2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar yenidoğan aknesi olan var mı? benim oğlan ergenler gibi yaaa....

merhaba nedeni sıcaklar olabilir nerde yasıyorsun bilmiyorum sıcak havada kalın gıydırıyorsan sivilcelenme olurtavsiyem fazla kalın giydirme hatta yazlık giydirebilirsin.

merhaba nedeni sıcaklar olabilir nerde yasıyorsun bilmiyorum sıcak havada kalın gıydırıyorsan sivilcelenme olurtavsiyem fazla kalın giydirme hatta yazlık giydirebilirsin.

Antalya kaştayım... ve aşırı sıcak evet.. ama iç zıbın giydiriyorum üstüne tulum.. daha çok sıcak olacak şimdiden serinliğe alışsın istemiyorum aslında. 2 günde 1 yıkıodum artık her gün yıkıycam.. kafası da konak olacak gibi geldi, bebek yağı sürdüm...

sıcaksa keısnlıkle tulum giydirme canım bebeğe eziyet cektirmiş olursun. sadece zıbın gıydır yeter. dusunki sen o sıcakta kat kat gıyınıyorsun dayanabilirmisin. bebeğe yazık. konagın nedeni de şampunun iyi akıtılmaması yıkarken şampunun iyice aktığına da dikkat et .

Biberonla veriyorum canım Aslında bi sürrü araştırıp çeşit çeşit biberon almıştım ama hiç birini kullanmadım henüz. Lansinoh sağma makinesinin biberonları var minik 150 ml sağdıklarımıda ucune emzik takıp veriyordum. Mamayıda onların içine yapıyorum gerçi küçük diye kolayıma geldi ondan herhngi biberonla da olur Hepsinin uçları birbirine oluyor neyseki

oğlum uyusa da uyusam yaaa... çok uykum var...

Benimki 4 de uyandı 11:00 de uyudu ama artık uyku filan kalmadı bende açlık susuzluk ve tuvalet gibi ihtiyaçlarımı gidericem derken uyku açıldı sıpada uyuyor şimdi

O nasıl oluyor canım benimkininde zaman zaman yüzünde bir bölge kızarıp ortası beyaz oluyor sonra geçiyor o mu ki? hastanedeykende vardı hemşireye sordum isilik dedi ama ben benzetememiştim

birkaç gündür takip ediyorum ama yazamamıştım ama yazdığını görünce cevap yazmadan geçemedim. ben daha önce burda yazmıştım hatırlarsan karnım hiç düşmedi diye. hatta doğumdan bir hafta önce rahim ağzı kalın ve hiçbir doğum belirtisi de yoktu. 7 mayıs gecesi suyum geldi hastaneye gittim ve sabah 8 de sancım başladı 9 da suni sancıya bağlandım. ve öğlen 2 ye kadar sancı çektim üstelik benimki de 2 dakikada bire düşmüştü. ama gece 3 cm olan açılma bir milim ilerlemedi bebeğin başı da yukardaydı. yolu bulamadı yavrum. suni sancıdan dolayı bebeğin kafasında şişlik oluşmaya başladı bende solmaya başladım. o 2 dk lık sancı aralarında resmen uyuyakaldım ve rüya gördüm sancı gelene kadar. pilates topu yürüyüş hiçbir işe yaramadı saat 2 ye doğru doktor eşimi annemi ve kv çağırdı dedi ki isterseniz bekleyelim illa normal olsun derseniz ama hiç bir ilerleme yok olacağını da sanmıyorum bebeğin kafasında şişlik oluşmaya da başlamış diyince eşim hiç beklemeden sezeryana alın dedi. sanırım yorgunluğumdan doolayı epidural mi yok spinal mi diye kimse sormadı acil olarak genel anesteziyle 15 dk içinde ameliyathanedeydim. ameliyathane de bayılana kadar ağladım normal doğuramadım diye. gözüm yiyodu çünkü doğurabilirdim. kimse teskin edemedi beni. sonra aynı senin gibi sürekli kendimde hata aradım. çünkü içerde annemle kv min normal doğumun iyiliklerini konuşmalarını duyuyodum. ben de isterdim normal doğum yapmak ama tevekkül etmek lazım. su hazırlamıştım bi şişe içine meryem inşikak tarık sureleri okumuştum ama inan bir yudumunu bile içmek nasip olmadı. bizim irademiz üstünde külli bir irade daha var. ameliyathaneden ilk çıktığı resimde çocuğun başı gerçekten şişti. şu an şükrediyorum sağ salim kavuştum yavruma diye. böyle bir sevgi yok gerçekten. artık düşünme çünkü elinden bişey gelmeyecek düşüne düşüne sütünü etkilersin. bırak kimseyi de duyma gerçekten herkesin kafasından bir ses çıkıyor canım.

ya bi de söylemeden edemeyeceğim o açılma muayenesi ne berbat bişi ya yeminle sancıdan daha kötüydü. bebeğin kafası yukarda diyemi bilmem çok canım yandı benim.

Selam anneler nasılsınız iyice alıştık kızımla birbirimize hergün huy değiştiriyor minik cadım bir gün akıllı bir gün yaramaz yarın tam 1 aylık oluyoruz aşımızvar kazamız mübarek olsun bakalım nasıl atlatıcaz :) sizler nasılsınız bebişler nasıl

hadi ya yenidoğan aknesimiymiş onlar. ben de çocuk alerji oldu sandımdı. böyle hafif kızarık ortası beyaz dimi. sıcak mantıklı ama kv her geldiğinde çocuğu sardıkça sarıyor sardıkça sarıyor ben arkasında çözüyorum. evin içi 27 derece incecik penye battaniye yetiyor ki çocuğa

yok yok sıcak havada sarmayın bebeği ben de o hatayı yaptığımda doktorumuz kızmıstı. bebege ezgidern başka birşey değil battanıye değil çarsafla örtun gunduz ve kısa kollu zıbın gıydırın sadece yeterli. gcelerı serınse uzun kolu gıydırırsınız

kızlar ya benim paşam 16 günlük siz mama vermeye nasıl karar verdiniz. doymadığını nasıl anlıyosunuz. sürekli emmek istiyor benim oğlan da ama emdikten sonra bakıyorum göğsümde süt var. annem bu çocuk aç diyor. mama aldım ama daha vermedim. gaz sancısından şüpheleniyorum çünkü kendi sıkıyor sıkıyor bacaklarını çekiyor sonra meme istiyor verince daha kolay çıkarıyor sanırım gazını. ve benim kucağımda durmuyor sürekli aranıyor. babasında aranmıyor ve sakince geziyolar evde çoğu zaman. normal şeyler mi bunlar... :44:

öyle benim de olup hemen geçiyordu ama bu bildiğin sivilce kırmızı kırmızı.. yüzünde var..

Canim ben siringa kadik hepdini denedim dedilerki biberonla verme memeyi tutmaz bir hafta ugrastik ama hala memeyi tutmayinca biberonla veriyorum simdi dr brown gaz yapmayan doğal akişli biberon
Ah cnm biz dert ortağıymisiz seninle :)
Birbirimize destek olalim en iyisi:)
Cnm sut yapan seyler boza uzum armut hosafi hurma ben de bunlari biliyorum

benim kızımda öyle oldu yaa sanki yanakları sivilce dolmuş gibi bir haftadır geçmiyor çok mu sıcak tutuyorum acaba bende

Birde siz emziğe alıştırınız mı bebekleri ben işe gideceğim için alıştırdım en azından çok ağlarsa kaynanam verir susar yavrum çok hijyenik değil emzikler ama ne yapalım mecbur kalıyoruz hem biraz da mikrop almaları lazım değil mi yavruların birde kızlar size bir tavsiye bebeklerinizi çok steril alıştırmayın sonra çok zorlanırsınız biraz rahat olun ki bağışıklığı güçlü olsn

ben eve geldiği ilk gün verdim bir emdi nasıl göğsümü o kadar tutmamıştır.bazen uykudan kalkıp ağladığı zaman hemen veriyorum tekrar uykuya dalıyor yavrum benim:)

göğsüm felaket yara oldu emzirirken canım çıkıyor resmen zaten silikon göğüs ucu ile veriyorum ona rağmen çok fena ağrıyor lansinoh krem adım 3 gündür sürüyorm bir değişiklik yok tavsiye edeceğiniz başka bişe var mı?

benim kızımda öyle oldu yaa sanki yanakları sivilce dolmuş gibi bir haftadır geçmiyor çok mu sıcak tutuyorum acaba bende

benim de öyle içleri sarı yani sıkılmalık gibi..

benim ki 5 de uyandı sonra bir saat uyudu 8 de uyandı.. hep böyle yapıyor. 11 de yatıyor sonra.. ben de kociş gelcem dedi ona yemek yaptım ya.. o gelene kadar kestirdim yarım saat. şimdi gidince yatıcam diycem 2 gibi benimki uyancak.. ne yatması... zaten bir kestireyim dedim onda bile bi sürü kımıl kımıl yaptı, uyandı sanıyorum.. sizin bebeklerde böyle uyurken ses çıkarıp duruyor mu ya.. sanki her an uyancak gbi yapıyor..

emzik ben de veriyorum valla.. avent set almıştık içinden çıkanı veriyorum uyuturken.. baktım kusmaya başlıyor çok emdi.. emziği veriyorum onunla uyuyor kucakta...hem emerken uyumasından iyi oluyor.. gazını çıkartcam diye uyandırmak zorunda kalmıyorum..

Canim benim ayni seyleri yasamisiz..bende hickira hickira nasil agliyorum istemiyorum istemiyorum diye..sancilarda aglarken gelmeye devam ediyor..ameliyat madasinda bile dr.a nolur bidaha bakin dedim de bakmadi..benim oglumjnda kafasi sivrilmisti kanala girmis yani yabas yavas geliyormys oğlum ama kalp atisi yavas deyip benim iradem disinda sezeryana aldilar..1saat sürmüş ameliyatim icerde bana ne yaptilar bilmiyorum bebek 10dakikada cikmis ameliyathaneden..dr. ikinci geldiginde miyom gördüm birkac tane rahim arkasinda onlari kazidim aldim patolojiye gönderdim dedi..ama anlamıyorum 9aydir her turlu ultrasona dopplere girdik miyom gorunmezmiydi hele ki 1, 5 - 2 cm boyundalarmis.
Dogumdan sonra kac kez yine kriz geldi agladim büyük bir şok yasamis gibiyim..hala uyudugumda dakika basi sicriyorum hastanede hic uyuyamadim sicramaktan..ameliyattanda ağlayarak ciktim hayatimda ilk kez ameliyat oldum..beni yatağa yatirdilar giydirdiler sonra oglumu getirdiler onu görünce öyle baktim kaldim..Dünyanın en güzel bebegi karsimdaydi aglarken onu ne kadar uzdugumu düşündüm ic cekip duruyodu ellerini emmeye calisiyordu..onj gorunce bütün acilarim gecti..rabbime sukrettim..tabi yine arada oglus uyurken bunslimli dusuncelerim gelip gidiyor :) .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…