2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

36 haftadan sonra erken doğum sayılmıyor korkmayın. Bebeğin akciğerlerinin gelişmiş olmsı önemli bunu da doktor ultrasondan net bir şekilde görebiliyor zaten. Ben ilk oğlumu 37 haftalık doğurdum 3.200 kilodaydı. Bu sefer de yine bebek iri olduğu için muhtemelen yine 15-20 gün erken alınacak. Yani yine 37 haftaya tekabül ediyor. Bazen bendeki gibi bebeğin keseyi delip kordonun sarkması gibi riskler olabiliyor. Bu durum özellikle iri ve çok hareketli bebeklerde karşılaşılan bir risk. 42 haftaya kadar uzayabiliyormuş doğumlar yani 42 haftayı geçerse doktor müdahale ediyormuş. Her ne kadar sezaryen olacak olsam da bunu da sordum doktoruma :))

Amaninnn okudukça ben yoruldum valla :18::18::18::18:

Bu arada 13 kg vermiş olmana bayıldım inşallah bende öyle verirrim bu durumda hamile kalmadan önceki halimden zayıf olurum aslında en baştan beri 4 kg almıştım son bir ayda 5kg daha aldım hatta 2 kg 1 haftada 3 kg 1 haftada demekki o kglar ödem olabilir

çok teşekkür ederim canım çok araştırdım internetten riskli diyolar ailemde sezeryan ağır bi ameliyat normal ol diyip kafamı karıştırıyo riske atmak istemiyorum hiç o yüzden sezeryanı terch edicem.

kordon kanını saklatmayı düşünen var mı arkadaslar.arastırmalarım sonucunda iyice kafama yattı.sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? sanırım mayıs annelerinde biri saklatacaktı.kimdi hatırlamıyorum.

meraba yapışıklık oldugunu sana doktorunmu söyledi nasıl baktı onun için ultrasona filan mı girdin.bide n kadar uzun sürüyomuş ameliyat

canım bence rıske atma derım bızım arkada catı darlıgıyla doguma gıttı cok zorlandı bebek omuzu mordu dogdugunda cok zorlanmıs bence dr dınle...

ben gerekmedikçe ve dışarı çıkmadıkça südyen kullanmıyorum benimkiler bi sağa bi sola ahenkle dans ediyolar rahatlığı sefiyorum

ayy benımkıde ahenkle dans edıyo dısarı cıktıgımda takıyorum zaten daralıyorum bı de sutyen cekemem:)...

slm arkadaşlar haftasonu sezeryan olcam nasipse bana dua edin hepimizin allah yardımcısı olsun

Kızlar yarın için gün aldık 12 de sezaryanım var çnkleden istye geldik eşimle ailemin yanındayım bebeğim dönmemiş ters çok korkuyorum

Sidelyacim nekadar cabuk oldu hayirlisi olsun,keske bizimde belli olsa,kizim yavas yavas
gelmeyi dusunse ii olcak artik,sende hic korkma,agri pompasi taktir,cok ise yariomus,hayirlisyla iisalh kavuscan bebisine

Kızlar yarın için gün aldık 12 de sezaryanım var çnkleden istye geldik eşimle ailemin yanındayım bebeğim dönmemiş ters çok korkuyorum
Canım Allah yardımcın olsun bolca dua edeceğim sana korkma Allah yardım eder yarun inşallah bu saatlerde bebişin kollarında olacak benimde bebeğim ters bu da bir kader demek ki bizler için hayırlısı bu olumlu düşün herşey çok güzel olacak :) Epidural mi genel anestezi mi olacak?

Son düzenleme:
Sidelyacim nekadar cabuk oldu hayirlisi olsun,keske bizimde belli olsa,kizim yavas yavas
gelmeyi dusunse ii olcak artik,sende hic korkma,agri pompasi taktir,cok ise yariomus,hayirlisyla iisalh kavuscan bebisine

Canım ağrı pompasını biraz açıklayabilir misin duymamıştım hiç merak ettim?

Son düzenleme:

allah yardımcın olsun benm de yarn randevum war buuyk ihtiml banada gn verr artık bebegmi kucagma almak istiorm :) senn az kaldı darısı basımıza

uff bana da yarın çatı kontrolü yapılcakkk gerildim şimdi

canım bence hiç gerilme , gerildikçe daha zor olur. ben bugün oldum 30 saniye falan ancak sürdü. çok az hissettim. yani korkulan kadar değilmiş. üzerine uzun bir tunik veya elbise giyersen utanç olayıda ortadan kalkıyor

Canim epidural de de oluomu bilmiorum ama genel anestezide ameliyattan sonra takiolar sen agrin oldukca bi tus var basiosun agri kesici verio arkadasim yaptrdi cok memnun kaldi,dr bir sor kesin vardr

canim bende 4 defa 6 lik yapiyorum.bende sen gibi esime diyorum tatli al dogum hediyesi baska sey istemem.benim ilk dogum tup bebek oldugu icin ben sezeryani doktordan cok istiyorum. o yuzden bizim doktor 36. haftayi bitirelim sonra riskli bir durumda ciger gelistirici yapar alirim bebegi dedi.gecen hafta suyumuz azalmisti ama cok sukur duzeldi.rabbim hayirli zamanda saglikli kavustursun yavrularimiza. bizim bebekde 1 hafta onde ama 2 haftayi gecince riskli dedi doktor. ilk zamandan beri 1 hafta ondeydi.dedigin gibi sekeri olmayanlarinda 10 gun onde olup kilolari yuksek olabiliyor.en guzeli dusunmemek yoksa seker daha cok yukseliyor.

canim bende dusunuyorum ama cok saglikli bilgilere ulasamadim.doktorumda cok gerekli gormedigini soyleyince bira daha uzaklastim ama sende arastirmalarini paylasirmisin ozellikle nerde saklatacagina yonelik.

slm arkadaşlar haftasonu sezeryan olcam nasipse bana dua edin hepimizin allah yardımcısı olsun

Allah hepimizin yardımcısı olsun bende cuma günü spinal anestezi olcam.rabbbim bizlere kolay dogumlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…