- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.601
benimkide ters cnm kafasını yukarda hissediyorum daha güçlü hareketler yapıyor yukardan aşağıda ayaklarının hareket ettiği çok belli tekme gbi ve ittirmeler yapıyor döndüğünde anlarım gibi geliyor dönmezse haftaya bugün sezaryan
akışına bırak cnm ALLAH hayırlısını nasip eder zaten dua et
E senin ciğer geliştirici vurdurmana ne gerek varki 36. haftada ciğer gelişimi bitiyor zaten bana dr 29. haftamda sancım çıkınca vurdur demişti 2 kere ama ben sancım devam etmeyince vurdurmadım artıkta vurdurmam 36. haftaya girdim zaten bebeğin ciğerinin hızlı gelişmesini sağlıyor dedi dr ama ben sancım devam etseydi hemen vurdururum diye düşündüm devam etmeyince kıyamadım normal gelişme şansı var nasıl olsa bekleyeyim dedim ama erken doğum yapmamak için progestan ve magnezyum kullanıyorum.
Dün bizim de doktor kontrolümüz vardı, 37. haftamız bitti dün, 38'e girdik. Bebeğim yan duruyordu, şimdi tam makat duruyor, kafa yukarıda, popo aşağıda. Önümüzdeki hafta en geç 2 Mayıs Perşembe günü sezeryana alacak. Pazartesi günü tekrar kontrole gideceğim, sabah aç karnına gel, sıkıntı olursa o zaman bile alabilirm dedi. Bebeğime bir an önce kavuşmak istiyorum ben de ama kilosu biraz düşük çıkıyor ölçümlerde, dün 2650-2700 gibi ölçüldü. 10 günde 200 gram almış, bir 10 günümüz daha varsa 3000 gramı ya bulur ya da bulmaz, doktor da daha fazla bekletmek istemiyor. Şaşırdım ne yapacağımı, herşeyden de yemeye çalışıyorum ama şu son hafta için tavsiye edeceğiniz birşeyler varsa, depar attırabilirsem çok iyi olacak.
Yarın için Kadıköy Şifa hastanesine rastgele bir doktora randevu aldım, onun da fikrini alacağım, bakalım ne diyecek doğum zamanı ve kilosu için. Sezeryan için genellikle gününden 10 gün önce ameliyat yapılıyor biliyorum ama benim bebek ufak olunca tereddütte kaldım. 100-200 gramın bu kadar önemli olacağını, beni bu kadar strese sokacağını hiç tahmin etmezdim.
kremede ara versen iiyi olur cnm bnde cldiye doktruna gtmiştim hiç birşey srme demişti bir hafta bir tane ilaç vermişti onu kullnmıştım artık az kldı zaten artık. evet aynı gün yapıcaz hayrılısı olsun ikimiz içinde :)göbeğim harita gibi old zaten canm krem kullanıyorum faydası yok sanırım bıraksammı acaba belkı geçer nasip olursa aynı gün doğum yapacaz RABBİM herseyin hayırlısını nasip etsin inş.
amin inş.sdelyaa bebeğinin dönmesini istiyorsan onunula ilgili msjlar var googlede ama çocu mantıksız ama bebek ısıga duyarlı imiş gece yattığında kucuk bi el fenerini karnına tut rahmine yakın yere belki ısıga tepki verip döner denemekte sakınca yoktur ama egzersizler var onları yapma bence sen bilirsin ama RABBİM gönlüne göre versin doğumunu inş.
kremede ara versen iiyi olur cnm bnde cldiye doktruna gtmiştim hiç birşey srme demişti bir hafta bir tane ilaç vermişti onu kullnmıştım artık az kldı zaten artık. evet aynı gün yapıcaz hayrılısı olsun ikimiz içinde :)
amin inş.
baktım cnm hepsine ışıkda tuttum müzkde dinlettim bir kaç sefer bıraktım egzersizler çok saçma gldi banada insanın başı dönüyor zaten yapılmıyor
Tiramisu
Canim evet aksam fena korktum..sanki basima hic beklemedigim birsey gelmis gibi oldum :) ama haklisin erken sancimiz baslayinca bize nidilatlar serumlar ciger geliştirici igneler yaptilar..acaba bunlar dogal dogumun işleyişini bozuyorda o yuzden erken gelecek sanilan bebek bir türlü gelmiyor mu ki...
bu arada bende sabahlari soylemesi ayip ishal oluyor sizde de var mi bu durum?? Belkide kan hapi falan yapiyordur..
canım ben 32 haftalıkken acılde yattım ozamn doktorum ıgneyı vurdu ama sonrakı haftalar vurmadı ve cıger ıcınmı muallak cuma gunu ogrenıcem:)
magnezyum 37. haftaya gırıyorum yarın bırakmak ıstıyorum doğumu engellemesın hıc bısekılde odktor okeylerse bırakıcam
benımkıde zayıf maalesef 3 kg dogarmı bılemıyorum ama takmıyorum sağlıklı olsun gelısımı tamamlasın en onemlısı bu
sende bebıste sorun yoksa doktor nıye bıraz daha beklemıyorkı sonuçta daha 40. haftana var o zaman bıle alabılır ..
Forumda da yazılmış, sanırım ilaçların süreci yavaşlatırken ortaya çıkan bir etkisi bu...Ben nisanı görebilecek miyim diye korkarken şimdi mayıs sonuna ulaşmaktan endişe eder olacağım neredeyse...Gerçi normal de son doğum tarihime daha bir ay var ama ben kendimi nedense 37.haftaya şartladım...:)doktorunun dedıgıne katılıyorum bıze alrm verdırdı bu bebısler ama en sona bız kalıcaz gıbı :)
yasaklarının kalkmasına sevındım canım cuma gunu bakalım benımde yasaklarım kalkıcakmı
hava güzel dışarı çıkmak ıstıyorum eve bırsey lazım olunca aksama esı beklemek benım gıbı tezcanlı bırı ıcın cok sıkıcı
yavaş yavaş yürüyüşlere basla canım normal doğum ısteyenler bu son dönemlerde bol bol yurumelı ..
Dün bizim de doktor kontrolümüz vardı, 37. haftamız bitti dün, 38'e girdik. Bebeğim yan duruyordu, şimdi tam makat duruyor, kafa yukarıda, popo aşağıda. Önümüzdeki hafta en geç 2 Mayıs Perşembe günü sezeryana alacak. Pazartesi günü tekrar kontrole gideceğim, sabah aç karnına gel, sıkıntı olursa o zaman bile alabilirm dedi. Bebeğime bir an önce kavuşmak istiyorum ben de ama kilosu biraz düşük çıkıyor ölçümlerde, dün 2650-2700 gibi ölçüldü. 10 günde 200 gram almış, bir 10 günümüz daha varsa 3000 gramı ya bulur ya da bulmaz, doktor da daha fazla bekletmek istemiyor. Şaşırdım ne yapacağımı, herşeyden de yemeye çalışıyorum ama şu son hafta için tavsiye edeceğiniz birşeyler varsa, depar attırabilirsem çok iyi olacak.
Yarın için Kadıköy Şifa hastanesine rastgele bir doktora randevu aldım, onun da fikrini alacağım, bakalım ne diyecek doğum zamanı ve kilosu için. Sezeryan için genellikle gününden 10 gün önce ameliyat yapılıyor biliyorum ama benim bebek ufak olunca tereddütte kaldım. 100-200 gramın bu kadar önemli olacağını, beni bu kadar strese sokacağını hiç tahmin etmezdim.
bugün dr gıttık nst gırdık yıne uyuyodu kızım kalp atışı 140 idi hep sancı hıc cıkmadı dr muane ettı durumu ıyı dedı ama nıye uyuyo dedı normalde cok harektlı bır bebek ama dr gıdıce uyuyo zıllı :))) meyve suyu ıç tekrar gir dedi nst ye neysekı azcık hareklendı 160 buldu kalp atışı sancıda 20 de cıktı
kızlar karnınızın aşaa indiini nasıl anlıosunuz, benm zaten en baştan beri haff aşaada duruodu karnım oyüzden şuanda anlayamıorum mesela tam göğüs altınızdan 4 parmağınız rahatça sığıormu şişliğe denk gelmeden yani 4. parmkta yukarı kıvrılmıcak
bu kadar işi nasıl yapıyorsun canım ya kendine eziyet etme kadın çağırma şansın yokmuTemizlik işimide baya hafiflettim bu hafta geçen hafta halı ve koltuklarımı silmiştim dün mutfak dolaplarımı boşaltıp sildim bugün bütün kavanoz baharatlıklarımı makinaya attım yerleri sildim şimdide banyoyu temizliycem haftaya eşimle camlar silicez perdelerimi yeni yıkamıştım çok şükür Allahım temizlikte herkese yardım etsin annem uzakta kv herşeyin yerini karıştırıyor bende düzen bozulunca sinir oluyor o yüzden yavaş yavaş hallettim
saf makat değil mi yani başıyla ayakları aynı hizada popo aşağıda,benimki kafasını sürekli oynatıyor anne beni okşa der gibibenimkide ters cnm kafasını yukarda hissediyorum daha güçlü hareketler yapıyor yukardan aşağıda ayaklarının hareket ettiği çok belli tekme gbi ve ittirmeler yapıyor döndüğünde anlarım gibi geliyor dönmezse haftaya bugün sezaryan
akışına bırak cnm ALLAH hayırlısını nasip eder zaten dua et
makat gelişinin sebeplerinden biri de suyun azlığıymış ama başka doktora görünmende fayda var kesinlikle bana da doktorum suyun az bebeğin gelişmez falan dedi 10 gün sonra doktora gittiğimde pek kilo almamıştı ama suyu bana göre yeterli dedi ölçtü gösterdi 8 miş 5-8 arası az 5 in altı tehlikeli oluyormuş geçen devlet hastanesine gittim o da sıkıntı yaratacak kadar az değil dedi kaç olduğunu da sor muhakkakCanım doktor ters durduğu için çok bekleyemiyoruz, suyunda sorun olmasından korkuyorum dedi. Suyu şu an için iyi, yeterli olarak ölçtü. Doktorumla da ters düşmek istemiyorum, bir sıkıntı görse bana söylerdi sanırım, garantiye almak istiyor herhalde. Bakalım yarın gideceğim doktor ne söyleyecek.
Bir yandan sağlıklı olsun, kilosu önemli değil diyorum, bir yandan da azıcık daha toplu olsaydı diyorum. Bilemedim valla, çıkamıyorum işin içinden.
Temizlik işimide baya hafiflettim bu hafta geçen hafta halı ve koltuklarımı silmiştim dün mutfak dolaplarımı boşaltıp sildim bugün bütün kavanoz baharatlıklarımı makinaya attım yerleri sildim şimdide banyoyu temizliycem haftaya eşimle camlar silicez perdelerimi yeni yıkamıştım çok şükür Allahım temizlikte herkese yardım etsin annem uzakta kv herşeyin yerini karıştırıyor bende düzen bozulunca sinir oluyor o yüzden yavaş yavaş hallettim
Selam kuzucuklar.Giremedim bikac gundur umarim her sey yolundadir buralarda...Bugun doktor kiloma daha dikkat etmem gerektigini yoksa dogumda tansiyon problemi olabilecegini soyledi.Daha napim bilmiyorum.Yaklasik 3 hafta sonra nst ye hastaneye gonderecek,tabi o zamana kadar dogurmazsam.Neyse hayirlisi diyelim.=)
Opuyoruz herkesiiii
Benbilmem,canim kontorolun iyi gecti mi,doktora sordun mu bu beyaz akinti olayini ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?