- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.581
Günaydınlar...
Hamileliğin başından beri sabah uykuları yasak bana...Gerçi normalde de sabahları çok uyuyabilen biri hiç olmadım...Ama gene de ara ara sabahları en azından 9'a kadar uyuduğum olurdu...
Dün doktor kontrolüm vardı...Şükür herşey yolunda...Haftaya doğum şeklim belli olacak...İnşallah çatı sorunu yaşamam da normal doğum yapablirim...
Burdada konuşulmuş, kafa çapının ilerde olması durumu...Benim de 32. haftadan bu yana bebeğin başı bir hafta önden gidiyor...Doktor normal doğumu zorlayabilir dedi ama belli edecek şey çatı muayenesi olacak esas..Kafa çapı normal gelişimde olup da normal doğumla doğması uygun olmayan bebekler de var dedi doktor...
Dün şükür yasaklar kalktı...Doktor artık yavaş yavaş kendini çok yormadan ufak yürüyüşler yapabilirsin dedi...
Bu arada doktor bu erken gelecek bebekler ilginç oluyor, önce bir ayağa dikiyor bizi, sonra da bir çoğu 40'ı geçiyor, gelmek bilmiyorlar dedi...:) Berimki de onlardan olacak diye şimdide endişe etmiyor değilim...Neyse onlar sağlıklı olsunlar da gerisi mühim değil...
Şükür bugünleri gördük...Rabbim buraya kadar getirdi..Bundan sonrasını da hepimiz için güzel, hayırlı eylesin....Hepimizin gönlündekini vererek yüzünü güldürsün...
Notoktorum bu dönemlerde 3 şeyin acil durum çağrısı olduğunu ifade etti...Kanama, suyun gelmesi ve bebek hareketlerinin azalma...Saatte ikiden azsa dikkatli olmak gerekiyor...Diğer ağrı ve sızıların ise herkesin yapısıyla ilgili bir durum olma ihtimali yüksek...
Sevgiler...
Tiramisu
Canim evet aksam fena korktum..sanki basima hic beklemedigim birsey gelmis gibi oldum :) ama haklisin erken sancimiz baslayinca bize nidilatlar serumlar ciger geliştirici igneler yaptilar..acaba bunlar dogal dogumun işleyişini bozuyorda o yuzden erken gelecek sanilan bebek bir türlü gelmiyor mu ki...
bu arada bende sabahlari soylemesi ayip ishal oluyor sizde de var mi bu durum?? Belkide kan hapi falan yapiyordur..
merhaba kızlar, bugün ilk kez nst ye girdim. herşey normal kasılma yok. bebek hareketli. yalnız kafa çapı 9.8 cm. doktorum bu gidişle normal doğum riskli olur önümüzdeki haftaki kontrolde karar vericez dedi. şuan 38 haftadayım ama bebişin kafa 40. haftada. kilosuda 3415.. sizin bebişlerin kafa çapları kaç ve doğum şeklinize ne diolar, kendimi normale çok hazırlamışım farkında olmadan oyüzden çok huzursuzlandımmm((
hadi ya seninkinin duruşu nasıldı benim saf makat başıyla ayakları aynı hizada şu an,aşağıya ittiriyor da başı mı poposu mu kestiremiyorum norma doğum olacak değil mi?yok canım hiç anlamadım. hatta dönmedi diye iddalı iddalı konuşuyodum. meğer başı diye ayaklarını seviyomuşum :)
benım bebısınde kafası 2 hafta ılerden gıdıyor en bastan berı ve doktorum bunu hıc demedı sonradan netten usg uzerınde yazıları araştırınca anladım doktoruma sordum normal bu dedı kafaya takma cok relax doktorum .. benım bıldıgım 10 mm sonrası rısklı olabılıyormus suan benımkı 9.2 mm de ama benım bebıs kgsu az zayıf senınkı maşallah canım bu yüzden daha fazla kafa çapı olabılır ..
cok gecmıs olsun canım
aa bılmıyordum oksurmek erken doğumu tetıklıyorsa 38. haftadan sonra ver öksürüğü bedenıne ver öksürüğü bedenıne
yesıl cayı sakın ıcme canım en sevdıgım caydır o hergun tuketırdım hamıleımde baslarda 2 3 bardak ıcebıldım sadece
doktorumda tavsıye etmedı bebıste kapbıne zarar verıyormus Allah muhafaza ıcılmemelı nette bı araştır ıstersen zararlarını
Valla canım ben de istemiyordum esasında ama,bugün gördüğüm muamele hiç hoşuma gitmedi.Hatta şikayet dahi etsem mi diye düşünüyorum,çeki düzen versinler kendilerine,bir yandan da diyorum neyse boşvereyim..Ne yapıcağımı bilemedim:26: Benim istediğim özel muamele değil ama gereğince davransalardı o bile yeterdi bana...
Diğer yere de gitmedim canım kızgınlıktan zaten bir ilçeden diğerine gittik doktoru arıyoruz diye,öteki yer de 3. ilçe ve arasında bayağı mesafe var.Biraz düzeldim sayılır ama şimdi de hem kasılmam var hem de başım dönüyor nedenseDoktor beni cuma günü çağırmıştı gelişmeleri takip etmek için,bilmiyorum cuma başka bi doktora mı gitsem yokse beklesem mi...Off arap saçına döndü bizim işler.
Canım ben de yanlış aksettirmiş olabilirim sana ama oğlumda da vuruldum o iğneden kızımda da.Hatta oğlumda 7. aya gelmeden vuruldum,Allah'a şükür oğlum biraz erken doğdu sayılır ama yine de herhangi bir sorun olmamıştı,doktorlar erken doğum riski olanlara yapıyorlar hep o iğneden,hani bebek olur da doğarsa solunum sıkıntısından dolayı kuvözde kalmasın diye,ben doğumu geciktirici olarak bi mesela fitiller var vajenden atılan onları biliyorum,bir de magnezyum falan var kasılmayı önleyici,onun haricinde serumla alınıyor diye biliyorum,bazı doktorlar kafamız karışmasın diye daha basit bir şekilde anlatmayı seçiyorlar belki de seninkisi de öyle yaptı yada gerçekten o iğneyi vurulmadın.Böyle yakıcı vurulduktan sonra kemiğine kadar işliyormuş gibi hissettiren bir iğne.2'si bir gün ötekisi de ertesi gün olmak üzere 4 doz vuruldum ben bu sefer.Ama oğlumda kaç doz vurulmuştum hatırlamıyorum.Ama 1 gün vurulmuştum yani 1 kere.Kızda 2 kere iğne vurdular.Araştır istersen ne zaman gideceksin doktoruna?Beni de bilgilendirmeyi unutma
Evde olmak çok güzel:) yarın işteki son günüm nihayet:) bir de yarın öğleden sonra temizlik işi biterse içim rahatlayacak. Kız bebekler çok beklemez erkek erken gelir erken bebekler gününü bekler diyorlar kızlar doğru mu sizce?
Tiramisu hastane konusunda yaşadığın sıkıntıya çok üzüldüm canım bende 1 ay önce falan bir acil gitmiştim Sekreterler hemen oturttu Dru aradı hemen geldi nst ye falan bağlandım yani gerçekten acil baktıkar olması gereken o sen sonuna kadar haklısın oraya keyfimizden gitmiyoruz bir sıkıntımız olduğu için acil gidiyoruz ilgilenmeleri gerekiyor tabi ki gerçekten doğumun başlamış olsa ne olacaktı.
onu sormustum canim gebeligin ilk baslarinda 1 fincandan bisey olmaz fazla abartmadigin surece demisti ben papatya iciyorum herzaman degilde arada iste
m
valla canım kaderı bız degıstıremeyız kaderde ne varsa o olacak eger rabbım normal dgmu yazdıysa bız ıstesekte sezeryan olamayız ne bıleyım sezeryana gıderz bakarz 4 cm acılma olmus hıc bellı olmaz veya normal dıye gıderız sezeryana doner bnm muayenem carsamba gunu dr la konuscam...esım sımdı yokdaha neler fılan dıyo ama erkek yanı sonuncta bır gun ısteksızlesmeyecegı ne malum sımdı onlar eee annelermz nasıl dogrms deyıp gecıyorlar kaldıkı erkekler bızı azıcık bakımsız gorseler bıle hemen soylenmeye baslarlar kaldıkı boyle normal dogmdan sonra sorunlar yasyıp tekrar dıkıs mıkıs atılacaksa acı cekeceksem ne anladım normal dogumdan
Bende dün görmedim seni doguma gittin sandim .... Gecmis olsun canım bende de var öksurme kulaklarım acıyor basım çatlıyor resmen dün Dr sordum ne alabilirim ilaç diye ağrı kesici verdi oda karnımın sertleşmesini de erteliyor bu sefer doguma hazırlanmıyor vücut bide oksyrmek erken dogutturur mus kendimizi kastigimiz Icin oh oh dedim o zaman sevindim ama gel gor sabaha kadar öksür oksur icim dışıma çıktı doğal yollarla geçirmeye çalışıyorum artık kivi yiyorum bol c vitamini var diye bide Yesil çay limonlu
Günaydın kızlar. .gece sancim falan olmadi yani gelen kan cati muayenesindenmis sanirim :) sabah sabah netten hali modeli bakiyorum hali alamayip kafayi yicem bu gidişle :)
Günaydın kızlarrGece sorunsuz uyumuşum maaşallah 2 kere tuvalete kalktım e ama o kadar da olsun Ben de hep düşünürdüm acaba 23 Nisanda mı falan doğurucam diye ama,gerçi bir anda oluşan birşey fibi daha zamanımız var,ama yine de kızımdan tık yok
ayyy diyorum ki bugün kesinlikle doğurmayacağım.. bir de 1 mayıs ta... benim doğum günüm 22 temmuz hatırlayan okuldan hep az olurdu o yüzden bebeğim tatil gün doğsun istemiyorum. tutarım içimde yine de doğurmam
halilefe2013 geçmiş olsun canım benim günlerdir korktuğum şey senin başına gelmiş arada nedense bademciklerim şişiyor gibi hafiften ağrı yapıyordu,sıcak birşeyler içince birşeyciğim kalmıyordu sen de çok bitki çaylarına yönelmeden çok açık çay sıcak süt vb içebilirsin.Bitki çayı da içmekten korkuyorum ben açıkcası çünkü o bitkiler de bir nevi ilaç gibi ama mesela ilacı alırsın 1-2 tane Allah korusun ters bir durum olduğu zaman doktora söyleyebilirsin ben 2 tane ilaç içtim diye.Ama bitki çayında öyle olmaz işte 2 bardak içtin belki ama içine ne kadar ot koydun?Atıyorum 10 gr otun faydası başkadır da sen 20 gr koyunca belki zararlı oluyordur vücut için?Bitkinin zararlısı olmaz diyene de katılmıyorum doğada faydalı yada zararlı bir sürü bitki var haa doğal oluyor orası kesin ama yine de dikkatli olmak lazım
canım içersem ıhlamur iç demişti doktor o da çok değil 2 bardak günde.. inşallah hemen iyileşiriz ya...
hakkını ara canım benımd edogum yapıcagım hastanede ebenın tavrını begenmedım sıkayet ettım hastaneye ve doktoruma ..
bana doktorum gerekırse haftaya tekrar vurucam demıstı cuma gunu randevum var ozman sorucam kendısıne 2 hafta olcak bebısımden haber almıyalı
bundan sonra artık her hafta gıdıcem zatı 3 hafta kalmış olcak :) sende ne ımtıhanlardan gecmıssın canım 2 cocugundada .. kuveze gırmemesıne sevındım
bebegın dogup kucağında olmaması cok kotu Rabbım yasatmasın kimseye kuvezde bebegının çıkmasını beklıyen arkadaşlar var yazılarını okudukça ıcım gıdıyo
İzinede ayrilmissin canım ne güzel tadını çıkar iyi dayandınız maşallah çalışanlar ben 8 aydır izinliyim Sabah kalkması kötü oluyor kv iyiymis senin sanslisin bırak temizlesin heryeri bizimkilerin yerine de sen de yat dinlen bol bol
günaydın kızlar.... Hasta oldum boğazım çok kötü.. Yutkunamıyorum.
Gecmis olsun aman stres yapma tetiklersin dogumu belki bebisin büyüdüğü Icin ağırlığından da ağrı yapabilir düzenli ağrı olmadıgı sürece korkma bence
geçmiş olsun cnmgünaydın kızlar.... Hasta oldum boğazım çok kötü.. Yutkunamıyorum.
:)9 gün kaldı diyor takvim... 9 ay geçiyor da 9 gün geçmeyecek eminim... ne zormuş beklemek.. geç doğmuşum ama çok sabırsızım... ahh bugün her güne bir program yapıcam... kendimi yormadan her günü doldurucam o zaman çabuk geçer umarım.. şekerlere isimler yapıştırılcak, beşik içi düzenlncek falan, sonra bebeğimin ilkleri defterleri var onları doldurmaya başlıycam.. ultrason resimlerini düzenliycem.. yapcam inş. hepsini.. cumartesi kontrole kadar doğursam keşke.. kocişle çalışmalara başladıkkontrole açıklıkla girmek istiyorum ya da o zamana doğurmak... çocuk içimde kalcak voyynnn...
mrb arkadaşlar gerçi haftaya doğum var ama benim göbek çevremde alerji oluştu biraz doktorum gebeliğe baglı dedi ama aranızda benm gibi alerji olan varmı acaba RABBBİM hepimizede bebişlerimizi sağlıcakla hayırlısı ile kucalamayı nasip etsn
benimkide ters cnm kafasını yukarda hissediyorum daha güçlü hareketler yapıyor yukardan aşağıda ayaklarının hareket ettiği çok belli tekme gbi ve ittirmeler yapıyor döndüğünde anlarım gibi geliyor dönmezse haftaya bugün sezaryanhadi ya seninkinin duruşu nasıldı benim saf makat başıyla ayakları aynı hizada şu an,aşağıya ittiriyor da başı mı poposu mu kestiremiyorum norma doğum olacak değil mi?
akışına bırak cnm ALLAH hayırlısını nasip eder zaten dua etorası öyle diyorumki artık hayırlısı neyse öyle doğum yapıyım belkide yarın suyum gelecek doğum başlayacak belli olmaz.Şimdilik düşünmüyorum bişey.
hamileliğin 25. haftalarında bende olmuştu çok küçük kırmızılar çok fazla yağ sürüyorsan ondanda olabilir cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?