- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #37.121
Kızlar slm az önce duştan çıktım uzandım hafif bişeylerin aktığını hîsstiim birkaç damla parlak kırmızı kan sancım falan yok acaba bu nişan olabilir mi
kızlar besık alıcam yatagı pamukmu olmalı viskon süngermııı
Ya soylediklerin gercekten cok mantikli canim ama ben taaa eskiden beri o kesikten cok korkuyorum(
doktorumda kesık ıcın aynısını dedı duzensız yırıtk kesık olursa daha kotu ama eskıden annelerımız
halata asılarak yada çömelerek dogurdugundan yırıtk hıc bısey olmuyordu simdi doktorlar standarta bağladı maalesef
o kısmı düşünmüyorum artık hayırlısı yeterkı sonradan sorun çıkmasın eskısı gıbı olsun o bölge ..
ve dedıgın gıbı bebısler hayırlsıyla kucagımzıa gelsınnnnnn :)
son bı not ssvd desteklıyen bı doktor tv programında aynen sunu soyledı ne zzamankı ebelerın yerıne bız kadın doğumcular doğumu ele aldık
artık iş doğumdan çıkıp cerrahlığa gırdı .. maalesef doğru...
kızlar cuma sezeyan olacam ınsallah dr benı yarı yolda bıraktı kongresı varmıs adamın baska bı dr yonlendırdı o dr 1. sezeryanda parca bıraktı 4 ay kanama kesılmedıgı ıcın kurtaj olmak zorunda kaldım son hafta dr degıstırmek hastane degıstırmek ıstemıyorum bızım burda ozeller 1_3 mılyar ne yapcagımı sasırdım hergun ruyamda hastane dr goruyorum zaten tırsıyodum ıyıce tırsmaya basladım sızce ne yamalıyım.....
canım nısan olabılır Allah yardımcın olsun....
SİDELYAAA gecmıs olsun canım ıns en kısa zamanda duzelırsın...
Sağlık sektörünün içinde biri olarak bende anestezi almaktan korkuyorum. Bana da bazı arkadaşlarımızın normalden korkuyorum Sezeryan istiyorum demesi garip geliyor. Sezeryan bir ameliyat sonuçta bana daha riskliymiş gibi geliyor. Herkesin farklı endişeleri var yani :))) ama dediğim gibi güzel şeyler düşünelim Rabbim bize güzelini versin inşallah:)
Bnm annem 3 normal doğuma beni sezeryanla doğurmuş. 3. Doğumunu nasıl yaptığını anlamamış bile. Eskiden annelerimiz bizim kadar rahat hamilelikler daha doğrusu bizim kadar hareketsiz hamilelikler geçirmiyorlardı ama. Annem geçen ben hiç senin gibi evde yatarak bebek beklemedim dedibizim sorunumuz başta burada bence. Dayanıksızız ve eskisi kadar harekeli olmadığımızdan kaslarımız zayıf.
Şu da bi gerçek çoğu doktor yakınını sezeryana yönlendiriyor. Çünkü kadın doğumculara göre Sezeryan da herşey onların kontrolü altında. Hele ki yakınlarında risk almak istemiyorlar. Belki de normal doğumu ebeler kadar iyi bilmediklerinden müdahale edememekten korkuyorlar. Bilemiyorum diyorum ya şaka gibi ben de anestezi almaktan korkuyorum,
Neyseeeee bu güzel Cumartesi gününde böyle konularla kafamızı bulandırmayalım değil mi ? Güzel zamanda doğum yapmış olacağız yazın bol bol bebeklerimizle küçük yürüyüşlere çıkarız. Hem onlar güneş alır kemikleri gelişir, hem biz evde bunalmayız. Bunları düşünelim biz en iyisi :)))))
Kiz sen daha dogurmadin mi :)
Sağlık sektörünün içinde biri olarak bende anestezi almaktan korkuyorum. Bana da bazı arkadaşlarımızın normalden korkuyorum Sezeryan istiyorum demesi garip geliyor. Sezeryan bir ameliyat sonuçta bana daha riskliymiş gibi geliyor. Herkesin farklı endişeleri var yani :))) ama dediğim gibi güzel şeyler düşünelim Rabbim bize güzelini versin inşallah:)
Bnm annem 3 normal doğuma beni sezeryanla doğurmuş. 3. Doğumunu nasıl yaptığını anlamamış bile. Eskiden annelerimiz bizim kadar rahat hamilelikler daha doğrusu bizim kadar hareketsiz hamilelikler geçirmiyorlardı ama. Annem geçen ben hiç senin gibi evde yatarak bebek beklemedim dedibizim sorunumuz başta burada bence. Dayanıksızız ve eskisi kadar harekeli olmadığımızdan kaslarımız zayıf.
Şu da bi gerçek çoğu doktor yakınını sezeryana yönlendiriyor. Çünkü kadın doğumculara göre Sezeryan da herşey onların kontrolü altında. Hele ki yakınlarında risk almak istemiyorlar. Belki de normal doğumu ebeler kadar iyi bilmediklerinden müdahale edememekten korkuyorlar. Bilemiyorum diyorum ya şaka gibi ben de anestezi almaktan korkuyorum,
Neyseeeee bu güzel Cumartesi gününde böyle konularla kafamızı bulandırmayalım değil mi ? Güzel zamanda doğum yapmış olacağız yazın bol bol bebeklerimizle küçük yürüyüşlere çıkarız. Hem onlar güneş alır kemikleri gelişir, hem biz evde bunalmayız. Bunları düşünelim biz en iyisi :)))))
Benimkinin ilk tarihi 23 nisandi. Sonra 1 mayis demisti. Bende dedim 1 mayis olmasin siyasi olur cocuk :) şaka tabi
Ya deli olucam 40 bitti nerdeyse karnim hala inmedi benim. Hala icerde saga sola carpiyo sipam. Ama iyice yavasladi hareketleri yeri daraldi zaar.
Boyle sanki 1-2 ay daha var kendimi oyle hissediyorum :))
chımencım benım kızımda kanala ınmış ama karnım ole barız sekılde asagıda degılGece ben de cok kalkiyorum hem de boyle siziyla acaba indi de ben mi anlamiyorum. Ama herkes yukarda diyor belki benim karnim boyledir. Nasil anlasilir ki bu...
esaydu cum ben park yatak ıcın yarı ortepedık aldım vısko onermıolar dıyekızlar besık alıcam yatagı pamukmu olmalı viskon süngermııı
Hehehe en iyisi hic yorum yapmasinlar
Bu arada aynada inceledim karnimi,asagiya inmis biraz,anneme gosterdim kameradan,telas yapti,bikac gune dogumun baslar bizi bekleyemeyecksin diyeDedim bekler bekler,hayirlisi artik
yoooook canım nerdeee bir dalga estirdi gitti sıpacan
nst ye girdik geldik şimdi kontrol olduk gene ellenmekten bıktım ayoll
açıklık hala 2 cm oğluş kanala oturmuş güzelce suyu filan iyi sancılar 40-50 arası beklemedeyiz
yoooook canım nerdeee bir dalga estirdi gitti sıpacan
nst ye girdik geldik şimdi kontrol olduk gene ellenmekten bıktım ayoll
açıklık hala 2 cm oğluş kanala oturmuş güzelce suyu filan iyi sancılar 40-50 arası beklemedeyiz
kızlar bugün benden nişan geldi pembe sümüksü bişe sizde oldu mu
Kızlar dün hastaneden çıktığımdan beri çok ağrılar çektim baştan epidural + genel olacaktı epidural denendi bana olmadı genel yaptık. Ama ben onun bütün yan etkisini çektim bütün heryerim kasıldı baş ağrısı boyun bütün gün hastanede yattım serumla kendime gldm doktor bir hafta sürer dedi dua edin kızlar çok yoruldum halsizlikten eve zor geldim tekerlekli sandalyelerle taşıdılar hep şu an daha iyiyim inş sabah aynı olmam
Aunen bende de 1 gun belki yarim kilo vardi dustu kocaman korktum hemsireyi cagirdim normal dedi sutum biraz var sukur simdilik yetiyor bakalim
Bu durumu tecrube etmedim ama hastanedemisin? Dogum baslayacak demek..
Allah saglikla tamamina erdirsinn
Merhabalar...
Artık hepimiz inş mutlu sona doğru yaklaşıyoruz...
Allah hepimize kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin...
Birşey sormak istiyorum...Normal doğum öncesi lavman yapıldığını biliyordum da geçenlerde kuzenim doğum yaptı.Onun birde mesanesini boşaltmışlar.Doğum esnasında olaki idrar kaçırma durumu oluşursa bebeğe enfeksiyon bulaşmasın diye...
Bu mesane boşaltılmasının nasıl yapıldığını veya her hastanenin rutin bir uygulaması olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı...
Merhaba arkadaşlar sabahtan beri sancım vardı kasıklarımdan bacaklarıma inen baya şiddetli doktorumu aradım hastane buraya 35 km uzaklıkta olduğu için yakındaki devlet hast. git ebe baksın eğer açılma ilerlemişse gel dedi hastaneye gidene kadar 2 kere aradı doktorum sağolsun durum ne diye neyse hastaneye gittik ebe muayene etti ne dese beğenirsiniz hiç açılma yok, doğuma dair bir bulgu yok dedi. :26:e 2 gün önce doktorum 1,5 cm açılma var demişti. ben şimdi hangisine inanıcam ya sancım hala devam ediyor, gerçekten bu bebişler alay ediyor bizimle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?