- 16 Ocak 2013
- 664
- 131
- 323
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #38.841
tabiki öyle cnm ama ne yaptıysak sakinleşmedi mina ama arabaya bindiğimiz gibi uyudu hastanede bi film çektik hep gazdı yavrum
geçmiş olsun tekrar valla çocuk öyle olunca biz de napacağımız şaşırdık.. doktora gitmek de bir sorun bizim için.. çok uzak mesafede hastane.. öyle birbirimize baktık kocamla.. bir kaç dakikalığına da olsa korkunçtu.. dedim Allah sabır versin kolik bebek sahiplerine.. hele gece öyle bir ağlama düşünemiyorum Allah korusun ya...
Canim iyi olmaniza sevindim ben de seni merak eymistim.
Ya kizlar cok onemli bir şey sormak istiyorum. Biliyorsunuz benim ki emmiyor sutumu sagarak veriyorum. Geceleti eger 6-7saar sagmazsam sabah sagdigimda daha cok geliyor. Sizcd hangisi dogru gecelerirde mi sagmak gerek. Yoksa dinlendirmek ki. Bir de bu sut uretimi arz talep meseledi bebek cektikce gelir diyorlar ya yoksa gecede mi bos birakmamak gerek? Cevaplainizi bekliyorum. Teşekkürler
selam kızlar biraz geçmişe baktımda sanırım şu anda az çok hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Süt gelmemesi , emzirme sorunu, göğüs ucu yaraları, bebekte gaz ve uyku sorunu..
benim kızımın burnu tıkandı doktor serum fizyolojik verdi . birde gaz sorunumuz var kızım kendi osuruk sesinden korkup ağlıyor:)
emzik kullanan anneler bebişleri nasıl alıştırdınız yalancı emziğe? ve hangi emziği kullanıyorsunuz?
Selam canim bende seni cok merak ediyordum..kendi evindemisin kim kaliyor seninle?selam kıcmıse bakıp yazayım dedım
oglum 16 gunluk oldu bır kac gundur gaz sorunu var uyutmuyor masaj yaglar sıcak su torbası vs..
rezene ve anason cayı ıcıyorum umarım fayda eder göğüs ucu agrısı herkes sıkayet etmıs bendede fecı var
bır gogsum ozellıkle ona sıra gelınce vermesem dıyorum
25 dk en az emmesı gerek dakıka sayıyorum 15 dk emdıyse bıdahakı sefer yıne aynı yerden devam edıyorum gercı su son gunlerde eskısı gıbı degıl 5 dk emıp bırakıyor 1 saat gecmeden yenıden ıstıyo
melı canım sezeryan olmanın verdıgı etkıdesın hala senı anlıyorum bende sezeryan olsam aynı seylerı hıssederdımdoktoruma son anda bıle sezeryan ıstemıyorum dıyordum kı oda ıstemedıgını belırttı kalp atısı sancı anında 100 kadar ınebılır normal asagısı olursa sıkıntı olurmus benım cok sukur sancıda bıle 140 lardaydı ıkı kere kordon dolanmıstı yavruma
Rabbım korudu melegımı .. hayırlsıyla ınsallah bakarsın 2. dusunursen ssvd ıle normal yaparsın canım..
hızlıca kg verenlere sasıyorum kızlar ben dogumdan sonra 5 kg vermısım bebıs 3.2 kg dogdu sonrakı gunlerde tartıldım 2 kg daha gıttı ama okadar yanı 7 kg gıttı toplamda bebegımi sadece emzırmeme ragmen9 kg daha vermek ıstıyorum kı boyle olucagını bılıyordum oyle kolay kg veremem ..
ama gercı toparlandım korse taktım hemen dogumdan sonra gobegım eskı halınde artık kendımı toparlıyım spora baslarım bebıste duzene gırerse sımdılık sadece ona odaklıyım yemek yapmak bıle sıkıntı bu yazıyı aksam 7 gıbı yazıyordum oglum huysuzlanınca ancak sımdı bıtırebıldım
3 4 cocuk yapanlar dusunenler ayakta alkıslıyorum valla ben 1 de bocaladım :)
goz capaklanması ıcın cay demı suyu ıle 1 hafta hep gozunu sıldım fayda etmedı genzıde tıkalı doktor denız suyu burnu ıcın gozu ıcınde damla verdı umarım ıse yarar .. yavrum dogdugundan berı hastanelerdeyızbenımkı bası malum buyuktu dogumdan sonrada 1 haftada 1 cm buyuyunce doktor kafa ultrasonu ıstedı 2 gun once cektırdık cok sukur bısey yok .. artık doktor gormek ıstemıyorum esımede dedım bundan sonra doktora gıtmıcem yavrum ıcın
2 kez gece acıle sarılık ıcın gıtmıstık cok sukur emzırme cabalarımla yatırmadan 18.66 degerı ıken 8.6 ındırdık
bu arada hanı lohusalar terlerdı ben kackere donuyorum dıye uyandım esım ıkı battanıye orttu ustume .. arada bazen sıcak basıyo ..
evımın yakınında park var yavrumu anca vakıt bulup ıkı kez cıkarabıldım hava alsın dıye
esım yarın ızınlı ve nıhayet bu hafta gunduz calısıcak dışarı çıkmak ıstıyorum evde durdukça bunalım oluyorum
dışarı çıkma fırsatı olanlar bu güzel havaları evde gecırmeyın ah emzırme problemı olmasa eve hıc gırmıcek moddayım
güzel bebıslerınızı opup ev ıslerıne kaçıyorum hazır yavrum uyudu bakalım bugun kac saat uyutucak benı
Selam canim bende seni cok merak ediyordum..kendi evindemisin kim kaliyor seninle?selam kıcmıse bakıp yazayım dedım
oglum 16 gunluk oldu bır kac gundur gaz sorunu var uyutmuyor masaj yaglar sıcak su torbası vs..
rezene ve anason cayı ıcıyorum umarım fayda eder göğüs ucu agrısı herkes sıkayet etmıs bendede fecı var
bır gogsum ozellıkle ona sıra gelınce vermesem dıyorum
25 dk en az emmesı gerek dakıka sayıyorum 15 dk emdıyse bıdahakı sefer yıne aynı yerden devam edıyorum gercı su son gunlerde eskısı gıbı degıl 5 dk emıp bırakıyor 1 saat gecmeden yenıden ıstıyo
melı canım sezeryan olmanın verdıgı etkıdesın hala senı anlıyorum bende sezeryan olsam aynı seylerı hıssederdımdoktoruma son anda bıle sezeryan ıstemıyorum dıyordum kı oda ıstemedıgını belırttı kalp atısı sancı anında 100 kadar ınebılır normal asagısı olursa sıkıntı olurmus benım cok sukur sancıda bıle 140 lardaydı ıkı kere kordon dolanmıstı yavruma
Rabbım korudu melegımı .. hayırlsıyla ınsallah bakarsın 2. dusunursen ssvd ıle normal yaparsın canım..
hızlıca kg verenlere sasıyorum kızlar ben dogumdan sonra 5 kg vermısım bebıs 3.2 kg dogdu sonrakı gunlerde tartıldım 2 kg daha gıttı ama okadar yanı 7 kg gıttı toplamda bebegımi sadece emzırmeme ragmen9 kg daha vermek ıstıyorum kı boyle olucagını bılıyordum oyle kolay kg veremem ..
ama gercı toparlandım korse taktım hemen dogumdan sonra gobegım eskı halınde artık kendımı toparlıyım spora baslarım bebıste duzene gırerse sımdılık sadece ona odaklıyım yemek yapmak bıle sıkıntı bu yazıyı aksam 7 gıbı yazıyordum oglum huysuzlanınca ancak sımdı bıtırebıldım
3 4 cocuk yapanlar dusunenler ayakta alkıslıyorum valla ben 1 de bocaladım :)
goz capaklanması ıcın cay demı suyu ıle 1 hafta hep gozunu sıldım fayda etmedı genzıde tıkalı doktor denız suyu burnu ıcın gozu ıcınde damla verdı umarım ıse yarar .. yavrum dogdugundan berı hastanelerdeyızbenımkı bası malum buyuktu dogumdan sonrada 1 haftada 1 cm buyuyunce doktor kafa ultrasonu ıstedı 2 gun once cektırdık cok sukur bısey yok .. artık doktor gormek ıstemıyorum esımede dedım bundan sonra doktora gıtmıcem yavrum ıcın
2 kez gece acıle sarılık ıcın gıtmıstık cok sukur emzırme cabalarımla yatırmadan 18.66 degerı ıken 8.6 ındırdık
bu arada hanı lohusalar terlerdı ben kackere donuyorum dıye uyandım esım ıkı battanıye orttu ustume .. arada bazen sıcak basıyo ..
evımın yakınında park var yavrumu anca vakıt bulup ıkı kez cıkarabıldım hava alsın dıye
esım yarın ızınlı ve nıhayet bu hafta gunduz calısıcak dışarı çıkmak ıstıyorum evde durdukça bunalım oluyorum
dışarı çıkma fırsatı olanlar bu güzel havaları evde gecırmeyın ah emzırme problemı olmasa eve hıc gırmıcek moddayım
güzel bebıslerınızı opup ev ıslerıne kaçıyorum hazır yavrum uyudu bakalım bugun kac saat uyutucak benı
Normal dogum yapanlardan dikisleri acikan varmi hic?
canım ben dün gittim doktora kontrole...dikişlerimm cok sükür acılmamıs ama dikişler yavas yavas atmaya baslamıs cok sevindim masallah barekallah...cünkü popomun üstüne mecbur oturuyom..pek fazla yatamıyom....yani dikkat etmedim kendime suan 10 günlügüz...inş. gececek dikiş agrılamız...bu arada gögüs uclarım yara olmustu gecti derken tekrarladı off ne yapacagım yaa memelerim cok acıyo zaten gögüs ucumda yok...bebişle cebellesiyoz emcegi zaman...gögüs ucu acısı cok kötüymüş...........
Kizlar benim yine depresyonum tuttu..bakiyorum herkesin sezeryani iyi gecmis agrisi yok bir tek ben iki hafta gecmesine ragmen hala agriliyim yatıyorum. . hala sikintilarim var..dikis yerimde cok buyuk..doktoru aradim yapistirma dikisim iki düğüm var onu almadiniz dedim..düğüm yoktu dugumler icerde kontrole gelmedinizmi dedi..geldim baktiniz dedim..bi ara gelin goreyim dedi..cisim gelincei hhissetmiyorum buyuk wc gelince şiddetli kramplar giriyor ne yaptilat bana ameliyatta bilmiyorum zaten keyfi sezeryana alindigimi düşünüyorumeski doktoruma mi gitsem ondan da utanıyorum. .adama 8ay gityim pat diye doktor degistirdim... (fiyat ve hastane personeli yuzunden)
Canım benim bir ay oldu sezeryan doğum yapalı, benim de 2 hafta sürdü ağrılarım. Sonrasında da da ara ara devam etti. Benim de ameliyat yerim yapıştırma ama iki kenarda dikiş yok. Ameliyat yerim de ortalama 8-10 cm uzunluğunda, seninki ne kadar bilmiyorum. Küçük tuvaletimi yaparken his kaybı değil de aksine mesanemin üzerinde acayip baskı hissediyordum, yaparken ağrım oluyordu. Büyük tuvaletimi de kolay yapamadım uzun süre.
Kafana takacak bir şey yok yani, başka bir arkadaşım benden 3 gün önce sezeryan olmuştu. 20 gün sonra kız fenalaşmış, kendini kötü hissetmiş, doktora gitmişler, hala narkozun etkisini atamamış üzerinden. Herkesin tepkisi farklı olur tedavilere.
Kizlat sezeryan izi icin krem kullanıyomusunuz? ? Ben scarex kullanıyorum. .contractubex diye bi krem var onu da merak ediyorum
Kizlat sezeryan izi icin krem kullanıyomusunuz? ? Ben scarex kullanıyorum. .contractubex diye bi krem var onu da merak ediyorum
Kizlar sezeryan sonrasi 14.gunum.soylemesi ayip kucuk tuvaletim gelince hissetmiyorum. .buyuk tuvaletim gelince de alt karnimda siddetli kramplar giriyor sizde de var mi
Kizlar benim yine depresyonum tuttu..bakiyorum herkesin sezeryani iyi gecmis agrisi yok bir tek ben iki hafta gecmesine ragmen hala agriliyim yatıyorum. . hala sikintilarim var..dikis yerimde cok buyuk..doktoru aradim yapistirma dikisim iki düğüm var onu almadiniz dedim..düğüm yoktu dugumler icerde kontrole gelmedinizmi dedi..geldim baktiniz dedim..bi ara gelin goreyim dedi..cisim gelincei hhissetmiyorum buyuk wc gelince şiddetli kramplar giriyor ne yaptilat bana ameliyatta bilmiyorum zaten keyfi sezeryana alindigimi düşünüyorumeski doktoruma mi gitsem ondan da utanıyorum. .adama 8ay gityim pat diye doktor degistirdim... (fiyat ve hastane personeli yuzunden)
Canim benim cok sagol icimi rahatlattin yalnızım saniyordum..sende cok sıkıntı cekmissin insallah bir an once eski sagligina rahatligina dönersin..Cnm çok emin değilim ama emzirirken contratubex kullanılmıyor diye biliyorum ama şuna piyasadaki en iyi yara izi kremi de o diye biliyorum.
Ben Sezeryan olalı bugün 18 gün oldu yeni yeni küçük tuvaletimi hissediyorum o da mesanem o kadar dolmuş oluyor ki şaşırıyorum. Hamile iken çok çabuk sıkışırım. Büyük tuvaletteki kamplarım da yeni yeni geçti ama arada yine oluyor. Özellikle 2 gün falan tuvalete çıkamazsam ilk çıktığım gün çok zorluyor. Ama hergüne çıkabilirsem o zaman fazla zorlanmıyorum. Bence normal cnm ben ameliyat sonrası da kendiliğimden yapamadım ilaçla çıkabilmiştim zaten.
Canım ben yazmadım için hikayemi galiba sezeryanlar iyi geçti sanıyorsunuz :) ben resmen süründüm Sezeryan sonrası. Spinal Sezeryan oldum. Hastaneden çıkacağım gün baş ve boyun ağrısı başladı. Başımı yataktan 2 cm kaldırsam çatlayacak gibi başım ağrıyordu. Yatmam gerektiği için wc ye çıkamadım onu da ilaçla hallettiler. Klozete oturduğumda baş ağrısından hıçkıra hıçkıra ağladım 10 gün kadar. Bebeği oturarak emziremediğimden sütüm azaldı. Çok sıkıyordum kendimi emzirmeye çalışırken çünkü sonra yatarak emzirmeye başladık. 14 gün kadar annemler hem bebeğe hem bana baktılar baş ağrılarım tamamen geçmedi ayakta çok kalırsam yorulursam akşamları yine baş ağrılarım oluyor. He bide kulak çınlaması başladı baş ağrıları geçtikten sonra duymada sorun yaşıyorum şuan. O kadar çok sıkıntı çektim ki ameliyat yerinin ağrısını hiç hissetmedim diyebilirim. B'nde estetik dikiş var ama dikişler alınmayacak. Kendiliğinden eriyor. Siyah bi iz var sanki orası çizilmiş gibi. Bide o bölge baskıda ağriyor. Oğlumu karnıma koyup emziremiyorum asla. Yada sıpa bazen tekme atarsa çok cnm acıyor yüzüstü ve yan zor yatıyorum. Ağrı olacakmış gibi oluyor.
Ben suyum azaldığı için suni sancıyı istemedim Sezeryan olsun istedim. Anestezi Dr U spinal sonrası baş ağrın olur genel anestezi yapalım dediler yok ben spinal istiyorum dedim. Kendim kaşımdım yani. İlk bebeğim bu kesinlikle kardeş istiyordum ama şuan tekrar Sezeryan olmaktan deli gibi korkuyorum. Şimdiki Halime şükrediyorum ama çünkü artık bebeğimde ilgilenebiliyorum bari. Zamanla çok daha iyi olacağız.
Bir ameliyat geçirdik bebeğin kırkı çıkana kadar bizde anca toparlanacağız. Herkesin vücut tepkisi farklıdır cnm fazla kafana takmamaya çalış. Bebeğinle mutlu olmaya bak. Hepsini unutturacak bu minnaklar bize :)
Kizlar sezeryan sonrasi 14.gunum.soylemesi ayip kucuk tuvaletim gelince hissetmiyorum. .buyuk tuvaletim gelince de alt karnimda siddetli kramplar giriyor sizde de var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?