2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

bizimki içeride rahat teyzesi annesini de üzmüyor sancı yok ağrı yok arkadaşlarım bile sen nasıl hamilesin diyor:) Bakalım p.tesi ne diyecekler o zamana kadar doğurmazsak tabi:)

Hayirli cumalar ! Rabbim hayirlisiyla kabul etsin dualarimizi ve doguma gidenlerin yardimcisi olsun...

Astirid,yok tatlim daha annemler gelmedi,kismetse ayin 20si,bakalim bekleyecek mi

ssevcan canım senin dogum ne zaman?? merak ettim..doktor bana 15 mayıstan itibaren bekle dogumu dedi....

Kızlar 37. haftamda çalışamaz raporu almıştım ya o rapor 3 haftalık oluyormuş, eğer günüm geçerse yeniden mi rapor almam gerekecek? ve aldığım bu fazladan rapor doğum sonrasından mı düşülecek acaba?

ee ama sen kendını zorluyorsun ya ütü temızlık dur bıraz dınlen kendıne vakıt ayır:)
bana spor de ev işi hıc deme :)

kac hafta evde yattım tam spor yapılcak donemdı acısını çıkarıyorum :) ama yürürken sureklı oturup ara verıyorum
ağırlaştık tabı :) ama salıncakta sallanmak favorım dun ıste o wc ıstegı sureklı oldu ne yuruyus ne salıncaktan tad alabıldım
bugun bakalım doktor sonrası yıne aynı turu yapabılrsek esımle tutmayın benı bol bol sallancam
ortodontı benım doktorum dıs doktoru ayrı oluyor ama oda bılır ınsallah bıraz suratsız bır beyefendı ama ısını ıyı yapıyor
sorarım canım .. en buuyk korkum çıkmadan doğuma gıdersem dıyeydı artık rahatım oh bee:)
ınsalah yavrum esıme ugur getırır 24 saat uyumadan sınava gırıcek
bu yüzden ızın gününe kadar perşembeye kadar beklesemı yavrum
babası guclensın kuvvetlensın hayırlısı artık

kızlar sezeryan olmadan öncede lavman yapılıyormu sonda falan takılıyormu ilk doğumum da normalden sezeryana almışlardı bu doğumum zorunlu sezeryan olucak kısmetse 23üne alıcaklar hastaneye yatıştan sonra neler yapıyolar bilgilendirirmisiniz böyle oluncada baya korkuyorum bilerek gidildimi:18::18: herkese hayırlı doğumlar inaşşlah

bizimki içeride rahat teyzesi annesini de üzmüyor sancı yok ağrı yok arkadaşlarım bile sen nasıl hamilesin diyor:) Bakalım p.tesi ne diyecekler o zamana kadar doğurmazsak tabi:)

Maaşallah kuzuna Bence p.tesiye kadar doğar artık özlem bitsin di mi ama

Etraf temiz ve düzenli oldukça ben de mutlu oluyorum , gelen de sanırım zaten misafir beklediğimizi düşünerek sağolsunlar hiç habersiz geliyorlar.Acaba bu işler böyle mi yürüyor da ben bilmiyorum onu da bilmiyorum.Ne biliyim emziriyorum sık sık diye sütyen giymek istemiyorum mesela ev içinde,bi de durup durup ateş basıyor mesela o yüzden biraz daha açık giyiniyorum ne biliyim pijamalarla dolaşıyorum velhasıl misafir için hemen müsait olmuyorum açıkcası ama 1 saat sonra geliyoruz deseler ben de kendime çeki düzen veririm evime çeki düzen veririm ortalıkta ne biliyim kızın ıslak mendilleri oğlanın oyuncakları oluyor ev ne kadar temiz de olsa misafir gelince şöyle bi toparlamak lazım diye düşnüüyorum o yüzden oturamıyorum işte hiç benim sporum da böyle yoksa yok yürüyüşmüş yok filanmış hiç yapamam sanırım

Allah size bahçeli filan bi ev nasip etsin salıncak da olur inş. hem sen hem çocukların bol bol sallanırsınız Teyzeleri benim minnoşum uyandı hepinizi öpüyorum bana müsade

arada o baskı bendede oluyor canım özellikle bebek hareket ettiğinde falan altan çıkıcakmış gibi hisediyorum doktorum normal dedi hepsine olucak şeylermiş

habersız gelen mısafırden nefret edıyorum bende evde hele yazın cıbıl cıbıl gezerim
bıır geldımı kapıda mecbur bekler ..sende annem gıbısın hasta dahı olsa ev tertibi herseyden önemlı :)
ah bahcelı evım olsa salıncağım olsa 3 saat aralıksız sallanma rekorum var:) bacaklarım nasılda ağrımıştı
hamılelık oncesıde 1 1.5 saat sallanırdım esım sabırla beklerdı bıkmamı :)
ev işi de az bir sey degıl sureklı hareket halındesın senınde dedıgın gıbı sporun ev işi :)
hadı bende kaçar hazırlanayım tellerden kurtulmaya kosayım
melek kokulunı benım ıcınde kokla

Canim artik teller gidiyor demek hadi gozun aydin:) ben de bu sabah sahile gdip yuruyus yaptim ve bir suru merdiven ciktim. Bebislerimizde birer birer gelicek hicc merak etme:) canim cantani al istersen tedbir amacli ne olur ne olmaz

Vala canim ben hala kosturuyorum resmen hic hamile gibi degilim. yalniz biz uc kardesiz annem ucumuzde gec dogmusuz ablam 4 gun abim 9 gun ben ise 15 gun:)) sanirim bu durum bizde genetik ben de bekleyebildigim kadar bekleyecegim sonradi Allah kerim

Sezeryan mı olacaksınız ? Epidural mi genel mi acaba

Spinal anestezi olucam canım valla anestezi uzmanına bağlı ağrı yaşayanda var yaşamayanda ama bütün doğumlarda bazı sıkıntılar oluyor normalde olsa sezeryanda Allah hayırlı kolay doğum nasip etsin diye dua et bende pazar günü okuyup yatıcam inşallah sağlıkla geçer gider sezeryanda sonda takıldığını biliyorum ama lavman oluyormu bilmiyorum.Ben nst ye gittiğimde kızın birini doğuma hazırlıyorlarda sonda takmışlar serum vardı kolunda sonra başka bir serum daha taktılar hazırlık olarakmış o serumlar lavman işini bende merak ettim valla bu arada dünde sezeryana girmeden önce kan testleri varmış onlar için kan aldılar .

oh oh yarasın yaptığın hareketler bebıse rahatsız olup çıkmak ıstesın bıranonce:)
ben kaçtım artıkk kurtuluşuma doğru:) sankı doğum yapcak gıbı sevınclıyım
çanta dedııgm bavul aslında sureklı bıseyler tıkıştırmaktan doldu :) esım ıs cıkısları sabahları eve gelıp uyucak
yemeğe annemlere gelıcek artık bı ara getırır bavulu gerek olursa ama bu haftada dogururm sanmıyorum:)

Bnm yarın kontrolüm var da Dr aç ve hazırlıklı gel müdahale gerekebilir dedi. Hoş bende bi rahatlık bi rahatlık yarın birşey olmayacak modundayım ama :) suni sancıyı reddetmeyi düşünüyorum epidural sezeryan olursun o zaman dedi Dr um bide BDT lerimiz yakın açıkçası sizin de Sezeryan olmanız rahatlatı acaba erken mi gelecek bebiş diye üzülüyordum Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin şekli önemli değil sağlıkla kucaklarımıza alalım yavrularımızı inş :)

Yok canım burda çoğu arkadaş 15 gün önceden sezeyana girdi zaten normaldede dr lar sancı gelmeden olması için 15 gün önce alıyorlarmış benim 12 gün kala alınacak aslında ben bekleme taraftarıydım ama dr kongreye gidecekmiş başka dr girsin istemiyorum o yüzden bekleyemiyorum senin bekleme imkanın varsa bekle 1 hafta kala falan aldır anne karnı en güzel yer bebekler için şu anda

canım bendende kan aldılar sonuçlarla birlikte anestesi uzmanızya görüşücekmişiz ne yapıcak bilemedim bende

aynen bende canım annem benim rahmetli ama bildiğim kadarıyla biz tam gününde doğmuşuz abim ile. Biz de genetik değil bizim sıpa tembel ve rahatına düşkün sanırımHayırlısıyla gelsinler artık sağlıkla sıhhatle inş.

Canım aynı gün olacak doğumumuz:) İnşallah hayırlısıyla alırız bebişlerimizi kucağımıza spinal anesteziyle olacak benimde. Doktorum bu son 3 günde temizlik alışveriş vs istemiyorum ona göre dedi gülerek :) bol bol dinleniyorsun enerjini toplayıp geliyorsun dedi tamam dedim inşallah minnak kuşum bir atraksiyon yapmaz 2 gün daha durur :)

Kizlar suyum geldi hastaneye gidiyirum hala geliyoo dua edin bana litfen

Canım inşallah sağlıcakla almışsındır kucağına kuzucuğunu Allah yardımcın olsun.

kızlar bu spinal anesteziyle epidural anestezi arasındaki fark nedir? eğer sezeryan olursam spinal öneriyor doktorum. spinal bazen ameliyat esnasında şiddetli ağrı yapabiliyormuş diye duydum. korkuyorum :26:
Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Spinal Anestezi nedir

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

Kızlar ben gece 4 10 normal dogum kızımı kucağıma aldım cok şükür telden pek beceremıyom sonra görüşürüz

Canım gözün aydın Allah analı babalı büyürsün inşallah:)

kızlar birazdan dr gidiyorum bakalım ne diyecek , sancımda yok , benim oğlanın geleside yok heralde , hadi bakalım hayırlısı.

slm teyzoşlar
guzel dıleklerınız ıcın hepınıze tesekkur ederız,doğum yapan herkesı tebrık edıorumbekleyenlerının sabrını alkıslıorum
hep aklımdasınız ama gelemıyorum bı turlu kıslar
bebğim göğsumun bırını ememıo,diğerını emzırıp onuda pompayla cekıorum
oda gıcılamaz kağnı gıbı gırç gırç yarım saatte bıt kadar sagıo yenı yenı gelıo dıye
dun cok kötü oldu göğüslerım kolumun altına doğru bezelendı gerıldı agrıo vs zaten
yarada oldu,ama burdan öğrendiğim butun formullerı uyguluorum,e vıtamını kapsulu ezıp kyuorum sanırım en cok onun faydası var
zeytınyagı ,lanolın derken kokteyl oldulanolının cok faydası olmuo dıe kullanmıorum artık
sıcak su torbasıyla fılan masaj yaptım kolumun altından kaburgalara doğru yapmak gerekıomuıs
diğer yerlerde sut kanalları oldugu ıcın oralara pek dokunup sıkmamak lazımmıs
bıde benım gıbı humana komposto tatlı dıyıp cokda abartmayın bırden sutunuz gelıp bebeğiniz hepsını boşaltamayınca mahvolabılırsınız
bugun bıraz bıraz alıo cebren ve hıleyle,azcıkta sararmaya başladı kuzum olacak ama okadar
sınırı gecmezse dert değil,gunde 48cc kadar mama yada anne sutu almalıymıs bebek
aklıma gelenler bunlar kızlar ,doğum hıkayemı bıraz daha rahatlayınca yazıcam alelaceleden guzel ayrıntıları kacırmak ıstemıorum
hepınızı opuorz

bu arada aıluhcum evet saklattık beebğin kordon kanını Onkıme..
ve kan pıhtılaşması cvın iğne kullanan arkdaslar ıcın yazıcaktım
bı gun onceden bıraktım kıslar iğneyı son gun yapmadım
bun argemen drumuz epey kanlı canlı bır amelıyat oldu rahım epey damarlanmıstı dedı ama
bı sıkıntı olmadı cok sukur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…