2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
selam kızlar nasılsınız? daha doğum yapmayan arkadaşlar allah yardımcınız olsun hepinize kolay doğumlar nasip etsin rabbim.

biz kızımla uğraşmaya devam ediyoruz gaz problemimiz var. sancısı tutunca çok kötü oluyor kendini kasıp çok ağlıyor. için gidiyor onunla.((

birde benim göğüslerimin içeri çöküklüğü sebebiyle emzirmede sorun yaşıyoruz. göğsüme alışsın diye göğsümden mama akıtıyoruz. anlıycanız kızımı şimdiden kandırmaya çalışıyoruz.

allahın izniyle şu emzirme olayını bir çözsek o kadar rahatlıycam ki anlatamam.

allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

selam kızlarrr
bende kızıma kandıl gununde kavustum
daha once yazmıstım aslında 17 mayısta sezaryen gunumuzdu
ama benım acelecı cımcımem 15 mayıs gecesı gelmeye kalktı
16 mayıs sabah 09:30 da epıdural sezaryen olduk...
Detayları sonra dogum hıkayemızde anlatıcaz ınsallah.
Cok sukur ıyıyız allah herkesı kurtarsın ınsallah.
Annelık ne guzel bıseymıs, ıyıkı yavrularımız var

Benimki carsamba gunu 3800 du nasil aliyosa sipa o kilolari canim bir tur kordon problem olmuyormus bildigim kadariyla ama bu dogum karari sen nasil huzurlu olacaksan oyle yap tabi dr da seni en iyi sekilde yonlendirir allahin izniyle kucaklarimiza alalim bebislerimizi

baştan pes etmek olmaz canım iyi düşün iyi olsun her şey. ben kesinlikle inanıyorum emmeye başlayacak bebekle annenin uyumu çok önemli aranızdaki bağ kuvvetlendikçe her şey yoluna girer merak etme

Merhaba kizlar ben 2hafta once dogum yaptim erken dogum oldu ama beisim ii cok sukur normal dogumu tavsiye erim hala dogum yapmayan arkadaslara hemen ayaga kalkiyosunuz herkese kolay gelsin

Dogum yapan herkesi tebrik ederim, bebeklerini saglik ve mutlulukla buyutsunler. Benim gibi bekleyenleri de Allah bir avazda kurtarsin

Cok ozendim sana . Kandil gunu ya da ertesi cuma gunu dogurayim diye cok dua etmistim ama benim pasa gelmedi. Hala da tik yok. Masallah bebegine

Benım surem bıttı hala dogurmadım.sancım agrım hıcbır belırtım yok..yarın 11 de dr gıdıcem arkadaslar dualarınıza ıhtıyacım var......hayırlısı ınsallah...

doğum yapan tüm arkadaşlarıma gözünüz aydın diliyor bebekleri ile güzel ve sağlıklı günler diliyorum.
hala inşa doğumu bekleyenlere de hayırlı doğumlar diliyorum.

Ben yarın sabah spinal anestesi ile sezeryan olacağım.Müthiş bir heyecan ve tedirginlik var.inşallah hayırlısı ile kucağıma alırım kızımı.Doğumdan sonra hikayemi paylaşmak için tekrar gireceğim siteye.umarım güzel bir doğum hikayesi paylaşırım sizlerle

dualarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Günaydın arkadaslar 19 Mayıs 10.45 itibari ile Eren güneyime kavuştum bebeğimle beraberiz artık.haber vermek istedım sizlerde :)

Bnm hala kafamda soru işareti ve moral bozukluğu var
Sürekli ağlıyorum..
Bnm suyum yeşil renkte geldi bebek kakasını yaptığı için risk alamayız diye 5 dk içinde acil sezeryana aldılar.
Bu arada bebeğin kalp atışları iyiydi ama ne bilim ya bnde hep normal olsun isterdim.. Hayırlısı Allah tan biz bebişlerimize bakalım

Son düzenleme:
günaydın taze anneler ve anne olma yolunda ilerleyenler

bugün temizlik günümüz, 24 saatlik idrarı da gönderdim bugün yine sabahtan bakalım yarın dr kontrolümüz var yine protein kaçağımız ne yapmış acaba.. temizliği de atlattık mı gelsin artık paşam hayırlısıyla inşallah

doğuma gidenlerin Allah yardımcısı olsun, kolay doğumlar nasip etsin Allahım..

darısı biz bekleyenlerin başına..

Arkadaslar 30 nisanda dogum yaptım bebegim rahatsız 19 gündür yogun bakımda dualarınızı beklıyorum
Canim umarim en yakin zamanda kavusursun yavruna.
baştan pes etmek olmaz canım iyi düşün iyi olsun her şey. ben kesinlikle inanıyorum emmeye başlayacak bebekle annenin uyumu çok önemli aranızdaki bağ kuvvetlendikçe her şey yoluna girer merak etme
Insallah canim. Su siralar tek ihtiyacim olan sey moral ve destek
Benım surem bıttı hala dogurmadım.sancım agrım hıcbır belırtım yok..yarın 11 de dr gıdıcem arkadaslar dualarınıza ıhtıyacım var......hayırlısı ınsallah...
Burda bir cogumuzun gunu gecti. Minikler istedikleri zaman geliyorlar:) biz de böyle sabirsizlikla bekliyoruz iste:) insallah senin minik fazla bekletmeden gelir

Insallah cok kolaylikla olur doğumun.

Günaydın herkese
Bende bebeğimi süpriz bir şekilde kucagıma aldım.14 mayıs günü kızımla kavuştuk birbirimize.suyum gelmeye baslayınca sancısız şekilde hastaneye gittim sabah.suni sancı çekerken muayene sırasında suyum patladı ve bebişim mekonyumunu yapmış.Biraz daha bekledik ama açılma istenen hızda olmayıca spinal sezeryana girdim.cok kolay oldu.tabi sonrası zahmetli ama.acı ile mutluluk birbirine karışıyor.geçip gidiyor.hergecen gün daha iyiyim. Allah kimseyi bekletmezsin bu yolda.
Dünyalar tatlısı kokuların en güzelii...Evlatlarımızla kıvanmayı nasip etsin rabbim.

satımız aynıydı benim kızımda 14 mayısta geldi.aceleci bu kızlar bizim=)

Ay masallah bebisler ne de guzel geliyor, benimkinin gelesi yok sipa iste cektiriyor simdiden bugun nisanim geldi sanirim gecen sefer 2 gun gelen cati muayenesinden oldu bugunku nisan artik ama gene sanci falan yok dr bi aricam bakalim ne dicek akintimda hafif pembe gibi hakkimizda hayirlisi allah hepimize saglik sabir guc versin meleklerimize kavusalim en kisa zamanda

Kizlar dogum yaptigimdan beri yok sutun geldimi yok artti mi yik yetmiyo bir suru sinir bozucu baskiyla karsilasiyorum hemde bebegimin kilo alimi iyi oldugu halde guzel bir yazi okudum biraz once sizlerlede paylasmak istedim

Bebeğimi günde kaç defa ve ne kadar emzirmeliyim, bebeğimin çok emmek istemesi normalmidir, her iki memeden de emzirmeli miyim, bebeğimin doyduğunu nasıl anlarım? Bebeğin alması gereken kilo miktarı, emzirmenin yeterli olup olmadığını anlamanın yolları..

Günde kaç defa emzirmek gerekir?

Bu sorunun cevabı aslında bebeğinize bağlıdır. O talep ettikçe emzirmek ve onun istediği kadar emzirmek en doğru olanıdır. Bazan 1-2 saatte bir emmek isterken bu süre 4 saate kadar çıkabilir. İlk aylarda emzirme aralıkları 4 saatten fazla olmamalıdır. Geceleri uykuyla geçiren bebekler, anne baba için avantaj olsa da yeterli beslenemeyecekleri unutulmamalıdır. Bebeği uyandırıp emzirin.

Emzirmeyi planlanacak ve belli bir düzeni olacak başlı başına bir eylem gibi görmeyin. Bebeğin gelişimi için yaşamınızın bir parçası olarak kabul edin ve onun adına bu ihtiyacı planlamayın.
Ortalama olarak 24 saatte 8 defa emzirilen bebekler, doğum kilosuna iki haftada ulaşırlar. Tüm gün emmek isteyen ama kilosu artmayan bebekler yeterli ememiyor demektir

Bebeğim çok sık emmek istiyor, normal mi?

Belli bir ritmi olan bebek birden daha sık emmek istiyorsa, büyüme sürecine girmiş ve ihtiyaçları artmış demektir. Bu dönemler genelde 10 ila 21. gün arasında, 6.hafta ve 3. ayda görülür. Hızlı büyüme dönemindeki bebeğe uyum sağlayan bedeniniz de emzirme sayısının artmasıyla daha çok süt üretmeye başlar. Bu dönemlerde önceliği emzirmeye vererek günlük temponuzu yeniden ayarlamanız uygun olur.

Her iki tarafı da emzirmeli miyim?

Bebeğinizin bir göğsünüzü bitirdikten sonra diğer göğsünüzü vermek en doğru olandır. Bir taraftaki sütünüzün çorbadan tatlıya tam bir menü olduğunu düşünün.

Çorbayı içtikten sonra tekrar çorba istemezsiniz değil mi? Bu yüzden bir meme bittikten veya bebeğiniz bıraktıktan sonra gazını çıkarıp belki bezini değiştirip diğer memenizi emzirin.

Bebeğimin doyduğunu nasıl anlayabilirim?

Bebeğiniz açken huzursuzdur. Emdikçe rahatlayıp gevşer, yumruk yaptığı elleri doydukça yavaş yavaş açılır. Bebeğinizin her bir-iki emmenin ardından yutkunduğunu duyabiliyorsanız ve dudağının kenarından birkaç damla süt damlıyorsa yeterince doymuş demektir. Bebeğiniz emmeyi öğrendikçe doyduğunda memeyi bırakacak ve sizi çok mutlu edecek bir ifadeyle yüzünüze bakacaktır. Bebek doymuyorsa uyumaktan başka bir şeye hali yoktur. Bebeğiniz birkaç emmeden sonra memenizde uyuyup kalıyorsa ihtiyacı olanı alamıyor demektir.

Bebeğim ne kadar kilo almalı?

Dünyaya gelen her bebek, su kaybı sebebiyle doğum ağırlığının ortalama % 5 ila 7’sini ilk günlerde kaybeder. Komplikasyon geçirmeyen, sık ve iyi emzirilen bebekler daha az ağırlık kaybeder ve doğum ağırlıklarına daha çabuk kavuşurlar. Yeterince beslenen bebek, doğum kilosuna ulaştıktan sonra yaklaşık olarak ayda 400 – 450 gr alır. Bazı bebekler ilk aylarda daha hızlı kilo alabilirler.

Emzirmemin yeterli olduğunun bendeki işaretleri nelerdir?

Göğüslerinizde emzirmeden önce doluluk ve sertlik hissedersiniz. Özellikle ilk haftalarda koltuk altlarınız bile sertlik hissedebilirsiniz. Emzirmeden sonra bu yoğunluk yumuşamaya döner. Göğüslerdeki doluluk hissi bebek büyüdükçe azalır ve bebeğin ihtiyacı olan sütü üretmede etkinliği artar.

Ayrıca emzirdikçe siz de rahatlama hissedersiniz. Bunun nedeni prolaktin hormonunun salgılanmasıdır. Prolaktin süt üretimini sağlarken bir yandan da annelik sorumluluklarıyla baş edebilmeniz için sizi rahatlatır.

bu gidişle bir ben kalacağım doğum yapmayan yada kaldım bile :) herkes bebişlerden bahsediyor bende hala tek başıma gün sayıyorum :)var mı başka bekleyen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…