- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #36.401
92 kilo olarak ben çıktıysam o masaya sen hayli hayli çıkarsınbebeğe zararı yok ama acıyo işte bende tadavi için rahim filmleri, sayısızca vajinal muayene oldum ama bu daha farklıydı o bölgeyle ilgili tatmadığım duygu kalmadı hakkında hangisi hayırlısı ise o olsun canım evet 20 mayısta 39. haftanın içinde olcam.. drum 10 gün erken fark etmez dedi...dr prof. olunca bizde sorusuz sualsiz teslim ettik kendimizi
normal doğumları okuyunca cok mutlu oluyorum. bizim doktor kontrolumuz vardı bugun.hala ters duruyor kızım.ptesi sabah gidicez.eger hala ters ise yatış yapıcak doktor tahliller vs.ve sezeryan olcam( hiç istemiyorum boyle randevulu sezeryanı.doğum gibi değil de ameliyata gidiyor gibi.oysa ben çatır çatır doğurmak istiyordum....
baskent cim sorun hala geçerli mi bilmiyorum ama korkmuyorsan epidural de sıkıntı yoksa onu mu seçsen hani bebişinin ilk çıktığını filan görürsün, ağlamasını duyarsın sonrasında baş ağrısı filan oluyomuş gerçi onu da düşün.Herkese merhaba, kontrol den geldim 2 mayisa gun Verdi doktorumuz, bebek cok asagiya dusmus beklemez artik dedi. Panik oldum, heyecanlandim offff beklemek daha da zor simdi. Birde epidural mi genel anestezi mi istiyorusun diye bana sordu, fikirlerinizi ya da deneyimlerinizi yazarsaniz cok sevinirim. Herkese iyi hafta sonlari.
ooo meli cim o da bişi mi bana bunları annem diyoSelam kızlar. .sabah doguma hazirlik kursu aksam nisan derken cok yoruldum..eve yeni geldim. .nisandakiler nedense normal dusundugumu duyunca sasirip bakan kisiler var yalniz degilsin niye eziyet edeceksin kendine Sezeryan ol diye tembihlediler..enteresan yani..
Kizlar agda isini naptiniz yaaa bugun gidiim diodum ama erken acaba poff hadi beklerse 15gun daha
Canım ben tam 37 haftalıkken gidicem 38+4 günlükken sezeryan günüm o güne kadar rahat olurum en azından ama normal doğum yapacaksan her zaman hazırlıklı olmak lazım artık arkadaşım günaşırı tüy dökücü krem kullanmıştı ağdayı beklemek lazım sonuçta
su agda ısı benımde kafamı kurcalıyo
bekletmeye bekletcemde anıden bısey olur dıye korkuyo ınsan
tuy dokucu krem kullanabılıyomuyuzkı bız kızlar?
eee vajinada ağrımazsa neresi ağrısın dimi ama? benim de oluyo ağrılarım dediğin gibi sızı şeklinde ama normalmiş.kızlar bişe sorcam size k.bakmayn ama vajinamda acayip sızlama ve ağrı oluyor sizdede var mı böyle bir problem yoksa rahim açılmamı yapıyor anlamadım sancı felanda yok bende
9 yaşındaki oğlumu yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayeti ile doktora götürdük doktor enfeksiyöz mono nükleoz, kısa adıyla EMN halk arasındaki adıyla öpücük hastalığı teşhisi koydu. Genelde çocukluk çağında görülen bir hastalıkmış. İnsanlarla yakın temastan öpüşmeden bulaşıyormuş iyileşmesi haftalar alabiliyormuş özellikle yeni doğan çocukları korumak mümkünse öptürmekten kaçınmak doğru olur dedi. En büyük belirti yüksek ateş. ikişer ölçekten 2 saat arayla calpol verdik ama ancak 38.5 a kadar düşürebildik ateşi. Bebeklerinizi mümkünse kimsenin öpmesine izin vermeyin. Kendim de 37 haftaLık hamileyim paylaşmak istedim.
92 kilo olarak ben çıktıysam o masaya sen hayli hayli çıkarsınbebeğe zararı yok ama acıyo işte bende tadavi için rahim filmleri, sayısızca vajinal muayene oldum ama bu daha farklıydı o bölgeyle ilgili tatmadığım duygu kalmadı hakkında hangisi hayırlısı ise o olsun canım evet 20 mayısta 39. haftanın içinde olcam.. drum 10 gün erken fark etmez dedi...dr prof. olunca bizde sorusuz sualsiz teslim ettik kendimizi
Benimde 10gün önce olacak gününden sezeryanı zaten genelde 10 gün önce yapıyorlar sıkıntı olmuyormuş
Biz bu sabah erkenciyiz biraz oğluşla dün de bu saatlerde wc ye kalkmıştım ama bugün geri uyuyamadım. Vücut kendini uykusuzluğa mı hazırlıyor yoksa son zamanlarda olan enerji patlaması mı bilemedim.
Bu arada benim sağ göğüs altımda ve karnımın üst kısmında acayip ağrı var sanki morarmış gibi tekmelerden mi olur acaba ????güzel haftalar olsun inşallah hepimize :)))
geçmiş olsun canım oğluna nerde bulaşmış acaba okuldamı dikkat etmek lazım benimde oğlum 8 yaşında9 yaşındaki oğlumu yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayeti ile doktora götürdük doktor enfeksiyöz mono nükleoz, kısa adıyla EMN halk arasındaki adıyla öpücük hastalığı teşhisi koydu. Genelde çocukluk çağında görülen bir hastalıkmış. İnsanlarla yakın temastan öpüşmeden bulaşıyormuş iyileşmesi haftalar alabiliyormuş özellikle yeni doğan çocukları korumak mümkünse öptürmekten kaçınmak doğru olur dedi. En büyük belirti yüksek ateş. ikişer ölçekten 2 saat arayla calpol verdik ama ancak 38.5 a kadar düşürebildik ateşi. Bebeklerinizi mümkünse kimsenin öpmesine izin vermeyin. Kendim de 37 haftaLık hamileyim paylaşmak istedim.
benimde memişler acayip kaşınıyo neden acaba anlamadım sütyeni çıkarınca rahatlıyoda içindeyken gece uyutmuyo benideoff of offf uykusuz gecelere tam gaz devam
kaşıntıdan geberıcem ellememek ıcın zor duruyorum
goguslerım felaket kasınıyor ve karnımda tabııı
allahım yardım et,
hatır hatır dalasım var suandaaaaa
bendede gebelik şekeri çıktı ve insülin kullanıyorum 2 aydır moralimi bozmuştu başyan herşeyi yerken kısıtlma gelmesi napalım bebişler için katlanıcaz bende hergün tarçınlı süt içiyorum tarçını kullanmaya başladıktan sonra şekerimde baya bi düşme oldu üstelik yediğim halde çok nadirde olsa tatlı falan yiyorum hareket gerçekten önemli benim için en güzel yanı fazla kilo almadım 2-3 aydır aynı kilodayımBenimde 1. saat tokluğum yüksek çıkmıştı açlığım ve 2. saatim normaldi ama dahiliyeci hemen insüline başlıycaz 1 hafta izleyelim dedi. Sonrasında bende 2 ay diyet yaptım inan mahvoldum birde her ölçeceğimde sanırım stres yaptım yükseldi gerçi son haftalara girmesem belki bende devam ediyor olabilirdim. Doğru moralsizlik stres ve hareketsizlik de sende şekeri yükseltmiştir. Aslında ilk etapda diyetle düşürmeyi deniyorlar düşmezse insüline geçiyorlar ama canım senin ki tüp bebek olduğu için riske girmek istememişler demek ki . Zaten insülin kullandığın için arada kaçamak yapsanda bir şey olmaz kanımca. Ya da kaçamak üstüne yürüyüş ben öyle yapıyordumAma en önemlisi moralini yüksek tut. Benim bir arkadaşım 1 ay önce doğum yaptı onun bebişide tüp bebekti o sebeple doktor ona da insülin verdi oğlumuz sapasağlam 3 kg doğdu çok şükür şimdi şekeri de normal. İnşallah bizlerde bu şekilde atlatıcaz.
ah biz kadınların çektiklerrriiiiiiiiiiii
seninde hakkında hayırlısı olsun canım dediğin gibi son hafta etkilemiyormuş bebeği zaten aklımı kurcalayan tek şey gününden önce alındığında süt gelmesi sıkıntılı olurmu acaba:44:
selamlar herkese doğum yapanlar olmuş rabbim analı babalı büyütsün hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah bende geçen cuma kontrole giittim bebişimin kilosu 2.320biraz üzüldük ama neyseki sağlığı yerinde ayrıca doğum şekline karar vermek için alttan muayene oldum acı ve utanç vericiydi normal doğum olmiycak malesef...
kemiklerim yakınmış birbirine bebek takılı kalabilirmiş... riske atmadık hayırlısı ile 20 mayısta kızım kollarımda olcakrabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
benimde memişler acayip kaşınıyo neden acaba anlamadım sütyeni çıkarınca rahatlıyoda içindeyken gece uyutmuyo benide
hayır bence sütü etkilemez o kişiye göre değişir bence:44: benim yeğenimde sezaryen günü almalarına rağmen 1 hafta önceden normal gelmeye kalktı ama ablamın genede 3 gün sonra sütü geldi... bebekle senin uyumuna bağlıçabucak gelsin sütlerimiz bebeciklerde şapur şupur emişsinler inşallah
canim inslh bebegini saglikli hayirla kucakla hayirli olsun gunun. benim bdt seninle ayni gun. doktorum daha tarih vermemisti 20 mayisi gorunce sasirdim bian 20 guncuk mu kalmis. sen forma girdikce takvimi hep senden takip ediyordum.
progestan kullanan arkadaslar vardi burda benim doktorum 36. haftaya girerken birakmami bir faydasi olmayacagini soyledi ama ben burdan okudugum 36. haftada da devam ettiginizde.bende buna binaen birakmadi sizin doktorlariniz ne zaman biraktiracak banada soylermisiniz cunku bu persembe 37. haftaya giriyoruz. 37 de de kullanmaya devammi? simdiden cok tesekkurler
südyen beden olarak biraz sıkı ise kan dolaşımını engelliyor buda kaşıntıya sebep oluyo rahat iç çamaşırı giymekte fayda var
ben gerekmedikçe ve dışarı çıkmadıkça südyen kullanmıyorumbenimkiler bi sağa bi sola ahenkle dans ediyolar rahatlığı sefiyorum
herkese iyi günler annişlerr.... bugün sütümüz geldi sizinle sevincimi paylaşayım dedim... yalnız göğsümü yara yaptığı için pompayla sağıyorum. avent almıştım pompa çok memnunum ya... hatta minnettarım kendisine.. hem hiç canımı acıtmıyor hem de sütüm geliyor.. bebeğimizin mekonyumu bitti 3 gün sonra.. bu aralar hıçkırık tutuyor. yarın doktora gidicez bakalım neler diycek. onun dışında hiç beklemediğim anda sezeryan oldum. normal için suni sancı verdiler bebeğin kalp atışları yavaşladı. gece doktor geldi evden falan. baya atraksiyonluydu. hikayemi en kısa zamanda paylaşıcam.. öncesinde spinal denediler olmayınca genel oldum.. sezeryandan korkanlar endişelenmesin ilk yarım saat çok acıyor kesik yeri sonra ilk ayağa kalkmak sıkıntılı onun dışında şuan bebeğimle ilgilenebiliyorum. sağolsun eşim çok yardımcı oldu.. bebeğim gayet sevimli resmini koymayı çok isterim ama nazar olur diye korkuyorum inanın.. kimseyle paylaşmadım daha resimlerini.. bebeğe hediye gelir diye az kıyafet almıştık ama dün paşamız bize neler yaptı neler.. altını aldık babasıyla sırtına çiş çıkmış değiştirdik neyse.. sonra uyumadan hadi bi daha bakalım dedik, kaka yapmış, tam silicez pipiden çiş yapmaya başladı.. göğsüne kadar her yer çiş oldu, sonra tam altından bezi çekiyoruz patır patır kaka yapmaya başladı.. öldük gülmekten... kıyafetler hep kirlendiği için babası gece yıkadığımız iç tulumu saç kurutma makinesiyle kuruttu tabi saat olmuş 5... çok eğlenceli oğlumla ilgilenmek.. şimdi okuyabildiğim kadar geçmişe bakıcam.. oğluş ne kadar izin verirse artık. babamız kimlik çıkartmaya gitti bakalım...
doğum yapan bütün arkadaşları ve ailelerini de tebrik ediyorum. darısı diğer tüm arkadaşların başına.. çok mutlu olcaksınız kızlar bebekler gelince....
kızlar bu arada bugün tartıldım tam 13 kilo vermişim doğumda... oğlum 3700 gram doğdu.. baya bi ödem varmış bende.. onu da söyleyivereyim dedimsize moral olsun...
kızlar bu arada bugün tartıldım tam 13 kilo vermişim doğumda... oğlum 3700 gram doğdu.. baya bi ödem varmış bende.. onu da söyleyivereyim dedimsize moral olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?