmıştım daha önce doğum yapan bir arkadaşım da muayeneden snra oluyor demişti merak etme yani normaldir bence
tiramisu canım yazdıklarını okurken ben burda sinirlendim ne demek ayakta bekletmek
nıye hemen muayeneye almıyorlar nts bakmıyorlar nebiçim bi anlayış bu ya.. son anda doktor değiştirmen kötü oldu
ama böyle yıne açıl bısey olursa normal hasta gıbı beklıcekmısıncok kızdım cokkk
ee pekı dıger yerde nts muayene sonuç yazmamışsın canım gıttınmı gıdıcekmısın ?
bu iğne işine taktım ya bana nıye doktorum doğum onleyıcı dedı bebıs ıcın olduğunu soylemedı
ben mı yanlış anladım acaba neyse cuma gunu ogrenıcem bakalım..
Kızzlarr selamlarrYazım hakkında spoiler vereyim şimdiden sabahtan beri girmedim ve geçmişi de okudum gözden kaçırdıklarım olmadıysa çok uzun bir yazı olacağa benziyor
halilefe2013,ildauni,Hayal2012,benbilmem,umut_sevgim ,kucukmeleklerim ve Astiridhepinize teşekkür ederim merak etmişsiniz giremedim geceden uykusuzum sancılıyım yani ne diyeyim hatta bir ara ciddi ciddi doğuruyorum zannettim çünkü sancılarım hiç bitmek bilmedi ki.Eşimi de kaldırmak istemedim dedim eğer 1-2 cm açılmam falan varsa hastaneye de gitmenin bi anlamı yok beklicez telef olcaz oralarda,afedersiniz gece 5 kere tuvalete kalktım hiçbir şey kalmadı barsaklarımda,her kalkarken de koltuktan ayrı bir sancı ayrı bir sıkıntı,eşim uyanmasın diye salonda koltukta yattım,midem de öyle kötüydü ki kustum kusucam ama ben kusamam ki bende kusma fobisi var :120: Neyse böyle kendimi dinlememeye çalışırken uyuyakalıyorum aralarda uyanıp ya tuvalete kalkıyorum yada kalkmasam da sancı geliyor geçmesini bekliyorum,bir yandan da adet sancısı gibi karnımda aşırı bir ağrı geçmek bilmeyen...Sabah oldu saat 8 gibi falan hastaneye gidelim dedik,biliyorsunuz benim doktorum poliklinikte yani doğum olmayan bir yerde,doğum için de aynı hastanenin bir diğer ilçedeki büyük hastanesine geliyor,neyse biz polikliniğe gittik dediler randevunuz var mı hayır dedim kendimi iyi hissetmiyorum o yüzden geldim,doktorun diğer hastanede müdahalede olduğunu,9:30da geleceğini ama hemen beni alamayacağını,bekleyeceğimi ve arada alınabileceğimi onun da saat kaçta alınabileceğimin garantisi olmadığını söylediler Ben de dedim eşimle görüşeyim eşime sordum dedi büyük hastaneye gidelim o zaman hani doktorumuz da orda ya,neyse büyük hastaneye gittik doğum katına çıktık,ben x hanımın hastasıyım diyorum kadına sancım var diyorum,beni ayakta bekletiyor,doktorun 2-3 kere soy adını soruyor,benim adımı soy adımı soruyor,baba adımı soruyor felan...Hiçbir acelesi yok hatunun gayet rahat sanki biz oraya gezmeye gelmişiz gibi muamele yapıyor.Arıyor telefonla birilerini durumu anlatıyor,x hanım diye bir doktorumuz var mı diye soruyor,sonra dönüyor sizi kim gönderdi diyor,kim söyledi doktorun burda olduğunu diyor,yahu ne fark eder hastaneye gelmek için birşey mi lazım?Farz et ki çıktım geldim ve sancım var,bu şekilde mi davranılır insana?Ya gerçekten bazıları çok dangalak oluyor kızlar kusura bakmayın ama gerçekten sinir oldum sanki kaçak çalışıyor benim doktorum orda,garip garip sorular soruyor,yahu hemen boş bi yatağa al nstye bağlayın,doktor da zaten mübeccim değil yani o da gelse o da nst isteyecek,ebelerden hemşirelerden biri gelsin alttan muayene etsin,işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyor musun sanki?Off gerçekten çok sinir oldum.Dedim böyle ayakta mı bekleteceksiniz doktor gelesiye bi nstye falan bağlamanız gerekmiyor mu falan dedim,üç beş yerle görüşme yaptıktan sonra bu sefer nihayet nstye karar verdi,gidin barkod alın dedi barkodu duyunca iyice cinlerim tepeme çıktı eşime dedim yürü gidiyoruz bu nedir böyle ya?Hem fellik fellik doktorumu arıcam içleden ilçeye gezicem nerde diye,hastaneye gidicem neden geldin gibisinden binbir soruyla karşılaşıcam sanki evlerine gelmişim davetsiz misafir olarak böyle bi garip karşılıyorlar adamı,doğum katında çalışanın ordaki kadın doğum doktorundan haberi yok,hastaya nasıl davranılır hiçbir bilgisi yok,kendi başına karar verip idare edebilme yeteneği sıfır sabahın köründe düştük yollara o kadar sancıma mal gibi ayakta bekletti beni.Bir de burası özel hastane böyle davranılacaksa neden orayı tercih ediyorum?Bu saatten sonra zor olacak ama doktorumu değiştiriyorum kızlar.Gerçekten bugün çok sinirlendim ya.Gerçi doktorun bir suçu yok sonuçta ama onun da düzeni bu şekilde bir bu hastanede bir öteki poliklinikte ve direkt doktorla da muhattap olamadığımıza göre,ben de böyle rezil olmayı istemiyorum ordan oraya.Oğlumu doğurduğum hastaneye gidicem orada her zaman bir doktor var nasılsa ve gittiğimiz zaman sancım var dediğimde hemen alttan muayene ettiler nstye bağladılar,hani geçenlerde dedim ya hastaneye yatışımı istediler ben yatmadım diye,eşimin ısrarları sonucu aslında o doktorda doğum yapmaya zorlanıyordum artık eşimi de dinlemem.Eşim de diyor ki hani doktor biliyor tanıyor bizi gelişimini o takip etti bebeğin 5. aydan itibaren falan yabancı birine gitmeyelim diyor.Adamcağız haklı ama kadının çalışma düzeni berbat ordan oraya koşturuyor Allah ona da sabır versin ama ufacık şeylere bile tahammülüm kalmamışken bir de hastane doktor kaosu çekemicem.
Eşim de bu sefer hadi öteki hastaneye gidelim dedi doğurursam da doğururum ya dedim eve gidelim istemiyorum bir yere gitmek dedim zaten acıkmıştım da iyice eve geldik kahvaltıdan sonra duş aldım uyumuşum 1-2 saat,sonrasında tekrar dışarı çıktım alılverişe falan derken akşam ettim işte.Bugünüm de böyle geçti kızlar...Midem hafiften düzeldi sayılır eskisi gibi kötü değilim en azından,çok şükür.Geceleri falan sıcak basıyor diye üstünüzü çok açıp benim gibi hasta olmayın kızlar,dikkat edin kendinize
gulsevdam o iğne 1 gün içerisinde bebeğin ciğerlerini geliştiriyor doğumu önlemek için genelde serum bağlıyorlar ama yine de iğneyle olanı da varsa bilemiyorum canım.
Çok güzel yazmışsında arakadaşım konunun daha önce konusulduğundan haberim yoktu ki takdir edersin 3500 sayfayı tek tek okuma şansım yok.burası bi paylaşım alanı fikir alışveriş sitesi,tabiki herkes kendi karar verir ama desteğe ihtiyaç duyduğu için paylaşma ihtiyacı duyuyor.Yinede cevap yazdığın için teşekkür
Konunun anlamak istediğin yerden anlamissin bence tabikide aynı konular defalarca konuşuluyor olması gerekende bu saten destek verme konusunda inandığım seye destek veririm kimseyi kirmamak Icin öyle yazdım aklımdan geceni yazayım o zaman normal yaptım birinci dogumu mü rahimim de bı sorunum yok eşimde de tıksın me falan olmadı saten yansıtsa bı gün bile beraber olmam onu düşünerek de kendimi kestiremem kimse kusura bakmasın yani bunu yazmış olsam tepkini merak ediyorum herkesin zor donemi saten cok yıprandık iyice surda son zamanlarimizdayiz bilmiyorum artık kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?