2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

canım benim bebeğimde ters fatma1808 arkadşımıznkide öyleymiş ters bebekleri bekletmek rskliymiş kordon sarkması olayı daha fazla oluyormuş o yüzden benimde haftaya salıya en geç çsrşambaya gün verdi benim bbeğim kilosu gününü yakaladı bnmkide geriden geliyordu

doktora hiç sormadım makat şeklini ama ayaklarını göbek deliğimin altında hissediyorum kafasınıda ittirince kaburgalarıma değiyor doktor bana 38. haftaya kadar dönebilir dedi senin daha zamanın var benim cuma 38 de btiyor en geç 38+4 te almamamız gerekiyor dedi tehlikeliymiş ters bebeği bekletmek tuvalete su içitiğim için çok çıkıyorum cnm

Ben de sebebini tam olarak bilmiyorum, makat olup son güne kadar bekleyince ne tür sorunlar olabilir bir fikrim yok, riske de atmak istemiyorum, sonra doktor ben sana demiştim derse çok üzülürüm.

Her gün 1 muz yiyorum, pekmez içiyorum, ceviz-yumurta-kefir düzenli tüketmeye çalışıyorum. Ben de 20nin üzerinde kilo aldım, boğazımdan kısmıyorum, anlamadım gitti. Orası kapalı bir kutu, malesef dışarıdan müdahale şansımız pek yok. Allah'ın izniyle sağ salim, sağlıkla kucağıma alınca bitecek bu sıkıntılar, o zaman yenileri başlayacak :)

canım hergün et ye mutlaka ben öyle büyüttüm benimkide geriydi kendine geldi :) kordon sarkması olayını söyledi banada doktor o çok tehlikeymiş norml geln bbklerde kafası rahim ağzını kapattığı için daha az görülüyormuş bizimkilerde olma olsaılığı daha fazlaymış ALLAH korusun bebeğin hayatını kaybetmesi an meseleymiş intte okudum bnde doktoru dnlicm o yzden riske atamıcam

Son düzenleme:

kız masalllah...dıkkkat et kendıne bende kızkardesımı beklıyorum camlar ıcın dolapları hıc dusunemıyorum....

fatma1808 kullanıcısından alıntı
Dün bizim de doktor kontrolümüz vardı, 37. haftamız bitti dün, 38'e girdik. Bebeğim yan duruyordu, şimdi tam makat duruyor, kafa yukarıda, popo aşağıda. Önümüzdeki hafta en geç 2 Mayıs Perşembe günü sezeryana alacak. Pazartesi günü tekrar kontrole gideceğim, sabah aç karnına gel, sıkıntı olursa o zaman bile alabilirm dedi. Bebeğime bir an önce kavuşmak istiyorum ben de ama kilosu biraz düşük çıkıyor ölçümlerde, dün 2650-2700 gibi ölçüldü. 10 günde 200 gram almış, bir 10 günümüz daha varsa 3000 gramı ya bulur ya da bulmaz, doktor da daha fazla bekletmek istemiyor. Şaşırdım ne yapacağımı, herşeyden de yemeye çalışıyorum ama şu son hafta için tavsiye edeceğiniz birşeyler varsa, depar attırabilirsem çok iyi olacak.

Yarın için Kadıköy Şifa hastanesine rastgele bir doktora randevu aldım, onun da fikrini alacağım, bakalım ne diyecek doğum zamanı ve kilosu için. Sezeryan için genellikle gününden 10 gün önce ameliyat yapılıyor biliyorum ama benim bebek ufak olunca tereddütte kaldım. 100-200 gramın bu kadar önemli olacağını, beni bu kadar strese sokacağını hiç tahmin etmezdim.

canım bezen ne kadar ıyı beslenırsen beslen kendıne alıyosun bebeıse alamıyosun o kısıden kısıye degısır zaten sezeryanda cok beklemıyolar 38+alıyolar benım annnem hep kucuk dogururmus ama sutu ıyı beslermıs dr en ıyı kararı verır yınede Rabbım saglıcaklı bı sekılde kucagımıza almayı nasıp etsın.....

Oh hadi masallah diyeyim.=) Ben de sordum bugun,akinti oldugunu dusunuyo,zaten bu zamanlarda artmasi cok normalmis.Baska da bisey demedi.Sanirim dedikleri gibi,basimiza gelince anlariz.
Cati muayenesi icin de endiselenme derim.Bana kac kere yapmak zorunda kaldilar,bisey olmadi.Hem onlar bilir zaten Hayirlisiyla su son bikac haftamizi da atlatalim

Kızlar sıze acızane dusıncemı sölıyım ben uç normal dogum yaptım hatta ıkıncı doğumda esı çıkmayınca kürtaj oldum dogum masasında. Ve sımdı 4. Doğuracam ınsallah ve vajınada bı sıkıntı yok tabı tercıh sızın ama ben kesınlıkle normal dogum derım canlar

bu kadar işi nasıl yapıyorsun canım ya kendine eziyet etme kadın çağırma şansın yokmu

Kadın çağırma şansımda var istesem kv alt katımda devamlı soruyor eşimde kızıyor ama tamamen benle alakalı eşyaların yeri değiştiğinde yada başka biri eşyaları kurcaladığında sinir yapıyorum ayrıca sanki temiz olmuyormuş gibi geliyor ne bilim takıntılıyım biraz

Haftada bir iş yapıyorum bir gün dolap temizledi ertesi gün dinleniyorum falan yavaş yavaş aralarda yatıyorum anca napıyım yapabildiğimi yapıyorum cam işini eşimle hallederim uzanmıyorum öyle heryere

Hımmm ben öyle bir risk olduğunu bilmiyordum zaten haftaya 38'i doldurmuş olacak Fatma'nın bebişi erken sayılmaz artık kilo da anne sütüyle alır güzelce

Benim bebeğimde ters canım bir önceki gidişimde 39.haftada alırız dönmezse demişti Drum perşembe kontrolüm var bakalım ama ben hissediyorum dönmediğini ayaklar göbek deliğimin altında başı sol tarafımda yukarda:) Sağlıklı olsunlar sağlıklı doğsunlarda hayırlısıyla:)

kizlar gunaydin forumda ishal olanlarin cogunun normal dogum suresi basladi ve dogurdular,o yuzden dikkat edin ishalinize

Simdi bagirsagimdan cok yuksek bir ses cikti cok enteresan ya sanki icerde canavar var :)
Bu arada bugun yine yapilcaklar vardi 5 saat gezdim topuklarim karnim heryerim ağrıyor zorla dogurtacam kendimi galiba :)

valla canım bende karar vermedim nerde doğum yapacağıma. çatı muaynesinden sonra karar vericem. sıkıntı yok derse dr çok öenmli değil her yerde doğurabilirim. yaşadığım yer küçük olduğu için devlet hastanesi rahat olur dolu olacağını sanmam. ama derseki doğum zorlayabilir diye o zaman tam teşekküllü olana gidicem..

bana da dönebilir dediler yalnız bazı doktorlar 39 a kadar bekletiyor bebek ters olsada aslıında fazla durması daha iyi ama doktorun daha iyi bilir.bende 3 lt su içiyorum su azalması olduğu için ama gece kalkmıyorum mesela yada sıkışınca çıkıyorum sürekli değil

hadi ya seninkinin duruşu nasıldı benim saf makat başıyla ayakları aynı hizada şu an,aşağıya ittiriyor da başı mı poposu mu kestiremiyorum norma doğum olacak değil mi?

bilmiyorum canım dr ters demişti. ama döndüğünden şüphelendiğim zaman şöyle bişey olmuştu. normalde hep başını kaburgalarıma baskı yaparken hisederdim. ama sonrasında bikaç gün sanki karnımda yan duruyodu. acaba dönmeyemi çalııyo diye düşünmüştüm. ve sonraki bi kaç günde bi anda şişliklerim arttı ve kasıklarımda baskı hissettim özelliklede yürürken. neyse sonra baskı azaldı ve ben heralde yanıldım diye düşündüm ama yanılmamışım. dönmüş meğer.

Doğurmak için dolaşan var mı yoksa inzivaya mı çekildiniz kızlar Bugün o kadar dolaştım ki ayaklarıma kara sular indi diyebilirim Biraz da bebek doğunca gezemem diyerekten de kendimi motive etmeye çalışıyorum,hava çok güzel bir de tabii o var Bugün oğlumu okula götürdüm gösterileri izlemesi için,hatta yabancılık çekmesin şimdiden alışsın diye eylülde yazdıracağımız okula götürdüm biraz gösterileri izledik ama bizimki sıkıldı,okula gidiyoruz diyince içine giricez ders yapıcaz oyun oynucaz sanmış beyefendi neden içeri girmiyormuşuz,bir süre isyan etti bir süre sonra da başladı ben sıkıldım babanın yanına gidelim demeye.Babasıyla dışarda buluştuk öyle bir sarılışı var ki beyefendinin görmelisiniz Bazen çok babacı oluyoruz bazen çok anneci ,neye göre değişiyor belli değil...Babamız bizi eve bıraktıktan birkaç saat sonra tekrar attık kendimizi dışarıya Bugün de bayağı kasılmalarım oldu ama işe yarayan birşey yok.Mayısta mı doğurucam ne.

meli1 canım kan hapları bende zaman zaman ishal zaman zaman da kabız yapıyor diye içmeyi bıraktım belki sende de öyledir yada doğum da yaklaşıyor olabilir,karnın aşağı düşme meselesi de herkeste gerçekleşmeyebilir yani o tam belirgin bir işaret değil esasında,akşam durumuna üzüldüm eşim yanımda yok demiştin,oğlumda da sorunlu bir hamilelik geçirdiğim için eş desteğinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum çünkü eşim bizle bu kadar ilgilenmeseydi Allah korusun ama belki de şu anda ne ben ne de oğlum hayatta olacaktık.Hiçbir şey yapmasalar yanımızda olsalar elimizden tutsalar bile yetiyor,bazen düşünüyorum da Rabbim eşleri nasıl birbirlerine düşkün ve denk yaratmış,Allah'ım ayırmasın ve mutluluk huzurla dolu bir ömür geçirmeyi nasip etsin inşallah cümlemize ( Çok aşka geldim yalnız bugün hormonlarım had safhada kızlar)

Hayal2012 kız bebekler/erkek bebekler meselesi biraz bilmece sorusu gibi olmuş Allah seni napmasın Bu bebek/doğum konularında her kafadan bir ses çıkar ben de bunu söylüyorum bir tek.Ama şartlar herşey değişik canım ne olacağı belli olmaz...

gulsevdam haftada bire inince daha güzel oluyor doktora gitmek,insan ayakları yerden kesile kesile gidiyor Ama birşey var ki doktorum eskisi gibi böyle ayrıntılı göstermiyordu,daha çok işte sancı var mı yok mu,kilosu boyu ne kadar olmuş falan...Bunlardan bahsediyordu.Her gittiğimizde de sancım çıkıyordu,şimdi deli gönül diyor ki gitme artık hiçbir doktora , doğum başlayınca git hastaneye doğur gel Ama tabii bir de kızımın kordonu var bi kere dolanmıştı boynuna ters duruyordu ya doktor dedi demek ki dönerken boynuna dolanmış 1 kereden sorun olmuyormuş da 2.si problem çıkarıyormuş onu da merak ediyorum işte.Off şu hastane mevzularını hiç hatırlamak istemiyorum.
Canım oğlumda daha başka ciddi problemler vardı çok şükür Rabbime yavrumu bize bağışladı tansiyonum 17/10a çıkardı,10 günde 4 kilo almıştım ödem oluşmuştu filan...Şimdiki hamileliğimi düşününce uzun bile sürdü diyorum ben oğlumu bu safhalara gelmeden kucağıma almıştım Aman kızlar bu sözüm hepinize bebeğiniz sağlıklı olsun da,yok kilosu azmış yok boyu kısaymış bunları takmayın kafanıza.Benim komşum vardı 4,5 kilo oğlan doğurdu şeker hastasıydı anne,nasıl olduysa bebek de doğar doğmaz şekeri aşırı düşüyormuş yoğun bakımda kaldı bir süre mesela,4,5 kilo olmasının bir önemi olmadı ki.Yada ne biliyim bir aile dostumuz var mesela 2 çocuğu var çocuklar miyadında doğmasına rağmen birisi 2200 birisi 2600 doğmuş.Ama kendisi de çok zayıf birisi ve 2600 doğan çocuğuna çok iyi doğdu diyor mesela çocuklar zayıf olmalarına rağmen ikisi de kuvözde kalmamış...

Hani bir reklam var moova süt reklamı,annenin gözünden bakıyorlar miniminnacık bir yemek gibi görünüyor halbuki kadın tabağı doldurmuş çocuk yiyemeyecek,biz anneler de hep böyleyiz çocuğumuz yesin doysun,kilolu olsun sağlıklı olsun istiyoruz.Mesela benim oğlum da öyle şimdi iştahsız şey besin değeri yüksek şeyler yedirmeye çalışıyoruz bazılarını seviyor yiyor bazılarına ağzını sürmüyor boyu biraz uzun olduğu için zayıf gözüküyor sürekli oğlum ye hadi oğlum ye hadi baskı yapıyorum çoğu zaman daha ne yiyeceğini görmeden yaaa ben yemicem diye kaçıp gidiyor Şimdi bizler de öyle moova reklamındaki kadın gibi,çocuklarımız sağlıklı oldukça ve herşeyden yediklerine emin olduğunuz sürece,çok da fazla üzülüp takılmayın bu kilo konularına.Şöyle düşünün sonuçta belki çocuğunuzun zayıf bir yapısı olacak,hani nasıl bazıları ufak tefektir bazılarına da kapı gibi deriz ya,sizin bebekleriniz de belki iri yapılı belki de zayıf narin yapılı olacaklar,hem zaten kaç kilo doğarsa doğsun sütünüz yararsa maaşallah çok güzel kilolara da gelir bebişleriniz,sütünüz gelmese yine üzülmeyin mamayla da beslenen bir sürü bebek var , kısacası hiçbir şey için üzülmeyin herşey yoluna girer

Canım bence durumun müsaitse devlet hastanesine gitme derim.Tabii benim düşüncem bu karışmak gibi olmasın.Bir yakınımız o şekilde devlete gitti doğumdan sonra çok sıkıntı yaşadı.Allah korusun.Doğumda sıkıntı yok diyebilir ama yine de yenidoğan bakım ünitesi olan tam teşekküllü bir hastanede doğum yapmada fayda görüyorum ben.Eşin ne düşünüyor bu konuda?

Astirid maaşallah senin kvye nazar değmesin Böyle anlatıyorsun ya hayal gibi falan geliyor bana Aslında eşin çok ters bakmıyorsa bu konulara halı/kapı/cam/pencere/perde için bi kadın da tutabilirdin,belki böyle daha az rahatsız olurdun sen de.Hem senin kv için de rahat olurdu,tabii artık hemen hemen işler bitti sayılır değil mi canım,oh ne güzel tertemiz olmuştur evin benim camlarımın temizlenmesi lazım esasında nasıl yapıcam bilmiyorum kendimi yormadan ara ara ben mi silsem diyorum,temizlik konusunda hergün yapıyorum zaten neredeyse 2 günde bir de yoğun temizlik yapıyorum,her taraf toz oluyor bıktım artık

Kızlar hastane konusunu en sona bıraktım , bugün aradım 23 Nisan diye tatildelermiş , yarın tekrardan aramamı hasta haklarındaki bir bayanla görüşmem gerektiği söylendi.Yarın yine arayacağım gerçekten üzüldüm hem ilgisizliğe hem de bu saatten sonra doktorumu değiştirmem gerektiğine,yani bir de aslında kafamda soru işareti de vardı doktorumla ilgili,şöyle ki siz öteki hastaneye gelebiliyor musunuz diye sorduğumda (oğlumu doğurduğum hastaneye) oraya gelemiyorum demişti ama şöyle de bir gözümün içine bakakalmıştı,hani kararsız olduğumu anladı sanırım,daha sonradan da muayeneye gittiğimizde 1 cm bile açıklık olsa hastaneye yatırırdım suni sancı bağlardık falan dedi,bazen de oluyor suni sancı işe yaramıyor,yada mesela az açıklık oluyor bu sefer mecbur sezeryana alıyorlar,doktor kendi açısından düşünüyor her halukarda doğumumu o yaptırmış olacak ister sezeryan ister normal,ya aslında suni sancıya çok da karşı değilim ama en başından suni sancı verip doğurtmak niye?Ha olur bebek 41. haftasında falandır artık doğması gerekir mutlaka her yol denenir normal olması için olmuyorsa o zaman sezeryana geçilir,ama sonuçta bizim zamanımız var daha,hem 1 cm açıklık varsa kendiliğinden açılmasını neden beklemiyoruz,bu açılma konularında zaten sanki yavaş ilerliyorum,oğlumda mesela önceki günden başlamış sancılarım ben fark edememişim hastaneye gittik 5 cm açılmam vardı,kalan 5 cmi de 8 saatte tamamlayabildim,hani belki hastaneye gittiğimizde doğumun ortasındaydım ama sonuçta 8 saat de sancı çektim yani,şimdi kalkıp 1 cm açılma varsa gerçi bilemeyiz belki hızlı ilerlicek ama ilermediğini de düşünürsek kesinlikle sezeryan olacak,çok zorda kalmadıkça sezeryan istemiyorum

Ama bu saatten sonra da hangi doktora gitsem ne yapsam sorusu kafamı çok kurcalıyor,eşim yine oraya gidelim diyor,oraya gidicem bu sefer açılmam falan varsa hemen dicek gel doğuma alalım seni,sonuçta 38 haftada falan artık yavaş yavaş açılma başlıyor,aslında doğumun tam olarak başladığından değil ama,doğum süreci yaklaştığı için artık vücut kendi kendine açılma yapıyor ama çok yavaş ilerliyor tabii,eğer diyorum 1-2 cm açıklık varsa bu sefer doğuma götürmesinler beni hemen :26:

eşim kararı bana bıraktı. aslında haklısın tam teşekküllü olan n güzeli. yetişebilirsem oraya gideri. 2 saatlik bi mesafede çünkü

Merak etme canım yetişirsin Hele ki ilk doğumda hemen doğurma ihtimalin çok az.Fimlerde kadınlar ne kadar kolay doğuruyorlar doğum biraz daha meşakkatli bir süreç.2. doğumun daha kolay olduğu söyleniyor ama çoğunuzun ilk doğumu , isteyene Allah diğerlerini de görmeyi nasip etsin

Son düzenleme:

aynen canım, hayırlısyla iişlh atlatırız, umarım ayın 5-6 sını bekler bizimki

ewet herkesin yapısı cnm haklısın,kendini yormadan içine sineni yap

TİRAMISUCUM,bu a.ılma işi heralde kasılmalarla olur dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…