- 16 Ocak 2013
- 664
- 131
- 323
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #38.521
kızlar yenidoğan aknesi olan var mı? benim oğlan ergenler gibi yaaa....
merhaba nedeni sıcaklar olabilir nerde yasıyorsun bilmiyorum sıcak havada kalın gıydırıyorsan sivilcelenme olurtavsiyem fazla kalın giydirme hatta yazlık giydirebilirsin.
Antalya kaştayım... ve aşırı sıcak evet.. ama iç zıbın giydiriyorum üstüne tulum.. daha çok sıcak olacak şimdiden serinliğe alışsın istemiyorum aslında. 2 günde 1 yıkıodum artık her gün yıkıycam.. kafası da konak olacak gibi geldi, bebek yağı sürdüm...
günaydın kızlar keyifler nasıl bakalım annelik nasıl gidiyor cok fazla ugrayamıyorum oğlusum durmuyor hep onunla ilgileniyorum. bisey soracagım mama takviyesi yapan annecikler mamayı nasıl veriyorsunuz bebişe kaşık mı biberon mı şırınga mı?
oğlum uyusa da uyusam yaaa... çok uykum var...
Kizlar icimden atamiyorum keyfi olarak mi sezeryana alindim diye dusunmekten kendimi alamıyorum. .hersey iyi giderken sancilarim 2dakikada 1e dusmusken, kalp atislsri sanci gelmesiyle düşüyor bebege oksijen gitmediginden düşüyordur bebekte kalıcı hasar birakabilir diyerek ben tamam demeden ailemle konusularak sezeryana alindim..iyi bir hastanede iyi oldugunu dusundugumuz ama cok az tanidigim bir doktor tarafindan..sizde acil sezeryana alindiniz mi ve sebepler boylemiydi? Gereklimiydi..olan oldu ama ben bunun şokunu ve bunalimini uzerimdrn atamiyorum. .düşündükçe kendimi ikna edemiyorum
hadi ya yenidoğan aknesimiymiş onlar. ben de çocuk alerji oldu sandımdı. böyle hafif kızarık ortası beyaz dimi. sıcak mantıklı ama kv her geldiğinde çocuğu sardıkça sarıyor sardıkça sarıyor ben arkasında çözüyorum. evin içi 27 derece incecik penye battaniye yetiyor ki çocuğa
Biberonla veriyorum canım Aslında bi sürrü araştırıp çeşit çeşit biberon almıştım ama hiç birini kullanmadım henüz. Lansinoh sağma makinesinin biberonları var minik 150 ml sağdıklarımıda ucune emzik takıp veriyordum. Mamayıda onların içine yapıyorum gerçi küçük diye kolayıma geldi ondan herhngi biberonla da olur Hepsinin uçları birbirine oluyor neyse
Benimki 4 de uyandı 11:00 de uyudu ama artık uyku filan kalmadı bende açlık susuzluk ve tuvalet gibi ihtiyaçlarımı gidericem derken uyku açıldı sıpada uyuyor şimdi
benim ki 5 de uyandı sonra bir saat uyudu 8 de uyandı.. hep böyle yapıyor. 11 de yatıyor sonra.. ben de kociş gelcem dedi ona yemek yaptım ya.. o gelene kadar kestirdim yarım saat. şimdi gidince yatıcam diycem 2 gibi benimki uyancak.. ne yatması... zaten bir kestireyim dedim onda bile bi sürü kımıl kımıl yaptı, uyandı sanıyorum.. sizin bebeklerde böyle uyurken ses çıkarıp duruyor mu ya.. sanki her an uyancak gbi yapıyor..
O nasıl oluyor canım benimkininde zaman zaman yüzünde bir bölge kızarıp ortası beyaz oluyor sonra geçiyor o mu ki? hastanedeykende vardı hemşireye sordum isilik dedi ama ben benzetememiştim
Canim ben siringa kadik hepdini denedim dedilerki biberonla verme memeyi tutmaz bir hafta ugrastik ama hala memeyi tutmayinca biberonla veriyorum simdi dr brown gaz yapmayan doğal akişli biberongünaydın kızlar keyifler nasıl bakalım annelik nasıl gidiyor cok fazla ugrayamıyorum oğlusum durmuyor hep onunla ilgileniyorum. bisey soracagım mama takviyesi yapan annecikler mamayı nasıl veriyorsunuz bebişe kaşık mı biberon mı şırınga mı?
Ah cnm biz dert ortağıymisiz seninle :)Canım aynı durumdayız resmen benim yaşadıklarımı yazmışsın benim oğlanda sadece 1 göğsü emiyor diğerini alınca yaygarayı basıyor bende diğerini sağıp veriyorum ama yetmiyor benmkide sürekli emmek istiyor
aptamil yenidoğan mama kullanıyorum bence vicdan azabı duyma çocuk aç kalana kadar mama yesin ne yapalım Lansinoh pompayı da iyi ki almışım elim kolum oldu vallahi
Canım benimde bir göğsüm ortadan yarılmış gibi duruyor ve içine kaçıyor çocuk yaklaştırınca yaygarayı basıyor ağlıyor morarıyor resmen inat valla. Diğerini de yeni yeni emmeye başladı onuda hiç emmiyordu ilk günler. Bende göğüs ucu çıkarıcı aldım hiç bakmadı bile ama biberondan cuk cuk emiyor habire ağzı açık meme aranıyor verince de yaygara valla bende lansinohla sağıp duruyorum ama son 1-2 gündür azaldı sanki emmediğinden daha da az süt gelmeye başladı. Sütü artırmanın yolu gün içinde bol su içmekten geçiyor. Valla su, rezene, humana ve lactamil içiyorum başka önerisi olan varsa açığım. Bende geceleri mama veriyorum mecburen ne yapalım.
hadi ya yenidoğan aknesimiymiş onlar. ben de çocuk alerji oldu sandımdı. böyle hafif kızarık ortası beyaz dimi. sıcak mantıklı ama kv her geldiğinde çocuğu sardıkça sarıyor sardıkça sarıyor ben arkasında çözüyorum. evin içi 27 derece incecik penye battaniye yetiyor ki çocuğa
öyle benim de olup hemen geçiyordu ama bu bildiğin sivilce kırmızı kırmızı.. yüzünde var..
Birde siz emziğe alıştırınız mı bebekleri ben işe gideceğim için alıştırdım en azından çok ağlarsa kaynanam verir susar yavrum çok hijyenik değil emzikler ama ne yapalım mecbur kalıyoruz hem biraz da mikrop almaları lazım değil mi yavruların birde kızlar size bir tavsiye bebeklerinizi çok steril alıştırmayın sonra çok zorlanırsınız biraz rahat olun ki bağışıklığı güçlü olsn
ben eve geldiği ilk gün verdim bir emdi nasıl göğsümü o kadar tutmamıştır.bazen uykudan kalkıp ağladığı zaman hemen veriyorum tekrar uykuya dalıyor yavrum benim:)
benim kızımda öyle oldu yaa sanki yanakları sivilce dolmuş gibi bir haftadır geçmiyor çok mu sıcak tutuyorum acaba bende
birkaç gündür takip ediyorum ama yazamamıştım ama yazdığını görünce cevap yazmadan geçemedim. ben daha önce burda yazmıştım hatırlarsan karnım hiç düşmedi diye. hatta doğumdan bir hafta önce rahim ağzı kalın ve hiçbir doğum belirtisi de yoktu. 7 mayıs gecesi suyum geldi hastaneye gittim ve sabah 8 de sancım başladı 9 da suni sancıya bağlandım. ve öğlen 2 ye kadar sancı çektim üstelik benimki de 2 dakikada bire düşmüştü. ama gece 3 cm olan açılma bir milim ilerlemedi bebeğin başı da yukardaydı. yolu bulamadı yavrum. suni sancıdan dolayı bebeğin kafasında şişlik oluşmaya başladı bende solmaya başladım. o 2 dk lık sancı aralarında resmen uyuyakaldım ve rüya gördüm sancı gelene kadar. pilates topu yürüyüş hiçbir işe yaramadı saat 2 ye doğru doktor eşimi annemi ve kv çağırdı dedi ki isterseniz bekleyelim illa normal olsun derseniz ama hiç bir ilerleme yok olacağını da sanmıyorum bebeğin kafasında şişlik oluşmaya da başlamış diyince eşim hiç beklemeden sezeryana alın dedi. sanırım yorgunluğumdan doolayı epidural mi yok spinal mi diye kimse sormadı acil olarak genel anesteziyle 15 dk içinde ameliyathanedeydim. ameliyathane de bayılana kadar ağladım normal doğuramadım diye. gözüm yiyodu çünkü doğurabilirdim. kimse teskin edemedi beni. sonra aynı senin gibi sürekli kendimde hata aradım. çünkü içerde annemle kv min normal doğumun iyiliklerini konuşmalarını duyuyodum. ben de isterdim normal doğum yapmak ama tevekkül etmek lazım. su hazırlamıştım bi şişe içine meryem inşikak tarık sureleri okumuştum ama inan bir yudumunu bile içmek nasip olmadı. bizim irademiz üstünde külli bir irade daha var. ameliyathaneden ilk çıktığı resimde çocuğun başı gerçekten şişti. şu an şükrediyorum sağ salim kavuştum yavruma diye. böyle bir sevgi yok gerçekten. artık düşünme çünkü elinden bişey gelmeyecek düşüne düşüne sütünü etkilersin. bırak kimseyi de duyma gerçekten herkesin kafasından bir ses çıkıyor canım.
ya bi de söylemeden edemeyeceğim o açılma muayenesi ne berbat bişi ya yeminle sancıdan daha kötüydü. bebeğin kafası yukarda diyemi bilmem çok canım yandı benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?