2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Bende kizim yagmuru 20 Mayis 14:35 de sezeryan ile kucagima aldim. O gunder beri arada takip edebiliyorum forumu. Dogumdan once dogum yapanlar niye yazmiyor felan diye dusunuyordum ki haklilarmis firsati olmuyor insanin.
Hsos cnm bahsettigin aglamalari bende yasiyorum babamin rahatsizligindan annem yanimda kalamiyor kv var o da iyi ama annenin yerini tutarmi hic. Bi gun kaldi annem sonra dolmusla eve gidecek onun arkasindan ben aglama krizine girdim ne zor biseymis bu.
Lohusa sendromu nedir nasildir derken insan biranda icinde buluyor kendini eee tabi bide yeni bi dunya ile karsilasiyoruz gecemiz gunduzumuz kalmadi alismak zaman aliyor.
Benim kuzum uyudugu icin rahat rahat yazabildim firsat buldukca gecmisi okuycam faydasi oluyor cunku. Okudukca bak kizlarda da boyle olmus diye icimi rahatlatiyorum.

Kızlar slmlar gerileri çok fırsat bulup okuyamnıyorum.
Herkese kolaylıkla gelsin bol sütler çocuklara uykular...

Benim oğlan temelli uykusuz gece uyumuyor sabah uyumuyor öğleden sonra da uyumamak için direnişte gözleri kapanıyor ama inatla duruyor

Hala biberon rahatlığını arayıp memeyi almıyoruz son 2 gündür gündüzleri ara ara emmeye başladı ama gece çok açıkmış uyanınca kesinlikle meme istemiyoruz illa hemen doyucaz Lansinoh süt sağma makinesi elim ayağım oldu kesinlikle aldığım en doğru şey diyebilirim

Biraz evvel hsos un dediği gibi yatarak emzirdim emdi ama sağı solu belli olmuyor bakalım bir dahaki seans ta ne yapacak

[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Kızlar sizede artık hayatınız hiç eskisi gibi olmayacakmış gibi geliyor mu?
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Kendimi çok yorgun hissediyorum[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]tuvalete gitmek bile lükse dönüştü resmen...[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Ev işlerini kv yapıyor ben sade çocuğa bakıyorum ama yinede yetişemiyorum işe dönünce ne olacak acaba[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Meltemcim seni çok iyi anlıyorum geçen annem giderken bende arkasından ağladım Kv her işi yapsa da annenin yerini tutamıyor..[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Bende kendimi lohusa sendromuna girmmiş hissediyorum Allah sonumuzuu hayretsin[/FONT]
[/FONT]

Selam fıstıklar..12.gunumuz hala dikislerim ağrıyor yanlardan çekiyor gibi oluyor..karnima dokundugumda açık yara gibi acıyor. .rabbim yardimcimiz olsun..annemde kalıyorum esim biraz rahat olamıyor..hafta sonu kayinvalideye gecicez korkuyorum. .bebegi kycaga alıştırmalarindan..bebegimi babama bile vermiyorum onlara nasil mudahale edicem bilmiyorum

Canim benim dikislerim alindi 5.gun zaten uclarda iki nomta vardi kesip cekti ipi dr
AllaH yardjmcin olsun millete dert anlatmak zor

AYNEN canim ya wc ye gidince sanki sinemaya gidiyorum gibi suara lux aglayasim geliuor bazen

KIzlar benim bebeğim mememi yalsnci meme gibi hep agzinda istiyo sanirim doymuyor mamayi kesmistim yok gene verdim simdi uyuyor gibi ne yapacağım ben ya =(

canı bırde soganı dene ıstersen ben oyle kurtuldum ıkıye bol suyunu sur....

canım gecmıs olsun ıns en kısa zamanda evıne annesının kucagına doner....

Astirid cnm burda okudukca moralim duzeliyor arkadaslardan biri bahsetmis yelekle dolasiyorum millet don gomlek giyerken diye bende oyleyim bi de su durup durup aglama olayi cok sik yasiyorum. Esimde sasirip kaliyor noluyor sana diye. Kendimi bolsukta hissediyorum Allahim yardimcimiz olsun gercekten cok destege ihtiyacimiz var

Aynı sıkıntı bende de var. Bütün gün uyumadığı her an memede durmak istiyor oğlum. Aksama da süt kalmıyor doymuyor mama vermek zorunda kalıyorum. Herkes de aynı laf mama verme. E napimmm yani aç mı bırakayım ????

akşam 8 den beri emiyor, arada uyuyor sıpamm.. acıdı memişleriiimm.... bu arada kızlar üzüm suyu süper süt yapıyor... canım isteyince almıştım ama göğüslerim doldu bugün...2 göğüsten 150 cc süt sağdım arkasına da emzirdim.. sağdığım halde kalan sütü oğluş içti de içti.. maşallah

Astirid cnm burada yazilanlari okuyunca biraz olsun rahatliyorum bak kizlarda aynisini yasiyormus diyorum.
Menapozlular gibi bazen kazakla dolasiyorum bazende sicaklayip ustumdekileri cikariyorum. Bahenesiz hemencecik agliyorum esim hayretler icerisinde izliyor yanima gelip destek olmaya calisiyor niye agladigimi soruyor cevap yok...
Kolay degilmis hayat gercekten eskisi gibi olmayacak kim derdi uykunun en tatli yerinde uyanacak saatlerce uykusuz kalcan diye...
Arkadaslar sezeryan olanlar ayaklarinizda sislik oldumu benim fena sisti halada inmedi.
Haaa bi de ben dogum sonrasi tartiliyorum ama 4-5 kilo disinda giden yok gorunuyor eee zaten bebek 4 kilo desen bi de suyu sivisi ben anlamadim bu isi

Gunaydin anneleeeer... Kizim iki gundur kaka yapamiyor baya bi zorlaniyordu bende 1 cay kasigi zeytinyagi verdim pamukla da popisine surdum sonuc mucize ne var ne yok cikardik baygin yatiyo yavrum simdi bilginize sunulur bu arada biz de meme koliklerdeniz ihtirasli bi ask yasiyo gogsumle orda uyuyo gazini cikaramiyorum hemen uyanip tekrar meme istiyo napicaz bilmiyorum:S

Ortak sorunumuz bu galiba memede uyuyup tam doymamak gaz çıkarmamadan uyumak ve tam uyudu diye sevinirken 5 dk sonra uyanmak
Bu soruna çözüm bulabilen olursa mutlaka yazsın kızlar yaaaa

bebekler tam doymadıkları için uykuya geçmekte zorlanırlarsa mecbur mama vericekmişiz. doktorum bebeğini açlık yüzünden sakın ağlatma süt yetmiyorsa mamayı ver dedi. hiç sakıncası yok sonuçta anne sütü de verebiliyoruz. hiç anne sütü almadan büyüyen bebecikler de var sonuçta. o sebeple söylenenleri umursamayın annecikler
benim de ilk anda 3,5 kilom gitti. bebeğim 20 günlük oldu. bu zamana kadar toplam 8 kilo gitti. birkaç gündr hiçç gitmiyor kilolar. iştahım biraz fazla maalesef
Ortak sorunumuz bu galiba memede uyuyup tam doymamak gaz çıkarmamadan uyumak ve tam uyudu diye sevinirken 5 dk sonra uyanmak
Bu soruna çözüm bulabilen olursa mutlaka yazsın kızlar yaaaa
arkadaşımın doktoru bebeği her emzirdiğinde gazını çıkarmana gerek yok kendi kendine de gaz çıkarmasını öğrensin demiş ama biri öyle diyor biri böyle, anlamadım gitti

Çocuk doktorumuz anne sütünü arttırması için lactabol diye bir ürün tavsiye etti. Eczanede satılıyor 22 tl fiyatı. Suyla karıştırılacak içiliyor. İlgilenen olur diye paylaşmak istedim. Bu ürün yeni çıktığı için bazı eczanelerde yok Ama ilaç depolarından getirtiyorlar. Ben hala mama takviyesi yapıyorum sütümün miktarı hergün değişiyor. Yorgunluktan pek sütüm olmuyor dinlenirsem fena değil. Ama yorgun olmamak da ne mümkün. Uykusuzluk yetiyor zaten. Bebeğim 22 günlük oldu doktorumuz anne sütü almıyorsa 3 saatte bir 3 ölçek yani 90 cc mama almalı dedi. Yani günde 8 defadan 720 cc ediyor. Ben de ne mama verdiğimi not alıyorum. Günde Yaklaşık 300 cc mama alıyor. Demek ki memeden de bişeyler alıyor. Buna da şükür ne yapalım. Büyük oğlumu da meme mama bir arada 8 ay kadar emzirebilmiştim bunu da bu kadar emzirebilirsem yeter şifa niyetine artık ne alırsa kardır. Ayrıca malt içiyorum milkplus içiyorum bir de bu lactaboldan. Humana çay içiyorum ama sanırım bunun pek yaraı yok gibi. Bir sürü şeyi bir arada içmekten artık hangisi faydalı hangisi değil pek algılayamıyorum. İlk aylar geçip ek gıdalara geçsek de bebeğim sabaha kadar deliksiz bir uyku çekse diye iple çekiyorum. Tabi bu deliksiz uykuya en çok ihtiyacı olan da benim..

Bizde de aynısı olmuştu fitil kullandık şimdi de her mamadan ya da memeden sonra kaka yapıyor her bezi kakalı diyebilirim. Doktora sordum çocukların kaka düzeni ilk aylarda değişebilirmiş 3 gün hiç kaka yapmazsa ondan sonra kabızlık var diyebiliriz dedi.

Avent marka sağma makinası kullanan var mı acaba bu makinanın elektrikli kısmından pek verim alamıyorum Manueli daha iyi çekiyor elektrikli kısmı pek güçlü değil gibi . Aynı şeyi yaşayanlar var mı yoksa benim makinede mi bir sorun var anlayamadım.

Canim neden icin sıkılıyor ? Lohusaliktan mi acaba

Canim bende lansinosh da vae ama hakiki zeytinyagi cok cabuk iyilestiriyor göğüs ucunu..bende 16mayista genel anestezi sezeryan oldum agrilarin nasil??

walla cnm bugün 11. gün hala ağrım var özellikle dikişin bir tarafı kalkıp otururken bile bi garip şekilde ağrıyoo,,bu arada sütüm hala az uçları yara veremiyorum pompayla sağıp veriyoruz ve tabiki mama da,,peki kızlarr hepinize sorayım sezeryan sonrası dikiş kontrolü falan varmı doktrm beni çağırmadıdaa

Sanırım aynen böyle çünkü mama verince uyuyor sıpa :) süt sağma işi çok zor geliyor bana otomatik makine var ve göğüslerine kan oturttu iki kere kullanınca. Siz neyle sağıyorsunuz.

madela mini elektirkli pilli olan modelini almıştım onla sağıyorum manuelde vardı ama hiç sağamadım onla çok canımı yaktı

bugün 15. günümüz 2 satte bir 100 cc çıkıyor benden de iki göğüsten ama bazen 3-4 saat uyanmadığı oluyor güzel doyuyor göğüslerim şişiyor fazlasını sağıp buzluğa kaldırıyorum bolken stoklamak lazım maşallah sütüm gelmiycek diye çok korkmuştum sezeryanlı olduğum için ama yetip artıyor oğluma emdikçe daha da artıyor emzik verip emme refleksini arttırdım şimdi daha kuvvetli çekiyor 37+6 da doğdu oğlum o yüzden emerken biraz yoruluyordu emzik sayesinde çenesi kuvvetlendi cok cok çekiyor şimdi

1 haftada 250 gram almış 3800 doğmuştu 4 kilo 50 gr olmuş

bana yarayanlar bol su 4 litre günde
humana çay, papatya çayı 2 fincan günde
marul salatası, çorba, hurma, hertürlü komposto
bir de balık yağı vitamini ve kan hapını kesmedi doktorum onların da faydası varmış süt artımında

Kizlar..sezeryan dikisleri ne zaman eriyip düşüyor? ? Heyecanls bekliyorum da :)

dikiş yok bende yapıştırma estetik oldum okadar da memnun kaldım ki çok korkuyodum sezeryandan hiç korktuğum gibi olmadı ne ağrı ne sızı ilk gün kalktım ayağa

Son düzenleme:

dikiş mi yapıştırma mı ameliyat yerin benimki yapıştırma estetik dikiş yok 1. haftanın sonunda kontrole çağırıp bandajımı aldı sadece onun haricinde hiç pansuman ya da bir krem kullanmadım gerek yokmuş çok da ufak dikiş yerim belli bile olmuyor ordan bebeği nasıl çıkarttılar hayret doğrusu

herkesin sorunu aynı yani =))
ne güzel emerken uyuyo, hadi gazını çıkarayım diyorum , uyanıyo bi daha meme
özellikle geceleri yapıyo bunu
00.30- 01.00 a kadar sürdüğü oluyo
kaka sıkıntımız da aynen
yapmayı beceremiyor bazen
halbıuki su gibi bişey, tutmasa gidecek =)))
allah bebişleirmize yardım etsin, işleri çok zor, neler öğrenecekler daha =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…