- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #38.821
Kizlar gogus pompasi tavsiyesi icin tesekkurler peki lansinoh elektirikli sagim yaparken gogusleri acitiyomu madelanin cok acittigini soyluyolar bir de lansinoh gogus yumusayincada sagim yapiyomu bende madelanin manuueli var gogsum yumusayinca cekmiyo oda bi ise yaramiyi cunku icerde daha baya sut kaliyo
Bebisim agladi yarm kaldi yazacaklarim. Ara ara aglamalar geliobana. Bebisime bakip agliorum, emzirirken zorlanirsam agliorum, o aglaaynca agliorum,agliorum yani. Bi de tedrginliklerm var. Annem yanimda genelde sanki o olmasa bebgme bakamckmisim gbi hssediorum
Bu surecte en cok milletn her konuda ahkm kesmesine snr oldm, yok biberonla verme, yok mmaa vverme... dr lar da sacmalio bazen.bebegi yrm saat agltcakmisim memeyi alsn diye. Catlar be cocuk.
Kiyafet olarak ben kisa kollu badi utune uzun kollu alt ust tkm gydirorum,gun asiri yikioum
Uyku duzenmz bouk su an gundz uyuyo,gece23.00de gozler acilio.
Sndi dr ariyorumzıp bebegme,ankara da drlardan hberi olan varsa yrdm ister, hepinize sevgleeeer iletrm
selam kızlar gecmıse bıraz bakıp yazayım dedım
oglum 16 gunluk oldu bır kac gundur gaz sorunu var uyutmuyor masaj yaglar sıcak su torbası vs..
rezene ve anason cayı ıcıyorum umarım fayda eder göğüs ucu agrısı herkes sıkayet etmıs bendede fecı var
bır gogsum ozellıkle ona sıra gelınce vermesem dıyorum
25 dk en az emmesı gerek dakıka sayıyorum 15 dk emdıyse bıdahakı sefer yıne aynı yerden devam edıyorum gercı su son gunlerde eskısı gıbı degıl 5 dk emıp bırakıyor 1 saat gecmeden yenıden ıstıyo
melı canım sezeryan olmanın verdıgı etkıdesın hala senı anlıyorum bende sezeryan olsam aynı seylerı hıssederdımdoktoruma son anda bıle sezeryan ıstemıyorum dıyordum kı oda ıstemedıgını belırttı kalp atısı sancı anında 100 kadar ınebılır normal asagısı olursa sıkıntı olurmus benım cok sukur sancıda bıle 140 lardaydı ıkı kere kordon dolanmıstı yavruma
Rabbım korudu melegımı .. hayırlsıyla ınsallah bakarsın 2. dusunursen ssvd ıle normal yaparsın canım..
hızlıca kg verenlere sasıyorum kızlar ben dogumdan sonra 5 kg vermısım bebıs 3.2 kg dogdu sonrakı gunlerde tartıldım 2 kg daha gıttı ama okadar yanı 7 kg gıttı toplamda bebegımi sadece emzırmeme ragmen9 kg daha vermek ıstıyorum kı boyle olucagını bılıyordum oyle kolay kg veremem ..
ama gercı toparlandım korse taktım hemen dogumdan sonra gobegım eskı halınde artık kendımı toparlıyım spora baslarım bebıste duzene gırerse sımdılık sadece ona odaklıyım yemek yapmak bıle sıkıntı bu yazıyı aksam 7 gıbı yazıyordum oglum huysuzlanınca ancak sımdı bıtırebıldım
3 4 cocuk yapanlar dusunenler ayakta alkıslıyorum valla ben 1 de bocaladım :)
goz capaklanması ıcın cay demı suyu ıle 1 hafta hep gozunu sıldım fayda etmedı genzıde tıkalı doktor denız suyu burnu ıcın gozu ıcınde damla verdı umarım ıse yarar .. yavrum dogdugundan berı hastanelerdeyızbenımkı bası malum buyuktu dogumdan sonrada 1 haftada 1 cm buyuyunce doktor kafa ultrasonu ıstedı 2 gun once cektırdık cok sukur bısey yok .. artık doktor gormek ıstemıyorum esımede dedım bundan sonra doktora gıtmıcem yavrum ıcın
2 kez gece acıle sarılık ıcın gıtmıstık cok sukur emzırme cabalarımla yatırmadan 18.66 degerı ıken 8.6 ındırdık
bu arada hanı lohusalar terlerdı ben kackere donuyorum dıye uyandım esım ıkı battanıye orttu ustume .. arada bazen sıcak basıyo ..
evımın yakınında park var yavrumu anca vakıt bulup ıkı kez cıkarabıldım hava alsın dıye
esım yarın ızınlı ve nıhayet bu hafta gunduz calısıcak dışarı çıkmak ıstıyorum evde durdukça bunalım oluyorum
dışarı çıkma fırsatı olanlar bu güzel havaları evde gecırmeyın ah emzırme problemı olmasa eve hıc gırmıcek moddayım
güzel bebıslerınızı opup ev ıslerıne kaçıyorum hazır yavrum uyudu bakalım bugun kac saat uyutucak benı
Selam kızlar minayla ilk gaz krizimi yaşadık aman allahım nasıl bir ağlama nasıl bir ağlama şok oldum ateşi falan çıktı hemen acile gittik medicalpark var burda iyi ilgilenildi akşam gitmiştik hemen çocuk doktoru geldi muayene etti ve verdiği ilaç mucize gibi bişeydi iki günde raahtladı atlattık çok şükür karnına zeytin yağı ile masaj yaptım sıcak havlu iki çorap ayaklara sorun çözüldü
Canim cok gecmis olsun cok sukur atlatmissiniz. Benim kizimda dun biraz huysuzlandi gunduzden basladi aksama kadar hic uyumadi. Karni da ac degildi Sebebini anlaysmadik tabii. Canim benim kizim bugun 19 gunluk kac saatte bir kac cc beslenmeli acaba fazla mi veriyorum bazen doktor ahladikca verin demisti bol bol vererek cocugun midesini mi buyutuyoruz:)
Canim iyi olmaniza sevindim ben de seni merak eymistim.
Ya kizlar cok onemli bir şey sormak istiyorum. Biliyorsunuz benim ki emmiyor sutumu sagarak veriyorum. Geceleti eger 6-7saar sagmazsam sabah sagdigimda daha cok geliyor. Sizcd hangisi dogru gecelerirde mi sagmak gerek. Yoksa dinlendirmek ki. Bir de bu sut uretimi arz talep meseledi bebek cektikce gelir diyorlar ya yoksa gecede mi bos birakmamak gerek? Cevaplainizi bekliyorum. Teşekkürler
Selam kızlar minayla ilk gaz krizimi yaşadık aman allahım nasıl bir ağlama nasıl bir ağlama şok oldum ateşi falan çıktı hemen acile gittik medicalpark var burda iyi ilgilenildi akşam gitmiştik hemen çocuk doktoru geldi muayene etti ve verdiği ilaç mucize gibi bişeydi iki günde raahtladı atlattık çok şükür karnına zeytin yağı ile masaj yaptım sıcak havlu iki çorap ayaklara sorun çözüldü
selam kızlar biraz geçmişe baktımda sanırım şu anda az çok hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Süt gelmemesi , emzirme sorunu, göğüs ucu yaraları, bebekte gaz ve uyku sorunu..
benim kızımın burnu tıkandı doktor serum fizyolojik verdi . birde gaz sorunumuz var kızım kendi osuruk sesinden korkup ağlıyor:)
emzik kullanan anneler bebişleri nasıl alıştırdınız yalancı emziğe? ve hangi emziği kullanıyorsunuz?
Canim ben aldigi kadar veriyim o zaman :)canım benim kızım 3 saatte bir 130 cc içmeye başladı doymadan uykuya geçemiyor doktora sordum çok mu dye hayır o kendisi belirler ne kadar içeceğini zaten doydukdan sonra sen ne yaparsan yap bir yudum bile almaz aldıgı kadar ver dedi
canım özellikle gecee emzirmek gerekiyor diye biliyorum.. eğer gece emzirilmezse süt azalabilir diye biliyorum. o yüzden mutlaka boşalt göğüslerini..
Dogru soyluyosun canim ben gece de sagiyim en iyisi.
geçmiş olsun... biz yarın 35 günlük olacağız şimdiye kadar ciddi bir gaz sornumuz olmadı acaba bundan sonra olur mu diye merak ediyorum ben de.. bizim kaka sorunumuz var.. onu yaparken çiş tutuyormuş gibi bacaklarını karnına çekiyorum bir de yer çekimini olaya sokuyorum patır patır patlatıyor alıştı iyice.. annem şimdiden çiş mi tutuyorsun diyor,napayım diğer türlü zorlanıyor ama arada kendi yaptığı da oluyor tabi.. sabaha karşı kaka yapma saatimiz var 4 den sonra oğluş patırdatıyor, kociş ' nasıl seviniyorum o kaka yaparken 'diyor
nasılsınız bakalım bebeıs olunca burda gezınmıyo dımı eskıden uyuyamıyodum sımdıde uykuya vakıt yokk buna sukur ne yapalım arkadslar sezeryen olanların kanamalrı bıttımı veya nezamn bıter benımkı normal akıntıya donustu bugun kanamam oldu sızınkı ne alemde tecrubelıler fıkırlerını paylasırsa sevınıırım bebıslerı ve sızı opt...
benim göğüslerim yara olunca arkadaştan ödünç aldım lansinoh pompayı çok beğendim hiç acıtmıyor ve öncesinde göğüsleri hazırlıyorKizlar gogus pompasi tavsiyesi icin tesekkurler peki lansinoh elektirikli sagim yaparken gogusleri acitiyomu madelanin cok acittigini soyluyolar bir de lansinoh gogus yumusayincada sagim yapiyomu bende madelanin manuueli var gogsum yumusayinca cekmiyo oda bi ise yaramiyi cunku icerde daha baya sut kaliyo
selam kızlar biraz geçmişe baktımda sanırım şu anda az çok hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Süt gelmemesi , emzirme sorunu, göğüs ucu yaraları, bebekte gaz ve uyku sorunu..
benim kızımın burnu tıkandı doktor serum fizyolojik verdi . birde gaz sorunumuz var kızım kendi osuruk sesinden korkup ağlıyor:)
emzik kullanan anneler bebişleri nasıl alıştırdınız yalancı emziğe? ve hangi emziği kullanıyorsunuz?
canım özellikle gecee emzirmek gerekiyor diye biliyorum.. eğer gece emzirilmezse süt azalabilir diye biliyorum. o yüzden mutlaka boşalt göğüslerini..
geçmiş olsun... biz yarın 35 günlük olacağız şimdiye kadar ciddi bir gaz sornumuz olmadı acaba bundan sonra olur mu diye merak ediyorum ben de.. bizim kaka sorunumuz var.. onu yaparken çiş tutuyormuş gibi bacaklarını karnına çekiyorum bir de yer çekimini olaya sokuyorum patır patır patlatıyor alıştı iyice.. annem şimdiden çiş mi tutuyorsun diyor,napayım diğer türlü zorlanıyor ama arada kendi yaptığı da oluyor tabi.. sabaha karşı kaka yapma saatimiz var 4 den sonra oğluş patırdatıyor, kociş ' nasıl seviniyorum o kaka yaparken 'diyor
Canim ben aldigi kadar veriyim o zaman :)
cnm bizde 36 günlükken yaşadık çok zor geldi yaa şok oldm resmen allah kolik bebeği olanlara yardım etsn
dün bizimki de ağladı babasıyla dedik gaz krizi falan mı... kucağıma aldım sevdim okşadım baya bir sonra bu başladı patır patırarkasına bir de banyo yaptırdık, sonra yine patır patır.. altını temizlerken uyumuştu bile.. saat 10 da yattı akşam gece 4 e kadar uyudu.. sevdikçe rahatladı sanki.. bana öyle geldi yani. ben konuştukça sakinleşti.. kollarını bacaklarını okşadım.. gaz sadece fiziksel değil bence.. stres de çok etkili... ben o ağlamadan önce biraz gerilmiştim belki ondan oldu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?