- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #37.101
Kızlar slm az önce duştan çıktım uzandım hafif bişeylerin aktığını hîsstiim birkaç damla parlak kırmızı kan sancım falan yok acaba bu nişan olabilir mi
benimde legen kemiğim acıyo yoksaaaaaaaaaaaa :))
Kızlar benımde sag leğen kemıgı çok kötü sızı mı acı mı çok kötü yaaa
selam kızlar afyondayım..ailemin yanında.burdaki saglık ocagına gittim rutin kontrollerimi yaptırdım...kadın karnımın cok sert oldugunu ve cok yakın zamanda dogum yapabilecegimi söyledi ...ayy inş.............hadi hayırlısı..gelsin pasam artık yaa.........
holy bılgılendırme ıcın cok teşekkürler
emzırme atletı ben aylardır kullanıyorum cok rahat doğum cantamada ıkı tane koydum
emzırme sudyenıde aldım rahat ama atletlı olanlar gıbı degıl ..
kesık ıcın doktorlarla konussakta standart kesıyorlar maalesef arkadaşım haftalarca perıne masajı yaptı
dgum oncesı kursta anlatılanları harfiyen uydu ama doğumda yınede ıtıraz etsede kestıler
benım doktorumda maalesef kesıcez dedı ama kac kesık ve burda duyduğum estetık dıkıs varmış onu sorucam muhakkak ..
ve kızlar bebıslerı goruyorsunuz dımı sımdı bızı bekletiyorlar:)
gercı bana hep engel once pazartesıyı beklemem lazımdı doktorum 1 haftadır yok pazartesı geliyor
o gelmeden doğum yaparım dıye esım ayağa kaldırmıyor nerdeyse:)
sonra annemın amelıyatı cıktı benden dolayı hemen olmasını ıstıyoruz
bacağında yırtık var lazerle olucak amelıyatı dıger gun ayağa kalkıcak inşallah
salı yada perşembe olucak ıkna edebılırsek ablamlar sakın doğurma dıyo ee okadar bekledim
cuma günüde dıs tellerım çıkıyor yavrum 1 hafta daha bekleyip gelsınmı artık :) bakalım dınlıcekmı bızı :)
mutlu haftasonları tetzoşlar koca bardak sütle selamlıyoruz sizii
Kızlar benımde sag leğen kemıgı çok kötü sızı mı acı mı çok kötü yaaa
Kızlar slm az önce duştan çıktım uzandım hafif bişeylerin aktığını hîsstiim birkaç damla parlak kırmızı kan sancım falan yok acaba bu nişan olabilir mi
Dr biliyor canım ama 36. haftadan sonra erken doğum kabul edilmiyormuş yani tedbir almaya gerek yok dedi pazartesi günü zaten üzerinden 5 gün geçti 37 haftalık olduk artık istesekte tedbir almaz çünkü erken sayılımıyor hayırlısı sezeryan gününü bekler inşallah
Canım mecburi sezeryana gireceksen fiyat değişmiyor ama kendin sezeryan istiyorsan fiyat değişiyor hastaneye sorduysan onlar sana direk mecburi sezeryanın fiyatını söylüyor sen kendin sezeryan olmak istiyorsan isteğe bağlı sezeryan fiyatı ne kadar diye sorman lazım ayrıcan epidural ve spinal sezeryan için bazı hastaneler ek ücret alıyormuş benim hastanemde sezeryan 750 tl isteğe bağlı olursan 2000 tl isteğe bağlıda spinal sezeryan yapıyorlar.
Bu arada spinal sezeryanda beline iğne vurup komple uyuşturuyorlar epiduralde beline vurulan iğne takılı kalıyor orda ameliyat boyunca internette araştırırken öyle okumuştum ama kesin emin değilim
Esim haftanin baslarinda,bence bu haftasonu doguracaksin,gorursun diye diye heveslendirdi beni,noldu hic bisey yok.Alacagi olsun
Epizyotomi yapılma sebebi yırtık oluşmamasıdır. Düzensiz yara kenarları hem daha zor iyileşir hem de yara iyileşmesi kötü olacağından iz kalır. Bebeğin rahatça çıkacağı alan düzgün kesi yapılması bizim faydamıza aslında.
Estetik dikiş dediğimizin de tek farkı dikiş ipinin farklı olmasından kaynaklanıyor. Daha ince iple dikilirse daha az yara izi kalıyor. Ama düzgün yara kenarları olmazsa ince iple dikmeleri mümkün olmayabilir bu yüzden de estetik dikiş olmayabilir.
Bunları çok kafamıza takmayalım artık bu saatten sonra. Bebeklerimizin ve bizim için en hayırlı olan şekilde doğuralım inşallah :)
Bu nişanın miktarı ne kadar acaba
Epizyotomi yapılma sebebi yırtık oluşmamasıdır. Düzensiz yara kenarları hem daha zor iyileşir hem de yara iyileşmesi kötü olacağından iz kalır. Bebeğin rahatça çıkacağı alan düzgün kesi yapılması bizim faydamıza aslında.
Estetik dikiş dediğimizin de tek farkı dikiş ipinin farklı olmasından kaynaklanıyor. Daha ince iple dikilirse daha az yara izi kalıyor. Ama düzgün yara kenarları olmazsa ince iple dikmeleri mümkün olmayabilir bu yüzden de estetik dikiş olmayabilir.
Bunları çok kafamıza takmayalım artık bu saatten sonra. Bebeklerimizin ve bizim için en hayırlı olan şekilde doğuralım inşallah :)
Ve hamileligimin başindan beri temizlik için jiletle idare ettim ve aydin cok sicak, rahat giyinemiyorum dogumdan önce komple agda yaptirmak istiyorum en azindan bir sure temiz kalirim korkuyorumda dogum filan baslar diye kendimi sıkınca..
Son gunlerde giden oldumu agdaya?
Benim ki de 1 mayista kesin doguma gideriz demisti. Noldu kontrole gittik sanci bile cikmadi nst de :)
Ben yaptırdım canım kaç aydır jiletin üstüne,normaldede yaptıryodum ama tembellikten gitmemiştim bikaç aydır.Çok büyük temizlik yaptır lohusalık döneminde rahat edersin.Bacakalr falan acımıyo zaten sorun başka yerde,azıcık dişini sıkarsan sonu rahat :)))
Hehehe en iyisi hic yorum yapmasinlar
Bu arada aynada inceledim karnimi,asagiya inmis biraz,anneme gosterdim kameradan,telas yapti,bikac gune dogumun baslar bizi bekleyemeyecksin diyeDedim bekler bekler,hayirlisi artik
Benimde 1 aydan fazladir indi asagiya cok zorlaniyorum yururken held wc isi aldi basini gidiyo gece bile en az 3 kez kalkiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?