- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #38.021
evet maşallah tabi.ama nasıl bu kadar kilo aldıgını anlamıyorum.ben son 1 bucuk aydır hiç kilo almadım.ama bebek hızla kilo alıyor.hatta cok almasın die ilaçları kestim ve pekmez muz gibi seyler yemiyorum.ama bebişim kilo alıcam diye inat etti ve son halımız bu=) vücudumdada şişlik yok.acaba diyorum bebektemi ödem var.hakkımızda hayırlısı artık.hala normal sancı beklıyorum acılma fazla olursa normalde dogurabılırsın o an karar veririz dedi
Kizlar biz bugun eve geldik. 40+3te gece 4:30 da suyum patladi ve kahverengi yesil gibiydi ben basta anlamadim ne oldugunu sancimin gelmesini bekledim ertesi gun sabah 10da doktora gittim hala pek sancim yoktu. Doktor muayeneyi yaparken kalan son suyumda geldi ve yemyesildi doktor avil sezeryana almak istedi kabul etmedim. Bebek mekonyumunu yapmis cok tehlikeli cigerlerine almis olabilir dedi. Once 4-5 saat suni aldim acilma olmadi 3 cmde kaldi. Doktor acilma icin 10 saat veklememiz lazım bu da cok tehlikeli dedi ben normalicin israr edince sorumluluk kabul etmediğine dair bir kagit imzalatmak istedi biz de isin ciddeyetini dusunup spinal sezaryene karar verdik 11 mayista kizimi kucagima aldim 3 kg 51 cm minik bir kiz:) yalniz arkadaslar daha sutum gelmedi pompayla cektirtiyorum ozu geliyor sari sari o kadar bu cocuk ac mama vermek istiyor annemler surekli dogum yapanlar siz neler yapiyorsunuz? Ek mama veriyor musunuz veriyorsaniz neyle Yediriyorsunuz.
Kizlar birsey soracagim gun icinde rahimde bole elektrik carpmasi gibi igne batmasi gibi ara ara aci hissediyorum nedenini bilen yada olan var mi sanci mi ki buarada belimde yaniyor gibi ama hemen geciyo
canım bebişine çok geçmiş olsun. hayırlısıyla çabucak atlatır merak etme biliyosun onlar bizden çok daha güçlü.:) sen kendini üzme senin stresin onada yansımasın. kilolardan bahsetmiyorum bile.. oraların sıcağı yeter seni eritmeyeslm arkidişler... nasılsınız? halil efeyle uğraşmaktan bir hal oldum.. hafiften gaz sancılarımız başladı.. 15. günden sonra başlıyormuş.. geçen gecenin bir vakti doktora gittik halil efe 15 günü geçti ama sarılığı çok artınca soluğu doktorda aldık.. kan tahlili falan filan derken.. stres bir milyon oldu kan damla damla akıyor sinir krizi geçirdm resmen oğlum ağladıkça... sarılık değeri 4. gün 11 di 15. gün 14 olmuş.. testler falan filan.. sonuç ANNE SÜTÜ SARILIĞI... yani sütüm bebeğimde sarılık yapıyormuş.. mama verince geçermiş internette öyle yazıyor.. doktor önceden emzirmeyi kesiyorduk artık kesmiyoruz emzirmeye devam et bir ay içinde geçer dedi.. eşim a rh negatif ben a rh pozitif bebeğimiz a rh pozitif sebep kocamla olan rh uyuşmazlığı... moralim bozuk... sonra bir de bebekte göbek fıtığı var demez mi!!! göbeği doğduğundan beri 1-2 cm dışarda.. gerçi göbeği geç düştü ama şuan içine girmeye başladı.. sarılık içinde 2 saate bir besliyorum birinde emziriyorum diğerinde mama veriyorum mecbur.. sütten tamamen nasıl keseyim içim gidiyor.. sadece süreç hızlansın diye çok az mama da veriyorum.. geri kalan sütümü sağıp dondurucuya atıyorum.. lohusa depresyonuna gircem az kaldı... doğumdan önceki hiç bir kıyafetim olmuyor... yok zaten kiloluydum ama üniversite günlerime dönesim var..68 civarı.. doğumda 15 civarında kilo verdim.. ona rağmen top gibiyim.. ağır basıyorum ya.. halil efede 3700 gram doğdu gören herkes kocaman karnından bu mu çıktı küçücük diyor.. zaten sorana 3 kilo doğdu diyorum çünkü 3700 gözükmüyor.. anası gibi tostoparlakabur cuburu kestim artık tamamen.. bol bol su ve humana çay içiyorum... offf başımı alıp gidesim var... kocam baktı kafayı baya bi taktım koşu bandı alacak odanın birini ayarlıycaz falan.. öyle yani kocacım bile korktu kafama taktıkça bişiler yapmak istiyor... süt olur falan diyordu ilk günler bişiler alıyordu artık şunu ye diyemiyor..
doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum.. yapmayanların Allah yardımcısı olsun.. herkese mutlu haftalar...
ama olmassss... güzel şeyler düşünmeye çalış. dua et bol bol.. düzelir merak etme. üzülmek daha çok zarar verir sana... bak ne güzel aldın bebeişini kucağına bak bize ciğerci kedileri gibi bekliyoruz halaDoğum sonrası depresyona girdim arkadaşlar içim çok sıkılıyor bebeğim bana muhtaç sütüm de anca pompoyla çok az geliyor mamayls büyücek yavrum.çok şükür annem yanımda bana dua edin arkadaşlar duygusal olarak çok zayıfım kişilik olarak bu da kolay depresyona girmeme neden oluyor
canım bayadır yoktun. iyi olmanıza sevindim.. kilolarada maşallah yani nası gitti öle onlar. tebrikler vallaBu gun 18 gunluk olduk zaman o kadar cabuk geciyor ki anlamiyorum umarim herkez iyidur hic girmeye zamanim olmuyor kizim eziyetli biraz kilolar giitti benim 18 kilodan 2 kilo kaldi dikkat ediyorum bol su iciyorum yaza bisey kalmicak hayirlisiyla dogum yapacaklara allah yardimcisi olsun yapmislar allah bebislerine uzun omurler versin
Kizlar biz bugun eve geldik. 40+3te gece 4:30 da suyum patladi ve kahverengi yesil gibiydi ben basta anlamadim ne oldugunu sancimin gelmesini bekledim ertesi gun sabah 10da doktora gittim hala pek sancim yoktu. Doktor muayeneyi yaparken kalan son suyumda geldi ve yemyesildi doktor avil sezeryana almak istedi kabul etmedim. Bebek mekonyumunu yapmis cok tehlikeli cigerlerine almis olabilir dedi. Once 4-5 saat suni aldim acilma olmadi 3 cmde kaldi. Doktor acilma icin 10 saat veklememiz lazım bu da cok tehlikeli dedi ben normalicin israr edince sorumluluk kabul etmediğine dair bir kagit imzalatmak istedi biz de isin ciddeyetini dusunup spinal sezaryene karar verdik 11 mayista kizimi kucagima aldim 3 kg 51 cm minik bir kiz:) yalniz arkadaslar daha sutum gelmedi pompayla cektirtiyorum ozu geliyor sari sari o kadar bu cocuk ac mama vermek istiyor annemler surekli dogum yapanlar siz neler yapiyorsunuz? Ek mama veriyor musunuz veriyorsaniz neyle Yediriyorsunuz.
Nerelerdediniz arkadaslar umarim iyisinizdir dualarim sizlerle[/QUOTE
Limbo merhaba canım gözünüz aydın bebeğini sağsalim kucağına aldın hayırlısıyla.Hakkında hayırlısı buymuş.İnşallah sütünde gelir bol bol emzirirsin.Bende bekliyorum ama doktorum çarşamba günü suni sancı ile doğumu başlatıcam eğer olmazsa sezeryanla alıcam.Daha fazla bekleyemem dedi(Artık hayırlısı nasılsa öyle olsun diyorum.Doğum yapmış anneleri tebrik ediyorum.Doğuma gidenlerinde Allah yardımcısı olsun inş..
doğurmayan hatunlar aşağıda daha varsa kendinizi ekleyin kaç kişi kalmışız bir görelim
1.tuuba_0,
2.lavantalavanta,
3.07papatya
4.KUBSEN,
5.turtix,
6.EeYoRee,
7.Nana1209,
8.kkubimm
9.MyHoS
10-ruhurevan
merhabalar herkese,
doğum bekleyenlere kendimi de ekledim.kısmetse haftaya bugün sezeryan tarihi verdi doktor.umarım ozamana kadar suyum falan gelmez.korku şimdiden başladı.ama doğum yapanların yazılarını okudukça moralim düzeliyor.fıstığımı kucağıma aldığımda herşey güzel olacak inş.
siteye bakınca doğum yapmayan az kişi kalmışız.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
doğurmayan hatunlar aşağıdadaha varsa kendinizi ekleyin kaç kişi kalmışız bir görelim
1.tuuba_0,
2.lavantalavanta,
3.07papatya
4.KUBSEN,
5.turtix,
6.EeYoRee,
7.Nana1209,
8.kkubimm
9.MyHoS
12. Olarak ben varim dogurmayan..gunler de bitti. .gulsevdam doguma gitmiş onun adina cok sevindim rabbim yardimcisi olsun..ben hala bekliyorum. .
Canim cok sıkkın. .arkadasim geldi pastalar borekler yapti..annenleri ablanlari caya cagiralim dedi cagirdim bende..ortanca ablamin bir huyu var parmagini gozune sokar kurcalar bişeyler cikarir..bende gozunle oynama deyip dururum..yine oyle yapiyodu oynama gozunle dedim sonra asti suratini konusmadi benle yuzume bakmadi..yemeklerini yediler erkenden gittiler..buyuk ablama demis azarlar gibi konustu diye. .ablamda onu dinledi annem falan erkenden gittiler tabi annemin biseyden haberi yok..sinir oluyorum hamile olan benim zaten hassasim stresliyim ayıp degilmi hic de aszarlamadim gayet laf arasinda soyledim..arkamdan ne kadar konuşmuştur allah bilir..bende evde yalniz taktikca takiyorum kafama..iki gun sonra da duygu sömürüsü yapar herkese yok bana oyle dedi kac gun uyumadim fenalastim falan der..hayatta gercekten yalniziz iki abla bir olup kardeşi bile dislayabiliyorlar iste..annemde gelip evi temizliyor ancak halbuki benim insana ve dertlesmeye ihtiyacim var temizlik gelip geciyor..esim zaten 10da geliyor eve ben hep yalnız. .sonra carsida yuruyus yaparken dusuyorum nasil oldugunu bilmeden insanlar niye yalniz cikiyorsun bu halinle diyor..annem hastanedeykrn niye aramadin diye kızıyor. .sen arasaydin ilgilenseydin bilirdin nerde ne halde oldugumu..cok dolmusum sanırım. .hayatta yalnizim bunu boyle kabullenip kimseyi istemicem yanimda.bebegimi de kimseye sevdirmicem onu da kendi basina ayakta durabilecek gibi yetistircem.insallah...
canım her zaman mı böyleler bilemiyorum ama belki adet dönemine felan denk gelmiştir ablanın. kardeş başkadır ne de olsa.. senin hassasiyetini anlayamamıştır belki. sen üzme kendini çok yakında kısmetse canın kanın kucağında olacak zaten o zaman o sana yetecektir. yeri geldiğindede sitemlerini iletirsin..Bu arada bu bahsettigim ablami aradim telefonu dogurdun mu diye açıyor. .psikolojik baskının dibi..diger ablam da dogumunu anlatiyor neymid kadin suyunu tam patlatacakmis icerden bisey almaya gitmis (sizde korkmayin diye soylemiyorum)o arada suyu gelmis ben bunu duyunca yok dedim eger suyum gelmezse hastaneye gitmicem evde dogsun bir sekilde cikar olmadi sezeryan olayim bayiltinca ne yaptiklarini gormem etkilenmem heralde...gecen seger de sezeryan dogumda ne yaptiklarini anlatip beni cok korkutmustu
merhaba kızlar bugün doktora gittik muayene olduk bebeğimin boynunda kordon dolu malesef ulturosonda 40 haftalık gözüküyo ve hiç sancım yok vajinal muayene etti bakalım doğum kanalına gitmiş mi diye olmayan arkadaşlar hiç korkmasın hiç acımadı baya rahmin duvarlarına değdi yavrum korktu yukarı çıktı hatta:) aslında çatın çok müsait kolay normal doğum yaparsın ama bebeği riske atamayız dedi boynunda hatta omuzunda bile varmış kordon biraz üzüldüm sezeryan olucak diye ama hayırlısı napalım cuma gününe gün verdi bizde perşembe gelsek olmaz mı dedik neden dedi kandilde doğsun istiyoruz dedi tamam sabah bi gelin ameliyathane müsaitse yaparız dedi perşembe olmazsa cuma kesin Eymen Yağız bey kucağımda
canım her zaman mı böyleler bilemiyorum ama belki adet dönemine felan denk gelmiştir ablanın. kardeş başkadır ne de olsa.. senin hassasiyetini anlayamamıştır belki. sen üzme kendini çok yakında kısmetse canın kanın kucağında olacak zaten o zaman o sana yetecektir. yeri geldiğindede sitemlerini iletirsin..
Cnm guzel dileklerin icin cok tesekkur ederimLimbo hayırlı olsun bebişin gülsevdam saolsun naklen yayın yaptı bize senin için
umarım herşey yolundadır...sütün de gelir sıkma canını bikaç günü bulabiliyor galiba bu durum
Yavrunu sağ salim kucağına almışsın ya önemli olan o, ben de bekliyorum ama bebeğim tombul muhtemelen normal olmaz dr sezeryan olacaksa da bebek istediği zaman gelsin dediği için bekliyoruz. Allah sizi hiç ayırmasın darısı biz bekleyenlein başına
Amin cnm Alkah hic birimizi ayitmadin hakkinizda hayırlısı
Bu arada meliyi bugün görmeim doğuma mı gitti yoksa
Nerelerdediniz arkadaslar umarim iyisinizdir dualarim sizlerle[/QUOTE
Limbo merhaba canım gözünüz aydın bebeğini sağsalim kucağına aldın hayırlısıyla.Hakkında hayırlısı buymuş.İnşallah sütünde gelir bol bol emzirirsin.Bende bekliyorum ama doktorum çarşamba günü suni sancı ile doğumu başlatıcam eğer olmazsa sezeryanla alıcam.Daha fazla bekleyemem dedi(Artık hayırlısı nasılsa öyle olsun diyorum.Doğum yapmış anneleri tebrik ediyorum.Doğuma gidenlerinde Allah yardımcısı olsun inş..
Canim cok saoll.. darisi basina doktoruna guven rahat ol kolay dogumlar sana cnm insallah
Kizlar bu arada gulsevdamla konustum normal dogumla getetirdi bebegini dunyaya ikiside cok iyiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?