2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
1 Mayis 2013, mayis annesi olacagimi tahmin ediyordum ama 1 Mayis beklemiyordum. Hikayemi sonra yazicam, Istanbul goztepe medikal parkta genel anesteziyle dogumum gerceklesti, simdi evdeyiz cok sukur, gecmisi okuyamadim dogum yapan varsa hayirli olsun, yapacaklarada tez ve kolay dogumlar diliyorum.

kızlar benım kız legen kemıklerı varya kasıklara acayıp baskı yapıyo sankı her an doguracak gıbı oluyorum acaba dogum kanalınamı gırıyoo böyle agrılar yasan varmıı

kıslar benım kuzuda yerleşmıs zaten pelvıse yerleştıkten sonra cok beklemıo sancılar başlıo dıye bılıorum ben
benımde duzensız sancılarım var ve bebek cok sert hareketler yapıo sancı anında vala korkuorum rahatsızmı oluo kuzucuk acaba
hayır once 40 haftasını doldurmustur gebelerımız var onlar onden buyursaydı
sezeryan gununu beklermı bılmıorum benım zilli

ayy ebnde bugun soracaktım artıkk nerdesın dıe
ben dedım ya sana cnm once sos verdı sımdı 40 gecırtır yaramaz kuş

Insallah canim pazartesi yavrularimiz hayirlisiyla kucagimizda olur.bizde oglusuma omer talha ile omer asaftan birini tercih edicektik omer asaf koyduk isimleriyle yasasinlar insallah ahmet talhada cok guzel masallah

Son düzenleme:
Gebeliğin son aylarında rahim göğüs kafesine kadar yükselir, yaptığı basınç nedeniyle nefes almak zorlaşır, mide ve bağırsak şikâyetleri gözlenir.

İlk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum gebe kadında rahatlama yaratır. Daha rahat nefes alıp verir. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır. Gebeliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genellikle ağrısızdır. Bazen ağrılı olduğunda bunlara yalancı doğum ağrısı denir. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir.

Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilir.

Doğumun Başlangıç Belirtileri
Nişane (kanla karışık akıntı) nin gelmesi
Poşun açılması (Doğum sularının gelmesi)
Düzenli ağrıların başlaması.
Düzenli ağrılar: İlk başlarda 10-15 dakikada bir gelip 15-20 saniye sürer, doğum yaklaştıkça 2-3 dakikada bir gelip 1 dakika süren ağrılar şeklindedir.

Kolay ve Rahat Bir Doğum İçin Şunları Yapınız
Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.
Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
İki ağrı arasında düzenli nefes alip vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
Zamanı gelmeden ıkınmayın.
Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenarlan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
Derin derin nefes alın.
İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum norınaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.

oooo millet doğurmaya başlamış süper yaa... hadi hayırlısıyla inş.

biz bugün topuk kanı vermeye gittik. çok kötü bişi kızlar gerçekten içi gidiyor insanın.. bebeğimin ayağı mosmor oldu :S tansiyon fırladı tabi.. göğüslerim sızladı dayanamadım.. sakın yalnız gitmeyin ben dayanamadım eşim tuttu hep halilefeyi.. 15. gününde boy-kilo ölçümüne gidicez.. oğluşum kilo kaybetmemiş doğumdan sonra 3800 olmuşuz bir haftada..

bu arada sezeryan olanlar benim dikişim estetik ama yine de o çizgiyi yok etmek için bir krem varmış.. bilen duyan kullanan var mı?

iyi aksamlar kızlar..29 nisan ptesi saat 12.30da kızımı dünyaya getirdim.makat gelişi oldugu için sezeryan oldum.1 gun hastanede kaldıktan sonra ertesi gün öğleden sonra evimize geldik.yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize.dün sütüm geldi ve artık kızımı rahatça emziriyorum.ilk gece hastanede sütüm gelmediği için mama verdik şiringayla.sonra ben eve gelirken eczanden aldım aptamil.ama 2-3 kere verdim anca.artık sadece emiyor kızım minicik bişey insanın içine sokası geliyor. genelde uyuyor.hatta emzirmek için uyandıramıyorum. bu yuzden korkuyorum sarılık olmasın diye.. yarın sağlık ocagında topuk kanı alıncak.ptesi de kontrollerimiz var ikimizin de..ben daha hastanede ayağa kalktım..yavas yavas yurudum.eve gelirken baya iyiydim.şimdi de sadece dikiş yerimde bi sızı var ama dayanılmayacak bişey değil. çobuk toparladım yani. nete giremiyorum.annem ve halam benimle kalıyor.sagolsunlar cok yardımcılar.ama bebek çok vaktimi alıyor.bi de gelen giden derken..neyse kızım uyanıyo süt vakti. herkesi opuyorum kızlar..eminim başka doğuranlar da olmustur.ve daha bekleyenler de var..çok güzel bir duygu sağlıkla kucagınıza alıp büyütün inşallah..

kızlar benım kız legen kemıklerı varya kasıklara acayıp baskı yapıyo sankı her an doguracak gıbı oluyorum acaba dogum kanalınamı gırıyoo böyle agrılar yasan varmıı
ben yasıyorum canım sankı kemıkler bırbırınden ayrılıyo plates topuna oturmayı dusunemıyorum bıle ağrısından
ama normal bu bebısler kanallara yerlesıyo :)

gözün aydın canım Rabbim sağlıkla buyutmeyı nasıp etsin yavrunu doğum tarıhı unutulmaz bı tarıh olmuş neguzel:)

ah ah aynen oyle bak gor herkesı dogurtucam en sona ben kalıcam :)
sonra bebısım dogsun o bacaklarını poposunu ısırcam koklucam beklettıgı ıcın bızı :)

Bu kasilmalar,agrilar gecmiyo ya,yataktan cikamadim bugun.Napsam ki :26:

canım duzenlı sureklı gelmıyorsa telaş yapma benı gunlerdır hep yokluyo bugun mesela nefesım kesıldı 10 dk falan sonra gectı dışarı çıktım yıne başladı sımdı gectı ..
hareket ettgınde gecıyorsa yalancı sancıdır karnın sertmı sureklı ?

öncelıkle gozun aydın :) sonra maşallah çabucak toparlandın kuzunu bızım ıcınde op kokla annesi
ve annelıgın tadını cıkar darısı basımıza gunumuz geçmeden inşallah :)

canım bugün öğleden sonra dr a gittim ama senin durumu soramadım. çünkü benide apar topar yolladı sabah gel kan ver yarın bakalım durumuna diye. inşallah yarın sorucam..

Hayırlı uğurlu olsun yavrun sanada gecmıs olsun Alya manası nedır merak ettım

arapça da gökyüzü,sema,yüksek mertebe,zirve demekmiş.. ben doğumdayken eşim hastane fotografçısının buroşüründe görüp beğenmiş.çıkınca bana sordu nasıl diye..bende beğendim..ve alya'mız oldu...kuzuuuu..bu arada kızım aynı babasına benziyor.kopyası resmen.

Çok guzelmıs ısmıyle yasasın ay bızlerde hayırlısıyla bı doğursak

Hayırlı uğurlu olsun yavrun sanada gecmıs olsun Alya manası nedır merak ettım

Çok guzelmıs ısmıyle yasasın ay bızlerde hayırlısıyla bı doğursak

inşallah canım sizde alın kucağınıza sağlıkla...kokusu dünyalara bedel.çok güzel..allahım isteyen herkese nasip etsin..sezeryan masasında bunun için dua ettim.

canım bugün öğleden sonra dr a gittim ama senin durumu soramadım. çünkü benide apar topar yolladı sabah gel kan ver yarın bakalım durumuna diye. inşallah yarın sorucam..

fıstık sağolasın kendi koşuşturman arasında bir de beni düşünüyorsun yazdım mı bilmiyorum ben bugün doktora gittim c.tesi tam belli olacak durumum,dr seni neden yolladı kan neden istedi doğum öncesi yapılan tahliller mi yoksa gelişme mi var başka şekilde geçmişe çok bakamıyorum ama?

SomeTime Allah analı babalı büyütsün canım benim kızım da 25'inde doğdu Topuk kanı aldırdınız mı?Bizden bi doğumdan sonra hastanede bir de 4 gün sonra da sağlık ocağında aldılar resmen işkence ya Artık 2 kere alıyorlarmış öyle diyorlar bi kere alınca anlaşılmıyor mu ya sağlık ocağı almasın ya hastane almasın kardeşim kızımın topuğu morardı resmen Öff nefret ediyorum bazen bu sistemden

40. haftaya giricez hala tık yok ne ağrım ne sancım var bir an önce gelmesini istiyorum artık bebeğimin 9 ayı geçirdim bir hftayı geçiremiyorum doğum yapan anneleri tebrik ederim sağlıcakla büyütün bebeklerinizi darısı bize inş

Hayirli olsun canim kavusmussun melegine Allah anali babali buyutsun ins...

Ay herkes 37 yi gecmiş ha doğurdu ha doğurcak :).. Bizde 3lü rakamları görecekmiyiz acaba .. Haziran topiği Temmuz topiği derken bize sıra gelir inşallahh.. Rabbim rahat doğumlar gecirmenizi nasip etsin inşallahh :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…