2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

çok teşekkür ederim canım bende hep seni merak ettim bizim bebekler aynı kafadandı malum gelmek bilmediler:) neyse ki sağlıklı sıhhatli kavuştuk yavrularımıza darısı tüm bekleyenlere diyelim

amin canım çok teşekkür ederim hepimizin evlatlarına inş. bir an önce geçsin diye bekliyorum ağrılarım çok sağolasın...

Gunaydin kizlar ben de persembe 07.10'da oglumu sezeryanla dunyaya gdtirdim. Geldigimde 7 cm aciklik vardi sonra 8 oldu ama bebek iriydi diye dr riske atmak istemedi biz de kabul ettik bu arada da kakasini yapmis oglum iyiki kabul etmisiz dedik. Kendi drum kongrede oldugu icin baska bir dr yapfi ameliyati o yuzden biraz soru isareti var kafamda acaba kendi dr olsaydi normal olabilirmiydi diye. Neyse oglum iyi cok sukur biraz emme sikintisi yasiyoruz bu arada da 290 gr vermis cok mu sizce doymuyor mu acBa cocuk dru ne diyecek bakalim dun sinir etti beni.
Neyse ins herkes iyidir gecmise bakamadim doguranlari tebrik ediyorum, bekleyenlere sabir diliyorum

Kizlar gunaydin canm cok sıkkın benim ki kesinlikle emmiyor ne denediysem olmadi sutumu sahip kasikla veriyordum sutumde iyice azaldi msma veriyor um fun aksamdan beri doktorlar ve ailem kesinlikle biberon vermemi istemiyor cocuk kaka yapmiyor ve 2 gundur bezinde minik kan damlalari var bu da yeterli sivi almadığı ni gosteriyormus anne sutu diye diretip cocugu bu hale mi getirdik acaba kizlar sabah sabah icimi dokeyim dedim

Benim de geçen hafta perşembe kanmama oldu. Doktor sorun olmadığını dinlenmem gerektiğini söylesi. Ben de nişan zannettim ama değildi demekti. Yarın planlı sezeryan olacağım inşalalh...

canım seni en iyi anlayan benimdir ve çevrendekileri dinlememeni tavsiye ediyorum ben öyle yaptım çok bilmiş insanlar var hepsi prof sanırsın sen çocugun için zaten elinden geleni yapıyorsun ve ona kimse senden daha iyi bakamaz benim kızımda 36 haftalık doğdu 2400 gr çok küçükdü göğsümü tutmadı zaten sütümde 4 gün falan gelmedi zorla emzirdim 4 gün çok kilo kaybediyordu hep ağlıyordu uyumuyordu bi 30 cc mama verdim yavrum açlıkdan mafoldu dayanamadım mama başladım sonrada sütümü sağıp vermeye başladım biberonla çünkü göğsümü ne yaptıysam tutmuyor ilk önce günde 80 cc falan geliyordu şuan biraz azaldı ama son damlasına kadar sağıp vereceğim elimden gelen bu yani illa anne sütü diye tutturup yavrumu aç bırakamadım ha biraz kilolu bi bebek olsaydı 10 gün 20 gün bi şekilde ısrarla emzirirdim mama hiç vermezdim ama zaten kilosu yoktu olanda gidecekti 4 günde 400 gr vermişti riske atamadım ben dediğim gibi bebeğin için en doğru kararı sen verirsin ayrıca şu da bir gerçek çok cocuklar var sadece anne sütüyle beslenen ama hep hastanede olan mama olan çocuk illa bağışıklıgı zayıf olacak yok obez olacak diye birşey yok ek gıdaya geçildiğinde sağlıklı beslenmesi önemli olan anne sütü bir nimet ama yoksa yapacak birseyde kalmıyor ilk zamanlar ben çok üzülüyordum çünkü çevremdeki herkes mama verme çocunu obez mi yapıcan diyorlardı sanki sütüm varda ben mi vermiyorum dedim öyle diyenlere kimse kimsenin halini anlamıyor o insanlar yüzünden bunalıma girdim olan sütümde azaldı stresden ama şuan takmıyorum çünkü kızımın karnı doyuyor ve huzurlu

Canim bencede cevreni cok dinleme agzi olan konusuyor maalesef, benim oglum 38 haftalik dogdu Anne sutude aliyor mama da aliyor, ustelik mamayi biberonla verdigim halde cok sukur emmeyi birakmadi, mamasini gece iyi uyusun diye bir gece veriyorum birde gece boyunca emdigi icin Sabah ilk saatler veriyorum, hem karni tok oldugu icin daha huzurlu cok sukur, bence bebegin karnini ac birakma bence, ac cocuk cok agliyor ve uyumuyor maalesef...

Canim cok saol yazdiklarin bana moral verdi kizimi doktora goturduk az once dktor deri alti yag tabakasi erimeye baslamis bol bol yedirmeniz lazim dedi 2-3saatte bir kaldırıp besleyin 400-500 gr alsin sonrasindaki donemde agladikca verirsiniz dedi.

Evet canim cok haklisin ac birakmiycam zaten cocuk doymaya basladigindan beri uyuyor.

Canım benim ilk günden ağız sütüm geldiği halde gecesinde ebeler 20 cc mama verdi ama hepsini yemedi oğlum 2. gün çocuk dr gördü mama verme sütün yeter dedi bir daha vermedim 3 saat ne demek saatte bir ben emzirdim ne kadar çok emerse o kadar çabuk gelir dedi dr birde pazartesi spinal sezeryan oldum perşembe günü banyo yap göğüslerine sıcak su tut dedi aynen dediği gibi yaptım perşembe ana sütüm gelmeye başladı halada 2,5 saatte bir kalkıp emziriyorum normaldede ilk ay 2-2,5 saatte bir emzirmek hatta bebeğin uyanmıyorsa kendin uyandırman lazımmış 1-2 kerede ben 3 saat olunca kendim uyandırdım oğlumu emsin diye normal yani emmesi bu arada yeni doğan bütün bebekler istersen şakır şakır sütün gelsin kilo verirler benim oğlum 2700 doğdu 2450 ye düştü ama maşallah emmesi güzel şimdilik.

Canım kimseyi dinleme en iyisini sen bilirsin ayrıca bizde hastanede biberonla 1 kere mama verdik ama alışma falan olmadı en iyisi sağabildiğin kadar sağ anne sütünü takviye olarakta mama ver aç kalırsa sarılık olur ve artar illa anne sütü vericem diyede kafaya takma mamayla büyüyen çocuk çocuk olmuyormu sanki nasip ama üzülecek birşey yok yinede pes etme sürekli memeni ağzına vermeye çalış arada belki alır göğüs ucun yoksa slikon göğüs uçları var onlardan al Allah yardımcın olsun inşallah sağlıkla büyür bebeğinin ne istediğini en iyi içgüdüsel olarak anne biliyor sen karar ver

bu arada ben hep nişanı kanlı olacak diye bekledim. bembeyazdı afedersiniz sümük gibiydi, akacak kadar sıvı değildi.

Merhaba arkadaslar az önce doktordan geldim suyumun azaldığını ve bebegın kanala ınmedıgını soyledı doktor Çarşamba gunü tekrar suya bakacağını su azaldıysa sezeryana alacağını belirtti Çarşamba gunü sanki bebegın olacakmış gıbı hazırlıklı gel dedı sizce başka doktorada gitsem mi kafam karıştı normal dogum ıstedıgımı bılıyo doktor ama neden ısrarla sezeryana diretti anlamadım bu Arada seZeryan olan arkadaslar amelıyt gunü bır seyler yemişmiydiniz birde bana doktor o gün mutlaka çok hafif kahvaltı yap dedı valla beynım sulandı ne olacak bilmiyorum

slm kızlar ben kızımı kucagıma aldım :)) 09 05 2013 tarıhın de dogdu bugun 9 gunluk olduk cok şükür normal dogum oldu dogum yapıcaklarıda allah kurtarsın bır avazdaa :)))

slm kızlar ben kızımı kucagıma aldım :)) 09 05 2013 tarıhın de dogdu bugun 9 gunluk olduk cok şükür normal dogum oldu dogum yapıcaklarıda allah kurtarsın bır avazdaa :)))

cnm hayırlı olsun :) bende kızımı aldım kucağıma çok şükür :) 09.05.2013 tarih 22.05 itibariyle acil sezeryanle aldılar kuzumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…