- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #37.061
Kızlar dün hastaneden çıktığımdan beri çok ağrılar çektim baştan epidural + genel olacaktı epidural denendi bana olmadı genel yaptık. Ama ben onun bütün yan etkisini çektim bütün heryerim kasıldı baş ağrısı boyun bütün gün hastanede yattım serumla kendime gldm doktor bir hafta sürer dedi dua edin kızlar çok yoruldum halsizlikten eve zor geldim tekerlekli sandalyelerle taşıdılar hep şu an daha iyiyim inş sabah aynı olmam
Selam karındaşlarım,
bizim bugün tam 40 haftamız doldu, hatta takvimimiz bile kalktı artık oglumun gelmeye niyeti yok derken, akşam 9dan beri sancım vardı.
Ben hiç dogum sancısına yormadım tabi çünkü inanılmaz şişlik vardı karnımda hazımsızlıktan oldugunu düşündüm hep.
Sonra baktım geçmeyince 1den beri sancıların ne zaman girdiğini ve ne kadar sürdüğünü not almaya karar verdim.
Gördüm ki ortalama 5 dk aralıkla giren ve 40-50 sn süren bir sancı grafiğim var. şimdi de heyecan bastı sanırım dogum sancıları yaşıyorum.
saat 1 den beri not alıyorum hep bu sıklıkta sancılar. Acaba hemen hazırlanıp gitsemmi hastaneye yoksa biraz daha evde mi geçirsem bu sureci bilemedim
Buralarda olanlar benim için dua edebilirmisiniz?
Kaç haftalık doğurdun bende 36+4 oldum çok baskı hissim var 38+2 sezeryan günüm ama beklemezse diye korkuyorum şimdi doğursam küveze gerek
Canım çok geçmiş olsun Allahım şifa versin inşallah.Kızlar dün hastaneden çıktığımdan beri çok ağrılar çektim baştan epidural + genel olacaktı epidural denendi bana olmadı genel yaptık. Ama ben onun bütün yan etkisini çektim bütün heryerim kasıldı baş ağrısı boyun bütün gün hastanede yattım serumla kendime gldm doktor bir hafta sürer dedi dua edin kızlar çok yoruldum halsizlikten eve zor geldim tekerlekli sandalyelerle taşıdılar hep şu an daha iyiyim inş sabah aynı olmam
Allah yardımcın olsun canım belkide şu ansa bebişin kucağında:)Selam karındaşlarım,
bizim bugün tam 40 haftamız doldu, hatta takvimimiz bile kalktı artık oglumun gelmeye niyeti yok derken, akşam 9dan beri sancım vardı.
Ben hiç dogum sancısına yormadım tabi çünkü inanılmaz şişlik vardı karnımda hazımsızlıktan oldugunu düşündüm hep.
Sonra baktım geçmeyince 1den beri sancıların ne zaman girdiğini ve ne kadar sürdüğünü not almaya karar verdim.
Gördüm ki ortalama 5 dk aralıkla giren ve 40-50 sn süren bir sancı grafiğim var. şimdi de heyecan bastı sanırım dogum sancıları yaşıyorum.
saat 1 den beri not alıyorum hep bu sıklıkta sancılar. Acaba hemen hazırlanıp gitsemmi hastaneye yoksa biraz daha evde mi geçirsem bu sureci bilemedim
Canım inşallah sağlıcakla alırsın bebişini kucağına en yakın zamanda:)Gunaydin annecikler
Bizde onlu rakamlari gorduk gerci bakiyorum safagi kalmayanlar bile var offf ne cektik biz be
Artik en cok 40 li haftalarda olan safagi kalmamasina ragmen rahatina duskun melekler icin dua ediyorumallahim saglikla tez zamanda yavrularinizi kucaginiza almayi nasip etsin hersey cok guzel olacak yeni dogum yapan arkadasimin bir lafi cok hosuma gitti ben daha once mutlu olmamisim diyor onun yuzundeki huzur ve tebbessum en buyuk mutluluk diyor ayy cok duygusalim sabah sabah
Opuyoruz sizi kizlar en cokta yeni gelen misss kokulu bebisleri allahim hepimizin yardimcisi olsun saglikla kavusalim bebislere aminnnnn
Selam hanımlar sütüm çok az kızım doymuyor ne yaptıysam bir türlü artmadı sütüm mama vermek zorunda kaldm hemşireyim ama bebeğimin ağzında pamukcuk çıktı ne yapacagımı şaşırdım kaldım ilaçda geçmiyor
Ya kızlar bugun kontrole gittim. Bebeğim daha kanala yerleşmemiş üst tarafta yaniSancı yok hiç bir belirti yok napıcam benn??? (
kızlar siz kilo muhabbeti yaptıkça daralıorum resmen boyum 1.70 64 ile hamile kaldım şuanda 87-88 görüorum fenayım fenaaa nasıl gider bilmem, ayrıca bu kiloların hepsini toplam 3 ayda aldım şaka gibi, 9-10 kilo aldım dienlere şaşıom ben beceremedim,iişalah giderler benden
Kızlar dün hastaneden çıktığımdan beri çok ağrılar çektim baştan epidural + genel olacaktı epidural denendi bana olmadı genel yaptık. Ama ben onun bütün yan etkisini çektim bütün heryerim kasıldı baş ağrısı boyun bütün gün hastanede yattım serumla kendime gldm doktor bir hafta sürer dedi dua edin kızlar çok yoruldum halsizlikten eve zor geldim tekerlekli sandalyelerle taşıdılar hep şu an daha iyiyim inş sabah aynı olmam
Selam karındaşlarım,
Canım evladın hayırlı olsun dedıgın gıbı ınsan doğumdan eve gelınce kendını kuş gıbı hıssedıyo ben 3 . Kızımda doğumdan eve geldım kızımı kendım yıkadım su kovasın kuvetını kaldırdım ve sonra bı ağrı anlatamam ne kadar normalde doğursak çok dıkkat etmelıyız en azabı hafta on gün gıbı dıkısler sızlıyor bı süre sonra gecıyo canım bebek emdıkce rahîm toplanırmış o yüzden sancı oluyorCanım ben 35+5,te normal kontrol günümde düzenli sanci ve açılma olduğu için 2 gün hastanede yattım.o zaman pek bişeyler anlamıyordum ama 29 Nisan'da 37+4 te dogum yaptığımda baya alta baskı olmaya başlamıştı neredeyse 1 hafta kadar..Dr unla konus mutlaka tedbir alınabilir..
Tavsiyelerim olacak demiştim kızım 5 günlük oldu onunla ugrasmaktan yeni yazabiliyorum..
Ben basından beri normal dogum istedim öylede nasip oldu ama su an hala ben normale uygunluğum diye düşünüyorum çünkü bazı sıkıntılar oluştu bende yani..sakın normal istiyordum sezeryan oldum diye üzülmeyin yani hayırlısı ne ise o olsun.
Dr ucuzla doğumdan önce epizyotomi için mutlaka konusun..ne kadar kesı olacak kac dikiş vs...
Ve sakın normal dogumu bitti diye benim gibi fazla ayaklanmayın ağrı kesicilerin etkisi geçince ne yaptım demeyin dikislerinizi zorlamayın...
Doğumdan sonra meleğimi emzirmeye getirdiklerinde gogus ucun yok deyip silikon ucluk aldırdılar biberona alıştırmayayım dedim buna alıştı normal kesinlikle almıyor artık cok sinirleniyor sakın yapmayın bir anda gogus ucu çıkmaz tabi bebek biraz emse zaten belirginlesir oysa...
Dogum zamaniniz yaklaştıysa kesinlikle kabizlik yapacak seylerden uzak durun..sıvı agirlikli beslenin..
Emzirme atleti sutyenden cok daha kullanışlı..
Baskasının yanında emzirmemem diyenler üzülmeyin hiç kimseyi takmiyorsunuz o an zaten anlayışta gösterirler...
Aklıma bunlar geldi su an..
Dogum yapan arkadaslar Allah saglikla mutlulukla büyütmek nasip etsin, bekleyenlerde hayirlisiyla vaktinde kolay bir sekilde dogum yapın inşallah.
Bana iyi dileklerde bulunan arkadaşlara da cok teşekkür ediyorum.
Bu arada normal dogum yapan arkadaslar varsa onlara sorum olacak Affedersiniz bende baya gaz oldu gaz oldugunda ve wc ihtiyacım oldugunda makat bölgem doğudaki zorlu ikinmalardan cok acıyor ve sanki yine aynı sekilde ısınmalarım oluyor canım cok acıyor ağlıyorum ve sürekli bu ağrı ve ikinma hissi oluyor sizde de var mı ne kadar sürdü?
Canım ben 35+5,te normal kontrol günümde düzenli sanci ve açılma olduğu için 2 gün hastanede yattım.o zaman pek bişeyler anlamıyordum ama 29 Nisan'da 37+4 te dogum yaptığımda baya alta baskı olmaya başlamıştı neredeyse 1 hafta kadar..Dr unla konus mutlaka tedbir alınabilir..
Tavsiyelerim olacak demiştim kızım 5 günlük oldu onunla ugrasmaktan yeni yazabiliyorum..
Ben basından beri normal dogum istedim öylede nasip oldu ama su an hala ben normale uygunluğum diye düşünüyorum çünkü bazı sıkıntılar oluştu bende yani..sakın normal istiyordum sezeryan oldum diye üzülmeyin yani hayırlısı ne ise o olsun.
Dr ucuzla doğumdan önce epizyotomi için mutlaka konusun..ne kadar kesı olacak kac dikiş vs...
Ve sakın normal dogumu bitti diye benim gibi fazla ayaklanmayın ağrı kesicilerin etkisi geçince ne yaptım demeyin dikislerinizi zorlamayın...
Doğumdan sonra meleğimi emzirmeye getirdiklerinde gogus ucun yok deyip silikon ucluk aldırdılar biberona alıştırmayayım dedim buna alıştı normal kesinlikle almıyor artık cok sinirleniyor sakın yapmayın bir anda gogus ucu çıkmaz tabi bebek biraz emse zaten belirginlesir oysa...
Dogum zamaniniz yaklaştıysa kesinlikle kabizlik yapacak seylerden uzak durun..sıvı agirlikli beslenin..
Emzirme atleti sutyenden cok daha kullanışlı..
Baskasının yanında emzirmemem diyenler üzülmeyin hiç kimseyi takmiyorsunuz o an zaten anlayışta gösterirler...
Aklıma bunlar geldi su an..
Dogum yapan arkadaslar Allah saglikla mutlulukla büyütmek nasip etsin, bekleyenlerde hayirlisiyla vaktinde kolay bir sekilde dogum yapın inşallah.
Bana iyi dileklerde bulunan arkadaşlara da cok teşekkür ediyorum.
Bu arada normal dogum yapan arkadaslar varsa onlara sorum olacak Affedersiniz bende baya gaz oldu gaz oldugunda ve wc ihtiyacım oldugunda makat bölgem doğudaki zorlu ikinmalardan cok acıyor ve sanki yine aynı sekilde ısınmalarım oluyor canım cok acıyor ağlıyorum ve sürekli bu ağrı ve ikinma hissi oluyor sizde de var mı ne kadar sürdü?
Ah canim ya gecmis olsun insallah iyi olursun. Ya şafi cek icinden bol bol. Bide epiduralden sonra gunde cok su icmek lazimmis. 3-4 lt cok su ic. Bas agrisi icin de seminer veren dr koyu cay kahve iyi gelebilir demisti. İnsallah iyilesirsin tez zamanda.
Bence artik gitmelisin masallah bak sancilarin da baslamis dr ara istersen ama 5 dk ya dustuyse az kaldi demek sanirim tabi tecrubeli anneler daha iyi bilirler. İnsallah kolaycacik olur dogumun. Sende ya fettah cek bol bol :)
canım üzüldüm ya inş. bir an önce kendine gelirsin
Cok gecmis olsun canim Rabbim tez zamanda sifa versin ki yavrunla rahat rahat ilgilen...
canım üzüldüm ya inş. bir an önce kendine gelirsin
Canim Nasilsin merak ettim umarim yavrun gelmistir. Dua ediyoruz
Çok geçmiş olsun doğumunuz hayırlı olsun inş bebeğiniz iyidir. Epidural sonrası baş ağrıları 3-4 gün sürebiliyor sakın kendinizi üzmeyin. Yanınızda yakınlarınız varsa mümkün olduğunca bebeğinizle onlar ilgilensin siz dinlenin ve komik gelebilir ama başınızı fazla hareket ettirmeyin. Acil şifalar
Rabbim yar ve yardımcınız olsun bi avazda bebeğinizi kucağınıza alın inş sağlıkla :)
Canım çok geçmiş olsun Allahım şifa versin inşallah.
Allah yardımcın olsun canım belkide şu ansa bebişin kucağında:)
Canım inşallah sağlıcakla alırsın bebişini kucağına en yakın zamanda:)
Canım kendini ferah tut bence dediğin gibi sıkıntıdan da gelmiyor olabilir sütün rahatlamaya çalış çok geçmiş olsun
Aynı durumdayım benimkide yerleşmemiş sancı da yok doktor salıya gel dedi o dediğiniz bişeyden takacak olmasın :18::18::18: korktum şimdi
Kız 9 kilo aldım bende ama ben senden çok daralıyorum çünkü şu an 95 kiloyum buna ne dersin acaba boyumda 1.63 yani beter durumdayım son 5 kiloyu 2 hafta gibi kısa bir zamanda aldım üstelik. Ama 13 kilocuk hamile kalmadan önce aldığım için doğum yapınca yazlıklarıma sığacakmıyım hiç bilemiyorumuyuz doğum kontrol hapı bir de sigarayı bırakıp 13 kilo alll üstüne hamile kalıp 9 kilo daha al sana 22 kilo
Canım çok geçmiş olsun inşallah kısa sürede düzelirsin
hem gözün aydın hemde çok geçmiş olsun canım.. kısa zamanda bunlar geçecek unutacaksın bebişinle çok güzel zaman geçireceksin inşallah..
allah yardımcın olsun canım.. belliki yola girmiş senin bücürük
Çok sağolun hepinize tek tek teşekkür ederim kızlar inş herşey geçicek bebeğime annm bakıyor bende emzirmeye çalışıyorum bu halde herşey çok zor geliyo keyif alamıyorum hiçbirşey anlmadım dha bebeğim olduğuna inanamıyorum süt yok daha mama veriyoruz. Bebeğime ve bu yoğun tempoya alışmm lazım bir an önce
Çok sağolun hepinize tek tek teşekkür ederim kızlar inş herşey geçicek bebeğime annm bakıyor bende emzirmeye çalışıyorum bu halde herşey çok zor geliyo keyif alamıyorum hiçbirşey anlmadım dha bebeğim olduğuna inanamıyorum süt yok daha mama veriyoruz. Bebeğime ve bu yoğun tempoya alışmm lazım bir an önce
Selam karındaşlarım,
holy bılgılendırme ıcın cok teşekkürler
emzırme atletı ben aylardır kullanıyorum cok rahat doğum cantamada ıkı tane koydum
emzırme sudyenıde aldım ama onun gıbı rahat degıl ..
kesık ıcın doktorlarla konussakta standart kesıyorlar maalesef arkadaşım haftalarca perıne masajı yaptı
dgum oncesı kursta anlatılanları harfiyen uydu ama doğumda yınede ıtıraz etsede kestıler
benım doktorumda maalesef kesıcez dedı ama kac kesık ve burda duyduğum estetık dıkıs varmış onu sorucam muhakkak ..
ve kızlar bebıslerı goruyorsunuz dımı sımdı bızı bekletiyorlar:)
gercı bana hep engel once pazartesıyı beklemem lazımdı doktorum 1 haftadır yok pazartesı geliyor
o gelmeden doğum yaparım dıye esım ayağa kaldırmıyor nerdeyse:)
sonra annemın amelıyatı cıktı benden dolayı hemen olmasını ıstıyoruz
bacağında yırtık var lazerle olucak amelıyatı dıger gun ayağa kalkıcak inşallah
salı yada perşembe olucak ıkna edebılırsek ablamlar sakın doğurma dıyo ee okadar bekledim
cuma günüde dıs tellerım çıkıyor yavrum 1 hafta daha bekleyip gelsınmı artık :) bakalım dınlıcekmı bızı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?