2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

o kadar bekle bekle normal olsun diye küçük inatçı kısa yoldan gelmek istedi demek. :)) olsun canım allahım sağlıklı sıhhatlı uzun ömürler versin sana ve evladına. bi kaç güne sıkıntın geçer merak etme. gözün aydın olsun..

kızlar 14.05.2013 saat 01:45 te epidural normal doğumla kızım Zeynep'i kucağımıza aldık.

pazartesi kontrolde suyumun iyice azaldığını söylemişti doktor o akşam doktorum nöbetçiydi yatış yaptık suni sancı ile doğumu başlattılar. sancılar dakikada bire düşünce ve 5 santim açılmada epidural yaptılar ve 01.45 te yavrumu doğurdum allahıma şükür

2 gece hastanede kaldık rahimde sızma şeklinde kanama oldu 2. kez operasyon yaptılar kanamayı durdurmak için.

şimdi evdeyiz göğüs uçlarım çıkık olmadığı için ilk önce silikon uç kullandık. ama artık kızım silikon ucu almıyor göğsümüde emmiyor çok ağlıyor. dün akşam sarılığı yükseldiği için hastaneye gittik sağmamı istedi doktor birde biraz mama verin dedi. artık o şekilde vermeye çalışıyoruz sütü. birde çok gaz sancısı oluyor.

ay ne zormuş emzirememek. başka emzirme sorunu yaşayan var mı?

Doğuma gidenlere ve bebişini kucağına alanlara Allahtan iyilik ve güzellikler diliyorum bu mübarek gecede inşallah hayırla ettiğiniz dualarınız kabul olsun:))

Kızlar bebeğim 4 günlük oldu ve ben yeniden doğdum onunla dünya onunetrafında dönüyor artık resmen yarın kontrollerimiz var benim kendi drumda elifimin de çocuk doktorunda kbbde ve sağlık ocağında topuk kanı ve kayıt için.

Çok mutluyum tek derdim göğsümdeki yaralar bazen kanıyor ilk günden beri sadece anne sütüyle besledim en az 1 yılda anne sütü vermek istiyorum normal doğum ve anne sütüyle beslemek tek hayalimdi mbaşı ters olduğundan mecburi sezeryan olduk hayırlısı böyleymiş takdiri ilahi ama süt konusunda herşeyi deniyorum emzirirken çok acı çekiyorum i leye imleyede olsa dayanıyorum kuzucuğuna ama kanadığında bırakıyor memeyi ( soğan kesip koydum lansolin krem kullanıyorum ayva çekirdeği jökesi sürüyorum suyla yıkıyorum gerçi 4 gün oldu ama gerçekten çok zor Allaha şükür sezeryan olmasına rağmen sütüm hemen geldi varda ama bu yaralar mahvediyor beni bildiğiniz başka bir çare varmı varsa deneyeyim nolur geçecek diyin az kaldı diyin( ben o acıyada seve seve katlanıyorum ama kanayıp ememeyince çok üzüluorum(

Benimki de susmak bilmiyor devamli agliyor. Devamli meme istiyor cekemeyince ağlıyor gece uykusu yok Allah sabirlar versin.
Melicim guzel haberlerini bekliyoruz canim dualarimiz seninle.
Canim benim sonunda oyle ya da boyle kavusmussun yavruna onemli olan da bu ben de ayni şeyleri yasadim biliyosun seni merak ediyordum hayirli olsun cnm

Canim bak ben ilk gunler emzirme sorunu yasadim benim de gogus ucum yok cok ağladım kizima mama verdim. Sonra saglik ocagina gittik orada bana hemsireler emzirme egitimi verdiler gogus ucunun olmasina gerek yok badini degil kahverengi kismini vereceksin gogsunun bence saglik ocagindaku hemsirelerden yardim iste cok yardimci oluyorlar ben bu sekilde 2 gundur emzirmeye calisiyorum kızımı umarim basarili oluyorumdur

aman soranları salla. daha demin anneme dedim. yalan söylemek günahtır, olmasaydı herhalde baştan bir ay geç söylerdim millete, mayıs değil de haziranda doğacak derdim dedim. ne bir ayı komşular 3 aydır oldu mu diye soruyorlar dedi en iyisi sallamamak

hayırlı olsun yavrun sağ salim kavuşmuşsun ya bebeğine bunları düşünme boşver hayırlısı böyleymiş bende 6 saat sancı çektim 4 cm açıklıkla sezeryana girdim üzüldüm ama önemli olan onun sağlıklı doğmasıydı

spinal oldum bende aynı gün ayaklandım hiçbir yan etkisini de yaşamadım sanırım bünyeyle alakalı birazda
:26:

Günaydın kızlar bende hala dogum belirtisi yok yarın randevumuz var bakalım ne olacak dogum yapmayan kaç kışı kaldık acaba :)

benimde kızım huysuzlanıyor kundak gibi yapıyorum çünkü elleri suratına değince uyanıyor sonra baktık ki çocuk bunalıyor ellerini açıp öylece bırakıyorum 45 dk bir saat anca uyuyor annem yanımda isan biri olunca daha güvende hissediyor raahtlıyor
emzik alıştırın oda bir meme gibi rahat oluyor oyalanıyor en azından kırkı çıkana kadar kırk çeşit olurmuş derler hYIRLISIYLA atlatalım birden ağlıyorlar insan eli ayağına dolaşıyor panik yapıyor

kızlar benim bebek sürekli kusuyor ya.... emiyor emiyor emiyor sonra süt daha midesine inmeden kusuyor çünkü midesi dolu oluyor... gece falan kusması yok hiç ya da çok acıktığında.. aşırı emmek istiyor ve sonra kusuyor. emzik veriyorum bazen ama benim memem olmadığını anlayınca ağlıyor... mememe bağlandı resmen sırf o yüzden emiyor süt olunca yutuyor ve sonunda artık emdiğini çıkarıyor.. kustuktan sonra bir süre vermiyorum mememi oyalamaya çalışıyorum ama o kadar çıldırıyor ki bazen kucağıma alıyorum pat diye susuyor meme geleceğini anlayınca.. beni parmağında oynatmaya başladı... yaa her yer kusmuk oldu.. dün kaç kere üstümü değiştirdim onun ki hariç.. dün banyo yaptırdık bugün yine kusmuk kokuyor.. kusmuk kokulu oğlum diye seviyorum ben de ayaklarını vücudunu sıcak da tutuyorum ama sırf bu aşırı yeme isteğine napıcam bilmiyorum...

ayy anım benım ben onların kusmuk kokularına bıle bayılıyorum mıs kokulu melekler kusması normaldır canım onemlı bırsey oldugunu sanmıyorum

kusan çocuk gelişikli olur derler birden emiyorlar benimde öyle sanki ağzında tutuyor daha bir göz aç kapamada kusuyor zaten sütüm az kusmamaı için dikkat ediyorum çünkü kusunca midei boş oluyor bu sefer ağlıyor öyle böyle büyüyecekler

sancısı varsa ondanda kusuyor sen kendini üşütmemeye dikkat et sütüne geçer derler ekşi şeyler yeme direk bebeğe yansıyormuş
ayaklarına patik felan giydir üşüttümüde çok kusuyor birde kakasını yapan sıraya denk gelirse ıkınırken hepsi çıkıyor 15 günde öğrendiklerim bunlar

allah kolaylıklar versin kucağa alışmaması için cebelleştim ama ne mümkün gelen kucaklıyor giden kucaklıyor yatağına götüremiyorum yattığı an uyanıyor öyle böyle zaman geçecek

maşallah halil efe'ye iştahı iyi :) bi süre sonra kenliğinden geçecek şuan mideleri büyüyor fazla alacak fazlasını çıkaracak yavaş yavaş geçecek ama sabırlı ol canım normal şuan kusmaları yeni doğan bebekler ne zaman memenizi verseniz emer asla yok demez doyumsuzdurlar o yüzden mideleri büyüyüne kadar böyle sıkıntırları oluyor ama sürekli emmek istemeleri fazla emmeleri midelerini geliştiriyor yani kuzun büyüyor sıkıntı yapma sevin :) minada gazını çıkarmadıgım zamanlar kusuyor birde kakasını yaparken çok ıkınıyor yeni mama yediyse hepsini çıkarıyor minik cadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…