2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Hayirli cumalar ! Rabbim hayirlisiyla kabul etsin dualarimizi ve doguma gidenlerin yardimcisi olsun...

Astirid,yok tatlim daha annemler gelmedi,kismetse ayin 20si,bakalim bekleyecek mi

Son düzenleme:

sağol canım tavsiyen için. deniycem bakalım inşallah faydasını görürüm. Benimkisi kronikleşti artık. hamileliğim boyunca kaç kere fitil kullandım 10 gün geçiyor sonra tekrar eskiye dönüyor. Doktor bunun bir hapı var hemen geçiyor ama emzirmeyi bıraktığında kullanabilirsin ancak diyor. tek korkum normal doğumda olumsuz bir sorun yaratması. Onuda doktora sorucam bu hafta.

kızlar karbonatlı su ile yıkayın ayni sorun bende de vardı tedaviden sonra karbonatlı su ile yıkadım gün aşırı rahatlatıyor ve tekrarlamasını bir nebzede geciktiriyor.

wc gıtme ıstegı sancı alemetı dun bende bunu cok yasadım sankı afedersınız buyuk wc gelıyo
10 dk ara ıle gıdıyorum yok bısey olmadan çıkıyorum bayağı bı agrı cektım sımdı gectı ama doğum olucagı zaman
bu hıs daha fazla oluyo .. ıkınma ıstegıde verıyo..

Kizlar acaip mide bulantisi ve ishal var karnimda cok agriyor doguma dair biseymi yoksa hasta mi oldum bilmiyorum...

ishal doğumun olucagın habercısı genellıkle doğuma gıdenler oncesınden ıshal oluyor :)

selam kizlar 36 haftalik hamileyim wc ciktigimda rahmmimde baski hisediyorum neden acebaa ..karnim arada tas kesiliyo ve alt tarafimda kasilma hisediyorum ve kasik sancilarm var bilgisi olan varmi
bebısın doğum kanalına yakın bas asagı ıse o baskıyı hıssetmen normal:)

Kizlar suyum geldi hastaneye gidiyirum hala geliyoo dua edin bana litfen

oo bak ıshal sonrası suyunda gelmıs doğum başlamış :) ama erken gıtmıssın cnm
normalde su gelsede sancı olmadan gıtmeye gerek yok yada doktora gorunup evde sancını beklıyebılırdın
ama Allahtan ozellerdeyız devlette olsan suan sunı sancıyı vermıslerdı .. inşallah bır anda açılman olur
surelerı okudum canım

canım egıtımde ebemızın ısrarla soyledıklerın bırıde bu sakın doğum anında cekınmeyın
wc yapıcak gıbı olcaksınız tutmayın kendınızı kı yapsanızda bız hemen sılıp temızlıyoruz
aklıma herhangı olumsuz bırsey gelmiyor doğumda olucak seyler bunlar .. tabı gelde bunu bıze anlat
ınsallah bende kendımı kasmam ama ıcımden bır ses benımde dıkısım fazla olucak dıyo
hem hassas tenım var hem bebıs bası buyuk bakalım hayırlısı .. cok gecmıs olsun canım yaa zorbı doğum gecırmıssın
Rabbım guc kuvvet versın bıranönce toparlan inşallah
benı hıc karıştırma erken gelıcek dıye eve kapattırdı kgları aldırdı bana bu bıcırık
sımdı çıkmak bılmıyo dun neler yaptım neler doğum ıcın eve gelınce cok agrı sancı cektım wc ıstegı ful vardı
sonuç sancı yok oldu gıttı :)

ınsallah ıslerın bıter bebısınde vaktı saatınde gelır:)
bende pazar gunu esımın sınavı var o günden sonra gelse yavrum dıyorum bakalım dınlıcekmı bızı :)

bugun bebnım ıcın doğum kadar buyuk gun kızlar:) tellerım çıkıyor
gecen sene bugünlerde takmıştık 1 2 ay daha tedavı devam etse cok ıyıydı
ama malum bebıs olunca doktorum rahat gelemıcegımı soyledı bu halındende memnunum çıksın artık :)
yarın esım gece vardıyasına gıdıyor annemler 2 sokak otemde onlara gıdıcem kalmaya
hastane cantamıda yanıma alsammı bısey olsa evden alırız sankı dogmıcak gıbı bu yaramaz :)

Selam kızlar Güya çamaşırları katlıcam bi bakıyım neler yapıyorsunuz dedim anne34'ten ses seda yok sanırım firoo da bebeğini kucağına almıştır sanırım firoo ile zamanlarımız aynı yani şöyle ki benim de gece 3'te 3 cm açılmam vardı,bir Astirid değiliz tabii 20 dkda doğuralım Bir de lavantalavanta yok kesinnnn doğurmuştur o da öpüyorum sizleri de bebişlerinizi de

Sevcancım doğumun alametlerinden biri de bu işte bebek aşağı indikçe sanki büyük abdestin geliyormuş gibi hissediyorsun... Ben oğlumda böyle olmuştum anlayamadım tabii ilk hamileliğim old. için kabız oldum falan zannettim sonra hastaneye gittik ki 5 cm açılmam çıktı

Astirid kız nasıl doğurdun sen öyle 20 dkda anlat Allah aşkına Nasıl öyle tuvaletini yapar gibi kız Allah seni napmasın demek ki iyice açılman olmuş zaten şöyle diyim kızlar iş su patlamasında su patlayınca gerçek anlamda sancılar başlıyor yani acı verici olarak su ne kadar geç patlarsa o kadar iyi.Bazılarının doğumda patlıyormuş suyu patlıcak su pat diye doğuruvericeksin az acıyla oh ne güzel.E çocuk çıkarken de azıcık acı hissedelim di mi ondan bişicik olmaz Astirid sen böyle anlatınca ilk doğumum geldi aklıma Allah iyiliğini versin ben daha berbattım senden bırakın beni ben tuvalete gidiceeemm benim kakaam vaaarrr bırakın beniiii diye bağırıyordum durmadan Ebe de diyor kızım o bebek , hadi ıkın gelsin, ben hala ısrarcıyım bırakın beni tuvalete gidiceemmm , ebe de en sonunda dedi sal gitsin o zaman , hadi yap bakalım çişini
Sana lavman yaptılar di mi Astirid?Kızlar zaten doğumdan önce barsakları temizleyici bi ilaç veriyorlar barsaklarınız tamamen boşalıyor isteseniz de yapamazsınız çişinizi de ara ara gelip alıyorlar yada sonda bağlıyorlar,oğlumda ben kendim gidiyordum tuvalete.Tuvalet konularını sakın sorun etmeyin cidden Astiridim dikişlerin neden o kadar acıdı acaba ben de dikişliyim 2 tane filan kaldı sanırım diğerleri düştü bir de iyileşme döneminde dikiş yerleri kaşınıyor böyle tatlı tatlı çok gıcık oluyorum

Süt konusuna gelince fıstık nacizane tavsiyem biberona çok alıştırma bebeğini canım... Şimdi ilk doğumun old. için göğüslerinin uçları fazla belirgin değildir muhtemelen , bebek de biberondan eme eme sonra göğsüne geçince göğüs uçların küçük gelir ona o da uğraşmak istemez hep biberonla vermek zorunda kalabilirsin...Bir de emme anneyle bebek arasında en önemli şeylerden bi tanesi ne biliyim emerken gözünün içine bakar resmen seni inceler annesi tanımaya çalışır mis gibi kokusu burnuna gelir sütün o zaman daha da artar... Benim kız da emmiyordu bi ara sanırım sarılığı artmıştı , ben de göğüslerimi sıkıp süt sağıyordum ağzına Bende süt sağma makinası yok maalesef o yüzden göğüslerimi sıkıp sıkıp doyurdum karnını,uyumaktan dolayı emmiyordu bile,maaşallah ama sarılık çok hafif geçirdik dr teyzemiz ölçmeye bile gerek yok çok hafif geçiriyor dedi , zaten şimdi de geçti gitti

Kız maaşallah oğluna boyu uzun olacak demek babası da sen de uzun musunuz?

Bu arada kucukmeleklerim yok uzun zamandır değil mi?

Son düzenleme:
bir ara bizim forum dönmeyen bebekler forumu olmuştu şimdide gelmeyen bebekler forumuna döndük herhalde.

ya bizde daha tık yok. Eşim kızıma sorup duruyor ne zaman geleceksin diye. o da çok sabırsız . Zamanında erken doğum riski yaşarken şimdide gününü geçirmesinden korkuyorum. bazen belim ağrıyor , bazen regl ağrısı gibi ağrım oluyor , birde akıntım arttı ama sancı diye birşey yok .

zaten sancı gelse nasıl anlıycam onu bile bilmiyorum. her halde anlaşılacak birşeydir .

bugüne kadar hep gece aniden sancıyla uyanıcam diye hayal ettim doğumun başlamasını ama bakalım Allah bize neyi nasip edicek.

Allahım mübarek cuma günü tüm doğum yapmayı bekleyen hamilelerin bebişlerini hayırlı zamanda sağlıklı bir şekilde kucaklarına almayı nasip et yarabbim. Hepimize kolay doğumlar nasip et yarabbim. doğum yapmış taze annelere de bol sütlü bebişleri ile mutlu günler nasip et (amin)

Bu arada kızlar a101'de Mine İzgi'nin Kızımı Yetiştiriyorum ve Oğlumu Yetiştiriyorum kitabı satılıyor 13 liralık kitap 4.95'e aldım tabii ben iki kitaptan da aldım malum bende ikisi de var Bir de Her yönüyle çocuk yetiştirme sanatı kitabı da güzel onu da tavsiye ederim kitap okumayı sevenler için...

Gulsevdam,Tiramisuuu sagolun canlarim cevap icin.Yani o zaman benim dogum yakin olabilir mi ki ? Yoksa sadece doguma hazirlik gibi bisey mi ? Aman heyecanlandim napim

kendini çok yorma smone son günlerini dinlenerek geçirmeye çalış temizliği boşver uyu uyu uyu bol bol enerji biriktir lazım olucak
bu arada doğuma gitmeden önceki gece göğüslerine masaj yap ılık havlu koy bir de azıcık sağmaya çalış çok faydası oluyormuş arkadaşım söyledi hem uç çıkartıyormuş hemde süt kanallarını harekete geçiriyormuş rabbim yardımcın olsun

astirid tiramisu bebişlerinize söyleyın kendılerıne ayırmasın sızlerıı
ya ıkınızınde mesajlarını gördükçe burda mutlu oluyorum bızı öksüz bırakmayın
azcık daha duygu sömürüsü yapayımmı

eshma aynen oyle oldu once erken doğan dalgası yasandı sonra erken doğum rıskı olanlar derken
gec doğanlara döndük :) bakalım benımkının nasılsa gunu dolsada bı sıkıntı olmazsa 1 2 hafta daha bekleme zamanı var
ama umarım o hakkı kullanmaz gelır annesı onu koklar bol bollll :)

Gulsevdam,Tiramisuuu sagolun canlarim cevap icin.Yani o zaman benim dogum yakin olabilir mi ki ? Yoksa sadece doguma hazirlik gibi bisey mi ? Aman heyecanlandim napim

Tıbbi birşey olarak söyleyemem ama canım yanlış yönlendirme gibi olmasın ama belki şu an açılman dahi oluyor olabilir drunla konuş istersen.Sen yurtdışındaydın değil mi kucukmeleklerim fransadaydı sen nerdesin?Bi daha ne zaman dra gideceksin canım?

Ya hic sorma,dertliyim bu konuda zaten.Ispanyadaym ben.Kontrol yok artik bu saatten sonra,nst ye bile 40.haftamda yolladilar.Suyun gelirse,sancilar 5 dkya duserse gel dediler.Yani acile gidene kadar bisey bilemem ki

gulsevdam aslında bebişler değil de ev işleri çok yoruyor insanı Bıktım valla her gün aynı şeyler eşime akşam dedim kızı uyandır babası emzireyim sonra gece uyutmuyor beni dedim eşim de diyor ki uyusun nolcak diyor hıııı dedim gündüz temizlik yemek bılaşık çamaşır ütü,akşam çay tatlı çerez vs faslı , sonra meyve faslı , tam kafamı koyup yatıcam nerden girdiyse bikaç gündür yakarcalarla baş etmeye çalışıyorum kıza gelmesinler diye nöbet tutuyorum,tam gözümü kapatıyorum ingaaaa Bi gözüm kapalı bi gözüm açık emziriyorum.Hatta halimi yansıtan smile işte bu : Aynı bunun gibiyim.Saç baş dağınık,zaten her kıyafetim de olmuyor,ben de sanki doğumdan sonra hepsini verebilecekmişim gibi gitmişim bütün eski kıyafetlerimi çıkarmışım,küçücükler Bugün onları kaldırmayı planlıyorum , daha yemek yapmadım , sizleri merak ediyorum bi yandan Canım benim gelebildiğim kadar gelmeye çalışırım , hem bebeğimi emzirirken aslında daha müsait oluyorum o zamanları giriyorum foruma , minnoş arıza çıkarmasa geçmişi okuyaraktan ilerliyorum Bu arada merdiven çıkma ,yerleri eğilerek silme , hurma yeme vs işlere başladın mı yoksa biraz daha dursun mu diyorsun fıstık?

Bak ben size bir şarkı göndereyim , hafiften sallamaya başlayın popoları göbişleri bebişler de dayanamayıp gelicekler anneleri Yavaş yavaş oynayın ona göre

[video=youtube;MvrbqJFDS_Y]http://www.youtube.com/watch?v=MvrbqJFDS_Y[/video]

Son düzenleme:

canım dun bendede aynı hıs oldu ve sancıyla beraber ama bugun gectı
ee artık doğumlar yakın hıc bellı olmaz ne olucagı :)

tiramisum tatlı kaymağım benım:) Rabbım yardımcın olsun ev işlerinı yapan bırı olsa daha rahat olucan
ben böyle dıyorum ama bakalım ben doğurunca gelebılcekmıyım :)
dünden berı startı verdım 1 saat plates topuna oturdum suanda topun ustundeyım :)
170 basamağı bı nefeste çıktım :) sonra salıncakta sallandım 40 dk falan
ustune yuruyus sonuç kasık ağrıları fecııı ama gectı gıttı .. sansıma havalar soğudu sahılde mıs gıbı yuruys yapıcaktım bol bol
hurma ananas tuketıyorum zatı rahımde yumuşama 32. haftadan berı var bırde açılsa sancıyı özlemle bekler oldum :)
bugunu bı atlatıyım tellerım çıksın babamız pazar gunu sınava gırsın sonrası gel bebegım gel dıye özlemle beklıcem:)

Son düzenleme:
kızlar bu spinal anesteziyle epidural anestezi arasındaki fark nedir? eğer sezeryan olursam spinal öneriyor doktorum. spinal bazen ameliyat esnasında şiddetli ağrı yapabiliyormuş diye duydum. korkuyorum :26:

Ya hic sorma,dertliyim bu konuda zaten.Ispanyadaym ben.Kontrol yok artik bu saatten sonra,nst ye bile 40.haftamda yolladilar.Suyun gelirse,sancilar 5 dkya duserse gel dediler.Yani acile gidene kadar bisey bilemem ki

İspanya mı Nasıl gittiniz oraya yahu?Ben de yurtdışında yaşamak isterdimm Ama Amerikada filan İşin zor canım Allah kolaylık versin...

Canım Aldıklarını aldık yere bıraksalar , azıcık dikkat etseler o da yeter bana.İşleri zaten benim yapmam lazım başkası yapınca içime sinmiyor ve istediğim gibi de yapmıyor zaten ben biraz fazla titizimdir de Kızımın hiçbir kıyafetini ütülemeden giydirmem oğluma da öyle yapardım,e eşim çalışıyor jilet gibi olmalı herşeyi onunkileri de ütülerim haliyle , e havlular ütülense mikroplaı kırılsa harika olur , kilotlarımı da ütülüyorum ki bakteri vs oluşmasın , e şimdi yazlıklara geçtik azıcık kollarda falan ütü izi hoşuma gidiyor...Velhasıl her gün her gün ütü Temizlik desen hiç anlatmıyım onu da her gün yapıyorum.Hava yağmurlu dünden beri dün biraz bozuktu yağmaz aman yaaa dedim gittim camları sildim bi de Üstüne yağmur yağmaz mı

Kız maaşallah valla 170 basamak mı Serde gençlik var desene at bakalım havanı Dr bana da yürüyüş diyet falan önerdi ben nasıl yapıcam bilmiyorum her tarafa arabayla gidesim var Tembellik diz boyu
Kendini yormadan yapmaya çalış canım sonra bahsettiğin gibi karnın da ağrır kasığın da.Dikkat et kendine.Bebişiniz babasına uğur getirsin inş. beklediği sonucu alır eşin de.Demek tellerin çıkmadı hala canım eğer unutmazsan druna şeyi sorar mısın 20lik gömülü dişim var benim arada ağrı yapıyor bebeğimi de emziriyorum ya çektirsem bi sakıncası olur mu acaba?Benim özel bi diş doktorum yok sormak için doktora gitmem gerekecek kızımla mahvoluyoruz teyzesi bir yere çıkarken , sorabilirsen sevinirim:86:

kızlar bu spinal anesteziyle epidural anestezi arasındaki fark nedir? eğer sezeryan olursam spinal öneriyor doktorum. spinal bazen ameliyat esnasında şiddetli ağrı yapabiliyormuş diye duydum. korkuyorum :26:

Ben sipinal oldum hiç bir ağrım olmadı bel ve baş ağrısından bahsediyorsan anestezi uzmanı çok önemli iğneyi hiç hissetmiyorsun zaten ben güle oynaya yaptım doğumumu umarım seninde öyle geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…