- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #35.701
bu arada sizlerle bi şey danışmak istiyorum..bende mi sorun var acaba die düşünüyorum açıkçası..kızlar benm göğüslerim hamilelikten önce ne ise 37. haftama geldim şu an da aynı...iirileşmedi..çevremdeki hamilelere bakıyorum süt sızdığını söylüyorlar..sütüm olmayacak mı korkusu başladı bi de..olumsuz düşünmemeye çalışıyorum doğumdan sonra indiğini söylüyorlar genelde ama bilemedim tek ben de mi bu sorun. ablamınkiler gayet dolgundu gebeliğinde..benm sadece uçları kabuk oldu gibi sarımsı bi tabaka var. dokunmamak gerektiğini biliyorum..eşimde haşır neşir olammıyor onlarla aylarrdır malesef:))sadece gebeliğin başında aşırı hassasiyet vardı göğüs uçlarımda şu an da hassaslar ama aynı ebattalar..sütyenlerim değişmedi 10 kilo almış olmama rağmen
evet cnm ben de diyetteyim 24. haftamdan beri..zor geliyor ama sona yaklaştık çok şükür..ben evde şeker ölçümü de yapıyorum alet verildi..hatta sık sık ölçmekten doğuma kadar yetmesi gereken ölçüm çubuklarını bitirdim:)).ölçüm sonuçlarımı iyi görünce arada kaçamak yaptım valla dayanmak zor..hamur işi ufak tefek abur cubur gibi..sen ölçüm yapıyor musun peki?babamız da 3.750 doğmuş gerçi bizim belkide genetik bir durum olucak bizimki..sözleriniz içimi rahatlattı valla saolun.
iclal cim darısı başıma ama ben senin kadar direnemeyeceğim sanırım. 36 da alacağım ben iznimi, 1 haftayı yakacağım artık napıyım, hem belki erken gelir, belki izin 6 aya çıkar dimi?:18: dayanamıyorum ya
selam arkdaslar dun bebegim spinal sezaryan ile dunyaya geldi 2600gr dogdu suan yogun bakimda allahdan calistigim hastanede dogum yaptm istedigim zaman girip goruyorum yenidogan hemsiresiyim ayni zamanda bebislerimiz cogalmaya basladi bebeklerinizle ilgili sorunlariniz olursa cevaplayabilirim burdan doktorumdan da bilgi alarak saglikli dogumlar hepinize
bu arada benım de ıkı hafta sonra sezeryan olucak allahın ıznıylee
ınsallah drumuzun verdiği günü bekler çunku clexan kullanıorum
ve bır gun oınceden kes dedi drum
ya doğum planladığımızdan once başlarsa dedim
oda genel aneztezi olur o zaman dedi
ben bebeğimin ilk ağlayısına ılk nefesıen sahıt olmak ıstıorum
hayırlısı nasılsa oyle olsun tabii ama ınsallah gununu bekelr kuzum
annemde uzaktan gelıcek,plana uy kızım olur mu
bu arada sizlerle bi şey danışmak istiyorum..bende mi sorun var acaba die düşünüyorum açıkçası..kızlar benm göğüslerim hamilelikten önce ne ise 37. haftama geldim şu an da aynı...iirileşmedi..çevremdeki hamilelere bakıyorum süt sızdığını söylüyorlar..sütüm olmayacak mı korkusu başladı bi de..olumsuz düşünmemeye çalışıyorum doğumdan sonra indiğini söylüyorlar genelde ama bilemedim tek ben de mi bu sorun. ablamınkiler gayet dolgundu gebeliğinde..benm sadece uçları kabuk oldu gibi sarımsı bi tabaka var. dokunmamak gerektiğini biliyorum..eşimde haşır neşir olammıyor onlarla aylarrdır malesef:))sadece gebeliğin başında aşırı hassasiyet vardı göğüs uçlarımda şu an da hassaslar ama aynı ebattalar..sütyenlerim değişmedi 10 kilo almış olmama rağmen
gece 2 den beri sancı çekiyorum... belimden kasıklarıma... arada bir kasılıp duruyor karnım.. ama en şiddetli ağrı tam 1 buçuk saattir 6 dk da bir geliyor.. yani tam bittiği an ile tam başladığı an arası 6 dk.. belim çok kötü ama..yatmadan pilates topunda falan oturmuştum... bilemiyorum kaç saat beklemem gerekiyor yalancı sancıysa ne zaman geçer? bu kadar uzun sürer mi? dayanamıyorum artık sanki içim parçalanıyor gibi, karnıma iğneler batıyor gibi oluyor... kociş uyandı bi sen bu saatlerde doğurcan diyor haberi yok doğuruyorum belki... her an doğuma gidebilirim bilmiyorum kızlarrr gelmezsem dua edin bol bol.. hepinizi öpüyoruzzz...
kızlarrr halaaaaa doğurmadım... yeni uyandım sayılır.. sabaha kadar ağrı sancı çektim yorulmuşum ağrım hafifleyince uyuyakalmışım.. hala hafif bir ağrı var... doktor arkadaşıma sordum açılman olmuş olabilir doum öncesi bu tür ağrılarda açılma oluyor 2-3 cm açılman olmuştur dedi.. her an doğum olabilir dedi.. kanama falan olcak mı bi de bebek hareketlerini takip et dedi... kociş akşama ananas alcak... koçiş diyor korktum... cuma akşamı da aynı ağrı olursa acil gitcez hastaneye sabaha kontrol var zaten.. belki bu sancının üstüne suni verirler doğururum.. sırf suni sancı verirlerse diye gidemedim ztn hastaneye... yookkk anam burda herkes doğurcak ben kalçam bu gidişleee...
selam arkdaslar dun bebegim spinal sezaryan ile dunyaya geldi 2600gr dogdu suan yogun bakimda allahdan calistigim hastanede dogum yaptm istedigim zaman girip goruyorum yenidogan hemsiresiyim ayni zamanda bebislerimiz cogalmaya basladi bebeklerinizle ilgili sorunlariniz olursa cevaplayabilirim burdan doktorumdan da bilgi alarak saglikli dogumlar hepinize
Göğüs boyutunun sütle hiç alakası yok. Zaten doğumdan hemen sonra da süt gelmiyor çoğu zaman. Benim sütüm ilk oğlumda 10 gün sonra gelmişti. Ama ilk çocuğun verdiği acemilik ile çocuğa mama verdirmedim ve kan şekeri düşüp sarılık oldu ve sarılığı günlerce geçmedi. 10 gün sonra sütüm geldi ve 1 yaşına kadar da emzirdim. Bu sefer tecrübeliyim ve bavuluma sağma makinasını, 1paket bebek mamasını biberonunu koydum. Bu sefer oğlumu sarılık yapmaya niyetim yok. Sütüm gelene kadar aç kalmasın bebeğim. Bir de süt salgısını arttıran bitki çayları var. Youtube'da ender saraçın bir çay tarifi var. Isırgan ve rezene çok faydalı. Bir de yer elması. İlk oğlumda ilk 6 ay 15 kilo yer elması tüketmiştim. Sütü acayip çoğaltıyor.
Canım bana da şeker ölçüm cihazı verdiler bende stripleri bitirme yolunca çok hızlı gidiyordumson kutum kaldı artık eskisi kadar sık ölçmüyorum. Gerçekten artık dayanılmaz oldu diyet son 1-2 haftadır bıraktım gibi zaten doğuma az kaldı. birde stres çok etkiliyor şekeri bana doktor insülin vericem filan diyordu. Ama sabah açlıklarım yüksekti 105-110 arası diğerleri normaldi ama ben şekeri ölçecem yüksek çıkacak diye sabah stres yapıyordum ondan da yükseliyordu. Doktor en sonunda çok yüksek sayılmaz sen diyetle devam et deyince benim şeker düştü şimdi sabahları 90-100 arası çıkmaya başladı zatena rtık doktor ölçümü hergün istemiyor haftada 2 güne düşürdü bende diyeti astım Ayrıca bende iriyim babasıda iri genetik olarak bebişin 100-200 gr fazla olması da normal yani..
Etrafta 5 kg 6 kg doğan bebişler duyuyorum şekerde yok üstelik ama bizde şeker olunca evham yapıyoruz şekerden mi diye ama doktorunda normal demiş madem hiçç canını sıkma ee babasınında kgsu 3750 ise normal
geç olsun güç olmasın canım 40+ da da doğuranlar var sağlıklı olun da varsın geç olsun
canım benimde çantam hazır ama sağma makinasını koymamıştım koyayım bari.bebek maması olarakta ne aldın sen ben tecrübesizim yardımcı olurmusun.
yaa bi suyum falan gelse havalara uçucam o derecedeyim.. artık bu ağrılara dayanamıyorum yaa.. bir gün çekerim gider ama böylee çok kötü çoook... sinir harbi yaşıyorum resmen... koçiş de diyor yükselen burçlara bak ona göre doğurüstüne atlıycam o olcak..
kızlarrr halaaaaa doğurmadım... yeni uyandım sayılır.. sabaha kadar ağrı sancı çektim yorulmuşum ağrım hafifleyince uyuyakalmışım.. hala hafif bir ağrı var... doktor arkadaşıma sordum açılman olmuş olabilir doum öncesi bu tür ağrılarda açılma oluyor 2-3 cm açılman olmuştur dedi.. her an doğum olabilir dedi.. kanama falan olcak mı bi de bebek hareketlerini takip et dedi... kociş akşama ananas alcak... koçiş diyor korktum... cuma akşamı da aynı ağrı olursa acil gitcez hastaneye sabaha kontrol var zaten.. belki bu sancının üstüne suni verirler doğururum.. sırf suni sancı verirlerse diye gidemedim ztn hastaneye... yookkk anam burda herkes doğurcak ben kalçam bu gidişleee...
benimde vajina bölgemde çok ağrı var adım atmakta dahi güçlük çekiyorum ama daha çok var ondan dua ediyorum doğum olmasın diye senin az günün kalmış inşallah hayırlısı ile atlatırsın kanala yerleşiyordur belki bol bol merdiven in çık çok işe yaradığını söylüyolar üst kat komşum yeni doğum yaptı kapıyı ne zaman açsam merdiven inip çıkıyordu üstelik 7. katta oturuyor koca göbekle tüm gün inip çıktı
bu arada kocan iyice dalgaya almış valla işi gerçekten doğursan inanmıycak adam
Gece hiç uyuyamadım iç çamaşırım acayip rahatsız etti iki üç tane değiştirdim moralim bozuldu göğüslerimin eski halini özledim 80 den 90 95 lere çıktı. Bebeğimide döndü sandım gece ama yok bacaklar aşağıda belli aldım başımı çıktım avmde tek başıma yemek yedim oturuyorum zaten burda pek kimsem yok eşimde günü birliğine bursaya geçti
Bugün kontrolüm vardı doktorum beklemeye devam dedi. Herşey normal suyum falan da iyi acaba ondan mı bekletmek istiyor. Kordon sarkmasından hiç bahsetmedi, sizden duydum ilk defabenim doktorumda bekletmiyor kordon sarkması olabilrmiş diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?