- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #38.781
Canim benim dikislerim alindi 5.gun zaten uclarda iki nomta vardi kesip cekti ipi drSelam fıstıklar..12.gunumuz hala dikislerim ağrıyor yanlardan çekiyor gibi oluyor..karnima dokundugumda açık yara gibi acıyor. .rabbim yardimcimiz olsun..annemde kalıyorum esim biraz rahat olamıyor..hafta sonu kayinvalideye gecicez korkuyorum. .bebegi kycaga alıştırmalarindan..bebegimi babama bile vermiyorum onlara nasil mudahale edicem bilmiyorum
Kızlar slmlar gerileri çok fırsat bulup okuyamnıyorum.
Herkese kolaylıkla gelsin bol sütler çocuklara uykular...
Benim oğlan temelli uykusuz gece uyumuyor sabah uyumuyor öğleden sonra da uyumamak için direnişte gözleri kapanıyor ama inatla duruyor
Hala biberon rahatlığını arayıp memeyi almıyoruz son 2 gündür gündüzleri ara ara emmeye başladı ama gece çok açıkmış uyanınca kesinlikle meme istemiyoruz illa hemen doyucaz Lansinoh süt sağma makinesi elim ayağım oldu kesinlikle aldığım en doğru şey diyebilirim
Biraz evvel hsos un dediği gibi yatarak emzirdim emdi ama sağı solu belli olmuyor bakalım bir dahaki seans ta ne yapacak
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Kızlar sizede artık hayatınız hiç eskisi gibi olmayacakmış gibi geliyor mu?
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Kendimi çok yorgun hissediyorum[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]tuvalete gitmek bile lükse dönüştü resmen...[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Ev işlerini kv yapıyor ben sade çocuğa bakıyorum ama yinede yetişemiyorum işe dönünce ne olacak acaba[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Meltemcim seni çok iyi anlıyorum geçen annem giderken bende arkasından ağladım Kv her işi yapsa da annenin yerini tutamıyor..[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]Bende kendimi lohusa sendromuna girmmiş hissediyorum Allah sonumuzuu hayretsin[/FONT]
[/FONT]
slm kızlar meme sorunu bendede var 25 günlük olduk hala geçmedi hametan sürüyorum sanki o biraz iyi yaptı yarık gibi damağı kopartmış resmen günde üç posta o emerken ben hep ağladım hep uyusun istedim o mmeye sıra gelince :)
anne olmak buymuş canın yansada direnmek
lahusalık psikolojisi benimde 15 gün gel gitlerim oldu ağlamalar durup durup bunalmalar bebek bile mutlu edemiordu beni ama toparladım çok şükr patikle yelekle gezdim sıcakta halen daha millet don paça geziyor ben hırka giyorum üşüyorum arada kırkımızdan sonra değişir inşallah
birde bebeğiniz durmuyorsa anakucağı çok iyi iki gündür ytak odasından çıktım sıkıldıkça koyup içine odaoda geziyorum
merhaba kızlar..canım cok sıkkın....simdi hastaneden geldim..bebegimin sarılık degeri yüksek cıktıgı için yatıs verdiler...eli bos eve döndüm.sadece emzirme saatlerinde bebişimi görecekmişim..kızlar bişi sorcam....hemşire benden bez pecete ıslak mendil mama getirmemi istedi lakin eve gelince aklıma geldi...bebek bezi acılmamıs sekilde mi istiyorlar yoksa acılmıs olan bebek bezini götürsem kabul eder mi hastane??? kızlar bana yardımcı olursanız bu konuda sevinirimmm offf ev cok sessiz bebişin yoklugu cok hissediliyo.......
Canim benim dikislerim alindi 5.gun zaten uclarda iki nomta vardi kesip cekti ipi dr
AllaH yardjmcin olsun millete dert anlatmak
KIzlar benim bebeğim mememi yalsnci meme gibi hep agzinda istiyo sanirim doymuyor mamayi kesmistim yok gene verdim simdi uyuyor gibi ne yapacağım ben ya =(
Gunaydin anneleeeer... Kizim iki gundur kaka yapamiyor baya bi zorlaniyordu bende 1 cay kasigi zeytinyagi verdim pamukla da popisine surdum sonuc mucize ne var ne yok cikardik baygin yatiyo yavrum simdi bilginize sunulurbu arada biz de meme koliklerdeniz ihtirasli bi ask yasiyo gogsumle orda uyuyo gazini cikaramiyorum hemen uyanip tekrar meme istiyo napicaz bilmiyorum:S
bebekler tam doymadıkları için uykuya geçmekte zorlanırlarsa mecbur mama vericekmişiz. doktorum bebeğini açlık yüzünden sakın ağlatma süt yetmiyorsa mamayı ver dedi. hiç sakıncası yok sonuçta anne sütü de verebiliyoruz. hiç anne sütü almadan büyüyen bebecikler de var sonuçta. o sebeple söylenenleri umursamayın anneciklerAynı sıkıntı bende de var. Bütün gün uyumadığı her an memede durmak istiyor oğlum. Aksama da süt kalmıyor doymuyor mama vermek zorunda kalıyorum. Herkes de aynı laf mama verme. E napimmm yani aç mı bırakayım ????
benim de ilk anda 3,5 kilom gitti. bebeğim 20 günlük oldu. bu zamana kadar toplam 8 kilo gitti. birkaç gündr hiçç gitmiyor kilolar. iştahım biraz fazla maalesefAstirid cnm burada yazilanlari okuyunca biraz olsun rahatliyorum bak kizlarda aynisini yasiyormus diyorum.
Menapozlular gibi bazen kazakla dolasiyorum bazende sicaklayip ustumdekileri cikariyorum. Bahenesiz hemencecik agliyorum esim hayretler icerisinde izliyor yanima gelip destek olmaya calisiyor niye agladigimi soruyor cevap yok...
Kolay degilmis hayat gercekten eskisi gibi olmayacak kim derdi uykunun en tatli yerinde uyanacak saatlerce uykusuz kalcan diye...
Arkadaslar sezeryan olanlar ayaklarinizda sislik oldumu benim fena sisti halada inmedi.
Haaa bi de ben dogum sonrasi tartiliyorum ama 4-5 kilo disinda giden yok gorunuyor eee zaten bebek 4 kilo desen bi de suyu sivisi ben anlamadim bu isi
arkadaşımın doktoru bebeği her emzirdiğinde gazını çıkarmana gerek yok kendi kendine de gaz çıkarmasını öğrensin demiş ama biri öyle diyor biri böyle, anlamadım gittiOrtak sorunumuz bu galiba memede uyuyup tam doymamak gaz çıkarmamadan uyumak ve tam uyudu diye sevinirken 5 dk sonra uyanmak
Bu soruna çözüm bulabilen olursa mutlaka yazsın kızlar yaaaa
Canım benim ilk günden ağız sütüm geldiği halde gecesinde ebeler 20 cc mama verdi ama hepsini yemedi oğlum 2. gün çocuk dr gördü mama verme sütün yeter dedi bir daha vermedim 3 saat ne demek saatte bir ben emzirdim ne kadar çok emerse o kadar çabuk gelir dedi dr birde pazartesi spinal sezeryan oldum perşembe günü banyo yap göğüslerine sıcak su tut dedi aynen dediği gibi yaptım perşembe ana sütüm gelmeye başladı halada 2,5 saatte bir kalkıp emziriyorum normaldede ilk ay 2-2,5 saatte bir emzirmek hatta bebeğin uyanmıyorsa kendin uyandırman lazımmış 1-2 kerede ben 3 saat olunca kendim uyandırdım oğlumu emsin diye normal yani emmesi bu arada yeni doğan bütün bebekler istersen şakır şakır sütün gelsin kilo verirler benim oğlum 2700 doğdu 2450 ye düştü ama maşallah emmesi güzel şimdilik.
Canım kimseyi dinleme en iyisini sen bilirsin ayrıca bizde hastanede biberonla 1 kere mama verdik ama alışma falan olmadı en iyisi sağabildiğin kadar sağ anne sütünü takviye olarakta mama ver aç kalırsa sarılık olur ve artar illa anne sütü vericem diyede kafaya takma mamayla büyüyen çocuk çocuk olmuyormu sanki nasip ama üzülecek birşey yok yinede pes etme sürekli memeni ağzına vermeye çalış arada belki alır göğüs ucun yoksa slikon göğüs uçları var onlardan al Allah yardımcın olsun inşallah sağlıkla büyür bebeğinin ne istediğini en iyi içgüdüsel olarak anne biliyor sen karar ver
Gunaydin anneleeeer... Kizim iki gundur kaka yapamiyor baya bi zorlaniyordu bende 1 cay kasigi zeytinyagi verdim pamukla da popisine surdum sonuc mucize ne var ne yok cikardik baygin yatiyo yavrum simdi bilginize sunulurbu arada biz de meme koliklerdeniz ihtirasli bi ask yasiyo gogsumle orda uyuyo gazini cikaramiyorum hemen uyanip tekrar meme istiyo napicaz bilmiyorum:S
Canim neden icin sıkılıyor ? Lohusaliktan mi acaba
Canim bende lansinosh da vae ama hakiki zeytinyagi cok cabuk iyilestiriyor göğüs ucunu..bende 16mayista genel anestezi sezeryan oldum agrilarin nasil??
Sanırım aynen böyle çünkü mama verince uyuyor sıpa :) süt sağma işi çok zor geliyor bana otomatik makine var ve göğüslerine kan oturttu iki kere kullanınca. Siz neyle sağıyorsunuz.
Canım senin bebeğin kaç günlük? Benimkinin bugün 24. günü, ben de geceleri sağıp veriyorum. Hem korkuyorum gece emzirirken içim geçer diye, hem de göğüs uçlarım yara, onları dinlendiriyorum, gündüz emziriyorum. Benim 3 saatte bir 80-100 cc civarında oluyor ama uykuya dalmazsa 1 saat sonra yine acıkıyor, bu defa mama vermek zorunda kalıyorum. Doktoru günde en az 500 cc alması lazım, üstünü de istiyorsa alabilir, verin dedi. Sütümü nasıl arttırabilirim acaba? Milupa süt çayı ile rezene çayı içiyorum...
Kizlar..sezeryan dikisleri ne zaman eriyip düşüyor? ? Heyecanls bekliyorum da :)
walla cnm bugün 11. gün hala ağrım var özellikle dikişin bir tarafı kalkıp otururken bile bi garip şekilde ağrıyoo,,bu arada sütüm hala az uçları yara veremiyorum pompayla sağıp veriyoruz ve tabiki mama da,,peki kızlarr hepinize sorayım sezeryan sonrası dikiş kontrolü falan varmı doktrm beni çağırmadıdaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?