2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Canım haklısın ama ilk günler anlayamadık nereyi emdiğini, hastanede normal emiyordu, hep uçlarını damaklamış, yarıldı göğüs uçlarım. Bende Medela pompa vardı, motoru bozuldu, Avent aldım geçen hafta, o da çok acıtıyor sağarken.

Emzirme işlemi bitince göğüs uçlarımı yağlayıp yumuşatıyorum, tişörtüm göğüslerimin üstünde geziyorum hep evde. Kapı perde kapalı, ucuna ne değse yanıyor. Gece de aynı şekilde yatıyorum, sırtım belim hep tutuk, göğsüm üşüyor açık uyumaktan.

Cildiyeye de göründüm geçen hafta bebeği kontrole götürdüğümüzde, o da verdi antibiyotikli kremler falan, sürüp yarım saat bir saat sonra duş alıyorum. Daha pek bir faydasını görmedim.

Bebeğimin de 3-4 gündür gazı ile zoru var. Kızarıyo, zorlanıyo uykusunda, geriniyo, büzülüyor yazık rahatlamak için. Derin uykuya dalamıyor. Kolik ilacını veriyorum ama kesin çözüm olmadı. Ben rezene çayı, süt çayı içiyorum ona kolaylık olsun diye ama daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bir süre böyle gidecek, çaresi yok diyolar bağırsakları düzene girene kadar. Bebeklere verilen rezene çayından da aldım ama daha vermedim, siz neler yapıyorsunuz bunun için?

Canım bana sağlık ocağındaki ebem odanında sıcak olmasını gerektiğini söyledi ben mutlaka 2 kat giydiyorum odamda sıcak hatta eşim bile yanımda kalamıyor çünkü bebek anne karnından çıktıktan 1 ay içinde kendi vücut sıcaklığını sağlayamazmış eğer ince giydirirsen kendini ısıtmak için vücut yağını yakar kilo alamazmış 1 ay sonra istediğin gibi giydirebilirsin dedi ama şimdi özellikle ayakları hep sıcak olacakmış ben kalın giydiriyorum odamda sıcak olduğu için penye battaniyesini tek kat örtüyorum birde şapka takmaya hiç alıştırmadım sadece dr giderken takıyoruz evde kafamız hep açık[/QUOTE]

Tesekkurler canim bende sicak tutmaya ozen gosteriyorum ama havalar isininca kafam karisti 1 ay sicacik saralim bakalim prensesimi :)

kızlar göğüs ucu yaralarına madecassol kremide işe yarıyor tavsiye ederim. bende gazdan çok şikayetçiyim bebeğim kasılıyor emmiyor gazını çıkarmadan. sab simplex damla aldık gaz için ama pek bir faydasını görmedim gaz için önerilerinizi bekliyorum. Bu arada limbo sen naptın canım biraz daha iyisindir inş.

Bebek iyiyse bekle..sen dogumu tetikleyici seyler yap..yuru merdiven cik comelip dus al kusburnu cayi ve böğürtlen yapragi cayi ic bir de esinle iliskiye gir spermler içinde yarim saat yatakta yat..ben boyle baslattim dogumu..kalp atisi dusunce sezeryans aldilar oyle uzuldum ki hala o hisdi atamiyorum üstümden..sende boyle uzulme sonra canim elinden gelrni yap bebegini de kontrol ettirmeyi ihmal etme.

Cnm bak bizde durumlar boyle

Kizlar icimden atamiyorum keyfi olarak mi sezeryana alindim diye dusunmekten kendimi alamıyorum. .hersey iyi giderken sancilarim 2dakikada 1e dusmusken, kalp atislsri sanci gelmesiyle düşüyor bebege oksijen gitmediginden düşüyordur bebekte kalıcı hasar birakabilir diyerek ben tamam demeden ailemle konusularak sezeryana alindim..iyi bir hastanede iyi oldugunu dusundugumuz ama cok az tanidigim bir doktor tarafindan..sizde acil sezeryana alindiniz mi ve sebepler boylemiydi? Gereklimiydi..olan oldu ama ben bunun şokunu ve bunalimini uzerimdrn atamiyorum. .düşündükçe kendimi ikna edemiyorum

slm kızlar göğüz ucundan bahsetmişiniz aynı sorun bende de var acayip acı duyuyorum ikiside kenarlardan yarıldı 18 gün oldu hala iyleşmedi acı çeke çeke emziriyorum yavrumu bide kızlar bebeğimin kakası yoğunlaşmadı neden acaba sütümden mi yoksa 1 ay böylemi oluyor sizde emzirme benm ki gibi uzun mu sürüyor benm kız memede uyumaya alıştı yerine koyuyorum hemen uyanıyor zar zor uyutuyorum sizde durumlar nasıl

Canım aynı durumdayız resmen benim yaşadıklarımı yazmışsın benim oğlanda sadece 1 göğsü emiyor diğerini alınca yaygarayı basıyor bende diğerini sağıp veriyorum ama yetmiyor benmkide sürekli emmek istiyor
aptamil yenidoğan mama kullanıyorum bence vicdan azabı duyma çocuk aç kalana kadar mama yesin ne yapalım Lansinoh pompayı da iyi ki almışım elim kolum oldu vallahi

bebek hareketleri azalan var mı bu konuda bilgisi olan. benimki artık daha az hareket ediyor
Canım doğuma yakın azalıyor benimde bildiğim artık yeri iyice daraldı suyu da azalmaya başlamışsa normaldir herhalde

Canım benimde bir göğsüm ortadan yarılmış gibi duruyor ve içine kaçıyor çocuk yaklaştırınca yaygarayı basıyor ağlıyor morarıyor resmen inat valla. Diğerini de yeni yeni emmeye başladı onuda hiç emmiyordu ilk günler. Bende göğüs ucu çıkarıcı aldım hiç bakmadı bile ama biberondan cuk cuk emiyor habire ağzı açık meme aranıyor verince de yaygara valla bende lansinohla sağıp duruyorum ama son 1-2 gündür azaldı sanki emmediğinden daha da az süt gelmeye başladı. Sütü artırmanın yolu gün içinde bol su içmekten geçiyor. Valla su, rezene, humana ve lactamil içiyorum başka önerisi olan varsa açığım. Bende geceleri mama veriyorum mecburen ne yapalım.

Canım benimde öyleydi bugün 15. günümüz 3 gündür oturabiliyorum. Ben ilk zamanlar oturamadığım için düzgün bir pozisyon bulup emziremedim çocuğu memeye alıştıramadım bir türlü doğumdan önce alıpta hiç kullanamadığım hamile yastığını bu dönemde çok kullandım ortasını boşluk yapıp oturdum bir de doktorum bana ozonlu zeytinyağı önerdi medical de satılıyor ondan sürünce çabuk iyileşiyormuş.

Melicim ben de kendi icimde surekli sorguladim ama olan oldu artik neticede dogum geride kaldi ve biz de yavrularimiza kavustuk oyle ya da boyle benim gece 4:30da suyum geldi sabah 10da gittim hastaneye sezeryana almasinlar diye ama bebek kakasini yapmis fazla beklemeyelim dediler 4 saat suni sanci verdiler ama olmadi netice ortada.ki benim normal dogumu ne kadar cok istedigimi ve gunum gectigi halde bekledigimi biliyorsun.ama sonucta biz ne kadar planlar yapsakta hayat bize bir seyler sunuyor ve biz yasamak zorunda kalabiliyoruz bazen

kızlar gogus ucu yarası ıcın bende lansınoh ve garmastan pomatlar dısında
dun tahın yagı surdum kabuk olmustu gogsum kanıyodu
kabugu dusuverdı aksamında, hemen ıyı geldı
tavsıye edebılırım.

ay ne iyi ettin buraya tecrübeni yazmakla. şimdi haziran annelerinin en korktuğu şeylerden biriydi bu. tabii benim de
geçmiş olsun, öpüyorum

merhaba güzel anneler ben cuma günü oğluşumu kucağıma aldım boynunda kordon olduğu için sezeryan oldu
Allaha şükür oğlum çok sağlıklı tek problemimiz memeyi alırken çok zorlanıyoruz benim göğüs uclarım çok büyük alamıyo ağzına ememiyom diye sinir yapıyo bi alsa emiyo ama bide herkes basımda bekliyo annane babanne teyze eltim babası memeyi alana kadar buhran geçiriyom bide babası hiç ağlatmıyo hemen kucağına alıyo bi emse sütüm çok geliyo
kızlar size süt ve gaz için tavsiye aktardan anne çayı diye bişey aldım aktar hem sütünü kaliteli getirir hem gazını önler demişti oğluşum daha emerken gazını pırtlatıyo çok şükür annemde diyo sütün yağlı ben çok faydasını görüyorum tavsiye ederim bizden haberler bunlar

canım sancılar 2 dakikaya bir düştükten sonra kimse seni keyfi sezeryana almaz. üstelik ıkınma diye bağırıyorlardı demiştin hatırlıyorum. gerçekten mecbur kaldılar demekki. sen artık bunları düşünme Allah en güzelini nasip etmiştir öyle düşün ve şükret bol bol. normal doğum yapardın da belki bebeğin günlerce yoğun bakımda kalırdı. şu günlerin kıymetini bil.
ben de normal doğum diye tutturup duruyorum şurda günümün dolmasına 1 gün kaldı. yarın doktorumla görüşecem. bebeğimin kafa çapı 4.5 kg lık bebek kafası büyüklüğünde. risk felan bahsederse sezeryan olacam diyecem. napayım yeter ki sağlıkla kavuşalım.

ay ne iyi ettin buraya tecrübeni yazmakla. şimdi haziran annelerinin en korktuğu şeylerden biriydi bu. tabii benim de
geçmiş olsun, öpüyorum

Tskler canım
darısı basına saglıkla kavus yavruna ıns. Az kalmıs
Meme yarası cıdden cok zor ne yaparsan yap oluyor sanırım ama
en hafıf sekılde atlatmak ıcın elımzden gelenı yapıyoruz tabı
benım zaten tekı yara olmustu oda tahın yagını surunce gectı cok sukur
ama ılk verıste bebıs memeyı kavrayana kdr baya bı can acıtıyo
sonrası neysekı normal
allah yardımcımız olsunnn

Dun aksam uzeri suyumun birden gelmesi uzerine ogluma sezeryanla kavustum. Suyum bitince doktir cok beklememeyi onerdi. Birde acilmam olmadi. Sancim gelmedi. Ksmet boyletmis. Sukur kavustim ya yavruma gerisi bos. Darisi tum bekleyenlerin basina

valla yapayalnızım hem de en başından beri. kocamın 1 haftalık iznini saymazsak.. uyurken falan korkutuyorlar bazen beni kocamdan ne zmaan ayrı yatsam öyle olur.. ben de bir kıyafetini baş ucuma koyuyorum.. sorun olmuyor..

gaz sorunumuz yok sanırım bizim şükür ki.. ilk zamanlar gaz sandım ama ilaç falan vermedim sadece derdi meme.. çünkü gazı olan bebek emmez diyorlar benim ki nefes almıyor bile.. o yüzden diğer sebeplere bence iyi bakmalı.. ilaç falan işe yaramadı dediğine göre.. diğer çaylardan annem kardeşime verirdi bilmem bi zararı yok sanırım.. ben yemeklere kimyon atıyorum 2 tatlı kaşığı.. o işe yarıyor belki bilmiorum ama denemekten zarar gelmez..

aynen ben de öyleyim benim sancım yoktu ama normal yapabilirdim.. benim kalp atışları 60 a düştü bebeğimin.. çok korktum bir şey olcak diye o anı düşünüp sağ salim kavuştum ya yeter diyorum...

günaydın kızlar keyifler nasıl bakalım annelik nasıl gidiyor cok fazla ugrayamıyorum oğlusum durmuyor hep onunla ilgileniyorum. bisey soracagım mama takviyesi yapan annecikler mamayı nasıl veriyorsunuz bebişe kaşık mı biberon mı şırınga mı?

deryam nasılsın ? prenses nasıl ? gögsün yara olmuş emzirme şeklinden kaynaklı emzirirken dikkat et gögüs ucunu almasın sadece ağzına tum kahve rengi bölgeyi alsın yada hemen hemen tum kahverengi bölgeyi.

vay be bizde geldik son yediye hep çok uzak gelmişti bu günler. bakalım benim oğluşum ne zaman gelecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…