- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #38.761
Canım çok sevindim tuttuysa gerisi gelir. İnşallah benim kuzumda hayırlısıyla bir tutar da başlar emmeye. Canım sen hemşiresin daha iyi bilirsin sakın sağdıgın miktara bakıp sütüm az deme, bebeğin çekişiyle pompanın çekişi çok farklı üstelik manuel kullanıyorsun bu bile farkettirir.Selam arkdaşlar mina göğsümü tuttu emiyor ama süt gelmeyince sinirleniyor ee süt gelmesi için sık sık emmesi lazım çıldırcam sağıyorum 25 cc süt çıkıyor bütn gün nasıl olck bu içmediğim denemediğim şey kalmadı artık yavaş yavaş umudumu kaybediyorum ama yinede sağıp olan sütü veriyorum ve son damlasına kadar vereceğim bir damlayı bile ziyan etmiyorum damlatıyorum ağzına şimdilik mamaya devam 1500 kilo almış bir ayda 3 saatte bir 100 cc içiyor tatlı kızım
Aynı şekilde benim çevremde de bu konuda inatlaşacaksın emene kadar aç kalsın diyenler oldu başta onları denedim çocuğum hasta düştü artıkağlamaya bile hali kalmıyordu açlıktan 5 saat aralıksız uyuyordu annem dışında kimsede bana demedi yenidoğan bu kadar aç bırakılır mı neyse aştık bunları artık. Ben de hala sanki emziremediğim için bi yanım eksikmiş yetersizmiş gibi hissediyorum ama hep diyorum anne sütü bir nimet hele bebeğin emmesi büyük bir nimet ama olmayınca olmuyor. Ben hala mücadele ediyorum her gün memeyi tutması için ama benim ki çğlık çığlığa ağlıyor.Çok teşekkür ederim canım ilgin için...
Cevabın içimi rahatlattı...Aç bırakma yanlısı kişiler etrafımda var ama ben takmıyorum...Sarılığın geçmesinin bebeğin beslenmesiyle ilgili olduğunu biliyorum çünkü...Ama mama vermeyle ilgili sorgulayan gözlerden ve beceriksiz yetersiz anne bakışlarından bunalmış durumdayım...Lohusalık döneminde insana moral desteği vereceklerine bu şekilde ifadeler insanı bunalımının diplerine sokuyor...Sütüm belki de bu yüzden bu kadar gecikmeli geldi..Kendi halimde olabilsem herşey daha rahat olacak sanki..
Kaka sorununu aştık sanırım, bugün resmen tek seferde birikimi boşaltırcasına yaptı..Ama gene de benim aklımda acaba yeterli beslenemiyor mu sorusu var...Çünkü sütüm ne kadar yeterli olsa da emmeye direndiğinden alacağını almıyor gibime geliyor..Şu sarılık geçse rahatlayacam ama geçene kadar bu şekilde kaygılara devam herhalde...
Bildiğimi okuma noktasında desteğin için çok teşekkür ederim...Bildiğimi okuma noktasında destek veren sözlerin çok iyi geldi...Eşim de sağolsun aynısını söylüyor...Sen onun annesisin en iyisini bilirsin dedi...Bu da çok iyi geldi...
Sorma cnm ya ben emziremiyorum sütüm yok herkes çok tuhafmış gibi davranıyor bir sürü akıl veriyorlar birde artık emziriyorum diyorum geçiştiryorumNe zormus annelik bizim annelerimiz nasil buyutmus bizi biz mi cok pimpirikliyiz, bebekle ilgili ne desem annem bisey olmaz diyor
Bu arada şu emzirme mevzusuna cok takilmamak lazim agzi olan konusuyor misal ben dr kontrolune gittim beklerken huysuzlanmasin diye mama verdim ki huysuzlaniyordu sirada bekleyen butun dişi ahali mudahalede ayri dklarda aaa emzirmiyon mu aa)) Ya sizene esim de duydu da hasbinallah cekti ) ne cekiyoz biz be
Ama hereye ragmen super bir duygu bir mucize allahim isteyen herkese nasip eder ins
Hastalara sifa dertlilere deva bekleyenlere sabir diliyorum
Uyku nedir bilinmeden gececek bir aksama daha merhaba)
bebeğimi annm yıkadı Anhtat ve yüzük attı suyuna aynı şekilde bende öyle yıkandım en son ayırdığımız içinde yüzük ve anahhtar olan suyu döktüm :) neden bilmiyoru. Tabi:)Kızlar bu yarı 40 ta yani 20. günde neler yapılıyor benim hiç bir fikrim yok da...
çok tatlısınız ya maşallahselam güzel anneler... herkesin tatlı bebişi hayırlı olsun... bende 20 gündür giremedim.. enson kontrol günümüzde yazmıştım. o gece sabaha karşı 3:30 da sancılandım ve sabah 06:46 da berayımı sağ salim kucağıma aldım. çok şükür sıkıntımız olmadı halada yok :)) bugün kızımın yarı kırkı... tam cimcime inanılmaz çığırtkan... meme biraz ağzına geciksin nasıl ağlıyo.. işte böyle :)) herkese selamlar :)))Eki Görüntüle 721937 Eki Görüntüle 721938 Eki Görüntüle 721939
Ben artık umudu kestim cnm sağıyordum günde br kere 25 cc çıkıyordu şimdi emziriyorum olanı çekiyordur herhalde bari anne kokusu alsın süt olmasada aptamil kullnıyorum mama olarakSelam arkdaşlar mina göğsümü tuttu emiyor ama süt gelmeyince sinirleniyor ee süt gelmesi için sık sık emmesi lazım çıldırcam sağıyorum 25 cc süt çıkıyor bütn gün nasıl olck bu içmediğim denemediğim şey kalmadı artık yavaş yavaş umudumu kaybediyorum ama yinede sağıp olan sütü veriyorum ve son damlasına kadar vereceğim bir damlayı bile ziyan etmiyorum damlatıyorum ağzına şimdilik mamaya devam 1500 kilo almış bir ayda 3 saatte bir 100 cc içiyor tatlı kızım
Ne zormus annelik bizim annelerimiz nasil buyutmus bizi biz mi cok pimpirikliyiz, bebekle ilgili ne desem annem bisey olmaz diyor
Bu arada şu emzirme mevzusuna cok takilmamak lazim agzi olan konusuyor misal ben dr kontrolune gittim beklerken huysuzlanmasin diye mama verdim ki huysuzlaniyordu sirada bekleyen butun dişi ahali mudahalede ayri dklarda aaa emzirmiyon mu aa)) Ya sizene esim de duydu da hasbinallah cekti ) ne cekiyoz biz be
Ama hereye ragmen super bir duygu bir mucize allahim isteyen herkese nasip eder ins
Hastalara sifa dertlilere deva bekleyenlere sabir diliyorum
Uyku nedir bilinmeden gececek bir aksama daha merhaba)
Canım çok sevindim tuttuysa gerisi gelir. İnşallah benim kuzumda hayırlısıyla bir tutar da başlar emmeye. Canım sen hemşiresin daha iyi bilirsin sakın sağdıgın miktara bakıp sütüm az deme, bebeğin çekişiyle pompanın çekişi çok farklı üstelik manuel kullanıyorsun bu bile farkettirir.
Aynı şekilde benim çevremde de bu konuda inatlaşacaksın emene kadar aç kalsın diyenler oldu başta onları denedim çocuğum hasta düştü artıkağlamaya bile hali kalmıyordu açlıktan 5 saat aralıksız uyuyordu annem dışında kimsede bana demedi yenidoğan bu kadar aç bırakılır mı neyse aştık bunları artık. Ben de hala sanki emziremediğim için bi yanım eksikmiş yetersizmiş gibi hissediyorum ama hep diyorum anne sütü bir nimet hele bebeğin emmesi büyük bir nimet ama olmayınca olmuyor. Ben hala mücadele ediyorum her gün memeyi tutması için ama benim ki çğlık çığlığa ağlıyor.
Sorma cnm ya ben emziremiyorum sütüm yok herkes çok tuhafmış gibi davranıyor bir sürü akıl veriyorlar birde artık emziriyorum diyorum geçiştiryorum
Ben artık umudu kestim cnm sağıyordum günde br kere 25 cc çıkıyordu şimdi emziriyorum olanı çekiyordur herhalde bari anne kokusu alsın süt olmasada aptamil kullnıyorum mama olarak
ya bu insanlar ne kadar fikirsiz onlara mı düşmüş tasası herkes kendi çocuğundan sorumlu yani sanane acaba kendisi dört dörtlük mü bakıyor çocuğuna
cnm biliyorumda işte o biberona alıştıgı için gücü yetmiyor çekmeye biraz büyüse birde biliyorsun prematüre benim kızım
sütüm kesilmez umarım bugün elektrikli alcm hangi marka iyi bilginiz var mı
bende öyle yapıyorum artık sadece kokumu alsın kendisini güvende hissetsin yavrum dün sütümü sağdım verirken öyle mutlu oluyorum ki ama mama verirken çok zor oluyor içim acıyor ama ne yapalım bunada şükür şuan amacım bir damlada olsa boğazından geçmesi sütümün son damlasına kadar vereceğim o çok bilmiş millette halimi anlamadan yorum yapsınlar anca insan başına gelince anlıyor gerisi hikaye geliyor
kıslar bu arada süt için son duydugum malt ıcceecği oldu sipariş verdım beklıorum bakalım faydası olcakmı
bıde nasıl gıydırıosunuz beblerı ben ıcıne cıtcıtlı badı ve uzun kollu tulum gıydıorum abartıomuyuz acabva?
Kizlar bana fiyati uygun ve kullanisli sut pompasi tabsiye edebilirmisiniz elektirikli istiyorum madela ve avent hosuma gitti ama 300 400 arasi pahali geldi acikcasi
Kizlar bana fiyati uygun ve kullanisli sut pompasi tabsiye edebilirmisiniz elektirikli istiyorum madela ve avent hosuma gitti ama 300 400 arasi pahali geldi acikcasi
Kesilmez canım biz içimizi ferah tutalım sonçta sağıp uyarıyoruz beyni madem arz talep meselesi şu emzirme işi:) kesilmezz merak etmee... Arkadaşlarda yazmış ben de Lansinoh kullanıyorum iki göğsü aynı anda sağıyor. Bu anlamda pratik olduğunu düşnüyorum.ya bu insanlar ne kadar fikirsiz onlara mı düşmüş tasası herkes kendi çocuğundan sorumlu yani sanane acaba kendisi dört dörtlük mü bakıyor çocuğuna
cnm biliyorumda işte o biberona alıştıgı için gücü yetmiyor çekmeye biraz büyüse birde biliyorsun prematüre benim kızım
sütüm kesilmez umarım bugün elektrikli alcm hangi marka iyi bilginiz var mı
bende öyle yapıyorum artık sadece kokumu alsın kendisini güvende hissetsin yavrum dün sütümü sağdım verirken öyle mutlu oluyorum ki ama mama verirken çok zor oluyor içim acıyor ama ne yapalım bunada şükür şuan amacım bir damlada olsa boğazından geçmesi sütümün son damlasına kadar vereceğim o çok bilmiş millette halimi anlamadan yorum yapsınlar anca insan başına gelince anlıyor gerisi hikaye geliyor
Geçmiş olsun canım kan hapı alıyor musun bana 6 ay kullan dedi doktor. Bıktım ben de ilaç kullanmaktan. Napalım canım stler yetmiyorsa mecbur takviye mama vereceğiz. Sonuçta bazı şeyler bizim elimizde değil ve isteğimiz dışında gelişiyorhavıncım ben lansınoh cıft baslıklı olanı kullanıırum cok memnunum hem acıtmıo hemde guzel cıkarıo
anne sutu konusunda bende hayal kırıklıgına ugradım ılk 6 ay kendı sutumle besleyecektım ama olmadı mama verıorum kendı sutum yetmıo ama leımden gelenı yapıorum..karpuz dedıler yıyorum bol su ıcıorum 4 lt,humana rezene,ve uyku..kız uyuyunc uyjmaya calısıorum ozaman sutum oluo bıraz akşam olunca bıtıo..ama devam sutunun ıcındede bı cok vıtamın var anne sutu taklıt edılmıs tabıkı yerını tutmaz ama,aç kalmasın bebkler kıslar uzuldukce dahada azalıo..sonuc değişmıo uzulmekle sutumuz artmıo napalım olabıldiği kadar vericez..
ben kan pıhtılaşması ıcın iğne kullamıstım doğum anında cok kanamam almus kan kaybetmısım arada basım donuo kansız kaldım sanırım,bırazda ona baglıorum sut uretımı acaıp kalori ıstıo vucudum toparlanamamıs olabır dıe avutuorum kendımı..
kesınlıkle yem ek ıçmekle alakalı süt..folık asıt ıcın bıde kıslar yesıllık yıyın bol bol yada ondaad folık var ben cok yıyemıorum..
hıuzlı hızlı yazdım morallerı yuksek tutun kıslar kendını guvende hıseetsın bebk kolay gelsın hepımıze
Canım yatarak nasıl emziriyorsun tarif eder misin?Selamlar guzel anneler,
Bugun kizimin 26.gunu. allah ima bin sukur her gun birbirimize daha cok alismaya basliyoruz. İlk gunler elifim erken dogdugu icin sutumu ememiuordu. Gucu yetmiyordu yavumun. Hastanede siringayla veriyorduk boyle tv deki panda yavrularini beslerler ya oyle. Pek uzuluyodum sonra biberona basladim veeeee benim bebis biberonu kesfedince meme flan hak getire. Neyse 15.gun itibariyle yavastan emmeye basladk, sorun varsa yatarak emirmeyi tavsiye ederm. Tutamayan bebislere tavsiye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?