2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Canım çok sevindim tuttuysa gerisi gelir. İnşallah benim kuzumda hayırlısıyla bir tutar da başlar emmeye. Canım sen hemşiresin daha iyi bilirsin sakın sağdıgın miktara bakıp sütüm az deme, bebeğin çekişiyle pompanın çekişi çok farklı üstelik manuel kullanıyorsun bu bile farkettirir.
Aynı şekilde benim çevremde de bu konuda inatlaşacaksın emene kadar aç kalsın diyenler oldu başta onları denedim çocuğum hasta düştü artıkağlamaya bile hali kalmıyordu açlıktan 5 saat aralıksız uyuyordu annem dışında kimsede bana demedi yenidoğan bu kadar aç bırakılır mı neyse aştık bunları artık. Ben de hala sanki emziremediğim için bi yanım eksikmiş yetersizmiş gibi hissediyorum ama hep diyorum anne sütü bir nimet hele bebeğin emmesi büyük bir nimet ama olmayınca olmuyor. Ben hala mücadele ediyorum her gün memeyi tutması için ama benim ki çğlık çığlığa ağlıyor.

Sorma cnm ya ben emziremiyorum sütüm yok herkes çok tuhafmış gibi davranıyor bir sürü akıl veriyorlar birde artık emziriyorum diyorum geçiştiryorum
Kızlar bu yarı 40 ta yani 20. günde neler yapılıyor benim hiç bir fikrim yok da...
bebeğimi annm yıkadı Anhtat ve yüzük attı suyuna aynı şekilde bende öyle yıkandım en son ayırdığımız içinde yüzük ve anahhtar olan suyu döktüm :) neden bilmiyoru. Tabi:)

çok tatlısınız ya maşallah

Ben artık umudu kestim cnm sağıyordum günde br kere 25 cc çıkıyordu şimdi emziriyorum olanı çekiyordur herhalde bari anne kokusu alsın süt olmasada aptamil kullnıyorum mama olarak

Selam kızlar
Bizimde yarı kırkımız çıktı sanırım herkes hemen hemen aynı tatlı acemiliklerle meşgul:) Ben bu lohusalık kısmını gerçekten sevmedim insan tek olsa bunalıma girermiş bazen gerçekten çok çaresiz hissedebiliyor kendini insan ve dediğim gibi tamamıyla yeni bir dünya ve minik bebeklerimiz içinde aynısı geçerli.
Süt ve mama konusunda herkes bir şey söylüyor ben deli gibi emziriyorum emmediği zaman ortalığı ayağa kaldırıyor bazen yetmiyor ve mama vermek zorunda kalıyorum kimse yetersiz olduğunu düşünmesin,benim sadece şu yönde bir eksiklğim var sanırım hamileliğimdeki kadar iştahlı yiyemiyorum ama süt gelmesi için kendimi zorluyorum sürekli sıvı şeyler tüketmeye çalışıyorum.Sizlerin nasıl gidiyor?
Size bir şey daha söylemek istiyorum bilmiyorum deneyeniz oldumu kundaklamak gerçekten işe yarıyor bebeği sakinleştirme konusunda.
okumadıysanız harvy karpın mahallenin en mutlu bebeği kitabını öneririm intenette videolarınıda bulabilirsiniz
benden şimdilik bu kadar doğum hikayemi daha yazamadım onada vakit gelecek
mutlu günler:)
kendinizide ihmal etmeyin

ya bu insanlar ne kadar fikirsiz onlara mı düşmüş tasası herkes kendi çocuğundan sorumlu yani sanane acaba kendisi dört dörtlük mü bakıyor çocuğuna

cnm biliyorumda işte o biberona alıştıgı için gücü yetmiyor çekmeye biraz büyüse birde biliyorsun prematüre benim kızım
sütüm kesilmez umarım bugün elektrikli alcm hangi marka iyi bilginiz var mı

bende öyle yapıyorum artık sadece kokumu alsın kendisini güvende hissetsin yavrum dün sütümü sağdım verirken öyle mutlu oluyorum ki ama mama verirken çok zor oluyor içim acıyor ama ne yapalım bunada şükür şuan amacım bir damlada olsa boğazından geçmesi sütümün son damlasına kadar vereceğim o çok bilmiş millette halimi anlamadan yorum yapsınlar anca insan başına gelince anlıyor gerisi hikaye geliyor

havıncım ben lansınoh cıft baslıklı olanı kullanıırum cok memnunum hem acıtmıo hemde guzel cıkarıo
anne sutu konusunda bende hayal kırıklıgına ugradım ılk 6 ay kendı sutumle besleyecektım ama olmadı mama verıorum kendı sutum yetmıo ama leımden gelenı yapıorum..karpuz dedıler yıyorum bol su ıcıorum 4 lt,humana rezene,ve uyku..kız uyuyunc uyjmaya calısıorum ozaman sutum oluo bıraz akşam olunca bıtıo..ama devam sutunun ıcındede bı cok vıtamın var anne sutu taklıt edılmıs tabıkı yerını tutmaz ama,aç kalmasın bebkler kıslar uzuldukce dahada azalıo..sonuc değişmıo uzulmekle sutumuz artmıo napalım olabıldiği kadar vericez..
ben kan pıhtılaşması ıcın iğne kullamıstım doğum anında cok kanamam almus kan kaybetmısım arada basım donuo kansız kaldım sanırım,bırazda ona baglıorum sut uretımı acaıp kalori ıstıo vucudum toparlanamamıs olabır dıe avutuorum kendımı..
kesınlıkle yem ek ıçmekle alakalı süt..folık asıt ıcın bıde kıslar yesıllık yıyın bol bol yada ondaad folık var ben cok yıyemıorum..
hıuzlı hızlı yazdım morallerı yuksek tutun kıslar kendını guvende hıseetsın bebk kolay gelsın hepımıze

kıslar bu arada süt için son duydugum malt ıcceecği oldu sipariş verdım beklıorum bakalım faydası olcakmı
bıde nasıl gıydırıosunuz beblerı ben ıcıne cıtcıtlı badı ve uzun kollu tulum gıydıorum abartıomuyuz acabva?

yasadıgın yerde hava sıcaksa uzun kollu tuum giydirme bence . buarada malt içececk bende baya işe yaramıstı.

kısaca süt için duyduğum seylerı yazayım kıslar belkı faydalanan olur
su
uyku
rezene
humana
incir
dereotu
karpuz
kırmızı et
malt içeceği
bebeğe bakıp sevilecek içiniz kaynayıncada beyın süt hormonları artırıomuş
göğsü boşaltmak,sıksık emzırmek yada sağmak beyın yetmıo süt yenısını uretmem lazım dıomus
sütlü tatlılar
komposto üzüm vişne erik hangısını severseniz
folık asit yada bol yeşillik
hepsi herkesde aynı etkıyı göstermeyebilir ayrı ayrı denemek lazım bol sütlü günler

güzel anneler günaydın... dün 1. ay aşımızı yaptırdık. bi sorun olmadı. hatta sonrasında market alışverişlerimizi de oğlumla yaptık ama hava baya sıcaktı burda ve iç zıbınla uzun kollu tulum giydirmiştim pişman oldum nerdeyse oğluş pişti resmen.. pişme demişken mustela pişik önleyici kullanıyorum çok memnunum.. neyse kızlar sebze haşlama yiyoruz kocişle salata yeşillik falan kilo vermeye başladık ikimizde.. karnım baya bir küçüldü bacaklarda inceliyor hafiften.. ve 2 kilo vermişim 10 günde.. bol bol su içiyorum ve sürekli dondurma yiyorum.. dondurma süt olduğu için hem tatlı niyetine hem de süt yapsın diye ara öğünlerde yiyorum.. sütü çok severim doktor gaz yapar içme dedi.. onu telafi ediyorum.. ve sütümde şükür bir değişiklik yok sebze ağırlıklı beslenmeme rağmen.. salatalarım da bol dereotlu ve haşlamaların üstüne de yoğurt ve dereotu koyuyorum..herkes zayıflamaya başladın diyor yaa hadi bakalım ünv.. hallerime dönmek istiyorum hedefim o dereotu süt yapıyor sanırım öyle okumuştum bol bol yiyorum denemek isteyen arkadaşlara fikir olsun.. bir de zayıflamak için kabak çok etkili bence.. haşlama tabi.. çok ama çok tok tutuyor..

Kizlar bana fiyati uygun ve kullanisli sut pompasi tabsiye edebilirmisiniz elektirikli istiyorum madela ve avent hosuma gitti ama 300 400 arasi pahali geldi acikcasi

Kizlar bana fiyati uygun ve kullanisli sut pompasi tabsiye edebilirmisiniz elektirikli istiyorum madela ve avent hosuma gitti ama 300 400 arasi pahali geldi acikcasi

aventi önermiyorum ben almıstım kullanamadım hiç . lansinoh u tavisye ederim hem gögsü bosaltıyor hemde ıkı gogsu aynı anda sagabılıyorsun istersen. fiyatı nasıl bılmıyorum turkıyede

Bu arada kizlar sut icin bebeginizle ciplak tenlerinizi temas ettirmenizi tavsiye ederim benim sutum birinci haftadan sonra duzene oturdu cok sukur yetiyo yavruma ama gecen gun gobusum acikti kiziminda sadece bezi vardi altinda emzirmek icin kucama aldim uyudu kaldi sipam ememedi ama situm daha kizim cekmeden sakir sakir akmaya basladi ustunuzu acip emzirin teniniz birbirine temas etsin ise yariyo bence

selam kızlar ben geldim 29unu beklerken 22si sabahı suyum geldi 1cm acılma bebekte kalp atışında yavaşlama olunca normal isterken sezeryan olduk mecbur ama iyikide sezeryan olmuşum oğluşumun boynuna kordon 6kez dolanmış normal olsa risk olabşlirdi çok şükür ikimizde iyiz MAŞALLAH..RABBİM herkese nasib etsin doğumu yaklaşanlarada ALLAH kolaylık versşn biş avazda bebişlerine sağlıkla kavuşurlar İNŞALLAH..

Selamlar guzel anneler,
Bugun kizimin 26.gunu. allah ima bin sukur her gun birbirimize daha cok alismaya basliyoruz. İlk gunler elifim erken dogdugu icin sutumu ememiuordu. Gucu yetmiyordu yavumun. Hastanede siringayla veriyorduk boyle tv deki panda yavrularini beslerler ya oyle. Pek uzuluyodum sonra biberona basladim veeeee benim bebis biberonu kesfedince meme flan hak getire. Neyse 15.gun itibariyle yavastan emmeye basladk, sorun varsa yatarak emirmeyi tavsiye ederm. Tutamayan bebislere tavsiye.

Bebisim agladi yarm kaldi yazacaklarim. Ara ara aglamalar geliobana. Bebisime bakip agliorum, emzirirken zorlanirsam agliorum, o aglaaynca agliorum,agliorum yani. Bi de tedrginliklerm var. Annem yanimda genelde sanki o olmasa bebgme bakamckmisim gbi hssediorum
Bu surecte en cok milletn her konuda ahkm kesmesine snr oldm, yok biberonla verme, yok mmaa vverme... dr lar da sacmalio bazen.bebegi yrm saat agltcakmisim memeyi alsn diye. Catlar be cocuk.
Kiyafet olarak ben kisa kollu badi utune uzun kollu alt ust tkm gydirorum,gun asiri yikioum
Uyku duzenmz bouk su an gundz uyuyo,gece23.00de gozler acilio.
Sndi dr ariyorumzıp bebegme,ankara da drlardan hberi olan varsa yrdm ister, hepinize sevgleeeer iletrm

Kesilmez canım biz içimizi ferah tutalım sonçta sağıp uyarıyoruz beyni madem arz talep meselesi şu emzirme işi:) kesilmezz merak etmee... Arkadaşlarda yazmış ben de Lansinoh kullanıyorum iki göğsü aynı anda sağıyor. Bu anlamda pratik olduğunu düşnüyorum.

Geçmiş olsun canım kan hapı alıyor musun bana 6 ay kullan dedi doktor. Bıktım ben de ilaç kullanmaktan. Napalım canım stler yetmiyorsa mecbur takviye mama vereceğiz. Sonuçta bazı şeyler bizim elimizde değil ve isteğimiz dışında gelişiyor

Canım yatarak nasıl emziriyorsun tarif eder misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…