- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.621
Canım kiloyu takma kafana ben de 2800 gr doğmuşum ama kısa sürede tosuncuk olmuşum ama dr neden acele ediyor anlamadım sen yine de başka bir drun görüşünü de al da için rahat etsin, benim de yarın kontrolüm var bakalım doğum hakkında ne söyleyecek
Bu arada muz iyi kilo aldırıyormuş, ceviz, badem ye süt iç, proteinli şeyler ye
saf makat değil mi yani başıyla ayakları aynı hizada popo aşağıda,benimki kafasını sürekli oynatıyor anne beni okşa der gibikafasını yukarı kaldırıyor yana çekiyor falan bide cevap veriyor başını sallayarak ama şimdi aşağıda da hareketler hissetmeye başladım acaba poposunu mu oynatıyor yoksa döndü de kafası mı o onu kestiremiyorum:44: bana hiç doğum şeklinden bahsetmediler daha döner deiler.bide tuvalete çok çıkıyor musun makat gelişi olunca fazla baskı olmadığından çıkılmıyormuş
canım benim bebeğimde ters fatma1808 arkadşımıznkide öyleymiş ters bebekleri bekletmek rskliymiş kordon sarkması olayı daha fazla oluyormuş o yüzden benimde haftaya salıya en geç çsrşambaya gün verdi benim bbeğim kilosu gününü yakaladı bnmkide geriden geliyordu
Ben de sebebini tam olarak bilmiyorum, makat olup son güne kadar bekleyince ne tür sorunlar olabilir bir fikrim yok, riske de atmak istemiyorum, sonra doktor ben sana demiştim derse çok üzülürüm.
Her gün 1 muz yiyorum, pekmez içiyorum, ceviz-yumurta-kefir düzenli tüketmeye çalışıyorum. Ben de 20nin üzerinde kilo aldım, boğazımdan kısmıyorum, anlamadım gitti. Orası kapalı bir kutu, malesef dışarıdan müdahale şansımız pek yok. Allah'ın izniyle sağ salim, sağlıkla kucağıma alınca bitecek bu sıkıntılar, o zaman yenileri başlayacak :)
Temizlik işimide baya hafiflettim bu hafta geçen hafta halı ve koltuklarımı silmiştim dün mutfak dolaplarımı boşaltıp sildim bugün bütün kavanoz baharatlıklarımı makinaya attım yerleri sildim şimdide banyoyu temizliycem haftaya eşimle camlar silicez perdelerimi yeni yıkamıştım çok şükür Allahım temizlikte herkese yardım etsin annem uzakta kv herşeyin yerini karıştırıyor bende düzen bozulunca sinir oluyor o yüzden yavaş yavaş hallettim
eline sağlık canımda nasıl yaptın onca işi, geçen hafta mutfak dolaplarımı yerleştrmiştim çook yoruldum, ben yapamıorumm yaa, kv saolsun bayaa yardım etti bide kadın alıcam pazartesi yada salı büyük temzlk olcak ondan sonra rahatım nasipse,sanada kolay gelsin
aklımda bişey var diodum bende ama kim için ne sorczaktım hatırlayamadım cnm, kontrolüm ii geçti şükür suyumuz düzelmiş herşey güzel göründü sancımda çıkmadı,ama nstde yavrum uyudu çünkü acıkmıştım bidaa çikolata yiyip gelin dedi hemşire:) akıntıyıda sordum, çoğu zaman pembe kırmızı sümüksü gelir çok nadirdir başka türlüsü herkeste gelcek diede bişi yok dedi ama normla akıntıdan baya farklıdır anlarsın dedi, bakalım artık haftaya tekrar kont var çatı muayensi yapalım artık dedi, ama bende tetiklerse die eğer sancım çıkmassa yapmayınmı daha desem acaba, drun işinede fazla karışmak istemiorumda
Aslını istersen benimde sebeplerim aynı vajinanın deforme olmasını istemiyorum.Eşimi düşündüğümden değil benden soğumasını istemiyorum ozaman çok yıpranırım, o benden uzaklaşırsa sevilmediğim düşüncesine kapılırım tecrübeylede sabit.eşimnormal doğumda ısrarcı amabunu ona anlatamıyorum.Ayrıca mesane sarkması falanda oluyomuş sonrasında operasyon gerektiren.Diyorlarki annelerimiz nasıl doğurmuş okadar çocuğu hemde evde,şimdi çoğunda kadın hastalığı mevcut,idrar tutamama var.Bütün normal doğum yapan arkadaşlarımın doğumları sıkıntılı geçmiş sezeryan ol diyorlar.Aslında ben kararımı verdim günümüde aldım sadece vicdanen rahatsızım(
bu kadar işi nasıl yapıyorsun canım ya kendine eziyet etme kadın çağırma şansın yokmu
eline sağlık canımda nasıl yaptın onca işi, geçen hafta mutfak dolaplarımı yerleştrmiştim çook yoruldum, ben yapamıorumm yaa, kv saolsun bayaa yardım etti bide kadın alıcam pazartesi yada salı büyük temzlk olcak ondan sonra rahatım nasipse,sanada kolay gelsin
aklımda bişey var diodum bende ama kim için ne sorczaktım hatırlayamadım cnm, kontrolüm ii geçti şükür suyumuz düzelmiş herşey güzel göründü sancımda çıkmadı,ama nstde yavrum uyudu çünkü acıkmıştım bidaa çikolata yiyip gelin dedi hemşire:) akıntıyıda sordum, çoğu zaman pembe kırmızı sümüksü gelir çok nadirdir başka türlüsü herkeste gelcek diede bişi yok dedi ama normla akıntıdan baya farklıdır anlarsın dedi, bakalım artık haftaya tekrar kont var çatı muayensi yapalım artık dedi, ama bende tetiklerse die eğer sancım çıkmassa yapmayınmı daha desem acaba, drun işinede fazla karışmak istemiorumda
canım benim bebeğimde ters fatma1808 arkadşımıznkide öyleymiş ters bebekleri bekletmek rskliymiş kordon sarkması olayı daha fazla oluyormuş o yüzden benimde haftaya salıya en geç çsrşambaya gün verdi benim bbeğim kilosu gününü yakaladı bnmkide geriden geliyordu
Benim bebeğimde ters canım bir önceki gidişimde 39.haftada alırız dönmezse demişti Drum perşembe kontrolüm var bakalım ama ben hissediyorum dönmediğini ayaklar göbek deliğimin altında başı sol tarafımda yukarda:) Sağlıklı olsunlar sağlıklı doğsunlarda hayırlısıyla:)canım benim bebeğimde ters fatma1808 arkadşımıznkide öyleymiş ters bebekleri bekletmek rskliymiş kordon sarkması olayı daha fazla oluyormuş o yüzden benimde haftaya salıya en geç çsrşambaya gün verdi benim bbeğim kilosu gününü yakaladı bnmkide geriden geliyordu
kizlar gunaydin forumda ishal olanlarin cogunun normal dogum suresi basladi ve dogurdular,o yuzden dikkat edin ishalinize
Astiridim gelmişBen yoktum ama sen de gelmemişsin canım kv evde temizlik yaparken sen nette dolaşamıyorsun değil mi kıyamam.Ama bu işleri de birilerinin yapması gerekiyor canım aslında camların da silinseydi fena olmazdı.Bilmiyorum çok tanıdığın var mı ama gelen giden olur yine evin temiz olmasında her zaman yarar var.Artık yağmur yağacağını da sanmıyorum yani bi kere silinse idare eder bayağı artık.
Hastane konusuna gelince kızın şansı böyle oldu oğlumda bi doktora başladık o doktor da doğurttu sağolsun kızda da o doktora gitmek istedim mesela 2li 3 lü testlerin olacağı hafta bana 2 ay sonrasına randevu veriyorlardı çok yoğun bir yer orası.Ben de dedim ki bu kadar yoğunluğu çekmeyim 6-7 aylık hamile olduğumda gitmeye başlarım diye düşündüm.Daha sonradan 6 aylıkken o hastaneye aynı doktora gitmeye başladım zar zor ama baktım ki ben 6 aylık hamileyken doktorum da 7 aylık falan hamileydiDolayısıyla kadıncağız doğum iznine ayrıldı daha sonradan ben de bu sefer bu öteki doktora devam etme kararı aldım.Hem yakın dedim hem de orası büyük hastane old. için ücreti daha fazla diğeri poliklinik old. için ücreti daha uygun.15 günde bir bile çağrılsam ücreti uygun old. için sorun olmaz diye düşündüm.Kızımda belki 10 tane doktor değiştirdik ilgisizler çok hamileliğimin başından beri enfeksiyon,bakteri,iltihap derken şimdi kum döküyormuşum halbuki kum falan yoktu daha önceden hamilelikte hortladı.Doğru düzgün ilgilenen olmayınca sen de biraz salıverirsen doktor da iyice umursamıyor.En iyisi bilinçli olup doktorun her adımını takip etmek...
Kız valla kasılmalarım falan var ama gerisi yok bakıyorum bekliyorum gezip dolaşıyorum elim ayağım şişiyor hala kızdan tık yok.Hayırlısı olsun tabii ama iyice ağırlaştım oturup kalkamıyorum eğilip doğrulamıyorum çok da kilo aldım tabii onun da etkisi var millet de bir garip kilo mu aldın sen diyor,Allah Allah hamileyim tabii kilo alıcam ne bekliyorsunuz kiŞimdi de merak ettiğim şey doktor cuma gününe beni çağırmıştı acaba ben napıyım cuma günü sadece kontrol amaçlı farklı bi hastaneye mi gitsem yani şöyle evimin yakınlarında bi yere tıp merkezleri falan var mesela hani ultrasonda hem bebeğin durumuna falan bakılır bir de açılma falan var mı diye kontrol ediyorlar ya,öyle mi yapıyım diyorum çünkü doğum yapacağım hastaneyi bi görseniz o kadar kalabalık ki gitmeye korkuyorum:18: Hem evimize uzak da eşim götürmek isteyecek kocamı bir rahat bırakmıyorlar ki zırt pırt telefonu çalıyor Ben kendim gitsem ne biliyim nasıl yapıyım acaba siz olsanız ne yapardınız kızlarr?Yine acayip uzattım
benbilmem doktoruma normalde hastanenin telefonundan dahi ulaşamıyordum,sonradan doğumu o yaptırırsa sanırım prim alacak diye son aylarda bana telefon numarasını falan verdi,hastaneye yatışım istendi ya bi ara,o zaman bi arıyım dedim onu da açmadı telefonu,bir daha da aramadım zaten rahatsız da etmek istemiyorum açıckası aradığım zaman hep hastaneden aradım doktorumu istedim.Doktora durumumu anlatmayı düşünmüyorum gitmek de istemiyorum artık uğraşamayacağım ordan oraya ama belki yarın şikayette bulunabilirim,şikayette bulunayım mı bulunmayım mı kafamda soru işareti kaldı bilemiyorum,ama bugün dokunsalar ağlayacaktım gerçekten hadi ya doğuruyor olsaydım ne olacaktı?Yada Allah korusun durumum kötüye gitseydi?Bunlara mı güvenicez biz?
doktora hiç sormadım makat şeklini ama ayaklarını göbek deliğimin altında hissediyorum kafasınıda ittirince kaburgalarıma değiyordoktor bana 38. haftaya kadar dönebilir dedi senin daha zamanın var benim cuma 38 de btiyor en geç 38+4 te almamamız gerekiyor dedi tehlikeliymiş ters bebeği bekletmek tuvalete su içitiğim için çok çıkıyorum cnm
hadi ya seninkinin duruşu nasıldı benim saf makat başıyla ayakları aynı hizada şu an,aşağıya ittiriyor da başı mı poposu mu kestiremiyorum norma doğum olacak değil mi?
valla canım bende karar vermedim nerde doğum yapacağıma. çatı muaynesinden sonra karar vericem. sıkıntı yok derse dr çok öenmli değil her yerde doğurabilirim. yaşadığım yer küçük olduğu için devlet hastanesi rahat olur dolu olacağını sanmam. ama derseki doğum zorlayabilir diye o zaman tam teşekküllü olana gidicem..
Doğurmak için dolaşan var mı yoksa inzivaya mı çekildiniz kızlarBugün o kadar dolaştım ki ayaklarıma kara sular indi diyebilirim Biraz da bebek doğunca gezemem diyerekten de kendimi motive etmeye çalışıyorum,hava çok güzel bir de tabii o var Bugün oğlumu okula götürdüm gösterileri izlemesi için,hatta yabancılık çekmesin şimdiden alışsın diye eylülde yazdıracağımız okula götürdüm biraz gösterileri izledik ama bizimki sıkıldı,okula gidiyoruz diyince içine giricez ders yapıcaz oyun oynucaz sanmış beyefendi neden içeri girmiyormuşuz,bir süre isyan etti bir süre sonra da başladı ben sıkıldım babanın yanına gidelim demeye.Babasıyla dışarda buluştuk öyle bir sarılışı var ki beyefendinin görmelisiniz Bazen çok babacı oluyoruz bazen çok anneci ,neye göre değişiyor belli değil...Babamız bizi eve bıraktıktan birkaç saat sonra tekrar attık kendimizi dışarıya Bugün de bayağı kasılmalarım oldu ama işe yarayan birşey yok.Mayısta mı doğurucam ne.
meli1 canım kan hapları bende zaman zaman ishal zaman zaman da kabız yapıyor diye içmeyi bıraktım belki sende de öyledir yada doğum da yaklaşıyor olabilir,karnın aşağı düşme meselesi de herkeste gerçekleşmeyebilir yani o tam belirgin bir işaret değil esasında,akşam durumuna üzüldüm eşim yanımda yok demiştin,oğlumda da sorunlu bir hamilelik geçirdiğim için eş desteğinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum çünkü eşim bizle bu kadar ilgilenmeseydi Allah korusun ama belki de şu anda ne ben ne de oğlum hayatta olacaktık.Hiçbir şey yapmasalar yanımızda olsalar elimizden tutsalar bile yetiyor,bazen düşünüyorum da Rabbim eşleri nasıl birbirlerine düşkün ve denk yaratmış,Allah'ım ayırmasın ve mutluluk huzurla dolu bir ömür geçirmeyi nasip etsin inşallah cümlemize( Çok aşka geldim yalnız bugün hormonlarım had safhada kızlar )
Hayal2012 kız bebekler/erkek bebekler meselesi biraz bilmece sorusu gibi olmuş Allah seni napmasınBu bebek/doğum konularında her kafadan bir ses çıkar ben de bunu söylüyorum bir tek.Ama şartlar herşey değişik canım ne olacağı belli olmaz...
gulsevdam haftada bire inince daha güzel oluyor doktora gitmek,insan ayakları yerden kesile kesile gidiyorAma birşey var ki doktorum eskisi gibi böyle ayrıntılı göstermiyordu,daha çok işte sancı var mı yok mu,kilosu boyu ne kadar olmuş falan...Bunlardan bahsediyordu.Her gittiğimizde de sancım çıkıyordu,şimdi deli gönül diyor ki gitme artık hiçbir doktora , doğum başlayınca git hastaneye doğur gel Ama tabii bir de kızımın kordonu var bi kere dolanmıştı boynuna ters duruyordu ya doktor dedi demek ki dönerken boynuna dolanmış 1 kereden sorun olmuyormuş da 2.si problem çıkarıyormuş onu da merak ediyorum işte.Off şu hastane mevzularını hiç hatırlamak istemiyorum.
Canım oğlumda daha başka ciddi problemler vardı çok şükür Rabbime yavrumu bize bağışladı tansiyonum 17/10a çıkardı,10 günde 4 kilo almıştım ödem oluşmuştu filan...Şimdiki hamileliğimi düşününce uzun bile sürdü diyorum ben oğlumu bu safhalara gelmeden kucağıma almıştımAman kızlar bu sözüm hepinize bebeğiniz sağlıklı olsun da,yok kilosu azmış yok boyu kısaymış bunları takmayın kafanıza.Benim komşum vardı 4,5 kilo oğlan doğurdu şeker hastasıydı anne,nasıl olduysa bebek de doğar doğmaz şekeri aşırı düşüyormuş yoğun bakımda kaldı bir süre mesela,4,5 kilo olmasının bir önemi olmadı ki.Yada ne biliyim bir aile dostumuz var mesela 2 çocuğu var çocuklar miyadında doğmasına rağmen birisi 2200 birisi 2600 doğmuş.Ama kendisi de çok zayıf birisi ve 2600 doğan çocuğuna çok iyi doğdu diyor mesela çocuklar zayıf olmalarına rağmen ikisi de kuvözde kalmamış...
Hani bir reklam var moova süt reklamı,annenin gözünden bakıyorlar miniminnacık bir yemek gibi görünüyor halbuki kadın tabağı doldurmuş çocuk yiyemeyecek,biz anneler de hep böyleyiz çocuğumuz yesin doysun,kilolu olsun sağlıklı olsun istiyoruz.Mesela benim oğlum da öyle şimdi iştahsız şey besin değeri yüksek şeyler yedirmeye çalışıyoruz bazılarını seviyor yiyor bazılarına ağzını sürmüyor boyu biraz uzun olduğu için zayıf gözüküyor sürekli oğlum ye hadi oğlum ye hadi baskı yapıyorum çoğu zaman daha ne yiyeceğini görmeden yaaa ben yemicem diye kaçıp gidiyorŞimdi bizler de öyle moova reklamındaki kadın gibi,çocuklarımız sağlıklı oldukça ve herşeyden yediklerine emin olduğunuz sürece,çok da fazla üzülüp takılmayın bu kilo konularına.Şöyle düşünün sonuçta belki çocuğunuzun zayıf bir yapısı olacak,hani nasıl bazıları ufak tefektir bazılarına da kapı gibi deriz ya,sizin bebekleriniz de belki iri yapılı belki de zayıf narin yapılı olacaklar,hem zaten kaç kilo doğarsa doğsun sütünüz yararsa maaşallah çok güzel kilolara da gelir bebişleriniz,sütünüz gelmese yine üzülmeyin mamayla da beslenen bir sürü bebek var , kısacası hiçbir şey için üzülmeyin herşey yoluna girer
Canım bence durumun müsaitse devlet hastanesine gitme derim.Tabii benim düşüncem bu karışmak gibi olmasın.Bir yakınımız o şekilde devlete gitti doğumdan sonra çok sıkıntı yaşadı.Allah korusun.Doğumda sıkıntı yok diyebilir ama yine de yenidoğan bakım ünitesi olan tam teşekküllü bir hastanede doğum yapmada fayda görüyorum ben.Eşin ne düşünüyor bu konuda?
Astiridmaaşallah senin kvye nazar değmesin Böyle anlatıyorsun ya hayal gibi falan geliyor bana Aslında eşin çok ters bakmıyorsa bu konulara halı/kapı/cam/pencere/perde için bi kadın da tutabilirdin,belki böyle daha az rahatsız olurdun sen de.Hem senin kv için de rahat olurdu,tabii artık hemen hemen işler bitti sayılır değil mi canım,oh ne güzel tertemiz olmuştur evin benim camlarımın temizlenmesi lazım esasında nasıl yapıcam bilmiyorum kendimi yormadan ara ara ben mi silsem diyorum,temizlik konusunda hergün yapıyorum zaten neredeyse 2 günde bir de yoğun temizlik yapıyorum,her taraf toz oluyor bıktım artık
Kızlar hastane konusunu en sona bıraktım , bugün aradım 23 Nisan diye tatildelermiş , yarın tekrardan aramamı hasta haklarındaki bir bayanla görüşmem gerektiği söylendi.Yarın yine arayacağım gerçekten üzüldüm hem ilgisizliğe hem de bu saatten sonra doktorumu değiştirmem gerektiğine,yani bir de aslında kafamda soru işareti de vardı doktorumla ilgili,şöyle ki siz öteki hastaneye gelebiliyor musunuz diye sorduğumda (oğlumu doğurduğum hastaneye) oraya gelemiyorum demişti ama şöyle de bir gözümün içine bakakalmıştı,hani kararsız olduğumu anladı sanırım,daha sonradan da muayeneye gittiğimizde 1 cm bile açıklık olsa hastaneye yatırırdım suni sancı bağlardık falan dedi,bazen de oluyor suni sancı işe yaramıyor,yada mesela az açıklık oluyor bu sefer mecbur sezeryana alıyorlar,doktor kendi açısından düşünüyor her halukarda doğumumu o yaptırmış olacak ister sezeryan ister normal,ya aslında suni sancıya çok da karşı değilim ama en başından suni sancı verip doğurtmak niye?Ha olur bebek 41. haftasında falandır artık doğması gerekir mutlaka her yol denenir normal olması için olmuyorsa o zaman sezeryana geçilir,ama sonuçta bizim zamanımız var daha,hem 1 cm açıklık varsa kendiliğinden açılmasını neden beklemiyoruz,bu açılma konularında zaten sanki yavaş ilerliyorum,oğlumda mesela önceki günden başlamış sancılarım ben fark edememişim hastaneye gittik 5 cm açılmam vardı,kalan 5 cmi de 8 saatte tamamlayabildim,hani belki hastaneye gittiğimizde doğumun ortasındaydım ama sonuçta 8 saat de sancı çektim yani,şimdi kalkıp 1 cm açılma varsa gerçi bilemeyiz belki hızlı ilerlicek ama ilermediğini de düşünürsek kesinlikle sezeryan olacak,çok zorda kalmadıkça sezeryan istemiyorum
Ama bu saatten sonra da hangi doktora gitsem ne yapsam sorusu kafamı çok kurcalıyor,eşim yine oraya gidelim diyor,oraya gidicem bu sefer açılmam falan varsa hemen dicek gel doğuma alalım seni,sonuçta 38 haftada falan artık yavaş yavaş açılma başlıyor,aslında doğumun tam olarak başladığından değil ama,doğum süreci yaklaştığı için artık vücut kendi kendine açılma yapıyor ama çok yavaş ilerliyor tabii,eğer diyorum 1-2 cm açıklık varsa bu sefer doğuma götürmesinler beni hemen :26:
Oh hadi masallah diyeyim.=) Ben de sordum bugun,akinti oldugunu dusunuyo,zaten bu zamanlarda artmasi cok normalmis.Baska da bisey demedi.Sanirim dedikleri gibi,basimiza gelince anlariz.
Cati muayenesi icin de endiselenme derim.Bana kac kere yapmak zorunda kaldilar,bisey olmadi.Hem onlar bilir zatenHayirlisiyla su son bikac haftamizi da atlatalim
Kadın çağırma şansımda var istesem kv alt katımda devamlı soruyor eşimde kızıyor ama tamamen benle alakalı eşyaların yeri değiştiğinde yada başka biri eşyaları kurcaladığında sinir yapıyorum ayrıca sanki temiz olmuyormuş gibi geliyor ne bilim takıntılıyım biraz
Haftada bir iş yapıyorum bir gün dolap temizledi ertesi gün dinleniyorum falan yavaş yavaş aralarda yatıyorum anca napıyım yapabildiğimi yapıyorum cam işini eşimle hallederim uzanmıyorum öyle heryere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?