2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

canım benim bildiğim kadarıyla en etkili olanlardan biri gece emzirmek. gece emzirmemek sütü azaltabiliyormuş.. benim sıpa uyanmayınca ben de emziremiyorum ama emzirsem daha artar diye tahmin ediyorum..sen gece emzirmeye çalış bence.. en iyisi emzirmek ama.. ilk günler neler çektim ben de.. göğüslerimin hiç ucu yoktu sütüm yoktu.. sütüm geldi çocuk ememedi.. şırınganın ucunu kestim, göğüs uçlarımı çeke çeke büyüttüm.. sonra hemen halil efenin ağzına soktum, o emdikçe şimdi kocaman oldu uçları.. ne yara ne bişi.. çok rahat emziriyorum bugün 20. gün.. ilk zamanlar yandıkça lansinoh sürdüm rahatlatıyor baya.. mememi ağzına sokabildiğim kadar sokuyorum özellikle.. lıkır lıkır ses geliyor emerken.. sarılık yüzünden 2 gün mama verdim ama çocuğum kusup durdu ki çok az verdiğim halde meme istiyor.. biberonu ememiyor artık memem gibi sanıp çap çap yapıyor ağzını..

bu arada bebeği olan anneler emzirme düzeniniz nasıl? günün hangi saatleri bebeğiniz ne kadar uyuyor kaç saat emiyor?
bizim nerdeyse 20 gündür hep standart.. sabah 6-7 gibi kalkıyor bazen 5 gibi,emiyor, bazen kakasını yapmış (yapmadıysa yapana kadar bekliyoruz) oluyor.. sonra öğlen 11 kadar falan uyuyor sonra yine emiyor..öğleden sonra hiç düzen bişi yok.. ya sürekli mememde emiyor oluyor ya da 2-3 saat kesintisiz uyuyor oluyor.. akşam 3-4 gibi güneş ışığına tutuyorum, oyalıyorum bir şekilde.. sonra saat 8-9 a kadar yine memede... gece 12 ya da en geç 2 de uyuyor.. bütün uyumadığı zamanlarda çoğunlukla memede.. bazen etrafa bakınıp duruyor.. ama sbah kakasını yapma vakti bir de akşam 8 den sonra çok zor oluyor kıpkırmızı kesiliyor.. kabız falan değil halbuki.. gazını üstten çok rahat çıkarıyor aslında her meme emmeden sonra çıkartıyorum ama alttan gazı kaka yapmadan önce çıkarıyor o yüzden kaka zamanları kabus olmaya başladı. günde 3 kere kakanın sadece 1 ini sorunsuz yapıyor.. çok merak ediyorum sizlerin düzeni nasıl.. bizim en güzel yanımız gece en uzun uyku dönemini geçiriyor.. sabaha karşı erken uyanınca da emip hemen gazı çıkarıp uyuyor maşallah.. öyle 2 saatte bir 4 saatte bir falan yok öyle bir düzenimiz.. nasıl yaparım onu da bilmiyorum ama doğumdan önce sürekli uykum geliyordu ya o halime benzetiyorum çocuğumun düzenini...

benim sütüm nerdeyse yok denecek kadar az bütün sağıyorum 50 cc anca çıkıyor ne yaptıysam sütüm artmadı zaten kızımda hiç emmedi emiyorda bir türlü istemiyor mama veriyorum mecburen çünkü erken doğdu eve düşük kiloluydu kilo kaybetmemesi için zorlayamadım şimdi 3 saatte bir uyanıyor , mama anne sütünden daha tok tuttugu için uyku süremiz şuan bu şekilde gaz sorunumuz hiç olmadı kakasını yaparken çok kötü oldu bir ara mamasına 2 damla zeytin yağı tamlattım ve poposuna sürdüm düzeldi kaka sorunumuzda olmadı bir daha 23 günlük olduk bugün anne sütü dışında bi derdimiz yok

bizde cuma günü gidicez bakalım bu sefer ne diyecek. elle muayne etti canım. bu ikinci muayne oldu. ve her ikisinde de muayneden sonraki akşam kızım aşırı hareket etti ve çok canımı yaktı nedense..

doğuramayan arkadaşlar beni düşünüp mutlu olun 40+6 dayım bugün hala tık yok sıkmayın canınızı
bloody izindeyiz canım merak etme bugün bizde bitiriyoruz takvimi
inşallah canım bende öyle istiyorum normal doğum..
canım sıkılma bu kadar. sen birazda dr ların farklı konuşmasına sıkıldın.. üzme kendini... elbet gelecekler hayırlısıyla nereye kadar kaçabilir yaramazlar.. :))

gözünaydın canım bizim içinde kokla bebişini..

bence 2 saatte bir zorla da olsa uyandir,ilk dogdugunda kizim uyanmiyordu zorluyorduk emzirmek icin,kilo almaz bebegin boyle duzensiz emzirmeyle,benim kiz 1,5 kilo aldi bu 2 saatlik zorlama duzenle,uykusuzum yorgunum hicbirseye yetisemiyorum ama bundan baska birsey de dusunmuyorum simdilik bu arada kizim 2,5 kilo dogdu cok zayif ve kucuktu,simdi tombullasti yanaklari yavrumun

kaç kilo şuan benim kızım da 2400 ile taburcu oldu hastaneden 2600 doğmuştu şuan 3100 23 günlük olduk

mayis anneleri haziran annleri sizi gecmesin sakin ?hani kac kisi kaldik dogurmayan eliniz cabuk tutun mayis bitmeden grubumuzda hamile kalmasin

mayis anneleri haziran annleri sizi gecmesin sakin ?hani kac kisi kaldik dogurmayan eliniz cabuk tutun mayis bitmeden grubumuzda hamile kalmasin

evet ya mayıs bıtmeden dogması lazımmmm bebiklerinnn ben artık oglumu gormek ıstıyorum cok bunaldım coookkk

inşallah hallolur canım ben dün öğlen sağdım bir ara ikisinden 120 ye yakın çıktı senin tek göğsünden mi çıkıyor? benim de ilk zamanlar çok azdı ama sağdıkça arttı bir de benim sıpa sürekli memede.. göğsüm bomboş olana kadar emiyor.. memem vıcık vıcık oluyor süt bitince.. bir de memeden yatağına bırakınca gözler fal taşı gibi bakınıyor..

off nasıl düzen yapcam bilmem.. benim çocuk da 3700 doğdu 4. gün hastanede 3800 çıktı 15. gün sağlık ocağında 4 kg çıktı ama kıyafetiyle tarttılar ya.. bana çok sağlıklı gelmedi.. sizin nasıl tartıyorlar?

2200 gr di taburcu oldugunda suan 3700 gram 1 ayi doldurduk,dr cok iyi kilo almasi dedi haftada 300 kusur gr kilo almis

maşallah kilosu iyi gidiyor bizde bir ayımızı doldurdugumuzda 3600 oluyoruz bu gidişle :)

iki göğsümden o kadar çıkıyor hiç emmiyor benim kızım iki satte bir sağıyorum rezene içiyorum humana stil tee aldım onu içiyorum iki günde bir kutu bitirdim hiç bi artış yok bol bolda su içiyorum birde kıyafetle tartmıyorum ben sadece beziyle tartıyorum

evet ya mayıs bıtmeden dogması lazımmmm bebiklerinnn ben artık oglumu gormek ıstıyorum cok bunaldım coookkk

bende çok bunaldım hem hareket etme açısından hemde psikolojik olarak. doğum yapanları gördükçe hergün rüyama giriyor doğuruyorum falan. ve her anım bebeği düşünerek geçiyo kafamı başka şeylere veremiyorum. bu durum da giderek rahatsız edici olmaya başladı

canım evde nasıl tartıyorsun? normal tartım var benim de onda mı yoksa bebek tartısı gibi bişi mi aldın?

selam kızlar 09.05.2013 perşembe günü genel anestezi sezaryen ile oğlumu çok şükür kucagıma aldım ama biraz sarılık problemimiz var takipteyiz sürekli.sizler nasılsınız görüşmeyeli?

Maşallah Allah analı babalı büyütsün:) sağlıcakla inşallah..

selam kızlar 09.05.2013 perşembe günü genel anestezi sezaryen ile oğlumu çok şükür kucagıma aldım ama biraz sarılık problemimiz var takipteyiz sürekli.sizler nasılsınız görüşmeyeli?

gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün inşallah sütünüz nasıl geldimi hemen emziriyosanız ve sütünüz yeterli geliyorsa bebeğe çabuk geçecektir yoksa ek olarak mama takviyesi yapmalısınız sarılığın çabuk geçmesi için

Allah analı babalı büyütsün inşallah gözünüz aydın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…