- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #36.441
Ben de doktordan yeni geldim. 2800 gr olmuş oğluşum maş. bi de kafası aşağı yerleşmiş. ne zamandır yerleşmemişti bi türlü. zaten bikaç gündür çok aşağıda bi baskı hissediyordum. minik kıpırdılar vardı. belki de elleridirnormal doğuma uygunsun dediler. ebe kendini koruma artık dedi. yürüyüş yap merdiven çık vs. dedi. inş. bizler de hayırlısıyla sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza.
erkek çocukları geç gelir genelde dedi. gerçekten öyle mi kızlar? erken doğumdan korktuğum gibi geç doğumdan da korkarım. inş. hayırlısıyla 39 gibi gelsin (amin)
herkese iyi günler annişlerr.... bugün sütümüz geldi sizinle sevincimi paylaşayım dedim... yalnız göğsümü yara yaptığı için pompayla sağıyorum. avent almıştım pompa çok memnunum ya... hatta minnettarım kendisine.. hem hiç canımı acıtmıyor hem de sütüm geliyor.. bebeğimizin mekonyumu bitti 3 gün sonra.. bu aralar hıçkırık tutuyor. yarın doktora gidicez bakalım neler diycek. onun dışında hiç beklemediğim anda sezeryan oldum. normal için suni sancı verdiler bebeğin kalp atışları yavaşladı. gece doktor geldi evden falan. baya atraksiyonluydu. hikayemi en kısa zamanda paylaşıcam.. öncesinde spinal denediler olmayınca genel oldum.. sezeryandan korkanlar endişelenmesin ilk yarım saat çok acıyor kesik yeri sonra ilk ayağa kalkmak sıkıntılı onun dışında şuan bebeğimle ilgilenebiliyorum. sağolsun eşim çok yardımcı oldu.. bebeğim gayet sevimli resmini koymayı çok isterim ama nazar olur diye korkuyorum inanın.. kimseyle paylaşmadım daha resimlerini.. bebeğe hediye gelir diye az kıyafet almıştık ama dün paşamız bize neler yaptı neler.. altını aldık babasıyla sırtına çiş çıkmış değiştirdik neyse.. sonra uyumadan hadi bi daha bakalım dedik, kaka yapmış, tam silicez pipiden çiş yapmaya başladı.. göğsüne kadar her yer çiş oldu, sonra tam altından bezi çekiyoruz patır patır kaka yapmaya başladı.. öldük gülmekten... kıyafetler hep kirlendiği için babası gece yıkadığımız iç tulumu saç kurutma makinesiyle kuruttu tabi saat olmuş 5... çok eğlenceli oğlumla ilgilenmek.. şimdi okuyabildiğim kadar geçmişe bakıcam.. oğluş ne kadar izin verirse artık. babamız kimlik çıkartmaya gitti bakalım...
doğum yapan bütün arkadaşları ve ailelerini de tebrik ediyorum. darısı diğer tüm arkadaşların başına.. çok mutlu olcaksınız kızlar bebekler gelince....
Ben canim gecen hafta cati muayenesi oldum catim dar tam cikimin oldugu yerde 1 kemik var normal dogum esnasinda bebek o kemik yuzunden cikimda cok kalabilir ve bebegim henuz asagi hic inmedi diye sezeryan olucam ben kendimde ebeyim catisi dar olupta normal doguran tabi ki var ama ben riske atmak istemedim karari doktorunla birlikte verin hepimizin hayirli dogumlari olsun insallah
meraba yapışıklık oldugunu sana doktorunmu söyledi nasıl baktı onun için ultrasona filan mı girdin.bide n kadar uzun sürüyomuş ameliyatMayıs anneleri slmlar mrblar iyi hafta sonlarııııııııııııııı
uzun zamnadır yazamıyorum çok fazlada giremiyorum doğum ypmış arkadaşları tbr ediyorum
benim bugün 37+5 günüm zaman geçmiyo perişanlık diz boyunu aşmış bi vaziyetteson dönemlerde havaların ısınmasıyla şişliklerim beni çok rahatsız ediyo ayaklarım bileklerim ellerim ve yüzüm çok şiş 2 aydır hiç ama hiç uyuyamıyorum dinlenemiyorum her hamilelik bi öncekinden zor geçermiş ya aynen bu benim 8. hamileliğim 2 oğlumdan sonra 3. oğlum olucak :) ve yaşda 34 e giricem daha bi zor geçiyo herşey yolunda gidiyo çok şükür ama işte bedensel rahatsızlıklar hamileliğinde vermiş olduğu yorgunlukla birleşince kendimi oradan oraya atmaktan başka bişey yapamıyorum 20 kilo aldım tam 70 kiloyum hayatımda ilk kez 70 gördüm :)aslında öyle homini gırtlak yemedim içmedim ama hep hamur işleri canım çekti bunlar heralde aldırdı kiloyu
kısmet olursa haftaya bugün ve bu saatlerde ameliyata girmiş olucam yani günüm kesinleşti 38+5 olmuş olucam en son cuma günü yeniden kontrolümüz var bizim son 1 aydır her haftaydı kontroller ondan öncede hep 15 günde birdi çünki kan sulandırıcı iğne oluyorum hergün ve bi dünya ilaç iğneler doğumdan sonra 2 ay daha devam edicek cuma günüde gittikmi 2 gün sonra doğum inşlh
ama ben bide epiduralmi genel anestezimi karar veremedim dr.um anesteziciye bırakalım dedi kan sulandırıcı kullandığım için epiduralde risk almıyalım dedi ama anestezici sorun olmaz 1 gün önce bırakırsın iğneyi sonra tekrar devam ederiz dedi bide şu var benim yapışıklıklar var ameliyat uzun sürecek biraz eğer epidural yaparlarsa ameliyat uzun sürerse dayanamazsam bayıltıcaklar o zaman ne anlamı kaldı boşuna genel anestezialsam ayılmam çok zor oluyo ne yapıcam bilmiyorum cuma netleştircem artık
benden şimdilik bu kadar sizleri öptüm çokkkk
kızlar çatı kontrolünde çatısının dar olduğunu öğrenip sezeryan olucak olanlar var mı ben normal istiyorum ama çatım dar olduğu için doktor riskli olabilir dedi hiç yakınlarınızda varmı çatı darlığı olup normal yapan
ben gerekmedikçe ve dışarı çıkmadıkça südyen kullanmıyorumbenimkiler bi sağa bi sola ahenkle dans ediyolar rahatlığı sefiyorum
herkese iyi günler annişlerr.... bugün sütümüz geldi sizinle sevincimi paylaşayım dedim... yalnız göğsümü yara yaptığı için pompayla sağıyorum. avent almıştım pompa çok memnunum ya... hatta minnettarım kendisine.. hem hiç canımı acıtmıyor hem de sütüm geliyor.. bebeğimizin mekonyumu bitti 3 gün sonra.. bu aralar hıçkırık tutuyor. yarın doktora gidicez bakalım neler diycek. onun dışında hiç beklemediğim anda sezeryan oldum. normal için suni sancı verdiler bebeğin kalp atışları yavaşladı. gece doktor geldi evden falan. baya atraksiyonluydu. hikayemi en kısa zamanda paylaşıcam.. öncesinde spinal denediler olmayınca genel oldum.. sezeryandan korkanlar endişelenmesin ilk yarım saat çok acıyor kesik yeri sonra ilk ayağa kalkmak sıkıntılı onun dışında şuan bebeğimle ilgilenebiliyorum. sağolsun eşim çok yardımcı oldu.. bebeğim gayet sevimli resmini koymayı çok isterim ama nazar olur diye korkuyorum inanın.. kimseyle paylaşmadım daha resimlerini.. bebeğe hediye gelir diye az kıyafet almıştık ama dün paşamız bize neler yaptı neler.. altını aldık babasıyla sırtına çiş çıkmış değiştirdik neyse.. sonra uyumadan hadi bi daha bakalım dedik, kaka yapmış, tam silicez pipiden çiş yapmaya başladı.. göğsüne kadar her yer çiş oldu, sonra tam altından bezi çekiyoruz patır patır kaka yapmaya başladı.. öldük gülmekten... kıyafetler hep kirlendiği için babası gece yıkadığımız iç tulumu saç kurutma makinesiyle kuruttu tabi saat olmuş 5... çok eğlenceli oğlumla ilgilenmek.. şimdi okuyabildiğim kadar geçmişe bakıcam.. oğluş ne kadar izin verirse artık. babamız kimlik çıkartmaya gitti bakalım...
ayy ne guzel cok sukur sıkıntılı donemler gecmıs eglenmeye baslamısız bıle benım yerıme op mıs kokulunu sutunun geldıgıne sevındım canım benım darısı bızlere ınsallah...
Mayıs anneleri slmlar mrblar iyi hafta sonlarııııııııııııııı
uzun zamnadır yazamıyorum çok fazlada giremiyorum doğum ypmış arkadaşları tbr ediyorum
benim bugün 37+5 günüm zaman geçmiyo perişanlık diz boyunu aşmış bi vaziyetteson dönemlerde havaların ısınmasıyla şişliklerim beni çok rahatsız ediyo ayaklarım bileklerim ellerim ve yüzüm çok şiş 2 aydır hiç ama hiç uyuyamıyorum dinlenemiyorum her hamilelik bi öncekinden zor geçermiş ya aynen bu benim 8. hamileliğim 2 oğlumdan sonra 3. oğlum olucak :) ve yaşda 34 e giricem daha bi zor geçiyo herşey yolunda gidiyo çok şükür ama işte bedensel rahatsızlıklar hamileliğinde vermiş olduğu yorgunlukla birleşince kendimi oradan oraya atmaktan başka bişey yapamıyorum 20 kilo aldım tam 70 kiloyum hayatımda ilk kez 70 gördüm :)aslında öyle homini gırtlak yemedim içmedim ama hep hamur işleri canım çekti bunlar heralde aldırdı kiloyu
kısmet olursa haftaya bugün ve bu saatlerde ameliyata girmiş olucam yani günüm kesinleşti 38+5 olmuş olucam en son cuma günü yeniden kontrolümüz var bizim son 1 aydır her haftaydı kontroller ondan öncede hep 15 günde birdi çünki kan sulandırıcı iğne oluyorum hergün ve bi dünya ilaç iğneler doğumdan sonra 2 ay daha devam edicek cuma günüde gittikmi 2 gün sonra doğum inşlh
ama ben bide epiduralmi genel anestezimi karar veremedim dr.um anesteziciye bırakalım dedi kan sulandırıcı kullandığım için epiduralde risk almıyalım dedi ama anestezici sorun olmaz 1 gün önce bırakırsın iğneyi sonra tekrar devam ederiz dedi bide şu var benim yapışıklıklar var ameliyat uzun sürecek biraz eğer epidural yaparlarsa ameliyat uzun sürerse dayanamazsam bayıltıcaklar o zaman ne anlamı kaldı boşuna genel anestezialsam ayılmam çok zor oluyo ne yapıcam bilmiyorum cuma netleştircem artık
benden şimdilik bu kadar sizleri öptüm çokkkk
canım bende ıgne kullanıyorum 1. genel aneastezıydı bunuda oyle dusunuyorum ben cesaret edemıyorum uyuyum kalkıyım mınıgım yanında olsun:)
selamlar herkese doğum yapanlar olmuş rabbim analı babalı büyütsün hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah bende geçen cuma kontrole giittim bebişimin kilosu 2.320biraz üzüldük ama neyseki sağlığı yerinde ayrıca doğum şekline karar vermek için alttan muayene oldum acı ve utanç vericiydi normal doğum olmiycak malesef...
kemiklerim yakınmış birbirine bebek takılı kalabilirmiş... riske atmadık hayırlısı ile 20 mayısta kızım kollarımda olcakrabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
ne guzel gun bıle almıssın dr en ıyısını bılır hepımıze saglıklı ve hayırlı dogumlar nasıp etsın ınsalllahhh..
9 yaşındaki oğlumu yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayeti ile doktora götürdük doktor enfeksiyöz mono nükleoz, kısa adıyla EMN halk arasındaki adıyla öpücük hastalığı teşhisi koydu. Genelde çocukluk çağında görülen bir hastalıkmış. İnsanlarla yakın temastan öpüşmeden bulaşıyormuş iyileşmesi haftalar alabiliyormuş özellikle yeni doğan çocukları korumak mümkünse öptürmekten kaçınmak doğru olur dedi. En büyük belirti yüksek ateş. ikişer ölçekten 2 saat arayla calpol verdik ama ancak 38.5 a kadar düşürebildik ateşi. Bebeklerinizi mümkünse kimsenin öpmesine izin vermeyin. Kendim de 37 haftaLık hamileyim paylaşmak istedim.
gecmıs olsun canım ılk defa duydum bu hastalıgı.....
ayyy kızlar ne kadar cok yazmıssınız oku oku bıtmedı vallla bızde bugun dr yarın amellıyat ıcın tahlıller vverdı sonuclara bakayım ona gore gun vereyım dedı benım tahmınım haftaya dıyorum sonraı nts gonderd normal cıkmıs 1 hafta sonra tekrar gel dedı ayy bu dr ne yapcam bılmyom unutuyo herseyı bu saatten sonra dr degıstıremem ıyı bırısı ama unutkan...nyse bakalım artık 2. dogumum olacak ama tırsmaya basladım sımdıden bakalım artık hayırlısı olsun....
Canım Allah yardımcın olsun bolca dua edeceğim sana korkma Allah yardım eder yarun inşallah bu saatlerde bebişin kollarında olacak benimde bebeğim ters bu da bir kader demek ki bizler için hayırlısı bu olumlu düşün herşey çok güzel olacak :) Epidural mi genel anestezi mi olacak?Kızlar yarın için gün aldık 12 de sezaryanım var çnkleden istye geldik eşimle ailemin yanındayım bebeğim dönmemiş ters çok korkuyorum
Sidelyacim nekadar cabuk oldu hayirlisi olsun,keske bizimde belli olsa,kizim yavas yavas
gelmeyi dusunse ii olcak artik,sende hic korkma,agri pompasi taktir,cok ise yariomus,hayirlisyla iisalh kavuscan bebisine
slm arkadaşlar haftasonu sezeryan olcam nasipse bana dua edin hepimizin allah yardımcısı olsun
Kızlar yarın için gün aldık 12 de sezaryanım var çnkleden istye geldik eşimle ailemin yanındayım bebeğim dönmemiş ters çok korkuyorum
uff bana da yarın çatı kontrolü yapılcakkk gerildim şimdi
benim günde 4 doz canım baştan 6 üniteydi şimdi duruma göre 4-5 yapıyorum geceki sadece 6 yapıyorum o açlık şekerini denngeliyormuş bende geçen günde yedim bi güzel tatlı inaşşlah doğumdan sonra geçicek bu zorluğu atlatıcaz inaşşlah... senin kaç doz ? zaten doğuma gelenlere süt falan getirirler ya banada tatlı getirin diyorumözelikle d.. senin normalmi olucak ezeryanmı benim ikinci doğum olucağı için sezeryan olucak doktor 38. bitircez diyor gebelik şekeri olanlarda bebişlerin ciğerleri geç gelişebiliyomuş riske atmayalım dedii bebek 10 gün önceden geliyor gerçi onu pek düşünmüyorum ilk oğlumda önden gidiyordu çünkü şekerim yoktu oazman:44::44:
kordon kanını saklatmayı düşünen var mı arkadaslar.arastırmalarım sonucunda iyice kafama yattı.sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? sanırım mayıs annelerinde biri saklatacaktı.kimdi hatırlamıyorum.
slm arkadaşlar haftasonu sezeryan olcam nasipse bana dua edin hepimizin allah yardımcısı olsun
Allah hepimizin yardımcısı olsun bende cuma günü spinal anestezi olcam.rabbbim bizlere kolay dogumlar nasip etsinKızlar yarın için gün aldık 12 de sezaryanım var çnkleden istye geldik eşimle ailemin yanındayım bebeğim dönmemiş ters çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?