2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Kızlar selam,

Bugün kontrolümüz vardı. Çatı muayenesini de yaptı dr um, hatta bir başka dr daha çağırdı çift görüş olsun diye o da çatı muayenesi yaptı. Çatım ve fiziksel yapım çok müsait, dr um da normal yanlısı ama paşam keyfine düşkün ve başı o kadar yukarıdaki.. tıbbi olarak mecburi sezeryan dedi dr um bu yüzden.. sezeryanı dr da istemiyordu preeklempsiye rağmen 39+1 di bugün hala bekliyorduk kontrollü gidiyorduk ama artık beklemenin faydası yok dedi; protein kaçağım da olduğu için 27 Mayıs Pazartesi sabah 9:00 gibi genel anestezi ile sezeryana alıyor bizi..

Acaip heyecanlandım bugün, hala şaka gibi geliyormuş beklemek rahatmış sanki..

Hepinizin dualarını bekliyorum.. Allahım normal doğum bekleyenleri bir avazda kurtarsın, sezeryan olacaklara da ağrısız dertsiz nasip etsin..

Büyük buluşmamız pazartesi hayırlısıyla yani.. Haber vereyim dua isteyeyim dedim..

Sevgiler..

Humananin cayini icmistim ilk sutum gelmeyince sonra goguslerim sisti bosalmadi hastaneye gidip sagdirdik :) gunde 3bardak icmistim bence ise yariyor kizlar :)

sende de mi aynı sorun var cnm ya allah yardımcın olsn hangi mamayı veriyorsun[/QUOTE]
Sağol ben aptamil veriyorum cnm
Canim neden icin sıkılıyor ? Lohusaliktan mi acaba

Canim bende lansinosh da vae ama hakiki zeytinyagi cok cabuk iyilestiriyor göğüs ucunu..bende 16mayista genel anestezi sezeryan oldum agrilarin nasil??
sanırım doğum snrası depresyona girdim cnm hamilelikten öncede vardı ilaçlarımı bırakmıştım

ben 48 le hamile kaldım 62 ile grdim bir hafta sonra tartıldım doğumdan 55 tim şimdi 25 gün oldu tartılmadım hiç. Üşüme terleme sıcak basma oluyo cnm ilk zamanlarda geçiyor sonra göbekde çok yavaş olsada gidiyor. Birde herkes aynı zamnda toparlanamaz takma kafana ilk 15 gün dikişlerimi hep hissettim hiç iş yapmadım bende şimdi dikişlrimi hissetmiyorum artık
Humananin cayini icmistim ilk sutum gelmeyince sonra goguslerim sisti bosalmadi hastaneye gidip sagdirdik :) gunde 3bardak icmistim bence ise yariyor kizlar :)
Bende içtim cnm ama bnde br fydası olmadı

Sagolasin tatlim ya =).Iste burdayiz bakalim hayirlisi olsun ne diyeyim.Yeter ki saglikla gelsin baska bisey istemiyorum.Cok sukur simdilik her seyimiz yolunda diye doktor 1 hafta daha bekleyelim dedi.1 hafta icinde dogmazsa suni sanciyla baslatacaklar.Umarim oralara gelmeyiz.

sende de mi aynı sorun var cnm ya allah yardımcın olsn hangi mamayı veriyorsun
Sağol ben aptamil veriyorum cnm
sanırım doğum snrası depresyona girdim cnm hamilelikten öncede vardı ilaçlarımı bırakmıştım

ben 48 le hamile kaldım 62 ile grdim bir hafta sonra tartıldım doğumdan 55 tim şimdi 25 gün oldu tartılmadım hiç. Üşüme terleme sıcak basma oluyo cnm ilk zamanlarda geçiyor sonra göbekde çok yavaş olsada gidiyor. Birde herkes aynı zamnda toparlanamaz takma kafana ilk 15 gün dikişlerimi hep hissettim hiç iş yapmadım bende şimdi dikişlrimi hissetmiyorum artık

Bende içtim cnm ama bnde br fydası olmadı[/QUOTE]

Canim bende ayni depresyona girmistim..sezeryan olmami saplanti yapmistim hala aklima gelsede Allah onu unutturacak başka dert vermesin diye olumlu tarafindan bakmaya çalışıyorum. .en azindan altta dikis ve deformasyon yok diye kendimi teselli ediyorum. .cogunlukla herjes bir konuya takarmis..seninvde varsa boyle bir konu iyi olan seyleri düşün sıkıntına nelerin iyi gelecegini düşün depresyon cok kötü bebeklerimizin bu tatli halleri bir daha olmayacak cabuk buyuyorlar..bir laf var ya problemleri degil cozumlerini düşünün diye aynen öyle yapalim canim..iyi ol inşallah

evet bızde oyle yapıyoruz sımdılık.
bıraz buyuynce sıcaklarda belkı hergun de yıkanır.
hemsıre bana hergun sampuanlamana gerek yok
bos suyla yıkayabılırsn demıstı.

canım bende 17 mayısta doğum yaptım doktor yıkamayın göbeği düşene kadar vücudunda koruyucu madde var dedi eve geldik eşim yıkattrdı ben hiç istemedim bidahada yıkamadık sizin göbeğiniz düştü mü ben göbek düşmeden yıkamıcam bide tuzlama olayı var biliyomusunuz yaptınız mı kızlar??

bızım gobegımız 5 gunlukken dustu
ertesı gunde yıkadık hemen. Sımdı ıste gun asırı devam edıyoruz.
Gobek dusmeden yıkamak ıstemedım
kuru tutman lazım o bolgeyı baya bı dıkkat ıstıyomus enfeksıyon olmaması ıcın
rıske atmak ıstemedım, ama yıkayanlar var tabıkı.
Tuzlama olayını duymustum aslında ıse yarıcaksa yapmak ısterım
terın kokması cok kotu bısı ılerkı yasamında.
ama nasıl yapıldıgını tam bılmıyorum bılen varsa anlatsın

Canım ben 3 kez yapttım güzelce yıkadıkdan sonra bir kasaye tuz at bol miktarda ılık suyla erit elinle tum vucuduna sür

Bak simdi daha cok uzuldum benim yavrum 10 gunluk oldu daha gobegin dusmeye niyeti yok yikamayalim dedim anlatamadim iste gobegi bi dusse rahatca giydiremiyo bile insan

Son düzenleme:
Ben herkese ragmen yikadim bebisimi cunku cok kotu terliyordu kafasindada kan kokusu sacli da masallah hep terliyor kafasi hasta olacak korktum yikadim cocuk rahatladi ,cunku bebegi ne kadar giydirsende kafasindan alirmis sogugu, onemli olan gobegi kuru tutmak bir kisi sadece bebisi tutcak digeri de yikicak ancak boyle oluyor, cok ayrintili yikayamadik ama o bile yetti bebise

Canım ben 3 kez yapttım güzelce yıkadıkdan sonra bir kasaye tuz at bol miktarda ılık suyla erit elinle tum vucuduna sür

sagol canım bgn yapayım bende
bı kere yapmak yetıyomu acaba?
Bıde sonra tekrar duru su dokuyomuyuz cocuga.
Yoksa o tuzlu su mu kalcak vucudunda.

Bak simdi daha cok uzuldum benim yavrum 10 gunluk oldu daha gobegin dusmeye niyeti yok yikamayalim dedim anlatamadim iste gobegi bi dusse rahatca giydiremiyo bile insan

canım nıye uzuluyosun
her bebegın farklı zamanlarda dusuyokı zaten bı standardı yok
dusmeden kesın yıkanmazda denmıyo sadece daha dıkkatlı olunması lazım.
Korkma bu yuzden. Eger bı sorun olsaydı bellı ederdı allah korusun.
Pansumanını yapıyomusun duzenlı.
Bızım bı spreyımız var hala devam edıyoruz.
Bıde 10. Gun baslayalım dıye D vıtamını verdıler bıze.
Bugun baslayacagız kısmetse sızde aldınızmı?

sagol canım bgn yapayım bende
bı kere yapmak yetıyomu acaba?
Bıde sonra tekrar duru su dokuyomuyuz cocuga.
Yoksa o tuzlu su mu kalcak vucudunda.

en son döküyorsun zaten tuzlu su kalck canım ben gün aşırı yıkıyordum minayı yani toplamda 3 kez yaptım annem 40 çıkana kadar yap daha iyi dedi ama yapmadım yeterli 3 kez

selam arkadaşlar
nihayet bir fırsat bulup nete girebildim ancak geçmişin tamamını okuyamadım.zamanında hamilelk sıkıntılarını paylaşırken şimdi bebeklerimiz kucağımızda sorun ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz.ne mutlu bize.
Kızımı kucağıma alalı 1 hafta oldu.spinal anestezi ile sezeryan oldum.minik bir kızım var.dünyanın en güzel duygusu.ameliyat sırasında hiç sorun yaşamadım ancak dikişlerimde halen çok ağrı var.özellikle sağ tarafta yanmaya batmaya benzer müthiş bir ağrı var.yatarken sıkıntı yok ama ayağa kalkarken,yüksek sesle konuşurken,yürürken...vb çok sancılanıyorum.kızımın altını bile kendim alamıyorum.herkes "normal,zamanla geçer "diyor ama ben endişelendim.
sizlerden de bu durumu yaşayan var mı?fikirlerinize ihtiyacım var.

Bizim bebişi doğduğu gün hastanede hemşire yıkadı. Hastaneden geldikten sonra da hergüne yıkadık biz. Evim çok sıcak oluyor bnm öğleden sonra yıkayınca rahat uyuyor bebiş. Göbeğimiz de 13. Günde düştü ama hala Pansumana devam ediyoruz. Biraz daha ısınırsa havalar günde 2 kere yıkamayı düşünüyorum hatta. Ya lohusalıktan ben çok bunalıyorum sıcaktan bebiş nasıl dayansın diye düşünüyorum. Tuz olayını ilk evde yıkamada yaptı annem. Durulmama suyuna tuz koydu onla yıkadı.

Canim benim sutum geldi ama emmedigi icin kizim sagiyorum sagincada az cikiyor cikani veriyorum ustune mama. Durumlar boyle bizde cnm.

Kizlar ben ana kucagi almayi dusunuyorum ama ne derseniz bi arkadasimda hic gerek yok gereksiz masraf diyor arada kaldim ana kucagindada sallanir oyalanir diye dusunuyorum bilemedim.

ben yapamıyorum canım pansumanı içim gidiyo annem yapıyo D vitaminini sağlık ocağında 15.gün başlancak dediler bir aylık bi olsa ben bol bol d vitamini aldırcam güneşten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…